Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση διπλής πρίζας τηλεφώνου. Ερωτήσεις.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Δουλειά του τεχνικού κάθε παρόχου δεν είναι. Ευθύνη έχουν να σου φέρουν την υπηρεσία μέχρι τον κατανεμητή και να λειτουργήσει το τηλέφωνο από τον router. Το πως θα είναι από εκεί και πέρα η συνδεσμολογία , που και πως θα λειτουργούν οι συσκευές μας, είναι δικό μας θέμα. Όλη η εγκατάσταση από τον κατανεμητή μέχρι μέσα στο σπίτι και την τελευταία πρίζα, είναι δική μας ευθύνη. Εξαρτάται από το κάθε τεχνικό αν θα ανέβει στο διαμέρισμα και φυσικά αν θέλει να κάνει τις όποιες τροποποιήσεις. Οδηγίες υπάρχουν σε κάθε περίπτωση.

Τώρα στην περίπτωση του φίλου, μπορεί πολύ εύκολα να κάνει την σύνδεση με την επιστροφή της τηλεφωνίας, αλλά μιας κι έχει περασμένο UTP καλώδιο από πρίζα σε πρίζα, είναι εύκολο να γίνει σωστή συνδεσμολογία ώστε να λειτουργήσει ο router στον χώρο που θέλει και να έχει τηλεφωνία κανονικά σε όλες τις πρίζες, χωρίς splitter, φίλτρα κλπ. Έτσι εξασφαλίζει ότι δεν θα χάνει καθόλου σε συγχρονισμό, που συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση της επιστροφής του σήματος.

Που είναι οι φωτογραφίες;

Πάνω στο post, στο τέλος του. Δςν τις εμφανίζει? Έχω γράψει και κάποια επιπλέον πράγματα στο post. 

Επεξ/σία από Ππντ
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Ππντ είπε

36919039_1902328213393978_2243233351089520640_n.jpg

36957622_1902328180060648_3849036269178847232_n.jpg

36930972_1902328300060636_7589511823997534208_n.jpg

Ετσι οπως της βλέπω εγω της φωτογραφίες της  εχει συνδέσει στην σειρα απο την μια στην αλλη μονο με το ζευγος του μπλε και του μπλε ασπρου :) A--->B--->C  τωρα πρεπει να βρεις ποια ειναι η κεντρικη απο ολες αυτες η A :( και εκει να βαλεις την διπλη πριζα ξεχωρίζοντας τα δυο ζευγάρια  στο ενα  να μπει το ενα ζευγος μπλε ,ασπρο μπλε  και στο αλλο  να μπει το αλλο ζευγος μπλε,ασπρο μπλε για να παει και στις αλλες πριζες .

Επεξ/σία από darkman

1 λεπτό πριν, darkman είπε

Ετσι οπως της βλέπω εγω της φωτογραφίες της  εχει συνδέσει στην σειρα απο την μια στην αλλη μονο με το ζευγος του μπλε και του μπλε ασπρου :) A--->B--->C  τωρα πρεπει να βρεις ποια ειναι η κεντρικη απο ολες αυτες η A :( 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω αυτό? Λογικά είναι αυτή στο σαλόνι 1η φώτο. Μου έχουν πει ότι συνηθίζεται να είναι αυτή που είναι πιο κοντά στην κεντρικη είσοδο. Αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αυτή τη στιγμή. 

2 λεπτά πριν, Ππντ είπε

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το κάνω αυτό? Λογικά είναι αυτή στο σαλόνι 1η φώτο. Μου έχουν πει ότι συνηθίζεται να είναι αυτή που είναι πιο κοντά στην κεντρικη είσοδο. Αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αυτή τη στιγμή. 

σωστα :) η γραμμες τωρα δουλεύουν ?

1 λεπτό πριν, darkman είπε

σωστα :) η γραμμες τωρα δουλεύουν ?

Ναι, δεν τις έχω πειράξει ποτέ. Έτσι ήταν και όταν είχα 24άρα σύνδεση (όταν τα τηλέφωνα λειτουργούσαν παντού), έτσι είναι και τώρα με την 50άρα σύνδεση που το τηλέφωνο λειτουργεί μόνο στην πρίζα του ρουτερ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Ππντ είπε

Ναι, δεν τις έχω πειράξει ποτέ. Έτσι ήταν και όταν είχα 24άρα σύνδεση (όταν τα τηλέφωνα λειτουργούσαν παντού), έτσι είναι και τώρα με την 50άρα σύνδεση που το τηλέφωνο λειτουργεί μόνο στην πρίζα του ρουτερ. 

Τωρα μιας και δεν εχουμε οργανο να μετρήσουμε θα παμε παπατζίδικα :P  πηγαινε στο σαλονι και και βγαλε τα καλωδια και μετα βαλε το ρουτερ στις αλλες 3 να δεις αν θα εχεις vdsl :P  δεν ξερω αν καποιο αλλο παιδι εχει καποια καλυτερη ιδεα να μας πει :(

Επεξ/σία από darkman
  • Like 1

Λοιπόν σε όλες τις πρίζες χρησιμοποιεί το ίδιο χρωματικό ζεύγος (μπλε-άσπρο/μπλε), που είναι αυτό που φέρνει την τηλεφωνία και την μοιράζεις παράλληλα σε όλες τις πρίζες.

Αυτό που θα κάνεις είναι να συνδέσεις αυτό το ζεύγος σε όλες τις πρίζες, αντί στις 2 μεσαίες επαφές (2-3) στις 2 ακριανές (1-4) και θα αλλάξεις την πρίζα του δωματίου που θέλεις να βάλεις τον router, με μία διπλή ώστε να έχει πλέον τον κεντρικό ρόλο.

Για να γίνει αυτό, πες ποια πρίζα στη σειρά είναι αυτή (από τις 4) και θα σου πω αναλυτικά πως θα το κάνεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, darkman είπε

Τωρα μιας και δεν εχουμε οργανο να μετρήσουμε θα παμε πατσατζίδικα :P  πηγενε στο σαλονι και και βγαλε τα καλωδια και μετα βαλε το ρουτερ στις αλλες δυο να δεις αν θα εχεις vdsl :P  

Ωραία, θα το κάνω μέσα στις επόμενες ώρες γτ δεν μπορώ τώρα , αν υπάρχει κάτι επιπλέον που μπορείς να πεις από τώρα ρίξτο :D

14 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Λοιπόν σε όλες τις πρίζες χρησιμοποιεί το ίδιο χρωματικό ζεύγος (μπλε-άσπρο/μπλε), που είναι αυτό που φέρνει την τηλεφωνία και την μοιράζεις παράλληλα σε όλες τις πρίζες.

Αυτό που θα κάνεις είναι να συνδέσεις αυτό το ζεύγος σε όλες τις πρίζες, αντί στις 2 μεσαίες επαφές (2-3) στις 2 ακριανές (1-4) και θα αλλάξεις την πρίζα του δωματίου που θέλεις να βάλεις τον router, με μία διπλή ώστε να έχει πλέον τον κεντρικό ρόλο.

Για να γίνει αυτό, πες ποια πρίζα στη σειρά είναι αυτή (από τις 4) και θα σου πω αναλυτικά πως θα το κάνεις.

Ωραία όπως είπα και στον darkman θα το κάνω μέσα στις επόμενες ώρες  , γτ δυστυχώς τώρα δν μπορώ. Το ποια πριζα στη σειρά είναι αυτή δεν το ξέρω. Θα βρω ποια είναι η κεντρική σύμφωνα με τις οδηγίες του darkman, και μετά πως θα βρω ποια πριζα στη σειρά είναι αυτή? (λογικά είναι η 3η (κεντρικη-2η-3η) αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, το υποθέτω επειδή είναι πάρα πολύ κοντά στην τελευταία(4η) , οπότε μου φαίνεται λογικό να είναι η 3η) Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια παιδιά, δεν περίμενα τέτοια επιμονή :D

Επεξ/σία από Ππντ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Ππντ είπε

Ωραία, θα το κάνω μέσα στις επόμενες ώρες γτ δεν μπορώ τώρα , αν υπάρχει κάτι επιπλέον που μπορείς να πεις από τώρα ρίξτο :D

:P  :P μπαααα δεν μου ερχετε κατι αλλο ,βγαλε του σαλονιου και τσεκαρε τις αλλες, αν ειναι ολες νεκρες τοτε πιθανότατα  επερναν απο το σαλονι αμα καποια απο της αλλες εχει σημα vdsl (συγχρονίζει το ρουτερ  ) τοτε τον ρουφήξαμε :( 

Επεξ/σία από darkman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα βήματα είναι τα παρακάτω:

1. Αλλάζεις την πρίζα στον χώρο που θα μπει ο router με μία διπλή. Στην Α θύρα, στις 2 μεσαίες επαφές (2-3) αυτής, θα συνδέσεις το χρωματικό ζεύγος μπλε-άσπρο/μπλε από το καλώδιο που έρχεται από την αμέσως προηγούμενη πρίζα. Προσοχή μόνο αυτό το ζεύγος και κανένα άλλο από το καλώδιο που πάει στην επόμενη. Έχει μεγάλη και ουσιαστική σημασία.
  2. Στην ίδια πρίζα αλλά τώρα στην θύρα Β, θα συνδέσεις τα χρωματικά ζεύγη καφέ-άσπρο/καφέ και των 2 καλωδίων UTP, στις 2 μεσαίες επαφές (2-3).
  3. Στην τελευταία πρίζα (αυτή που έχει μόνο ένα καλώδιο), θα συνδέσεις στις 2 μεσαίες επαφές (2-3) το χρωματικό ζεύγος καφέ-άσπρο/καφέ (αντί του μπλε-άσπρο/μπλε που έχει τώρα).
  4. Στις άλλες 2 πρίζες (εκτός της 2πλής και της τελευταίας), θα συνδέσεις στις 2 μεσαίες επαφές (2-3) τα χρωματικά ζεύγη καφέ-άσπρο/καφέ (αντί των μπλε-άσπρο/μπλε που έχουν τώρα) και των 2 καλωδίων UTP.
  5. Σε αυτές τις πρίζες θα συνδέσεις επίσης στις 2 ακριανές επαφές (1-4) τα χρωματικά ζεύγη μπλε-άσπρο/μπλε και των 2 καλωδίων UTP (που πριν ήταν στις 2 μεσαίες επαφές (2-3)).

Η όλη δυσκολία είναι να βρεις εκεί που θα μπει η διπλή πρίζα,  ποιο ζεύγος μπλε-άσπρο/μπλε είναι αυτό που φέρνει το σήμα (το άλλο πάει στην επόμενη). Για να το πετύχεις αυτό χωρίς όργανο, αφήνεις όλες τι πρίζες με τις συνδέσεις που έχουν τώρα και μόνο σε αυτή κάνεις δοκιμή με ένα ζεύγος κάθε φορά συνδεδεμένο πάνω της) ώστε να δεις πότε θα έχεις συγχρονισμό στον router. Μόνο με ένα ζεύγος θα γίνει αυτό, οπότε στη συνέχεια θα ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Τα βήματα είναι τα παρακάτω:

1. Αλλάζεις την πρίζα στον χώρο που θα μπει ο router με μία διπλή. Στην Α θύρα, στις 2 μεσαίες επαφές (2-3) αυτής, θα συνδέσεις το χρωματικό ζεύγος μπλε-άσπρο/μπλε από το καλώδιο που έρχεται από την αμέσως προηγούμενη πρίζα. Προσοχή μόνο αυτό το ζεύγος και κανένα άλλο από το καλώδιο που πάει στην επόμενη. Έχει μεγάλη και ουσιαστική σημασία.
  2. Στην ίδια πρίζα αλλά τώρα στην θύρα Β, θα συνδέσεις τα χρωματικά ζεύγη καφέ-άσπρο/καφέ και των 2 καλωδίων UTP, στις 2 μεσαίες επαφές (2-3).
  3. Στην τελευταία πρίζα (αυτή που έχει μόνο ένα καλώδιο), θα συνδέσεις στις 2 μεσαίες επαφές (2-3) το χρωματικό ζεύγος καφέ-άσπρο/καφέ (αντί του μπλε-άσπρο/μπλε που έχει τώρα).
  4. Στις άλλες 2 πρίζες (εκτός της 2πλής και της τελευταίας), θα συνδέσεις στις 2 μεσαίες επαφές (2-3) τα χρωματικά ζεύγη καφέ-άσπρο/καφέ (αντί των μπλε-άσπρο/μπλε που έχουν τώρα) και των 2 καλωδίων UTP.
  5. Σε αυτές τις πρίζες θα συνδέσεις επίσης στις 2 ακριανές επαφές (1-4) τα χρωματικά ζεύγη μπλε-άσπρο/μπλε και των 2 καλωδίων UTP (που πριν ήταν στις 2 μεσαίες επαφές (2-3)).

Η όλη δυσκολία είναι να βρεις εκεί που θα μπει η διπλή πρίζα,  ποιο ζεύγος μπλε-άσπρο/μπλε είναι αυτό που φέρνει το σήμα (το άλλο πάει στην επόμενη). Για να το πετύχεις αυτό χωρίς όργανο, αφήνεις όλες τι πρίζες με τις συνδέσεις που έχουν τώρα και μόνο σε αυτή κάνεις δοκιμή με ένα ζεύγος κάθε φορά συνδεδεμένο πάνω της) ώστε να δεις πότε θα έχεις συγχρονισμό στον router. Μόνο με ένα ζεύγος θα γίνει αυτό, οπότε στη συνέχεια θα ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα.

Ωραία ευχαριστώ.Όταν έρθει η ώρα ίσως έχω κάποια επιπλέον απορία (αν και δεν νομίζω) , προς το παρόν τρεις διευκρινίσεις.

Ως χώρο που θα μπει το ρούτερ εννοείς την κεντρική πρίζα (αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι στο σαλόνι) ή την πρίζα του δωματίου που έχω το ρούτερ . Ρωτάω γιατί εκείνος ο τεχνικός μου είχε πει ότι μόνο στην κεντρική πρίζα  θα μπρορώ να βάλω το ρούτερ αν θέλω να έχω παντού τηλέφωνα. Πιο πάνω βέβαια είπες

1 ώρα πριν, Ππντ είπε

μιας κι έχει περασμένο UTP καλώδιο από πρίζα σε πρίζα, είναι εύκολο να γίνει σωστή συνδεσμολογία ώστε να λειτουργήσει ο router στον χώρο που θέλει και να έχει τηλεφωνία κανονικά σε όλες τις πρίζες

οπότε εννοείς του δωματίου σωτά? (έτσι για να είμαι σίγουρος) 

Το βήμα 3 , την σύνδεση της τελευταίς πρίζας δλδ , μπορώ να την παραλείψω αν δεν θέλω να τη χρησιμοποιήσω?

Τέλος, στο βήμα 4 , συνδέω τα 2 ζεύγη καφέ-άσπρο/καφέ με τον ίδιο τρόπο που είναι τώρα συνδεδεμένα τα μπλε-άσπρο/μπλε? Όμως αν δεις την 1η και 3η φωτογραφία στην μία πρίζα(1η) έχει τα μπλε στην υποδοχή 2 και τα άσπρα στην 3 και στην άλλη(3η) το αντίθετο, τα άσπρα στην υποδοχή 2 και τα μπλε στην υποδοχή 3 , κρατάσω την ίδια σειρά με τα καφέ-άσπρο/καφέ ζεύγη ή αλλάζω κάτι , ή μήπως δεν  έχει σημασία ?

Κάνω πολλές ερωτήσεις το ξέρω, αλλά προφανώς δεν περιμένω να μου απαντάτε με τη μία, και σε 5 μέρες να γίνει η δουλειά υπερευχαριστημένος θα είμαι. :) Sorry για το πρήξιμο :(

Επεξ/σία από Ππντ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως κεντρική πρίζα εννοούμε αυτή στην οποία τερματίζει άμεσα το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή της οικοδομής. Συνήθως αυτή είναι στο σαλόνι ή στο χωλ που είναι ο πρώτος χώρος με την είσοδο του σπιτιού. Από αυτήν κατόπιν φεύγουν το ή τα καλώδια προς όλες τις υπόλοιπες πρίζες του διαμερίσματος.

Αν υπάρχει κατάλληλη καλωδιακή υποδομή (και σε σένα υπάρχει), τότε μπορούμε εύκολα να τροποποιήσουμε τις συνδέσεις μεταφέροντας τον ρόλο της κεντρικής σε οποιαδήποτε άλλη πρίζα και η προηγούμενη να γίνει απλή.

Η τηλεφωνία λειτουργεί σε 1 ζεύγος (2 καλωδιάκια). Δεν έχει σημασία σε ποια θέση θα συνδεθεί το καθένα. Αρκεί να είναι οι 2 μεσαίες (ή οι 2 ακριανές όπου αναφέρω). Καλό όμως είναι να το κάνεις παντού με την ίδια σειρά για λόγους ευταξίας και γρήγορης αναγνώρισης, αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα και ανάποδα να τα βάλεις.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jkoukos είπε

Ως κεντρική πρίζα εννοούμε αυτή στην οποία τερματίζει άμεσα το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή της οικοδομής. Συνήθως αυτή είναι στο σαλόνι ή στο χωλ που είναι ο πρώτος χώρος με την είσοδο του σπιτιού. Από αυτήν κατόπιν φεύγουν το ή τα καλώδια προς όλες τις υπόλοιπες πρίζες του διαμερίσματος.

Αν υπάρχει κατάλληλη καλωδιακή υποδομή (και σε σένα υπάρχει), τότε μπορούμε εύκολα να τροποποιήσουμε τις συνδέσεις μεταφέροντας τον ρόλο της κεντρικής σε οποιαδήποτε άλλη πρίζα και η προηγούμενη να γίνει απλή.

Η τηλεφωνία λειτουργεί σε 1 ζεύγος (2 καλωδιάκια). Δεν έχει σημασία σε ποια θέση θα συνδεθεί το καθένα. Αρκεί να είναι οι 2 μεσαίες (ή οι 2 ακριανές όπου αναφέρω). Καλό όμως είναι να το κάνεις παντού με την ίδια σειρά για λόγους ευταξίας και γρήγορης αναγνώρισης, αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα και ανάποδα να τα βάλεις.

Λοιπόν ,  έκανα αυτά που μου είπες 😅, αλλά δεν μου άλλαξε κάτι , το router και το τηλέφωνο συνεχίζουν να δουλεύουν στν πρίζα που τα είχα όπως πριν με τις σωστές ταχύτητες, και στις άλλες πρίζες τα τηλέφωνα είναι νεκρά. Επίσης το τηλέφωνο που λέω ότι δουλεύει , δουλεύει μόνο όταν είνα κουμπομένο πάνω στο ρούτερ , είναι νεκρό αν προσπαθήσω να το βάλω στη δεύετερη θύρα της διπλής πρίζας που εγκατέστησα στο δωμάτιο. Δεν έκανα κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία. Το μόνο που δεν πείραξα είναι η τελευταία πρίζα στην οπόια καταλήγει όπως είπαμε 1 καλώδιο UTP , επειδή δεν σκόπευα να τη χρησιμοποιήσω. Καμιά ιδέα?

Σημείωση , το μόνο φαίνeται να άλλαξε έιναι ότι τώρα το ρούτερ δουελεύει και χωρίς να έχει κουμπομένο τηλέφωνο επάνω του , ενώ πριν αν του έβγαζες το τηλέφωνο έχανε το internet, επίσηςτο ρούτερ είναι συνδεδεμένο στην δεξιά θύρα της διπλής πρίζας (αν υποθέσεις ότι από πάνω έβαλα τα μπλε-άσπρα/μπλε και κάτω τα καφέ άσπρα/καφέ), απλά τα αναφέρω αυτά ως πιθανά στοιχεία :)

Edit : το μόνο ασύμαντο για το οποίο δεν έιμαι  σίγουρος είναι στην διπλή πρίζα , στη θύρα Β που έβαλα στο 2 και στο 3 τα ζεύγη καφέ-άσπρο/κάφε , αν έβαλα τα ζεύγη ανάποδα από ότι έπρεπε.Αν και είπες ότι δεν επηρεάζει μάλλον. Κατά  τα άλλα διάφασα πολλές φορές τις οδηγίες  , δεν έκανα κάτι λάθος. 

Μήπως πρέπει να χρησιμποιήσω άλλα ζεύγη αντί των καφέ-άσπρων/καφέ? Έχει πορτοκαλί και πράσινα , αυτά τι ρόλο παίζουν . (αγνόησέ το αυτό αυτό αν δεν έχει σημασία , μην απαντήσεις καν.)

Επεξ/σία από Ππντ

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να λειτουργεί η τηλεφωνία σε άλλη πρίζα εκτός του router (αν δεν κάνεις και μία ακόμη σύνδεση που δεν σου έγραψα). Και αυτό διότι η τηλεφωνία δουλεύει μόνο στις 2 μεσαίες επαφές οποιασδήποτε πρίζας.

Μόνη περίπτωση να έχεις κάνει κάποιο λάθος, π.χ. συνδέοντας μαζί κάπου μπλε και καφέ ζεύγος ή να υπάρχουν αλλού ενδιάμεσες συνδέσεις, ή  να έχεις χρησιμοποιήσει επιστροφή της τηλεφωνίας με χρήση splitter.

Αν έκανες σωστά όλες τις συνδέσεις θα είχες συγχρονισμό του router μπόνο στην μία θύρα της 2πλής πρίζας (και σε καμία άλλη) και η τηλεφωνία θα δούλευε μόνο στον router και πουθενά αλλού μέχρι το επόμενο βήμα που θα σου γράψω μετά. Πουθενά δεν χρειάζονται splitter ή φίλτρα.

Τα χρώματα είναι παντελώς άσχετα. Αντί του καφέ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο θέλαμε, αρκεί να είναι το ίδιο παντού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να λειτουργεί η τηλεφωνία σε άλλη πρίζα εκτός του router (αν δεν κάνεις και μία ακόμη σύνδεση που δεν σου έγραψα). Και αυτό διότι η τηλεφωνία δουλεύει μόνο στις 2 μεσαίες επαφές οποιασδήποτε πρίζας.

Μόνη περίπτωση να έχεις κάνει κάποιο λάθος, π.χ. συνδέοντας μαζί κάπου μπλε και καφέ ζεύγος ή να υπάρχουν αλλού ενδιάμεσες συνδέσεις, ή  να έχεις χρησιμοποιήσει επιστροφή της τηλεφωνίας με χρήση splitter.

Αν έκανες σωστά όλες τις συνδέσεις θα είχες συγχρονισμό του router μπόνο στην μία θύρα της 2πλής πρίζας (και σε καμία άλλη) και η τηλεφωνία θα δούλευε μόνο στον router και πουθενά αλλού μέχρι το επόμενο βήμα που θα σου γράψω μετά. Πουθενά δεν χρειάζονται splitter ή φίλτρα.

Τα χρώματα είναι παντελώς άσχετα. Αντί του καφέ θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο θέλαμε, αρκεί να είναι το ίδιο παντού.

Μπα δεν έκανα κάποιο τέτοιο λάθος. Οπότε , ποια είναι η σύνδεση που δεν μου έγραψες? Μετά από αυτό τέλος?

Επεξ/σία από Ππντ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...