DimitrisCSD Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα παιδιά. Μόλις μετακομίσαμε σε καινούριο σπίτι με τη κοπέλα μου και ψάχνουμε μια τηλεόραση για το σαλόνι. Ο χώρος δεν είναι τεράστιος οπότε σκέφτομαι για γύρω στις 43 ίντσες. Δυστυχώς έχω να ασχοληθώ πάρα πολλά χρόνια με τηλεοράσεις οπότε είπα να ρωτήσω εσάς που τα ξέρετε καλύτερα. Παρακάτω παραθέτω κάποια στοιχεία που μας ενδιαφέρουν. Θα προτιμούσα SAMSUNG αλλά εάν υπάρχει και κάτι άλλο αξιόλογο θα το σκεφτώ. Ευχαριστώ πολυ! Διαθέσιμο budget: Μέχρι 500 ευρώ το πολύ. Απόσταση και γωνία θέασης: 2 με 2.5 μέτρα απέναντι (μικρή γωνία) Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο: Κανάλια digea, ταινίες κυρίως από torrent αλλά και σύνδεση με το PC περιστασιακά για καμιά ταινία ή φωτογραφίες κτλ. προτίμηση σε μέγεθος: 40-43 Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; Smart, HDR, ultra HD 4k
DimitrisCSD Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Αφού λοιπόν δεν απάντησε ακόμα κανείς, ας παραθέσω εγώ μία που κοιτάω χωρίς να ξέρω πολλά πράγματα: https://www.e-shop.gr/tv-samsung-ue43mu6102-43-led-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.158204 Πως την βλέπετε την συγκεκριμένη; Αξίζει τα λεφτά της ή υπάρχει κάτι αρκετά καλύτερο μέχρι 500;
DimitrisCSD Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Κανείς; Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από DimitrisCSD
xxaris Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 26 λεπτά πριν, DimitrisCSD είπε Κάνεις; Δεν υπάρχει χωροταξική δυνατότητα στο σημείο που θα μπει η τηλεόραση, για να ανέβεις λίγο σε ιντσες; Καταρχάς θεωρώ ότι είναι κρίμα να δώσεις 400€ για 43αρα τηλεόραση εν έτη 2018, όταν μπορείς να πάρεις 50αρα ή 55αρα (σε προσφορά) με λίγο παραπάνω χρήματα. Οι 43αρες για σαλόνι πλέον θεωρούνται μικρές, η τάση είναι οι μεγαλύτερες ιντσες για να "χορτασει" το μάτι και επειδή δεν αλλάζουμε τηλεόραση κάθε χρόνο καλό είναι η επιλογή που θα κάνεις να μην τη μετανιώσεις μετά από λίγο καιρό βλέποντας μια μεγαλύτερη τηλεόραση σε κάποιο άλλο σπίτι. Κατά δεύτερον στα 2 με 2.5 μέτρα δεν θα δεις 4k περιεχόμενο σε 43αρα τηλεόραση, πρέπει να πας πιο κοντά, στο 1 μέτρο. Οπότε είτε 4k βάλεις, είτε 1080p το ίδιο θα βλέπεις. Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου θα ήταν να κάνεις μια βόλτα τις επόμενες μέρες σε 2-3 μεγάλα καταστήματα, να τις δεις από κοντά, να κρατάς ένα μπλοκακι για να σημειώνεις τα μοντέλα που σου έκαναν "κλικ" στο μάτι και ακολούθως να googlaρεις τα μοντέλα για να διαβάσεις χαρακτηριστικά και γνώμες αυτών που τις έχουν, πιστεύω είναι ο καλύτερος τρόπος γιατί θα έχεις και εσύ μια άποψη. Και όταν καταλήξεις σε 2-3 μοντέλα, περασε σε ένα usb φλασάκι περιεχόμενο 1080p και 4k και ζήτησε από τους πωλητές να το δεις σε αυτά. Βέβαια και πάλι δεν θα έχεις 100% πλήρης αντίληψη γιατί ο φωτισμός στα καταστήματα είναι πολύ περισσότερος από αυτον που θα έχεις στο σπίτι, όμως πιστεύω ότι είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος. ΥΓ: Ένα σάιτ που μπορείς να δεις χαρακτηριστικά τηλεοράσεων και να κάνεις συγκριτικό μεταξύ τους είναι αυτό: https://www.displayspecifications.com/en Η τηλεόραση λοιπόν που κοιτάς λέει εκτός των άλλων https://www.displayspecifications.com/en/model/78fdba3 ότι το πάνελ της είναι amva ή ips, 50-50 πιθανότητες τι θα σου βγει, ενω η ίδια στις 50 ιντσες https://www.displayspecifications.com/en/model/c28dba2 έχει μόνο va. Το va πάνελ έχε υπόψιν σου ότι είναι καλύτερο σε θέαση ταινιών με χαμηλό φωτισμό καθόσον έχει μεγαλύτερη αντίθεση από ένα ips, δηλαδή καλύτερα μαύρα (στο λέω γιατί έγραψες ότι η χρήση της εκτός των άλλων είναι και για θέαση ταινιών). Καλό ψάξιμο!
DimitrisCSD Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ. Ορισμένα πράγματα τα οποία δε γνώριζα και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να ρωτήσω εδώ. Καταλαβαίνω αυτό που λες για το μέγεθος αλλά δυστυχώς το μπάτζετ μου είναι μέχρι 500 άντε πολύ βαριά 600. Θα ρίξω μια ματιά να δω αν υπάρχει κάτι καλό σε 50 ιντσες σ αυτά τα λεφτά. Αν έχεις κάποια πρόταση είμαι όλος αυτιά!
xxaris Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 6 ώρες πριν, DimitrisCSD είπε Σε ευχαριστώ πολύ. Ορισμένα πράγματα τα οποία δε γνώριζα και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να ρωτήσω εδώ. Καταλαβαίνω αυτό που λες για το μέγεθος αλλά δυστυχώς το μπάτζετ μου είναι μέχρι 500 άντε πολύ βαριά 600. Θα ρίξω μια ματιά να δω αν υπάρχει κάτι καλό σε 50 ιντσες σ αυτά τα λεφτά. Αν έχεις κάποια πρόταση είμαι όλος αυτιά! Μα εμμέσως σου πρότεινα αυτήν που έβλεπες αλλά στις 50 ιντσες https://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-ue50mu6102kxxh-1196147.html?gclid=Cj0KCQjw-JvaBRDGARIsAFjqkkpb8Ufr00Iy-i-NKGrxwSt_mFuu8epsJa6vGDB_S5WUxSoG5MYg9y8aAi0jEALw_wcB στα 479€. Επίσης δες και αυτήν https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/182461-hisense-h49n5700-49 τη 49αρα στα 399€. Ακόμα αν μπορείς να πας στις 55 ιντσες δες αυτήν https://www.public.gr/product/tileoraseis/tileoraseis/tileorasi-sony-55-4k-smart-tv-kd55xe7096baep/prod8700587pp/ η οποία αν πληρωθεί μεσω i bank pay της Εθνικής Τράπεζας μεχρι 15 Ιουλίου έχει έμμεση έκπτωση 20%, οπότε θα σου κατέβει στα 480€. Πολύ καλή περίπτωση με μόλις 80€ παραπάνω από την 43αρα που έβλεπες, την έχει αγοράσει αρκετός κόσμος εδώ στο φόρουμ και υπάρχει πολυσέλιδο θέμα που μπορείς να ενημερωθείς. 1
DimitrisCSD Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Σε ευχαριστώ πολυ. Θα προτιμούσα να μείνω σε Samsung οπότε θα δω τι επιλογές έχω εκεί. Η 50αρα φαίνεται αξιοπρεπης για τα λεφτά της. Αν δεν βρω κάτι καλό σε 55 με λίγα παραπάνω θα πάρω αυτήν. Να σαι καλά!
DimitrisCSD Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τελικά αγόρασα σήμερα αυτήν που έβαλα στην αρχή στα 580 από το e-shop σε 55". Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου. Πιστεύω πως η παρατήρησή σου ήταν απόλυτα σωστή. Ελπίζω να βγεί καλή! Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από DimitrisCSD
alexakos89 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 η 55xe7096 ειναι καλυτερη της 50mu6102 σε αποδοση χρωματων,ευκρινιας και panel.καλυτερη σε κατασκευη που ειναι αλουμινιο μπροστα και πισω η μιση πολλη λεπτη και η υπολοιπη απο καλο πλαστικο.το smart tv εχει πολλα applications και δεν κολλαει καθολου. εχει κατωτερο ομως smart tv και κατωτερα ηχεια απο την 50mu6102. της ειχα και τις 2 και εμεινα με την sony. 1 ώρα πριν, DimitrisCSD είπε Τελικά αγόρασα σήμερα αυτήν που έβαλα στην αρχή στα 580 από το e-shop. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου. Πιστεύω πως η παρατήρησή σου ήταν απόλυτα σωστή. Ελπίζω να βγεί καλή!
DimitrisCSD Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, alexakos89 είπε η 55xe7096 ειναι καλυτερη της 50mu6102 σε αποδοση χρωματων,ευκρινιας και panel.καλυτερη σε κατασκευη που ειναι αλουμινιο μπροστα και πισω η μιση πολλη λεπτη και η υπολοιπη απο καλο πλαστικο.το smart tv εχει πολλα applications και δεν κολλαει καθολου. εχει κατωτερο ομως smart tv και κατωτερα ηχεια απο την 50mu6102. της ειχα και τις 2 και εμεινα με την sony. Ευχαριστώ πολύ και δεν αμφιβάλω για την Sony. Όπως είπα και πριν όμως εφόσον έχω μείνει όλα αυτά τα χρόνια ευχαριστημένος απο Samsung, θέλω να μείνω στα δοκιμασμένα οπότε κοιτούσα μόνο Samsung.
alexakos89 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, DimitrisCSD είπε Ευχαριστώ πολύ και δεν αμφιβάλω για την Sony. Όπως είπα και πριν όμως εφόσον έχω μείνει όλα αυτά τα χρόνια ευχαριστημένος απο Samsung, θέλω να μείνω στα δοκιμασμένα οπότε κοιτούσα μόνο Samsung. Ναι φίλε μου εννοείται. Την δίκη μου εμπειρία αναφέρω.
xxaris Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 14 ώρες πριν, DimitrisCSD είπε Τελικά αγόρασα σήμερα αυτήν που έβαλα στην αρχή στα 580 από το e-shop σε 55". Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου. Πιστεύω πως η παρατήρησή σου ήταν απόλυτα σωστή. Ελπίζω να βγεί καλή! Στις 50 ιντσες βάσει χρημάτων και ανταγωνισμού ήταν πολύ καλή επιλογή η samsung για αυτό και στην πρότεινα. Αφού όμως ανέβηκες στις 55 ιντσες κατά τη γνώμη μου έπρεπε να πας στη sony, καλύτερη επιλογή (va panel έναντι pls, 10 bit panel έναντι 8 bit, και γενικά όπως γράφει και ο alaxakos καλύτερη σαν κατασκευή-αν πας σε κάποιο κατάστημα και τις δεις θα το διαπιστώσεις και ο ίδιος) και φθηνότερη κατά 100€ με τον τρόπο που σου έγραψα παραπάνω. Σου εύχομαι καλορίζικη και καλές θεάσεις να έχεις! Τις 55 ιντσες σίγουρα θα τις ευχαριστηθείς!
ROG-X Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Για 40αρα μονο samsung 40MU6400, μονοδρομος! Νομιζω κανενα 500αρικο εχει.
alexakos89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 13 ώρες πριν, ROG-X είπε Για 40αρα μονο samsung 40MU6400, μονοδρομος! Νομιζω κανενα 500αρικο εχει. Εδώ λέμε πήρε 55αρα και εσυ λες για 40αρα ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα