Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδια

Ασχολουμαι σοβαρα με τον προγραμματισμο γυρω στον εναμιση χρονο. Ξεκινησα με java ( οπως οπως) ,  αλλα σε βαθος χρονο με κερδισε η C και η ολο και πιο βαθια εκμαθηση της με εκανε να κατανοησω καλυτερα το αντικειμενο σε memory layer κατι που με πορωσε αφανταστα με το ποσα πραγματα μπορω να κανω.Ειχα ασχοληθει και με html/javascript για λιγο καιρο , ισα για να καταλαβω πως λειτοθργουν καποια πραγματα στον browser ( objects , properties) αλλα δεν εμβαθυνα πολυ καθως το front end δε με τραβηξε.

Η ερωτηση τωρα ειναι , αξιζει να μαθω c++ και να απασχοληθω με embedeed systems. Οσους ελληνες developers του χωρου ασχολουνται ειτε με front end ( μακρια...) ειτε με server side apps php , API's κλπ. , λιγοτεροι με DBMS και καπου τοσοι και με android dev.

Οποτε εχοντας εγω καλη καταρτιση στις native γλωσσες σε ποιον τομεα του production μπορω να απασχοληθω , στην ελληνικη αγορα.

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από Bloodskin
Δημοσ.

Να ανοίξεις τους (επαγγελματικούς) ορίζοντές σου και να ασχοληθείς (και εσύ) με την διεθνή αγορά.

Περισσότερες ευκαιρίες, καλύτερα λεφτά, πιο ενδιαφέροντα projects.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βεβαιως το να πας εξωτερικο ειναι καλη επενδυση αλλα δε γινεται απ τη μια μερα στην αλλη . Ποσο μαλλον οταν εισαι στα 20s.

Επεξ/σία από Bloodskin
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ίσα-ίσα που όσο μικρότερος είσαι τόσο πιο εύκολο είναι να πας στο εξωτερικό. Περίμενε άλλα είκοσι χρόνια και θα έχεις δύο παιδιά, δύο γονείς με προβλήματα υγείας, ένα δάνειο για το σπίτι, άλλο ένα για το αυτοκίνητο, ένα σκυλί κι έναν παπαγάλο. Και τότε το να πας στο εξωτερικό θα σου φαίνεται βουνό.

Όσο για τα υπόλοιπα, αφού σου αρέσει η C, η C++ είναι μονόδρομος. Κι από και πέρα όσο καλύτερα την μάθεις τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να βρει δουλειά. Στην ελληνική αγορά μπορείς να δουλέψεις σε software house, ήτοι σε επιχειρήσεις που φτιάχνουν λογισμικό για άλλες επιχειρήσεις, από λογιστικά μέχρι ERP συστήματα κι οτιδήποτε ενδιάμεσο. Στην Ελλάδα δουλεύονται κυρίως Java, C# και C++.

Δημοσ.

Embedded systems έχουν και C και C++ και, εάν είσαι άτυχος, και τις δύο ταυτόχρονα. 

Στην Ελλάδα (από όσο γνωρίζω) μπορείς να βρεις μέχρι και smart plugs στην βιομηχανία. Στην έρευνα παίζουν και κάτι ιατρικά όργανα. 

Είναι ωραία βιομηχανία τα embedded και έχουν πολύ (και μόνο) ωραίο enfineering. 

Με το ΙοΤ, θαρρώ που θα γίνει ένα μπουμ. Μην κάτσεις Ελλάδα όμως. Φύγε έξω. 

Όσο τώρα το τι χρειάζεσαι, θα πρότεινα να μάθεις τα εξής:

- function pointers, αλλά μάθε τους καλά

- incomplete structs και use cases αυτών

- dynamic dispatch με C

- type agnostic code με preprocessor directives

Και C++ να μάθεις, δεν θα κερδίσεις τίποτα εάν δεν καταλάβεις πώς λειτουργούν στην βάση τους αυτές οι δύο γλώσσες. Στα embedded systems, όσο πιο μικρά είναι (=λιγότερη μνήμη) τόσο πιο μεγάλη ανάγκη για δυναμική διαχείριση με λιγότερο memory overhead. 

P.S. IAR IDE is your friend and enemy. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fortistis είπε

Embedded systems έχουν και C και C++ και, εάν είσαι άτυχος, και τις δύο ταυτόχρονα. 

Στην Ελλάδα (από όσο γνωρίζω) μπορείς να βρεις μέχρι και smart plugs στην βιομηχανία. Στην έρευνα παίζουν και κάτι ιατρικά όργανα. 

Είναι ωραία βιομηχανία τα embedded και έχουν πολύ (και μόνο) ωραίο enfineering. 

Με το ΙοΤ, θαρρώ που θα γίνει ένα μπουμ. Μην κάτσεις Ελλάδα όμως. Φύγε έξω. 

Όσο τώρα το τι χρειάζεσαι, θα πρότεινα να μάθεις τα εξής:

- function pointers, αλλά μάθε τους καλά

- incomplete structs και use cases αυτών

- dynamic dispatch με C

- type agnostic code με preprocessor directives

Και C++ να μάθεις, δεν θα κερδίσεις τίποτα εάν δεν καταλάβεις πώς λειτουργούν στην βάση τους αυτές οι δύο γλώσσες. Στα embedded systems, όσο πιο μικρά είναι (=λιγότερη μνήμη) τόσο πιο μεγάλη ανάγκη για δυναμική διαχείριση με λιγότερο memory overhead. 

P.S. IAR IDE is your friend and enemy. 

καλα τα λες φιλε

τα εχω υποψη αυτα που παραθετεις για το skillset σε C/C++  , αλλα εχω αλλη απορια τωρα , αυτος ο κλαδος εφοσον περιλαμβανει ηλεκτρομηχανικα συστηματα  υποδομων προυποθετει ακομα και για θεση programmer καποιο πτυχιο μηχανικου ΗΜΜΥ ας πουμε , γιατι εγω ειμαι απο εφαρμογες πληροφορικης

στατιστικα , οι εργοδοτες ζητανε πιστοποιημενες γνωσεις εκτος των προγραμματιστικων?

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Bloodskin είπε

καλα τα λες φιλε

τα εχω υποψη αυτα που παραθετεις για το skillset σε C/C++  , αλλα εχω αλλη απορια τωρα , αυτος ο κλαδος εφοσον περιλαμβανει ηλεκτρομηχανικα συστηματα  υποδομων προυποθετει ακομα και για θεση programmer καποιο πτυχιο μηχανικου ΗΜΜΥ ας πουμε , γιατι εγω ειμαι απο εφαρμογες πληροφορικης

στατιστικα , οι εργοδοτες ζητανε πιστοποιημενες γνωσεις εκτος των προγραμματιστικων?

Δεν έχω κάποια στοιχειοθετημένη απάντηση, μόνο από προσωπική εμπειρία μπορώ να απαντήσω. 

Υπάρχουν διάφορες εργασίες που χρειάζονται σε αυτό τον τομέα. Από το να σχεδιάζεις τις πλακέτες, το casing του προϊόντος, την επιλογή εξαρτημάτων και τον σχεδιασμό των παραγγελιών για να γλιτώσεις λεφτά, μέχρι να γράψεις την εφαρμογή υψηλού επιπέδου. 

Πόσο λογικό σου ακούγεται αυτό που ρώτησες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...