Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά,

Μου έδωσε ένας γνωστός μου ένα laptop μαζί με έναν καινούργιο σκληρό SSD που πήρε, για να του περάσω τον SSD και να του βάλω Windows. Βγάζω τον παλιό δίσκο (HDD) και κουμπώνω τον SSD στο laptop και πάω να bootαρω από CD το λειτουργικό. Δεν μου κάνει καθόλου την εκκίνηση για να ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης. Κοίταξα bios, στο boot order είναι το CD/DVD πρώτο. Έβαλα πάλι τον παλιό σκληρό, τον HDD μήπως παίχτηκε κάτι, και μπαίνει κανονικά στα Windows που είχε περασμένα.

Το laptop που έχει είναι το Toshiba Satellite L775 15T ενώ ο σκληρός που έχει αγοράσει είναι Samsung SSD 860 EVO 250GB.

Κάποια ιδέα γιατί δεν bootαρει; Τι μπορώ να κάνω από εκεί και πέρα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, silve είπε

Γεια χαρά παιδιά,

Μου έδωσε ένας γνωστός μου ένα laptop μαζί με έναν καινούργιο σκληρό SSD που πήρε, για να του περάσω τον SSD και να του βάλω Windows. Βγάζω τον παλιό δίσκο (HDD) και κουμπώνω τον SSD στο laptop και πάω να bootαρω από CD το λειτουργικό. Δεν μου κάνει καθόλου την εκκίνηση για να ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης. Κοίταξα bios, στο boot order είναι το CD/DVD πρώτο. Έβαλα πάλι τον παλιό σκληρό, τον HDD μήπως παίχτηκε κάτι, και μπαίνει κανονικά στα Windows που είχε περασμένα.

Το laptop που έχει είναι το Toshiba Satellite L775 15T ενώ ο σκληρός που έχει αγοράσει είναι Samsung SSD 860 EVO 250GB.

Ευχαριστώ.

Γεια χαρά, μπες στο Bios και δες αν αναγνωρίζει το σκληρό γενικά. Αν τον αναγνωρίζει, το πιο πιθανό είναι ότι πρέπει να αλλάξεις το compatibility uefi/legacy.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, silve είπε

Γεια χαρά παιδιά,

Ευχαριστώ.

Δοκιμασε usb. Ειχα παρομοιο σκηνικο με SATELLITE L775-136.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκα στα bios και τον SSD τον αναγνωρίζει κανονικά.

Με USB δοκίμασα μόλις και δεν bootαρει επίσης, ενώ δηλαδή επιλέγω το USB να κάνει boot, μου πετάει αμέσως μήνυμα ότι δεν μπορεί να bootαρει (μου λέει ότι δεν βρέθηκε λειτουργικό μέσα στο USB ενώ υπάρχει κανονικά - παραθέτω printscreen με τα αρχεία που υπάρχουν μέσα στο USB).

Έχω δοκιμάσει και άλλα CD με Windows 7 - 8 - 10 με τα οποία είχα κάνει format και άλλους υπολογιστές με τα συγκεκριμένα CD παλαιότερα.

Το compatibility uefi/legacy δεν το βρήκα στο bios...

111.jpg

Επεξ/σία από silve
Δημοσ.

δες αν εχεις αυτες της επιλογες στο bios , πας  advanced μετα system configuration μετα boot mode κανε αλλαγη σε  csm boot

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, darkman είπε

δες αν εχεις αυτες της επιλογες στο bios , πας  advanced μετα system configuration μετα boot mode κανε αλλαγη σε  csm boot

Στο σημείο αυτό, δηλαδή advanced / system configuration μου βγάζει τα εξής. Δεν το βλέπω κάπου αυτό...

IMG_20180710_131517.jpg

IMG_20180710_131530_HDR.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, silve είπε

Στο σημείο αυτό, δηλαδή advanced / system configuration μου βγάζει τα εξής. Δεν το βλέπω κάπου αυτό...

IMG_20180710_131517.jpg

IMG_20180710_131530_HDR.jpg

Για δες στο boot .....

Επεξ/σία από darkman
Δημοσ.

Στο boot απλά μου έχει μόνο να αλλάξω τη σειρά που θα bootάρει. Γενικά δεν έχει επιλογές το bios πολλές βλέπω...

23153.jpg

Υπάρχει περίπτωση ο σκληρός να μην είναι συμβατός με το laptop;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, silve είπε

Στο boot απλά μου έχει μόνο να αλλάξω τη σειρά που θα bootάρει. Γενικά δεν έχει επιλογές το bios πολλές βλέπω...

23153.jpg

Για μπες στο Security tab  και δες αν εχει security boot αν εχει κανε το disable και δοκιμασε παλι :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, darkman είπε

Για μπες στο Security tab  και δες αν εχει security boot αν εχει κανε το disable και δοκιμασε παλι :(

Στο Security απλά μου έχει μόνο δυο επιλογές να βάλω κωδικό στο pc και στον σκληρό. Τίποτε άλλο, απολύτως...

Το να κάνω εγκατάσταση τα windows στον SSD μέσο ενός άλλου PC, είναι λύση; Να κουμπώσω δηλαδή τον SSD στον σταθερό μου μόνο και μόνο για να περάσω τα windows και μετά να τον βάλω στο laptop. Λογικά δε θα δουλέψει έτσι ή θα έχω άλλα προβλήματα μετά;

Επεξ/σία από silve
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, silve είπε

Στο Security απλά μου έχει μόνο δυο επιλογές να βάλω κωδικό στο pc και στον σκληρό. Τίποτε άλλο, απολύτως...

Το να κάνω εγκατάσταση τα windows στον SSD μέσο ενός άλλου PC, είναι λύση; Να κουμπώσω δηλαδή τον SSD στον σταθερό μου μόνο και μόνο για να περάσω τα windows και μετά να τον βάλω στο laptop. Λογικά δε θα δουλέψει έτσι ή θα έχω άλλα προβλήματα μετά;

να φανταστω εχεις κανει bootable to στικακι?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, silve είπε

Θα εχεις θεμα :( η εγκατάσταση πρεπει να γινει στο laptop .

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Στο Αdvanced-Sata controller mode,επελεξε το Αhci και κανε μια δοκιμη.

δοκιμασε και αυτο που λεει ο φιλος σε ssd δουλευει το ahci

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...