Προς το περιεχόμενο

Monster Hunter World

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Για να μην έχει γράψει τίποτα ακόμα κανένας για εντυπώσεις 1 βδομάδα μετά τη κυκλοφορία του συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω 🤩 (ή συνδυασμός από όλα αυτά):

1) ή το game το έχουν ήδη κάψει σε xboxone/ps4 οπότε δεν έχει και πολύ νόημα να ξαναφαρμάρουν από την αρχή στο pc.

2) ή έχουν όλοι μπρίκια και δε τρέχει σωστά οπότε παίζει να κάναν και refund.

3) ή σαν κλασικοί ελληνάρες περιμένουν τον θείο (αν και έχει denuvo) παρόλο που είναι 99.9% online game τουλάχιστον στα high rank stuff behemoth κλπ

4) ή αράζουν σε καμιά παραλία καλοκαιριάτικα και δεν έχουν όρεξη να κλειστούν μέσα με το pc.

5) ή γενικά το game δεν αντιπροσωπεύει την PCMR με τα drops στα 30 και στα 40 fps.

6) ή το καίνε τόσο πολύ που δεν έχουν χρόνο ούτε να ποστάρουν στο thread. (χλωμό)

Πάντως από τα 200+ άτομα στην steam friend list μου δε το έχει αγοράσει ούτε ένας ακόμα.😁

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το συγκεκριμένο game ούτε στο ps4.

Ο πιθανότερος λόγος για μενα είναι η τιμή. Ο ελληναρας που λες δεν θα δώσει 40+ ευρώ για ένα τίτλο παιχνιδιού που ούτε καν έχει ξανακουσει,μόνο τα 60ρια ξέρει να δίνει για τα fifa και nba2k κάθε χρόνο (είμαι και εγώ ένας από αυτούς :P)

Μου έχει τραβήξει προσωπικά το ενδιαφέρον το monster hunter αλλά το pc  μου είναι λιγάκι χρεπι οπότε δεν θα το σηκώνει. Ίσως να το τσιμπήσω κάποια στιγμή στο ps4 αν και δεν γνωρίζω τον κόσμο που έχει online ακόμα λόγω της ανόδου στο pc.

• Απαντ. 451
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4o game είναι σε playerbase στο steam και το peak του σήμερα στα 300k περίπου είναι συγκρίσιμο με το csgo !!! Μου φαίνεται απλά περίεργο που δε το έχει αγοράσει κανένας γνωστός μου είτε στο steam είτε εδώ, μάλλον το game έχει πουλήσει τρομερά στην ασιατική αγορά που εκεί τα mh είναι θεσμός.

Capture.jpg

3πλάσιο peak από το gta5 ffs.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilos είπε

4o game είναι σε playerbase στο steam και το peak του σήμερα στα 300k περίπου είναι συγκρίσιμο με το csgo !!! Μου φαίνεται απλά περίεργο που δε το έχει αγοράσει κανένας γνωστός μου είτε στο steam είτε εδώ, μάλλον το game έχει πουλήσει τρομερά στην ασιατική αγορά που εκεί τα mh είναι θεσμός.

Capture.jpg

3πλάσιο peak από το gta5 ffs.

Το monster hunter ανεκαθεν πουλαγε τρελα στην Ιαπωνια μαζι με τα dragon quest.Ολως τυχαιως μολις βγηκε και στο εξωτερικο και με την βοηθεια των τρελων βαθμολογιων εγινε ο πιο καλοπουλημενος τιτλος στην ιστορια της capcom μονο απο το ps4 και το xbox.Τωρα με την εκδοση του pc θα ανεβει ακομα πιο πανω.

Μακαρι και να κρατησει κιολας τα υψηλα στανταρ απο πλευρας κοσμου που εχει και να διορθωσει τα οποιο λαθη εχουν κανει με το port στο pc για να υπαρχει και κατι διαφορετικο στο online gaming και οχι μονο lol,dota,pupg,fortnite,csgo κτλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ilos είπε

Για να μην έχει γράψει τίποτα ακόμα κανένας για εντυπώσεις 1 βδομάδα μετά τη κυκλοφορία του συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω 🤩 (ή συνδυασμός από όλα αυτά):

Ειναι παρα πολυ απλο φιλτατε. Τετοιοι τιτλοι δεν ενδιαφερουν τον κοσμο στην Ελλαδα.

Μπορει να πουλανε περισσοτερο Ιαπωνια,αλλα στην υπολοιπη Ευρωπη και Αμερικη μια χαρα πουλανε.Στην Ελλαδα ειναι που απλα δεν ενδιαφερουν τους περισσοτερους αυτα τα παιχνιδια. Αντε και απο τον αλλο μηνα pro,fifa,nba και στην καλυτερη για τους ''ψαγμενους''κανενα tomb raider.

http://www.vgchartz.com/game/182721/monster-hunter-world/

Την ιδια στιγμη στην Ελλαδα τον Γεναρη και Φλεβαρη(που δεν κυκλοφορουσε τιποτα καινουργιο μεχρι τον Μαρτιο)εκτος 10αδας σε πωλησεις

https://www.enternity.gr/Article/Games/Gfk-Hellas/GfK-Hellas-Πωλήσεις-games-Ιανουάριος-2018/46903.html

https://www.enternity.gr/Article/Games/Gfk-Hellas/GfK-Hellas-Πωλήσεις-games-Φεβρουάριος-2018/47754.html

Αν δεις και στην κατηγορια των κονσολων στο forum δεν ειχε καν δικο του θεμα οταν πρωτοκυκλοφορησε ο τιτλος,δειγμα του μικρου ενδιαφεροντος(ανοιχτηκε ενα μετα απο 10μερες παλι καλα μιας και υπηρχαν ατομα που το ειχαν παρει).

Το ιδιο φυσικα συμβαινει και με αλλα Ιαπωνικα παιχνιδια που περνανε στα ντουκου στο forum(dragon quest,ni no kuni,legend of heroes κλπ).

Στο evil within 2 αν δεις περυσι,ζητημα 2 ατομα να ειχαμε σχολιασει στο θεμα του....

Στο pc περαν των γνωστων online παιχνιδιων μονο mainstream τιτλοι ειναι που τραβανε το ενδιαφερον των περισσοτερων τυπου tomb raider,far cry,AC,Far Cry και κανενα γνωστο rpg.

Για την τιμη παντως διαφωνω καθετως.

Επαιζε πριν κυκλοφορησει κατω απο 40ευρω απο Greenmangaming που ειναι μια χαρα για το περιεχομενο που εχει(εχω δει κοσμο να δει περισσοτερα σε πολυ χειροτερα παιχνιδια) και στην τελικη οποιος φοβαται μηπως δεν του αρεσει το παιχνιδι το αγοραζει κατευθειαν απο steam και στις 2 ωρες το κανει refund.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.

@W0zzAp αν εννοεις οτι εχει κοσμο το game, ειναι φυσκα atm. Σιγουρα βοηθαει οτι καθε λιγο εχουμε καινουργιο DLC(τωρα εσκασε ο Behemoth, και ακουγεται θα σκασει και g-rank συντομα). 

• Thanks 1
Δημοσ.

Τώρα που βγήκε στο pc θα το δοκιμάσω σίγουρα κυρίως όμως μόλις πάρω την καινούργια κάρτα μιας και με την 970 δεν ξέρω αν θα την πολύ παλεύει , καλύτερα πάντως αργότερα να βγει και κανα patch να λυθούν ότι προβληματάκια έχει , και δώστε ένα trial ρε capcom :P

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SPANK είπε

Τώρα που βγήκε στο pc θα το δοκιμάσω σίγουρα κυρίως όμως μόλις πάρω την καινούργια κάρτα μιας και με την 970 δεν ξέρω αν θα την πολύ παλεύει , καλύτερα πάντως αργότερα να βγει και κανα patch να λυθούν ότι προβληματάκια έχει , και δώστε ένα trial ρε capcom :P

Ρε που φτάσαμε, 970 και να μην την παλεύει...  😔

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, simaras είπε

Θα την παλεύει σίγουρα αλλά με υποχωρήσεις αρκετές φαντάζομαι , όπως και να έχει κάποια στιγμή θα το πάρω στο pc

Δημοσ.
5 ώρες πριν, simaras είπε

Καρτα του 2014 που δεν ηταν καν η κορυφαια της γενιας της :)

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ένα early mini review κυρίως για το performance του game καθώς τελικά υπέκυψα και το αγόρασα.😍

Σύστημα

intel 8600k στα 4.7 GHz

16 GB 3200 CL16 DDR4

Gigabyte Geforce GTX1080 G1 Gaming

1440p/75Hz monitor (είναι freesync αλλά δεν χρησιμοποιείται προφανώς)

Σε γενικές γραμμές με όλα max 1440p εκτός από volumetric rendering που είναι off παίζει μεταξύ 65-75 fps (συνήθως 75 καρφωτά). Σε κάποια σημεία έχει μικρά spikes στα 50-55 σε fast μεταβάσεις σκηνικού πχ όταν βγαίνεις από τις σκάλες του πλοίου στο κατάστρωμα στην αρχή του παιχνιδιού αλλά και σε πιο άκυρες φάσεις όταν πχ σου μιλάει ο npc και πατάς next (denuvo check maybe?). Τα 2 πράγματα που με έχουν ξενερώσει μέχρι στιγμής είναι το ορατό tearing με vsync off ακόμα και με καρφωμένα 75 fps αν κάνεις λίγο panning την κάμερα οπότε και προτείνω την χρήση adaptive sync για όσους δεν έχουν gsync monitor και το απαράδεκτο lip syncing που σε βγάζει εντελώς από το κλίμα. Επίσης το παιχνίδι έχει έναν κυκεώνα από menus και customization options και θα πάρει αρκετό χρόνο προσαρμογής μέχρι κάποιος αρχάριος σαν και μένα να τα συνηθίσει. Για τα υπόλοιπα θα ξαναγράψω μετά απο 2-3 μήνες πάλι.🤩

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update: το game έχει κάποια θέματα και με το big picture και με το πως κάνει αυτό implement το gamepad intergration. Προτείνω σε όλους να πάνε πρώτα steam settings -> in game -> και να ξετικάρουν την επιλογή "use the big picture overlay whwn using a steam input enabled controller from the desktop". Αυτό απενεργοποιεί το big picture in game και έχεις το κλασικό παλίο steam overlay με shift-tab. Δυστυχώς μετά μπορεί να δημιουργήσει θέμα με το game και να μην αναγνωρίζει ΚΑΝΕΝΑΝ controller. Για να το διορθώσετε πηγαίνεται πάλι settings->controller->general controller settings. Από εκεί με συνδεδεμένο το controller σας τικάρετε το αντίστοιχο configuration (πχ xbοx για xbox κλπ) και προπαντός αλλάξτε από κάτω το controller shutdown time και βάλτε το στο NEVER. Παρατήρησα ότι μετά από 15 λεπτά σταμάταγαν να λειτουργούν τόσο το ds4 όσο και το x360 (σαν να πέθαινε το usb port) αν το είχατε αφήσει  όπως είναι.

//Ακόμα καλύτερη λύση και από την παραπάνω που απενεργοποιεί εντελώς το steam controller integration, οπότε και μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά ds4windows με dualshock 4 ούτε επηρεάζει και τα άλλα παιχνίδια όπως η προηγούμενη λύση (ξετικάρετε το αντίστοιχο configuration αν το τικάρατε πριν).Ξεκινήστε Big Picture Mode > Library > Choose monster hunter world > Manage Game > Controller OptionsUse Steam Configuration... > Forced Off > OK.

Δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό όσοι έχουν είτε ryzen cpu είτε amd κάρτες γραφικών μην κάνετε καθόλου overclock γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για crashes. Δυστυχώς φοβάμαι να κάνω πειράματα και να το τεστάρω και στο 1600 build μου λόγω του ηλίθιου denuvo implementation που παντρεύει το game με το hardware...

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Δημοσ.

Update 2: Επανέρχομαι με νούμερα και από τον 1600 !!! (4 ώρες συνεχόμενα έπαιξα σήμερα)🤗

ryzen 5 1600 στα 3.7 GHz με την stock ψύκτρα

16 GB DDR4 στα 2933 με custom safe timings για hynix (1 CL κάτω από τις 3200 με XMP του 8600k)

Gigabyte Geforce GTX1080 G1 Gaming

1440p/75Hz monitor

Καταρχάς τόσες ώρες συνεχόμενα expeditions/quests κλπ και δεν είχα μισό crash με τον ryzen overclocked παρόλο που υπήρχαν αρκετές αναφορές σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα στο steam. Αρχίζω να πιστεύω πως αυτά τα άτομα μάλλον έχουν πρόβλημα με τη γενικότερη σταθερότητα του συστήματός τους και δε το είχαν καταλάβει ακόμα γιατί δεν είχαν τρέξει παρόμοια εφαρμογή σαν το MHW που να κάνει fork συνέχεια threads και να επιβαρύνει τόσο πολύ το build τους. Ή ίσως είναι πρόβλημα με drivers στις amd κάρτες γραφικών το οποίο δε μπορώ και να το πιστοποιήσω γιατί δεν έχω τέτοια κάρτα (και θα είναι slideshow το game αν το δοκιμάσω στην 7950).

Από πλευράς cpu usage και θερμοκρασίες είδα παρόμοια νούμερα με τον 8600k (ο οποίος είναι με την Arctic Freezer 33 esports σε push/pull). Το cpu usage έπαιζε μεταξύ 35-65% και οι θερμοκρασίες μέχρι 62-63 βαθμούς max με την wraith spire του 1600 και όλα αυτά σε πολύ ζεστό δωμάτιο χωρίς ac.😎 Στο ζουμί τώρα όσο αφορά το performance.🤩 Να πω ότι έπαιζα όλη την διάρκεια με ανοιχτό το frametime graph του rivatuner καθώς το game όπως έχει αναφερθεί παρόλο που είναι βαρύ port, έχει σχετικά ομαλά frametimes. Προσωπικά δεν κατάλαβα καμία διαφορά σαν εμπειρία με το adaptive sync ενεργοποιημένο με τον 1600. Στα ελάχιστα σημεία που έπεφτε ο 8600k με spikes στα 60-65,  έπεφτε και ο 1600 με 2-3 καρέ παρακάτω. Πραγματικά ανάξιες λόγου διαφορές. Μόλις έβγαλα το adaptive sync και παρατήρησα επίτηδες τα max framerates  κοιτώντας skybox κλπ ο 8600κ είχε 5-10 fps παραπάνω. Οπότε αν έχετε 1080p monitor 144hz, 1080ti και σας αρέσει να αγναντεύεται τα άστρα και τα skybox μονόδρομος οι CL στα 5 GHz 😅. Αν κάποιος έχει ryzen pc και είχε τρομοκρατηθεί από τα crashes που διάβαζε στο steam ή από τα κλασικά στρουμφοπαπαγαλάκια που συχνάζουν και εδώ στα μέρη μας, επιβεβαιώνω ότι από ryzen 1600 και πάνω το game θα του τρέχει νεράκι.

Η τελική μου ετυμηγορία είναι η ίδια με το Digital Foundry. Ένα βαρύ port που ευτυχώς είναι playable σε "normal" κάρτες γραφικών αν απενεργοποιήσεις το volume rendering, ενώ η cpu πρέπει να έχει πάνω από 4 threads για ομαλή εμπειρία (εξαιρούνται bulldozer κλπ). Από εκεί και πέρα ελάχιστο ρόλο παίζει στο performance όποιο cpu και να έχεις αν δεν έχεις ΠΑΡΑ πολύ δυνατή κάρτα γραφικών αναλογικά για την ανάλυση που παίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

MONO INSECT GLAIVE.

Μιλάμε έρωτας από τη πρώτη ματιά και είναι ακριβώς το playstyle μου. Τριπλό Buff αρχικά, μετά συνεχόμενο εναέριο σφυροκόπημα RT+X,X,circle repeat σε όλο το μήκος του σώματός του και λίγο πριν γίνει deplete εντελώς το stamina μου, καπάκι mount και ξύλο μέχρι να φάει stun και μετά κάτω κλασικά triangle triangle triangle circle spam ώσπου να αρχίσει να αποχωρεί κουτσαίνοντας για τη φωλίτσα του. Δε μπορώ να με φανταστώ να παίζω κάτι άλλο πλέον και ας έχει λιγότερα dps (καλά ίσως later μάθω charged blade)🤗. Από τα πιο satisfying όπλα που έχω παίξει ever. Άσε δε σχολιάζω gameplay επίτηδες γιατί υπάρχει ήδη εθισμός (φαντάσου να αρχίσω μετα HR κλπ online τι θα γίνει)🤩.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...