Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τη ωραία που ακούγονται όλα... Αλλά δυστυχώς για τα άτομα σαν και εμένα που ζούνε σε απομακρυσμένες περιοχές, υποθέτω πως θα συνεχίσουμε να πιάνουμε 500 ping. :P

tenor.gif?itemid=5569385

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην λέτε ανοησίες δείτε αυτό τον πίνακα που λέει τους μέσους όρους ανα χώρα. Με τις νέες Fiber γραμμές θα ανέβουμε πολύ. Που μου θέλετε και 500Mbs ή και 1Gbps όταν η ανεργία ειναι στο 20%.

http://www.speedtest.net/global-index

Επεξ/σία από possiz
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, ThReSh είπε

Ασφαλώς κι όχι, 1 byte = 8bit κι από εκεί και πέρα τα Kilo/Mega/Giga είναι 1024 κι όχι 1000 μιας και είμαστε binary...

Αυτο ισχύει στις μνήμες και στα αποθηκευτικά μέσα, αλλα δεν ισχύει στις τηλεπικοινωνίες.

Οταν μιλαμε για ρυθμο μετάδοσης 1 Mbps , μιλαμε για 1 εκατομμύριο bit

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Paladin-}LoA{- είπε

Δεν είμαι Όσλο είμαι σε άλλη πόλη που ο χειμώνας  στη χειρότερη έχει + 2 C μέσο όρο Γενάρη και Φλεβάρη. Πολύ πιο ήσυχη από Όσλο και πιο ανθρώπινη. Είσαι και κάπως πίσω σε ενημέρωση. Η κρίση του πετρελαίου τελείωσε. Εδώ και σχεδόν 1 χρόνο οι πετρελαϊκές εδώ βγάζουν ότι έβγαζαν προ κρίσης. Το πετρέλαιο αγγίζει τα 80 USD με κόστος παραγωγής εδώ 35 USD ανά βαρέλι. Άσχετο μεν με το θέμα, στα γράφω πιο πολύ για να μην εκτίθεσαι. Επιπλέον το "Ουγκάντα" πήγαινε στο τηλεπικοινωνιακό κομμάτι  της χώρας μας και εξήγησα κιόλας για ποιο λόγο παρακάτω. Αν θέλεις κάνε τον κόπο να διαβάσεις. Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μίζερο γραπτό ήταν αυτό που postαρες. Τερματισμένο στη μιζέρια ρε φίλε! Κράζω ΟΤΕ και συνήθεις πρακτικές της χώρας μας και γράφω ότι στη χώρα που έχω μεταναστεύσει έχει FTTH δεκαετία τώρα και εσύ βγαίνεις να μου την πεις για το κρύο και για την κρίση του πετρελαίου! 😂

Νομιζω πως ο φιλος ηθελε απλα να τονισει πως για να εχεις την ταχυτητα που εχεις (και αλλα βεβαια οπως μισθος πχ) μεταναστευσες σε μια χωρα που δεν παιζει να περνας το ιδιο καλα οσο θα περναγες εδω.
Χανεις καπου, κερδιζεις καπου αλλου, αυτο θεωρω πως ηταν το νοημα.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, gpolic είπε

Αυτο ισχύει στις μνήμες και στα αποθηκευτικά μέσα, αλλα δεν ισχύει στις τηλεπικοινωνίες.

Οταν μιλαμε για ρυθμο μετάδοσης 1 Mbps , μιλαμε για 1 εκατομμύριο bit

Πάντα ισχύει το 8 bit = 1 byte. Και 1 Mbps = 0.125 MB/s.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Νομιζω πως ο φιλος ηθελε απλα να τονισει πως για να εχεις την ταχυτητα που εχεις (και αλλα βεβαια οπως μισθος πχ) μεταναστευσες σε μια χωρα που δεν παιζει να περνας το ιδιο καλα οσο θα περναγες εδω.
Χανεις καπου, κερδιζεις καπου αλλου, αυτο θεωρω πως ηταν το νοημα.

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα 😃 Αλλά η διατύπωση πάσχει κάπως νομίζω 😉 Το μεγάλο μειονέκτημα της μετανάστευσης είναι ότι δεν είσαι πια στη χώρα που μεγάλωσες και αγάπησες παρ όλα τα κουσούρια της. Επιπλέον δεν βλέπεις οικογένεια / φίλους κλπ, χάνεις το πιο θερμό κλίμα, η νυχτερινή ζωή δεν είναι ίδια κ.α. Από την άλλη εκεί δεν έχεις το άγχος της επιβίωσης, έχει εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον που έχει moto το "no stress", έχεις εξαιρετική φύση να βγεις έξω, κράτος πρόνοιας, οι κόποι σου αναγνωρίζονται κ.α. Ο μισθός ακολουθεί σαν argument καθότι σαν κόστος ζωής είναι ίσως η ακριβότερη χώρα οπότε όταν κάποιος ακούσει μισθούς και δεν ξέρει θα βγάλει λάθος συμπεράσματα. Το καλό internet δεν το αναφέρω καν. Αλίμονο αν για το καλό internet ή για να έχει FTTH κάποιος αποφάσιζε να μεταναστεύσει. 😂 Απλά είναι ένα ωραίο feature που στους 2 μήνες που έρχομαι διακοπές εδώ πολλές φορές αν χρειαστεί να δουλέψω remote με 1,5 Mbit upload όσο να ναι μου λείπει το 500άρι. 😁

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Paladin-}LoA{- υπάρχει info για το πως έγιναν οι επενδύσεις FTTH στη Νορβηγία? Διότι αλλο πχ να έγιναν από το κράτος και να μισθώνουν οι πάροχοι, άλλο να τις έκαναν οι πάροχοι με κάποια επιδότηση κι άλλο να έγιναν από τους παρόχους χωρίς καμμία επιδότηση...

Εμείς είμαστε στην 3η περίπτωση για τα "αστικά κέντρα". Στο Rural broadband που είναι για "λευκές περιοχές" έγιναν μπαμ μπαμ τα έργα από την στιγμή που υπήρχε επιδότηση...

Επισης πόσο "εύκολα" ξεμπέρδεψαν με το κράτος (άδειες κτλπ κτλπ)? Έχεις δει τι έχει τραβήξει η Inalan στο Γαλάτσι?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

@Paladin-}LoA{- υπάρχει info για το πως έγιναν οι επενδύσεις FTTH στη Νορβηγία? Διότι αλλο πχ να έγιναν από το κράτος και να μισθώνουν οι πάροχοι, άλλο να τις έκαναν οι πάροχοι με κάποια επιδότηση κι άλλο να έγιναν από τους παρόχους χωρίς καμμία επιδότηση...

Νομίζω ήταν ιδιωτική ως επί το πλείστον και μάλιστα οι πελάτες τότε που έγινε νομίζω πλήρωσαν και ένα μικρό fee για να γίνει η επένδυση. Ήταν πριν 12 χρόνια.

Εδώ έχει κάποιες πληροφορίες

Και τώρα αν θέλεις να μπεις και περνάει fiber από το δρόμο σου, αν δεν έχεις ήδη fiber να μπαίνει μέσα στο σπίτι, νομίζω πληρώνεις κάπου 1.000 EUR να σου πάνε το καλώδιο μέσα στο σπίτι. One-time fee φυσικά.

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, Paladin-}LoA{- said:

Νομίζω ήταν ιδιωτική ως επί το πλείστον και μάλιστα οι πελάτες τότε που έγινε νομίζω πλήρωσαν και ένα μικρό fee για να γίνει η επένδυση. Ήταν πριν 12 χρόνια.

Χωρίς καμμία κρατική επιδότηση ή διευκόλυνση?

5 minutes ago, Paladin-}LoA{- said:

Και τώρα αν θέλεις να μπεις και περνάει fiber από το δρόμο σου, αν δεν έχεις ήδη fiber να μπαίνει μέσα στο σπίτι, νομίζω πληρώνεις κάπου 1.000 EUR να σου πάνε το καλώδιο μέσα στο σπίτι. One-time fee φυσικά.

Σε μας αυτό νομίζω ότι είναι 120+70. 😛

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Χωρίς καμμία κρατική επιδότηση ή διευκόλυνση?

Σε μας αυτό νομίζω ότι είναι 120+70. 😛

Τσαμπα ειναι ,αριστη τιμη .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ThReSh απ όσο διαβάζω στο άρθρο που έκανα ref πιο πάνω και απ όσα έχω ακούσει, χρηματική διευκόλυνση δεν είχαν 😃 Αν εδώ το κόστος είναι κοντά 200 EUR για το καλώδιο στο σπίτι, είναι πολύ καλό το ποσό!

Επεξ/σία από Paladin-}LoA{-
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, hammerd είπε

καλα ναι, σιγουρα ειναι ψιλοαδυνατον να κατεβαζει καποιος 3,5tb το μηνα...

ακουγεται παντως σαν καποιο περιορισμο...

το vdsl εχει κατι τετοιο ? δεν πιστευω...

3.5TB το μηνα με 100αρα ειναι

36GB την ωρα x 24 ωρες 864GB τη μερα. Σε 4 μερες δηλαδη πιανεις ανετα το οριο των 3.5tb δεν ειναι κατι τρομερο ειδικα αν κατεβαζεις 4K ταινιες των 60 70gb.

Επεξ/σία από Heybro
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...