Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση διπλής πρίζας τηλεφώνου. Ερωτήσεις.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας , 

(Διαβάστε το edit 2 , δεν χρειάζεται να διαβλάσετε το αρχικό post)

Edit 2[ λοιπόν , ανέβασα νέες φωτογραφίες δείτε πιο κάτω, ξεχάστε λίγο αυτά που είχα πει πριν, θα τα πω από την αρχή. Ευχαριστώ κιόλας που επιμένετε ακόμα,μ και δεν έχετε εγκαταλείψει :D

4 συνολικά πρίζες. 1 στο σαλόνι και 3 σε δωμάτια.

φωτό-σαλόνι- 2 χοντρά καλώδια από το καθένα βγαίνουν 4 ζεύγη- δεν έχει router , έχει τηλέφωνο(αυτή που μέχρι τώρα έλεγα πως είναι η κεντρική αλλά από ότι είδα όλες εκτός από μία πρίζα έχουν 2 χοντρά καλώδια)

φωτό-δωμάτιο- 2 χοντρά καλώδια από το καθένα βγαίνουν 4 ζεύγη- εδώ έχω το router και τηλέφωνο.

φωτό-δωμάτιο- 2 χοντρά καλώδια από το καθένα βγαίνουν 4 ζεύγη-δεν έχει router ούτε τηλέφωνο

φωτό-δωμάτιο- 1 χοντρό καλώδιο από το οπόιο βγαίνουν 4 ζεύγη- δεν έχει router ούτε τηλέφωνο- σε αυτή δεν είναι καν συνδεδεμένα τα ζεύγη στην πρίζα γιατί δεν είχα ποτέ ούτε router ούτε τηλέφωνο οπότε δεν το χρειάστηκα.

Θέλω λοιπόν αν γίνεται , να κρατίσω το router εκεί που είναι (δλδ στο δωμάτιο 2η φωτό), και να λειτουργεί το τηλέφωνο στο σαλόνι (1η  φωτό) και στο δωμάτιο (3η φωτό) . Σημείωση , δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω το τηλέφωνο που έχω στο δωμάτιο μαζί με το router (2η φωτό). Νομίζω τώρα φαίνονται και το πια καλωδιάκια είναι συνδεδεμένα που. ]

Αρχικό Post ( μην το διαβάσετε καν , τα έλεγα λάθος , δείτε μόνο τις φωτογραφίες)

πρόσφατα αναβάθμισα με το πρόγραμμα wind fiber , και πλέον το τηλέφωνο λειτουργεί μόνο όταν είανι συνδεδεμένο στο router. Μου είπε λοιπόν ο τεχνικός που ήρθε απο τη wind ότι αν θέλω να έχω τηλέφωνο και στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού , θα πρέπει να αλλάξω την κεντρική πρίζα τηλεφώνου σε διπλή, και να μεταφέρω εκεί το router (τώρα είναι στο δωμάτιο). Αγόρασα μια διπλή , αλλά πριν φωνάξω ηλεκτορολόγο , είπα να κάνω μια προσπάθεια εδώ μπας και καταφέρω να τη βάλω μόνος μου. Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις.

1) Μου είπε ο τεχνικός ότι διπλή πρίζα μπαίνει μόνο στην κεντρική , και θα αναγκαστώ να βάλω το router εκεί . Με βάση τη 2η φωτογραφία πιο κάτω που δείχνει τα καλώδια στην πρίζα δωματίου , ( 4 ζευγάρια καλώδια ) ξέρετε αν γίνεται να βάλω την διπλή πρίζα στο δωμάτιο για να μην μεταφέρω το router?

2) Ποια καλώδια συνδέω πού στην διπλή πρίζα? [στην κεντρική πρίζα 1η φωτογραφία έχω 8 ζευγάρια καλωδίων, κάθε ζευγάρι αποτελείται από ένα καλωδιάκι κάποιου χρώματος (μπλε, πορτοκαλί, πράσινο, καφέ) και ένα άσπρο ].

3) Αυτό (να αλλάξω την κεντρική πρίζα σε διπλή) είναι το μόνο που πρέπει να κάνω για να έχω τηλέφωνο και στα υπόλοιπα δωμάτια ? Ή πρέπει να πειράξω και τις άλλες πρίζες του σπιτιού?

Αν χρειάζεστε κάποια επιπλέον πληροφορεία σε σχέση με το θέμα πείτε μου. Ευχαρστώ εκ των προτέρων παιδιά.

Edit: Το τηλέφωνο λειτουργέι μόνο όταν είναι κουμπομένο πάνω στο router και το router είναι αναμένο , και το router λειτουργεί μόνο αν έχει κουμπομένο το τηλέφωνο πάνω του.

36919039_1902328213393978_2243233351089520640_n.jpg

36957622_1902328180060648_3849036269178847232_n.jpg

36930972_1902328300060636_7589511823997534208_n.jpg

Πρίζα δωματίου-4 ζευγάρια καλωδίων.jpg

Διπλή πρίζα.jpg

Επεξ/σία από Ππντ
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) κατα πασα πιθανότητα οχι γιατι το σημα παει πρωτα στην κεντρική και μετα με καλώδια διακλαδώνεται στο υπόλοιπο  σπίτι.

2) πρεπει να ξερεις ποιο ζευγαρι σου φερνει το σημα και να το βαλεις στην πριζα στο πρώτο RJ12  μετα τα υπόλοιπα καλώδια που πανε στις αλλες πριζες στο σπιτι πρεπει να τα βαλεις στο δευτερο RJ12 . δηλαδη θα βγαλεις το σημα απο το πρωτο RJ12 να παει στο router και μετα απο το router θα το επιστρέψεις στο δεύτερο RJ12 για να παει στο υπόλοιπο σπίτι .

3) ναι μονο αυτο

Ενα καλώδιο βγαίνει απο αυτην την πρίζα στην φωτο ?

Επεξ/σία από darkman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Ππντ είπε

Γεια σας , 

πρόσφατα αναβάθμισα σε vdsl , και πλέον το τηλέφωνο λειτουργεί μόνο όταν είανι συνδεδεμένο στο router. Μου είπε λοιπόν ο τεχνικός που ήρθε απο τη wind ότι αν θέλω να έχω τηλέφωνο και στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού , θα πρέπει να αλλάξω την κεντρική πρίζα τηλεφώνου σε διπλή, και να μεταφέρω εκεί το router (τώρα είναι στο δωμάτιο). Αγόρασα μια διπλή , αλλά πριν φωνάξω ηλεκτορολόγο , είπα να κάνω μια προσπάθεια εδώ μπας και καταφέρω να τη βάλω μόνος μου. Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις.

1) Μου είπε ο τεχνικός ότι διπλή πρίζα μπαίνει μόνο στην κεντρική , και θα αναγκαστώ να βάλω το router εκεί . Με βάση τη 2η φωτογραφία πιο κάτω που δείχνει τα καλώδια στην πρίζα δωματίου , ( 4 ζευγάρια καλώδια ) ξέρετε αν γίνεται να βάλω την διπλή πρίζα στο δωμάτιο για να μην μεταφέρω το router?

2) Ποια καλώδια συνδέω πού στην διπλή πρίζα? [στην κεντρική πρίζα 1η φωτογραφία έχω 8 ζευγάρια καλωδίων, κάθε ζευγάρι αποτελείται από ένα καλωδιάκι κάποιου χρώματος (μπλε, πορτοκαλί, πράσινο, καφέ) και ένα άσπρο ].

3) Αυτό (να αλλάξω την κεντρική πρίζα σε διπλή) είναι το μόνο που πρέπει να κάνω για να έχω τηλέφωνο και στα υπόλοιπα δωμάτια ? Ή πρέπει να πειράξω και τις άλλες πρίζες του σπιτιού?

Αν χρειάζεστε κάποια επιπλέον πληροφορεία σε σχέση με το θέμα πείτε μου. Ευχαρστώ εκ των προτέρων παιδιά.

Kέντρική πρίζα-8 ζευγάρια καλωδίων (2 από κάθε χρώμα).jpg

Πρίζα δωματίου-4 ζευγάρια καλωδίων.jpg

Διπλή πρίζα.jpg

Εγώ απλά έβαλα σύνεδεσα το καλώδιο απο το router στην πρίζα και είχα τηλέφωνο και στις άλλες. 

Το καλώδιο σε εμένα έρχεται απο την πρίζα και χωρίζει με splitter σε δύο. Το ένα πάει στο dsl και το άλλο στη θύρα του τηλεφώνου του router.

Επεξ/σία από Silverage

15 λεπτά πριν, darkman είπε

1) κατα πασα πιθανότητα οχι γιατι το σημα παει πρωτα στην κεντρική και μετα με καλώδια διακλαδώνεται στο υπόλοιπο  σπίτι.

2) πρεπει να ξερεις ποιο ζευγαρι σου φερνει το σημα και να το βαλεις στην πριζα στο πρώτο RJ12  μετα τα υπόλοιπα καλώδια που πανε στις αλλες πριζες στο σπιτι πρεπει να τα βαλεις στο δευτερο RJ12 . δηλαδη θα βγαλεις το σημα απο το πρωτο RJ12 να παει στο router και μετα απο το router θα το επιστρέψεις στο δεύτερο RJ12 για να παει στο υπόλοιπο σπίτι .

3) ναι μονο αυτο

Ενα καλώδιο βγαίνει απο αυτην την πρίζα στην φωτο ?

Παίζει να μπορώ  να εγκαταστήσω διπλή πρίζα και στο δωμάτιο και στην κεντρική ώστε να καταφέρω κρατήσω το  router μέσα? Sorry αν λέω μπαρούφες , αλλά τόσα ξέρω τόσα λέω.

16 λεπτά πριν, Silverage είπε

Εγώ απλά έβαλα σύνεδεσα το καλώδιο απο το router στην πρίζα και είχα τηλέφωνο και στις άλλες. 

Το καλώδιο σε εμένα έρχεται απο την πρίζα και χωρίζει με splitter σε δύο. Το ένα πάει στο dsl και το άλλο στη θύρα του τηλεφώνου του router.

Εμένα το τηλέφωνο κουμπώνει πάνω στο router , και ουσιαστικά , αν δεν έχει κουμπομένο τηλεφωνο πάνω του  δε λειτουργεί ούτε το router ούτε το τηλέφωνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Ππντ είπε

Παίζει να μπορώ  να εγκαταστήσω διπλή πρίζα και στο δωμάτιο και στην κεντρική ώστε να καταφέρω κρατήσω το  router μέσα? Sorry αν λέω μπαρούφες , αλλά τόσα ξέρω τόσα λέω.

Καλα και εγω δεν ειμαι και ηλεκτρολογος μην νομιζεις :P απλα το εχω κανει και εγω :P κοιτα δεν ξερω πως πανε η γραμμες στο σπιτι σου αλλα καλο ειναι για να παιζει και σωστα το ρουτερ να ειναι στην κεντρική, εμενα η κεντρικη διακλαδωνετε και παει στην κουζινα μετα παλι απο την κεντρικη παει κρεβατοκάμαρα και απο κρεβατοκάμαρα στα δυο αλλα δωματια εκει αν καταργουσα την κουζινα μπορούσα να  βαλω την κεντρική  στην κρεβατοκάμαρά η αν καταργουσα και την κρεβατοκάμαρα να παει στο γραφειο :) εχει να κανει με το πως πανε η γραμμες στο σπιτι και τι καλωδια εχεις :( αν εχεις αρκετα ζευγη μπορεις να την πας και στην κρεβατοκάμαρα και  με επιστροφές να πανει και στα αλλα δωματια  , θελω να πω γινετε αλλα ειναι ποιο βαβουρα και θελει ψάξιμο  :P  

δεν μου ειπες μονο ενα καλωδιο σου βγαζει αυτη η πριζα με πολλα ζεύγη ?

Επεξ/σία από darkman

11 λεπτά πριν, darkman είπε

Καλα και εγω δεν ειμαι και ηλεκτρολογος μην νομιζεις :P απλα το εχω κανει και εγω :P κοιτα δεν ξερω πως πανε η γραμμες στο σπιτι σου αλλα καλο ειναι για να παιζει και σωστα το ρουτερ να ειναι στην κεντρική, εμενα η κεντρικη διακλαδωνετε και παει στην κουζινα μετα παλι απο την κεντρικη παει κρεβατοκάμαρα και απο κρεβατοκάμαρα στα δυο αλλα δωματια εκει αν καταργουσα την κουζινα μπορούσα να  βαλω την κεντρική  στην κρεβατοκάμαρά η αν καταργουσα και την κρεβατοκάμαρα να παει στο γραφειο :) εχει να κανει με το πως πανε η γραμμες στο σπιτι και τι καλωδια εχεις :( αν εχεις αρκετα ζευγη μπορεις να την πας και στην κρεβατοκάμαρα και  με επιστροφές να πανει και στα αλλα δωματια  , θελω να πω γινετε αλλα ειναι ποιο βαβουρα και θελει ψάξιμο  :P  

δεν μου ειπες μονο ενα καλωδιο σου βγαζει αυτη η πριζα με πολλα ζεύγη ?

Ναι όλα βγαίνουν από ένα καλώδιο.

30 λεπτά πριν, Lshow είπε

Καλησπερα.
Ερχεται ενα καλωδιο utp 8καλωδιων στην κεντρικη πριζα?
Στα υπολοιπα δωματια τι καλωδια πανε και απο που φευγουν?

Καλησπερα. Ναι στην κεντρική πριζα έχει 8 ζεύγη που βγαίνουν από ένα χοντρό καλώδιο . Στις υπόλοιπες έχει 4 ζεύγη που βγαίνουν πάλι από ένα χοντρό καλώδιο. Το από που έρχονται δεν το ξέρω, μπορώ να το μάθω με κάποιον τρόπο? 

19 λεπτά πριν, Ππντ είπε

Καλησπερα. Ναι στην κεντρική πριζα έχει 8 ζεύγη που βγαίνουν από ένα χοντρό καλώδιο . Στις υπόλοιπες έχει 4 ζεύγη που βγαίνουν πάλι από ένα χοντρό καλώδιο. Το από που έρχονται δεν το ξέρω, μπορώ να το μάθω με κάποιον τρόπο? 

Κατι μου λεει οτι δεν ειναι η κεντρική αυτη :(  τι εχει κανει...  εχει φερει ενα καλωδιο μεχρι εκει με το σημα και το επιστρέφει παλι απο το ιδιο καλώδιο  στα αλλα δωμάτια μεσα απο αλλο ζεύγος ? :( και ειναι η κεντρική ....

εγω τα ειχα βρει με ενα μπιπερακι που μου ειχαν δωσει , ηταν κατι με μια μπαταρια και ενα μπιπερ και το εβαζα στο ζευγαρι που ηθελα και μετα απο την αλλη μερια ένωνα τα καλώδια και αν κάνανε ηχο τοτε ηταν αυτο το ζευγος .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, darkman είπε

Κατι μου λεει οτι δεν ειναι η κεντρική αυτη :(  τι εχει κανει...  εχει φερει ενα καλωδιο μεχρι εκει με το σημα και το επιστρέφει παλι απο το ιδιο καλώδιο  στα αλλα δωμάτια μεσα απο αλλο ζεύγος ? :( και ειναι η κεντρική ....

εγω τα ειχα βρει με ενα μπιπερακι που μου ειχαν δωσει , ηταν κατι με μια μπαταρια και ενα μπιπερ και το εβαζα στο ζευγαρι που ηθελα και μετα απο την αλλη μερια ένωνα τα καλώδια και αν κάνανε ηχο τοτε ηταν αυτο το ζευγος .

Έκανα λάθος , η κεντρική πρίζα έχει δύο χοντρά καλώδια , που από το κάθε ένα βγαίνουν 4 ζεύγη , σύνολο 8 ,  οπότε αυτή είναι η κεντρική πρίζα σίγουρα έτσι?

2 ώρες πριν, Lshow είπε

Καλησπερα.
Ερχεται ενα καλωδιο utp 8καλωδιων στην κεντρικη πριζα?
Στα υπολοιπα δωματια τι καλωδια πανε και απο που φευγουν?

Έκανα λάθος , η κεντρική πρίζα έχει δύο χοντρά καλώδια , που από το κάθε ένα βγαίνουν 4 ζεύγη , σύνολο 8

Και στις υπόλοιπες όπως είπα πριν , ένα χοντρό καλώδιο από όπου βγαίνουν 4 ζεύγη.

Επεξ/σία από Ππντ

1. Πόσες πρίζες έχεις;
  2. Φαντάζομαι σύμφωνα με τις εικόνες και όπως τα λες, ότι τρέχει 1 καλώδιο UTP από πρίζα σε πρίζα. Άρα όλες έχουν 2 καλώδια και μία (η τελευταία στη σειρά μόνο 1).
  3. H πρώτη πρίζα ποιο εσωτερικό ζεύγος έχει συνδεδεμένο (από την εικόνα εικάζω το μπλε-άσπρο/μπλε, αλλά δεν φαίνεται καλά). Λογικά είναι τώρα συνδεδεμένο και άλλο ένα ζεύγος του άλλου καλωδίου (ποιο χρώμα είναι αυτό);
  4. Αν στην πρώτη πρίζα υπάρχει συνδεδεμένο μόνο το ζεύγος που φέρνει το σήμα (και κανένα άλλο), δουλεύει κανονικά ο router;

Απάντησε σε αυτά και θα τα βρούμε στην πορεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Ππντ είπε

Έκανα λάθος , η κεντρική πρίζα έχει δύο χοντρά καλώδια , που από το κάθε ένα βγαίνουν 4 ζεύγη , σύνολο 8 ,  οπότε αυτή είναι η κεντρική πρίζα σίγουρα έτσι?

Μπορεις να ανεβασεις μια φωτο απο αυτην, ειναι πλεγμένα αυτα τα δυο καλώδια  :) η αν μπορεις μια φωτο απο ολες και να μας λες και απο ποιο δωμάτιο ειναι :P  αλλα λιγο ποιο καλες απο αυτες που εβγαλες :) τραβα λιγο ποιο μακρια να βλεπουμε την τρυπα ;)

Επεξ/σία από darkman

Σε πρώτη φάση δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έκανε επιστροφή ο τεχνικός της wind. Δουλειά τους δεν είναι ?

Είναι δύσκολο χωρίς εργαλεία να κάνεις επιστροφή και να δουλέψει σωστά . Θα πρέπει να βρεις ποια είναι η πρώτη πρίζα και πως το πάει ο ηλεκτρολόγος . Θα πρέπει να ανοίξεις όλες τις μπριζες κ να τεσταρεις ποια φέρνει σήμα dsl . Αυτή θα είναι η πρώτη αν το πάει από μπριζα σε μπριζα και δεν τα μαζεύει κάπου αλλού . Από εκεί αυτό που θα βρεις θα βάλεις στο adsl in στην πρώτη πρίζα κ θα διαλέξεις ένα άλλο ζευγάρι να το βάλεις στην 2η θέση της μπριζας και από εκεί να το βρεις και στις άλλες μπριζες . Από της fxs του μόντεμ μετά βάζεις καλώδιο κ το στέλνεις στην μπριζα για να γυρίσει η επιστροφη

14 ώρες πριν, jkoukos είπε
  1. Πόσες πρίζες έχεις;
  2. Φαντάζομαι σύμφωνα με τις εικόνες και όπως τα λες, ότι τρέχει 1 καλώδιο UTP από πρίζα σε πρίζα. Άρα όλες έχουν 2 καλώδια και μία (η τελευταία στη σειρά μόνο 1).
  3. H πρώτη πρίζα ποιο εσωτερικό ζεύγος έχει συνδεδεμένο (από την εικόνα εικάζω το μπλε-άσπρο/μπλε, αλλά δεν φαίνεται καλά). Λογικά είναι τώρα συνδεδεμένο και άλλο ένα ζεύγος του άλλου καλωδίου (ποιο χρώμα είναι αυτό);
  4. Αν στην πρώτη πρίζα υπάρχει συνδεδεμένο μόνο το ζεύγος που φέρνει το σήμα (και κανένα άλλο), δουλεύει κανονικά ο router;

Απάντησε σε αυτά και θα τα βρούμε στην πορεία.

Ανέβασα νέες φωτογραφίες , τώρα πρέπει να φαίνονται όπως πρέπει.

1) 4 πρίζες

2) δες τις νέες φωτογραφίες , όντως σε όλες φτάνουν 2 χοντρά καλώδια εκτός από μία όπως είπες (αυτήν στην 4η φωτό στην οποία όμως δεν με νοιάζει να έχω τηλέφωνο)

3) δες την νέα 1η φωτογραφία

4) δεν το έκανα για να μην κάνω κάτι που δεν χρειάζεται, τώρα που ανέβασα τις καινούργιες φωτό , πες μου αν θες τι να κάνω τώρα.

14 ώρες πριν, darkman είπε

Μπορεις να ανεβασεις μια φωτο απο αυτην, ειναι πλεγμένα αυτα τα δυο καλώδια  :) η αν μπορεις μια φωτο απο ολες και να μας λες και απο ποιο δωμάτιο ειναι :P  αλλα λιγο ποιο καλες απο αυτες που εβγαλες :) τραβα λιγο ποιο μακρια να βλεπουμε την τρυπα ;)

Ανέβασα νέες φωτογραφίες , τώρα πρέπει να φαίνονται όπως πρέπει.

Δουλειά του τεχνικού κάθε παρόχου δεν είναι. Ευθύνη έχουν να σου φέρουν την υπηρεσία μέχρι τον κατανεμητή και να λειτουργήσει το τηλέφωνο από τον router. Το πως θα είναι από εκεί και πέρα η συνδεσμολογία , που και πως θα λειτουργούν οι συσκευές μας, είναι δικό μας θέμα. Όλη η εγκατάσταση από τον κατανεμητή μέχρι μέσα στο σπίτι και την τελευταία πρίζα, είναι δική μας ευθύνη. Εξαρτάται από το κάθε τεχνικό αν θα ανέβει στο διαμέρισμα και φυσικά αν θέλει να κάνει τις όποιες τροποποιήσεις. Οδηγίες υπάρχουν σε κάθε περίπτωση.

Τώρα στην περίπτωση του φίλου, μπορεί πολύ εύκολα να κάνει την σύνδεση με την επιστροφή της τηλεφωνίας, αλλά μιας κι έχει περασμένο UTP καλώδιο από πρίζα σε πρίζα, είναι εύκολο να γίνει σωστή συνδεσμολογία ώστε να λειτουργήσει ο router στον χώρο που θέλει και να έχει τηλεφωνία κανονικά σε όλες τις πρίζες, χωρίς splitter, φίλτρα κλπ. Έτσι εξασφαλίζει ότι δεν θα χάνει καθόλου σε συγχρονισμό, που συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση της επιστροφής του σήματος.

Που είναι οι φωτογραφίες;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...