hellooman Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Καλημερα σας, θα ηθελα να με βοηθησετε στην συμπληρωση του μηχανογραφικου μου δελτιου Εχω συγκεντρωσει δεκαοχτω χιλιαδες μορια στο δευτερο επιστημονικο πεδιο και δεκαοχτωμισυ στο τριτο και δεν ξερω τι επαγγελμα να επιλεξω Ολοι (οι γονεις μου και εγω) θελουμε να μπω στην Ιατρικη (που πιθανον δεν θα πιανω βεβαια) Μετα ειμαι αναμεσα σε Φαρμακευτικη (η οποια δεν μου πολυ αρεσει βεβαια γιατι μου φαινεται πολυ συγκεκριμενη ως επαγγελμα) και τα πολυτεχνια απο τα οποια δεν ξερω τι να δηλωσω Αναμεσα σε Μηχανολογους και Ηλεκτρολογους ακουσα προσφατα οτι οι ηλεκτρολογοι ειναι καλυτεροι και εχουν ευρυτατο φασμα εργασιας. Γι αυτο λεω να δηλωσω ΗΜΜΥ στο ΑΠΘ. Ποια ειναι η γνωμη σας; Οσον αφορα τα αλλα πολυτεχνια... το χαος. Νομιζω με ψιλοενδιαφερει το τμημα των χημικων μηχανικων αλλα πραγματικα δεν ξερω! Ομοιως και το τμημα ναυπηγων μηχανολογων στο μετσοβιο αλλα δεν ξερω αν μου αρεσει να λειπω συνεχεια σε ταξιδια. Τι λετε;; Οι πολιτικοι μηχανικοι;;; Οι ναυπηγοι μηχανολογοι;;; Εμενα σαν μαθηματα στο σχολειο μου αρεσαν κατα σειρα 1.Φυσικη (αυτο που μου αρεσει παρα πολυ και ειμαι αρκετα καλος) 2.Μαθηματικα (αυτο στο οποιο ειμαι πολυ καλος και μου αρεσει αρκετα) 3.Χημεια (μου αρεσει αρκετα και ειμαι αρκετα καλος) 4.Πληροφορικη (δεν μου αρεσει τοσο αλλα ειμαι πολυ καλος ειδικα οσον αφορα προγραμματισμο & αλγοριθμους που σχετιζονται και με τα μαθηματικα), Βιολογια (μου φαινεται πολυ ενδιαφερον, αλλα δεν ειμαι τοσο καλος) 5.Επισης μου αρεσει σχετικα να καταπιανομαι με πραγματα, συσκευες, φυτα, μηχανηματα κτλ. 6. Επισης γενικα μου αρεσει να σχεδιαζω ενω μικρος ηθελα να γινω ζωγραφος Ο στρατος δεν μου αρεσει γιατι μου φαινεται κατι πολυ ανουσιο και μονοτονη ενω εγω (θελω να) ειμαι: ερευνητικος, εφευρετικος, δημιουργικος. Ωστοσο σκεφτομαι για ΣΑΣΣ και ΣΜΑ Αναμενω τις απαντησεις-προτασεις σας με μεγαλη ανυπομονησία και οσο το δυνατον πιο γρηγορα παρακαλω γιατι σε λιγες μερες ληγει η προθεσμια για την υποβολη των μηχανογραφικων Ευχαριστω!!!
Pa0ki Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Η 1η σχολή που μου ηρθε στο μυαλό διαβάζοντας το μήνυμα σου ειναι αυτη http://semfe.ntua.gr/el/ :3
Backpacker Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Φαρμακευτική και έχεις φτιάξει το μέλλον σου.
bilya Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 κατσε μισώ γιατί έχεις μπερδευτεί λίγο. λες θες ιατρική σωστά?το μηχανηλικι που κολλάει? κριμα να διαλέξεις ενα επάγγελμα που δεν θα σ' αρέσει.
txcellas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 εγω θα προτεινα να ξαναδωσεις του χρονου μιας και εχεις ορθογραφικα! 3
nova_centurion Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Φαρμακευτική τη ξεχνάς. Αν δεν σου αρέσει πολύ και δεν σε έχουν τακτοποιήσει οι γονείς σου με παλαιό φαρμακείο δεν έχει νόημα. Με 18000 περνάς ΗΜΜΥ Θεσνίκης λογικά (σαν πόλη που απο ότι κατάλαβα σ' ενδιαφέρει) και μέσα στη σχολή επιλέγεις κατεύθυνση σχετική με ιατρικές τεχνολογίες αν σ' ενδιαφέρει ακόμα το τομέας της ιατρικής. Το καλό με τους ΗΜΜΥ είναι ότι μπορείς να μπεις και να επιλέξεις αργότερα αφού πρώτα έχεις κατασταλάξει. Το ίδιο θα κάνω και εγώ αλλά στην Πάτρα μάλλον (μια και με τα μόρια μου -18073- δύσκολα μπαίνω Αθήνα που μένω). Εχω ψάξει πολύ το θέμα μια και με ενδιέφερε προσωπικά και έχω καταλήξει ότι στα ψηλά μόρια δίνει τις καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Φυσικά ότι και να επιλέξεις έχει σημασία να το αγαπάς και να θέλεις να δουλέψεις πάνω στο αντικείμενο σου. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι και το βασικό κριτήριο επιτυχίας.
THD Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με 18.500 στο 3ο πεδιο μην εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν πιάνεις ιατρικη. Οι βασεις αναμενεται να πεσουν, και η βαση πέρισυ στην Λαρισα πχ ηταν 18.803 Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από THD
margaritagr Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Αμα θες να γίνεις γιατρός ξανά δώσε ή ψάξουν για το εξωτερικό. Τι σχέση έχει το Πολυτεχνείο με την ιατρική?? Να έλεγες περνάω και θα πάω κτηνιατρική να πω έχει συνάφεια αλλα οι μηχανικοί ειναι τελείως αλλη φάση... οπότε σκέψου καλα τι θες μη περάσεις σε μια σχολή μονο κ μονο επειδή ειναι καλή και σου μείνει απωθημένο η ιατρική
rizla7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δεν είναι κάποιο ερωτηματολόγιο το μηχανογραφικό για να ζητάς βοήθεια πως να το συμπληρώσεις. Και άντε, να ρωτούσες για κάποια συγκεκριμένα, συναφή τμήματα που έχεις κατασταλλάξει ,ώστε να πάρεις μια παραπάνω γνώμη και ιδέα του τι γίνεται...να πω οκ.. Τώρα τι ακριβώς ρωτάς; αν θες να γινεις Γιατρός,Μηχανικός ή Στρατιωτικός; Το insomnia θα στο πει αυτό; Θέλω Ιατρική, είμαι ανάμεσα σε Φαρμακευτικη αλλά κοιτάω και Ηλεκτ Μηχ. ή Πολ. Μηχ. ενώ παράλληλα με ψιλοενδιαφερει το χημικων μηχανικων. Ωστοσο σκεφτομαι για ΣΑΣΣ και ΣΜΑ. Διάβασε σε παρακαλώ την πρόταση αυτή 100 φορές. Αν δεν συνειδητοποιείς από μόνος σου τον παραλογισμό... κάτι πάει στραβά. Κάτσε σκέψου σοβαρά τι θέλεις να κάνεις ΕΣΥ και άσε την ανυπομονησία για τις απαντήσεις εδώ. Καλή επιτυχία ότι και αν διαλέξεις/κάνεις. Υ.Γ Μ'αρέσει που κάθομαι και απαντάω και σοβαρά σε τρολοθέματα.(που ελπίζω οτι είναι)
gregysuper Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 19 ώρες πριν, hellooman είπε 1.Φυσικη (αυτο που μου αρεσει παρα πολυ και ειμαι αρκετα καλος) 2.Μαθηματικα (αυτο στο οποιο ειμαι πολυ καλος και μου αρεσει αρκετα) 3.Χημεια (μου αρεσει αρκετα και ειμαι αρκετα καλος) 4.Πληροφορικη (δεν μου αρεσει τοσο αλλα ειμαι πολυ καλος ειδικα οσον αφορα προγραμματισμο & αλγοριθμους που σχετιζονται και με τα μαθηματικα), Βιολογια (μου φαινεται πολυ ενδιαφερον, αλλα δεν ειμαι τοσο καλος) 5.Επισης μου αρεσει σχετικα να καταπιανομαι με πραγματα, συσκευες, φυτα, μηχανηματα κτλ. 6. Επισης γενικα μου αρεσει να σχεδιαζω ενω μικρος ηθελα να γινω ζωγραφος Άμα όντως έχεις τοπ στην λίστα τη φυσική και τα μαθηματικά, μάλλον η ιατρική είναι η άκυρη σχολή εδώ, όχι τα υπόλοιπα. Να ξέρεις αυτά τ' αντικείμενα δεν θα τ' αναπτύξεις καθόλου στη σχολή (και μη πει κανένας για τα μαθήματά τους, για ιατρική φυσική κτλ, ρωτήστε άτομα που σπουδάζουν ιατρική πόσο δύσκολα μαθ/φυσική κάνουν). Η αλήθεια είναι οτι από ΗΜΜΥ μπορείς κάλλιστα να το γυρίσεις σε βιοιατρική. Το κακό μεν είναι ότι θα φας ΠΟΛΥ πράμα στη μάπα (γι αυτό ακούς για ευρύτατους ορίζοντες, στην ουσία σου κάνουν λίγο απ όλα 3 χρόνια και μετά εξειδικεύεσαι κάπως), και το άλλο κακό είναι ότι εκτός ΗΜΜΥ ΕΜΠ, δεν έχουν τα υπόλοιπα ΗΜΜΥ κατεύθυνση για βιοιατρική, οπότε θα κάνεις λίγα πράγματα -θα έχεις τις απαιτούμενες βάσεις από μαθήματα σημάτων/ηλεκτρονικής όμως- και θα πρέπει να μάθεις βιοιατρική σε κάποιο μεταπτυχιακό. Πάντως πιο κοντά σε φυσική από πολυτεχνείο θα έλεγα ότι είναι οι μηχανολόγοι (και από εκεί έχεις ερεύτατο φάρμα εργασίας). Με τοπ σε μαθ/φυσική τη ΣΕΜΦΕ που τυπικά μόνο θεωρείται πολυτεχνική, εφαρμοσμένα μαθ/φυσική σπουδάζεις από εκεί.
darkdemon Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Πρωτα απο ολα συγχαρητηρια για τα αποτελεσματα σου. Αρχικα ας ειμαστε σωστοι, δεν ψαχνεις για σχολη. Ψαχνεις ξεκαθαρα για δουλεια με πολλα λεφτα και εαν αυτο κατσει μεσω μιας σχολης που σε ψιλοενδιαφερει τοτε κομπλε. Δεν θα κρινω και δεν θα πω ξαναδωσε κλπ, απλως καλο ειναι να το βαλεις αυτο ως βαση και να προχωρησεις απο αυτο. Πιο πολλα λεφτα, ειδικα εαν εχει ο μπαμπας κανενα ιατρειο, οντως εχει η ιατρικη, τουλαχιστον στην Ελλαδα οπως παμε. Εαν δεν περνας μπορεις να πας καμια Βουλγαρια και οτι και να λενε για το επιπεδο σπουδων που οντως ειναι πιο χαμηλο, δεν θα σε νοιαζει γιατι σε 6 χρονια τα ιδια δικαιωματαθα εχεις με το αστερι των Αθηνων. ΗΜΜΥ λογικα ειναι το δευτερο διοτι μπορεις να κανεις οτι θελεις μετα, ομως εδω ειναι το θεμα, απο οτι φαινεται δεν θελεις κατι, με την κυριολεκτικη σημασια του ορου πχ να γουσταρεις δουλεια στις Α.Π.Ε, αλλα το αποτελεσμα (δουλεια, λεφτα, κυρος κλπ). Οποτε αφου δεν εχει νοημα να σου πω τα κλασσικα " βρες τι θελεις, τι σου αρεσει κλπ" μιας και δεν θα το κανεις, εγω προσωπικα, θα σου ελεγα: Kυνηγα Ιατρικη εξω εαν ο μπαμπας εχει λεφτα για να γυρισεις και εσυ εδω και να εισαι κομπλε η μετα ΗΜΜΥ που ομως μαλλον θα το ψαξεις εξω μονος σου για οταν τελειωσεις.
xgol Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τι εχει η Ιατρική? Λεφτά? Με μισθό ειδικευόμενου 2.5 ευρώ την ώρα, τις ζωές 50 ανθρώπων υπ ευθύνη σου σε κάθε εφημερία, αυπνία για 40 ώρες σερι, και τους τρελούς συγγενείς/μανάδες/αντιεμβολιαστές πάνω απο το κεφάλι σου? Ωραίο το παραμύθι, βάλε κι έναν δράκο να αποκτήσει περισσότερο σασπενς Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από xgol
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 10/7/2018 στις 8:43 ΜΜ, hellooman είπε Καλημερα σας, θα ηθελα να με βοηθησετε στην συμπληρωση του μηχανογραφικου μου δελτιου Εχω συγκεντρωσει δεκαοχτω χιλιαδες μορια στο δευτερο επιστημονικο πεδιο και δεκαοχτωμισυ στο τριτο και δεν ξερω τι επαγγελμα να επιλεξω Ολοι (οι γονεις μου και εγω) θελουμε να μπω στην Ιατρικη (που πιθανον δεν θα πιανω βεβαια) Μετα ειμαι αναμεσα σε Φαρμακευτικη (η οποια δεν μου πολυ αρεσει βεβαια γιατι μου φαινεται πολυ συγκεκριμενη ως επαγγελμα) και τα πολυτεχνια απο τα οποια δεν ξερω τι να δηλωσω Αναμεσα σε Μηχανολογους και Ηλεκτρολογους ακουσα προσφατα οτι οι ηλεκτρολογοι ειναι καλυτεροι και εχουν ευρυτατο φασμα εργασιας. Γι αυτο λεω να δηλωσω ΗΜΜΥ στο ΑΠΘ. Ποια ειναι η γνωμη σας; Οσον αφορα τα αλλα πολυτεχνια... το χαος. Νομιζω με ψιλοενδιαφερει το τμημα των χημικων μηχανικων αλλα πραγματικα δεν ξερω! Ομοιως και το τμημα ναυπηγων μηχανολογων στο μετσοβιο αλλα δεν ξερω αν μου αρεσει να λειπω συνεχεια σε ταξιδια. Τι λετε;; Οι πολιτικοι μηχανικοι;;; Οι ναυπηγοι μηχανολογοι;;; Εμενα σαν μαθηματα στο σχολειο μου αρεσαν κατα σειρα 1.Φυσικη (αυτο που μου αρεσει παρα πολυ και ειμαι αρκετα καλος) 2.Μαθηματικα (αυτο στο οποιο ειμαι πολυ καλος και μου αρεσει αρκετα) 3.Χημεια (μου αρεσει αρκετα και ειμαι αρκετα καλος) 4.Πληροφορικη (δεν μου αρεσει τοσο αλλα ειμαι πολυ καλος ειδικα οσον αφορα προγραμματισμο & αλγοριθμους που σχετιζονται και με τα μαθηματικα), Βιολογια (μου φαινεται πολυ ενδιαφερον, αλλα δεν ειμαι τοσο καλος) 5.Επισης μου αρεσει σχετικα να καταπιανομαι με πραγματα, συσκευες, φυτα, μηχανηματα κτλ. 6. Επισης γενικα μου αρεσει να σχεδιαζω ενω μικρος ηθελα να γινω ζωγραφος Ο στρατος δεν μου αρεσει γιατι μου φαινεται κατι πολυ ανουσιο και μονοτονη ενω εγω (θελω να) ειμαι: ερευνητικος, εφευρετικος, δημιουργικος. Ωστοσο σκεφτομαι για ΣΑΣΣ και ΣΜΑ Αναμενω τις απαντησεις-προτασεις σας με μεγαλη ανυπομονησία και οσο το δυνατον πιο γρηγορα παρακαλω γιατι σε λιγες μερες ληγει η προθεσμια για την υποβολη των μηχανογραφικων Ευχαριστω!!! Αν ψάχνεις σε ένα forum γνώμες για το τι επάγγελμα θα ασκήσεις,παρακαλώ να μην σε χρειαστώ ποτέ,εσένα και άτομα σαν εσένα. Ο καθένας θα βγαλει τα απωθημένα και θα πει τις άσχετες γνώμες του. Μην ακούς κανέναν,κάνε αυτό που σου αρέσει εσένα πιο πολύ.Κατσε σκέψου μόνος σου.Ψαξε γνώμες από δικά σου άτομα, αληθινούς φίλους,οχι από αγνώστους. Κοιταξε εσένα τι σε γεμίζει,τι σου άρεσει,άσχετα τι λένε οι άλλοι,εσύ ζεις τη ζωή σου,δεν την ζεις για να αρέσεις σε άλλους Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από jmmys
darkdemon Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 12 λεπτά πριν, xgol είπε Τι εχει η Ιατρική? Λεφτά? Με μισθό ειδικευόμενου 2.5 ευρώ την ώρα, τις ζωές 50 ανθρώπων υπ ευθύνη σου σε κάθε εφημερία, αυπνία για 40 ώρες σερι, και τους τρελούς συγγενείς/μανάδες/αντιεμβολιαστές πάνω απο το κεφάλι σου? Ωραίο το παραμύθι, βάλε κι έναν δράκο να αποκτήσει περισσότερο σασπενς Σωστα γιατι ως γνωστον σε ενα επαγγελμα κοιταμε μονο τα πρωτα 2 χρονια δουλειας. Η μονο το Αττικο σαν διεξοδο. Ειναι η δεν ειναι γεγονος οτι βγαζουν περισσοτερα χρηματα κατα μεσο ορο απο το μεσο μισθο? Ειναι η δεν ειναι γεγονος οτι ανηκουν στην κλιμακα των ηψηλοτερα στατιστικα επαγγελματων. Στην τελικη βγαινει εξω με μεγαλυτερες αμοιβες απο τον αποφοιτο ΤΕΙ λογιστικης? Ειπαμε οντως εχουν μειωθει οι μισθοι τους αλλα δεν θα μας πεις οτι δεν βγαζουν καλα χρηματα (ανεξαρτητου ποσους εχουν στο λαιμο τους, ποσα ετη δαπανησαν κλπ)
Μακιαβέλλι Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 18 χρονών είναι δεν ειναι το παιδί μην πέφτετε να το φάτε. Ούτε σπουδές ξέρει τι είναι ούτε επάγγελμα. Συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα. Διάλεξε αυτό που νομίζεις ότι θα σε γεμίζει. Μέχρι να τελειώσεις μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, τόσο σε επαγγελματική αποκατάσταση όσο και στην τεχνολογία και τις θέσεις που θα δημιουργηθούν για απασχόληση ακόμα και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ειδικά σε ότι αφορά τα πολυτεχνικά τμήματα. Τώρα για τα 2,5 ευρώ του ειδικευόμενου δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο στο κεφάλι αυτων που θέλουν να κλαίνε. ο μισθός είναι τουλάχιστον 50% μεγαλύτερος του βασικού χωρίς να μετρήσουμε εφημερίες. Όχι οτι πληρώνονται όσο πρέπει, δεν λέω αυτό, λέω ότι είναι ακόμα σε ακαδημαϊκό στάδιο όμως η πορεία τους και πληρώνονται σε μια χώρα που τα διδακτορικά δεν επιχορηγούνται από τα πανεπιστήμια ούτε με σφαίρες. Μπήκατε γιατί νομίζατε ότι θα βγείτε με ΠΑΣΟΚ και 2000+ τσεπη, βγήκατε και ξεχάσατε να δείτε τι κάνει ο γείτονας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα