Προς το περιεχόμενο

Η Nikon CoolPix P1000 με οπτικό zoom 125x νομίζει ότι είναι τηλεσκόπιο

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 σε 1 δηλαδη. Φωτογραφικη και mini τηλεσκοπιο.

Ιδιατερη μηχανη. Βεβαια αυτοι οι φακοι super-hyper-zoom κανουν καποιους συμβιβασμους στην ποιοτητα εικονας αλλα απο την αλλη σιγουρα οδηγει τις εξελιξεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μένα άμα είχε 1" αισθητήρα έλεγε, με 1/2,3" όχι και τόσο. Το κρατάνε μάλλον για επόμενο μοντέλο. Και ο φακός δεν λέει πολλά με φ8 τέρμα και το φ2,8 μόνο στην αρχή, αλλά μάλλον δεν γινόταν αλλιώς, πάει από 24-3000μμ. 

Ευχαριστημένος κάτοχος (πρώην) FZ100 και (νυν) FZ1000 που ζυγίζει λίγο κάτω από κιλό. Οι bridge φωτογραφικές με φωτεινούς φακούς και τουλάχιστον 1" αισθητήρα είναι το καλύτερο ΑΙΟ φωτογραφικό μηχάνημα που μπορεί να έχει κανείς κατά την άποψή μου. Η επιτυχία των Sony RX και λιγότερο της σειράς Panasonic Lumix FZ δεν είναι τυχαία.

Τα κινητά μέχρι και τώρα φτάνουν σε ποιότητα μέχρι τις compact 1/2.3". Πιο πάνω που παίζουν μεγαλύτεροι αισθητήρες και φακοί δεν υπάρχει σύγκριση και είναι τεχνικά αδύνατο εξάλλου γιατί το μικρότερο δυνατό μέγεθος ενός κινητού αντιβαίνει τους φυσικούς περιορισμούς των οπτικών (και λιγότερο των αισθητήρων).

Επεξ/σία από Feregorn

2 ώρες πριν, Feregorn είπε

Για μένα άμα είχε 1" αισθητήρα έλεγε, με 1/2,3" όχι και τόσο. Το κρατάνε μάλλον για επόμενο μοντέλο. Και ο φακός δεν λέει πολλά με φ8 τέρμα και το φ2,8 μόνο στην αρχή, αλλά μάλλον δεν γινόταν αλλιώς, πάει από 24-3000μμ

Με αισθητήρα 1" δε θα μπορούσε να έχει τόσα χιλιοστά ισοδύναμο (που αυτό είναι μάλλον το selling point της). Θα 'θελε πολύ πιο ογκώδες και ακριβό γυαλί. Μετά δε νομίζω να 'ταν ιδιαίτερα εμπορεύσιμη, αν είχε καμιά κουμούτσα μπροστά... 

Θα πάρω μία να βγάζω φωτό τον Κρόνο. :P Αν και υποψιάζομαι ότι με f/8.0 στο τέρμα δε θα δω και πολλά.

1'' για "ισοδύναμο" φακό αυτός πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερος.. :( Υπάρχουν μοντέλα (όχι μικρά) σουπερ ζουμ σε 1'' αλλά δεν είναι XL-superzoom είναι σκέτες super zoom  (24-600) που δεν είναι καθόλου άσχημα. Να μία (αλλά πολύ ακριβή). 

Και αφού η rx10 iv είναι ΤΟΣΟ μεγάλη με Χ25 άρα σε 1'' τοσο μεγάλο ζουμ ;όσο αυτή είναι περίπου απαγορευτικό 

Στις ‎11‎/‎7‎/‎2018 στις 9:47 ΠΜ, Conan2046 είπε

Είμαι, ή μάλλον ήμουν ένας από αυτούς που περιγράφεις. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, ίσως το 2013, είχα διαβάσει ότι τα MP δεν είναι καθοριστικός παράγοντας στην ποιότητα μιας φωτογραφικής και θεώρησα ότι οι φωτογραφικές που είχαν βγει τότε με το superzoom θα ήταν και καλύτερες. Δεν είχα κινηθεί βέβαια σε αυτήν την κλάση, απλώς αντικατέστησα την compact που είχα με μια superzoom των 200 ευρώ. 

Τελικά ανακάλυψα ότι και αυτή που πήρα ήταν απλώς μια compact με μεγάλο ζουμ, ακριβότερη, βαρύτερη, δεν έβγαζε σε καμία περίπτωση ποιοτικότερες φωτογραφίες και φυσικά ήταν πολύ πιο δύσκολη στην μεταφορά της. Την χρησιμοποίησα πολύ λίγες φορές, την έχω ακόμα κάπου να κάθεται, αφού το κινητό μου βγάζει πλέον ισάξιες για να μην πω καλύτερες φωτογραφίες.

Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την φωτογραφία περισσότερο οπότε δεν με ενδιαφέρουν drsl επαγγελματικές κ.α και πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο να αγοράσει πλέον κάποιος μια απλή compact. Αυτές που μου έχουν γυαλίσει είναι οι premium compact με μεγάλο αισθητήρα, όμως είναι για μένα πανάκριβές.

Σε καμία περίπτωση φωτογραφίες από κινητό δεν συγκρίνονται με φωτογραφίες από μια "μεσαία" και "premium" compact φωτογραφική ίδιας ας πούμε γενιάς γιατί πέρα από τον λιλιπούτειο αισθητήρα των κινητών ο φακός είναι ο καθοριστικός παράγοντας οξύτητας και ανάλυσης. Μιαλώ πάντα για φωτογραφίες που θα τυπωθούν σε χαρτί ή ότι άλλο σκεφτείς - κι όχι αυτές που δείχνουν υπέροχα στην 5 κάτι ιντσών οθόνη. Κάνοντας μεγάααλες εκτυπώσεις για πελάτεςτο αντιμετωπίζω πολλές φορές. Για τον πολύ κόσμο τα κινητά, ειδικά τα νεώτερα είναι αρκετά για της φωτογραφικές τους ανάγκες (οθόνη και social media). Αν όμως θα ήθελες να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με τη φωτογραφία και όπως κάθε χόμπι θέλει το χέρι στην τσέπη, γιατί δεν κοιτάς για μια premium compact ελαφρώς μεταχειρισμένη στις αγγελίες εδώ μέσα? Μια - δύο γενιές πίσω δεν είναι μεγάλος συμβιβασμός και μπορεί να αποδειχτεί συμφέρουσα αγορά.

Να σου πω την σκέψη μου. Για φωτογραφίες μου αρκεί πλέον το κινητό. Αν αγόραζα μηχανή θα ήταν μια απλή στην χρήση της (Compact) που θα έβγαζε ποιοτικότερες φωτογραφίες, οπότε πάμε για compact με μεγάλο αισθητήρα. Εκεί είναι που δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, πως είναι δυνατόν οι πρώτες φωτογραφικές που αρχίζουν να δικαιολογούν τον λόγο ύπαρξης (αφού οι απλές compact δεν έχουν λόγω των κινητών) να αρχίζουν με τιμές πάνω από 400-500 ευρώ.  Και χωρίς να θέλω να προσβάλω τα παιδιά που βάζουν αγγελίες αλλά κάτι που κάνει ας πούμε 500 να δώσω εγώ 400 ευρώ και πάλι μου φαίνεται ακριβό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...