Προς το περιεχόμενο

Monster Hunter World

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Aruil είπε

Ναι ξέρω για τις αλλαγές του switch axe στο iceborn, στο base game είναι ξεκάθαρα χειρότερο. Το γεγονός ότι χρειάστηκε τόσα buffs στο Iceborn είναι σαφής ένδειξη ότι δεν υπάρχει και τρομερό balance στα weapons. Φαίνεται και από speed runs του base game που έχει τριπλάσιους χρόνους από  HBG, Bow και GS. Τα decos είναι too much grind για τον λόγο ότι όταν φαρμάρεις για αυτά δεν φαρμάρεις για οτιδήποτε άλλο. Όταν έκανα Meph runs για να πάρω gear για κάποιον χαρακτήρα μου στο Diablo 2, ακόμα και να μη μου έπεφτε αυτό που ήθελα, πέφταν ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούσα να χρησιμοποιήσω σε αυτόν ή σε άλλον. Όταν φαρμάρω τον Papa Jagras το μόνο που μου πέφτει είναι σκουπίδια decorations που η μόνη πιθανότητα να χρησιμοποιήσω είναι για meme builds.

Με εξαίρεση το LBG τα ranged weapons είναι σχεδόν παντού στο τοπ 3 σε clear times. Ένα random video που βρήκα με search βάζει πρώτο το GS, 2o ΗΒG και τρίτο Bow. Και σαν comment αυτού που έκανε το βίντεο: " This is video isn't meant to tell you which weapon type to play with, when we speedrun MHW we never even compare our times across weapon types. This was just inform the community that in MHW there is no weapon balance, and some weapons are just miles ahead better than others in literally every situation. "

Πως το συγκρινεις με το diablo 2 μονο εσυ ξερεις. Τα ranged ειναι μια χαρα οπως ειναι, δηλαδη status effects εκτος το σπασμενο cluster(που για να το παιξεις πρεπει να εχεις λιγο game sense και δε πας κουτουρου και θελει τρελο setup(bombardier κτλπ)). Τα speedruns δε μου λενε κατι προσωπικα γτ ειναι pve game, εκτος αν πας σε tournament που ls gs > all

• Απαντ. 451
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εξαρτάται πάντως και από το monster και το stage το wr. Πχ στον Nergi νομίζω είναι ακόμα αυτό με hammer !!!

όσο για τα decos στο pc είναι literally 2 λεπτά υπόθεση. Αρκεί να

bd1.jpg

Δημοσ.
5 minutes ago, najinblue3 said:

Πως το συγκρινεις με το diablo 2 μονο εσυ ξερεις. Τα ranged ειναι μια χαρα οπως ειναι, δηλαδη status effects εκτος το σπασμενο cluster(που για να το παιξεις πρεπει να εχεις λιγο game sense και δε πας κουτουρου και θελει τρελο setup(bombardier κτλπ)). Τα speedruns δε μου λενε κατι προσωπικα γτ ειναι pve game, εκτος αν πας σε tournament που ls gs > all

Το συγκρίνω από άποψη grinding για gear. Σου είπα το πρόβλημα με τα decorations είναι ότι πρέπει να φαρμάρω για αυτά και μόνο αυτά και η συντριπτική πλειοψηφεία τους είναι σκουπίδια. Δηλαδή μπορώ να φάω ώρες να φαρμάρω και να μη πάρω τίποτα. Αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να το δεχόμαστε επειδή ξέρω γω το κάναν και τα προηγούμενα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να είναι κάτι σπάνιο χωρίς να σε κάνουν να νιώθεις ότι χάνεις το χρόνο σου. Ας πούμε δεν έχω πρόβλημα με το farm που κάνει για να πάρεις υλικά από monsters γιατί δεν είναι ποτέ χαμένος ο χρόνος μου. Κάτι θα πάρω ακόμα και αν όχι ακριβώς αυτό που θέλω.

Σου ανέφερα τα speedruns γιατί εσύ είπες για clear times. Τι είναι τα speedruns αν όχι συναγωνισμός μεταξύ clear times? Επίσης νιώθω ότι μιλάς για τα όπλα όπως είναι στο Iceborne. Δεν έχουμε Iceborne στα μέρη μας. Όταν βγει το ξαναβλέπουμε. Στο base game πάντως είναι χαοτική η διαφορά μεταξύ ranged και melee weapons (το GS στέκεται καθαρά λόγω exploit με ledges). Αν κοιτάξεις τα patch notes όταν βγήκε το Iceborne, σχεδόν όλα τα melee weapons πήραν buffs και HBG και Bow πήραν nerfs (ειδικά το Bow το ξέσκισαν, το HBG nerf ήταν κυριώς στη δυνατότερη του επίθεση). Αν αυτό δεν δείχνει ότι είχαν πλεονέκτημα τα ranged, δεν ξέρω τι άλλα να πω για να σου αλλάξω τη γνώμη. Αν δείς το πόσα πράγματα βελτίωσαν στο switch axe, δεν μπορείς να πεις ότι ήταν ισάξιο με άλλα όπλα. Απλά δεν βγάζει νόημα.

18 minutes ago, ilos said:

Εξαρτάται πάντως και από το monster και το stage το wr. Πχ στον Nergi νομίζω είναι ακόμα αυτό με hammer !!!

όσο για τα decos στο pc είναι literally 2 λεπτά υπόθεση. Αρκεί να

bd1.jpg

Δεν είμαι ιδιέταιρος φαν του "dark side" :P . Αν δω ότι με εκνευρίζει περισσότερο απλά θα το σταματήσω ή θα παίζω για χαβαλέ και όχι τόσο σοβαρά (όχι ότι τώρα παίζω ιδιέταιρα σοβαρά, αλλά λέμε τωρα).

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Aruil είπε

Σου ανέφερα τα speedruns γιατί εσύ είπες για clear times. Τι είναι τα speedruns αν όχι συναγωνισμός μεταξύ clear times? Επίσης νιώθω ότι μιλάς για τα όπλα όπως είναι στο Iceborne. Δεν έχουμε Iceborne στα μέρη μας. Όταν βγει το ξαναβλέπουμε. Στο base game πάντως είναι χαοτική η διαφορά μεταξύ ranged και melee weapons (το GS στέκεται καθαρά λόγω exploit με ledges). Αν κοιτάξεις τα patch notes όταν βγήκε το Iceborne, σχεδόν όλα τα melee weapons πήραν buffs και HBG και Bow πήραν nerfs (ειδικά το Bow το ξέσκισαν, το HBG nerf ήταν κυριώς στη δυνατότερη του επίθεση). Αν αυτό δεν δείχνει ότι είχαν πλεονέκτημα τα ranged, δεν ξέρω τι άλλα να πω για να σου αλλάξω τη γνώμη. Αν δείς το πόσα πράγματα βελτίωσαν στο switch axe, δεν μπορείς να πεις ότι ήταν ισάξιο με άλλα όπλα. Απλά δεν βγάζει νόημα.

Το μονο που αλλαξε στο iceborne ειναι οτι τωρα θελει elemental damage αλλιως θα κανεις 30 40 λεπτα το run. Δεν υπαρχει καμια χαοτικη διαφορα στα οπλα, και τα 14 ειναι ισαξια. Ετσι οπως το λες το κανεις να φαινεται οτι ειναι broken.

Υπαρχει χαοτικη διαφορα στο skill του καθενος.

Σε θεμα dps θελουν ολα τα οπλα το καταλληλο setup(powders, pills, drugs, canteen buffs) και φυσικα τα super rare decos. Συμφωνω οτι τα cluster, spread ειναι εντελως ez σε σχεση με τα melee, αλλα ποτε δεν τα θεωρησα broken. Απλα ειναι noob friendly σε σχεση με το swagaxe ας πουμε, που πρεπει να ξερεις τι θα κανεις.

Δημοσ.
19 minutes ago, najinblue3 said:

Το μονο που αλλαξε στο iceborne ειναι οτι τωρα θελει elemental damage αλλιως θα κανεις 30 40 λεπτα το run. Δεν υπαρχει καμια χαοτικη διαφορα στα οπλα, και τα 14 ειναι ισαξια. Ετσι οπως το λες το κανεις να φαινεται οτι ειναι broken.

Υπαρχει χαοτικη διαφορα στο skill του καθενος.

Σε θεμα dps θελουν ολα τα οπλα το καταλληλο setup(powders, pills, drugs, canteen buffs) και φυσικα τα super rare decos. Συμφωνω οτι τα cluster, spread ειναι εντελως ez σε σχεση με τα melee, αλλα ποτε δεν τα θεωρησα broken. Απλα ειναι noob friendly σε σχεση με το swagaxe ας πουμε, που πρεπει να ξερεις τι θα κανεις.

Άλλαξαν απίστευτα πολλά πράγματα στο Iceborn, όσο αναφορά το balance των όπλων. Πολλά buffs και nerfs all around. Σου λέω απλά διάβασε τα patch notes του Ιceborne release και θα καταλάβεις σε τι αναφέρομαι σχετικά με το balance. Αν γίνονται τόσο μεγάλες αλλαγές σημαίνει ότι δεν ήταν balanced πριν.

Φυσικά και υπάρχει χαοτική διαφορά στο skill του καθενός, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι στην ίδια επένδυση χρόνου πιο όπλο είναι καλύτερο. Και υπάρχουν διαφορές μεταξύ των όπλων σε αυτόν τον τομέα. Έχω κάνει ελάχιστα runs με longsword για παράδειγμα και ένιωσα από την πρώτη στιγμή τη διαφορά σε σχέση με το Insect glaive και το Switch Axe.

To broken είναι σχετικό. Το θέμα είναι ότι είναι πολύ καλύτερο από οτιδήποτε μπορεί να κάνει το switch axe, και αυτό από μόνο του αρκεί για να μην είναι balanced. Και δεν είναι μικρές οι διαφορές. Όσο καλός και να είσαι με το switch axe δεν πρόκειται ποτέ να πιάσεις σε αποτελεσματικότητα το HBG και το Bow. Ακόμα και σε party να πούμε, πάλι καλύτερο είναι γιατί δεν πιάνεις χώρο και δεν κλωτσάς τους συμπαίκτες σου πέρα δώθε με τεράστια arcs επιθέσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτες βάλανε defender armor set/weapons για να μπορεί να κάνει κόσμος speedrun το vanilla game. Η armor είναι too strong για early hr gear, αλλά μετά που πας elders χάνει όλη την αξία της. Όλα τα weapons όμως είναι σπασμένα σε σχέση με το πόσο γρήγορα μπορείς να τα αποκτήσεις με αστεία materials και πόσο πιο δυνατά είναι σε σχέση με τα αντίστοιχα που μπορείς να κάνεις craft εκείνη τη στιγμή. Κάποια στο final upgrade path τους κιόλας όπως τα δοκίμασα είναι τόσο strong που είναι και νέο meta (για 1 μήνα 😂) . Συγκεκριμένα:

Defender Insect glaive χαλαρά η καλύτερη dps glaive στο game μετά από protective polish diablos build. Αν στη σπάει το sharpening και ειδικά αν το τέρας είναι weak σε blast είναι μονόδρομος. Κάνεις ένα masters touch 95% (με 1aff + 1 health regen aug) ή 100% (με 2 affinity augmentations) affinity build και είσαι yyb spam ready.😂

Defender Katana LS μαζί με taroth fire ls, divine slasher (protective polish build) και kjarr sword decay είναι το νέο meta πλέον. Πολύ καλό όπλο και το κυριότερο γίνεται craft για πλάκα σε σχέση με τα άλλα που θέλουν arena ή kulve farm.

Hammer και Great Sword πολύ καλά και τα 2 αλλά imo είναι χειρότερα από το current meta Diablos, Taroth Sleep για hammer και Wyvern ignition για GS.

Το LBG είναι straight upgrade για autofire level 2 normal taroth shot builds και το αντικαθιστά. Η πλάκα είναι ότι το κάνει χωρίς καν να είναι elementless που είναι το taroth shot και έχει και bonus autofire fire ammo και όλα τα status effect ammos. Σπασμένο af και σιγουράκι για early weapon για το iceborn αν χρειαστεί να παίξω ranged.😂

Το HBG είναι και αυτό το καλύτερο για normal shots level 2/3 και έχει και αυτό όλα τα status effects ammo. Αν και δεν αντικαθιστά το current meta των spread/cluster spam builds.

Dual blades strong af επίσης και είναι τα καλύτερα blast blades μαζί με τα kjarr (λιγότερο raw αλλά crit status).

Gunlance wide level4 shellings native white sharpness strong af, imo καλύτερο από το kjarr blast παρόλο που δεν έχει crit status.

Lance, strong af επίσης καλύτερο από το taroth claw που μαζί με τα kjarr ήταν τα only viable μέχρι τώρα.

Swagaxe πολύ καλό, χειρότερο όμως από protective polish diablos/horn.

Bow, HH φαίνονται δυνατά αλλά δεν είμαι ειδικός στα melodies και sto meta τους (δεν έχω ασχοληθεί) κλπ

Charge Blade πολύ δυνατή επίσης. Επιτέλους κάτι που μπορείς να παίξεις άνετα με impact phials εναλλακτική της diablos/horn που σπάει μπάλες.😂 Μαζί με την ice οι καλύτερες all around CBs.

Sword and shield strong af επίσης μαζί με kjarr blast τα καλύτερα.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Δημοσ.
19 minutes ago, ilos said:

Χτες βάλανε defender armor set/weapons για να μπορεί να κάνει κόσμος speedrun το vanilla game. Η armor είναι too strong για early hr gear, αλλά μετά που πας elders χάνει όλη την αξία της. Όλα τα weapons όμως είναι σπασμένα σε σχέση με το πόσο γρήγορα μπορείς να τα αποκτήσεις με αστεία materials και πόσο πιο δυνατά είναι σε σχέση με τα αντίστοιχα που μπορείς να κάνεις craft εκείνη τη στιγμή. Κάποια στο final upgrade path τους κιόλας όπως τα δοκίμασα είναι τόσο strong που είναι και νέο meta (για 1 μήνα 😂) . Συγκεκριμένα:

Defender Insect glaive χαλαρά η καλύτερη dps glaive στο game μετά από protective polish diablos build. Αν στη σπάει το sharpening και ειδικά αν το τέρας είναι weak σε blast είναι μονόδρομος. Κάνεις ένα masters touch 95% (με 1aff + 1 health regen aug) ή 100% (με 2 affinity augmentations) affinity build και είσαι yyb spam ready.😂

Defender Katana LS μαζί με taroth fire ls, divine slasher (protective polish build) και kjarr sword decay είναι το νέο meta πλέον. Πολύ καλό όπλο και το κυριότερο γίνεται craft για πλάκα σε σχέση με τα άλλα που θέλουν arena ή kulve farm.

Hammer και Great Sword πολύ καλά και τα 2 αλλά imo είναι χειρότερα από το current meta Diablos, Taroth Sleep για hammer και Wyvern ignition για GS.

Το LBG είναι straight upgrade για autofire level 2 normal taroth shot builds και το αντικαθιστά. Η πλάκα είναι ότι το κάνει χωρίς καν να είναι elementless που είναι το taroth shot και έχει και bonus autofire fire ammo και όλα τα status effect ammos. Σπασμένο af και σιγουράκι για early weapon για το iceborn αν χρειαστεί να παίξω ranged.😂

Το HBG είναι και αυτό το καλύτερο για normal shots level 2/3 και έχει και αυτό όλα τα status effects ammo. Αν και δεν αντικαθιστά το current meta των spread/cluster spam builds.

Dual blades strong af επίσης και είναι τα καλύτερα blast blades μαζί με τα kjarr (λιγότερο raw αλλά crit status).

Gunlance wide level4 shellings native white sharpness strong af, imo καλύτερο από το kjarr blast παρόλο που δεν έχει crit status.

Lance, strong af επίσης καλύτερο από το taroth claw που μαζί με τα kjarr ήταν τα only viable μέχρι τώρα.

Swagaxe πολύ καλό, χειρότερο όμως από protective polish diablos/horn.

Bow, HH φαίνονται δυνατά αλλά δεν είμαι ειδικός στα melodies και sto meta τους (δεν έχω ασχοληθεί) κλπ

Charge Blade πολύ δυνατή επίσης. Επιτέλους κάτι που μπορείς να παίξεις άνετα με impact phials εναλλακτική της diablos/horn που σπάει μπάλες.😂 Μαζί με την ice οι καλύτερες all around CBs.

Sword and shield strong af επίσης μαζί με kjarr blast τα καλύτερα.

Ναι μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο δυνατά είναι αυτά τα όπλα σε σύγκριση με το τι θέλουν για να τα φτιάξεις. Το Axe έχει ίδιο raw με Deviljho με έξτρα 25 affinity o.O Το μόνο που χάνεις είναι το Dragon Element.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Aruil είπε

Ναι μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο δυνατά είναι αυτά τα όπλα σε σύγκριση με το τι θέλουν για να τα φτιάξεις. Το Axe έχει ίδιο raw με Deviljho με έξτρα 25 affinity o.O Το μόνο που χάνεις είναι το Dragon Element.

Ναι άλλα έχεις το blast που συνήθως είναι καλύτερο.😁 Mην το ψάχνεις είναι broken, αν στη σπάει να κάνεις sharpen συνέχεια το protective polish στο diablos/horn έχεις ήδη αλλάξει.😁

Δημοσ.
2 minutes ago, ilos said:

Ναι άλλα έχεις το blast που συνήθως είναι καλύτερο.😁 Mην το ψάχνεις είναι broken, αν στη σπάει να κάνεις sharpen συνέχεια το protective polish στο diablos/horn έχεις ήδη αλλάξει.😁

Δεν ξέρω πόσο δυνατό είναι το blast (που για να το λες το πιστεύω), αλλά σίγουρα μου αρέσει πολύ σαν effect. Είναι το αγαπημένο μου με διαφορά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aruil είπε

Δεν ξέρω πόσο δυνατό είναι το blast (που για να το λες το πιστεύω), αλλά σίγουρα μου αρέσει πολύ σαν effect. Είναι το αγαπημένο μου με διαφορά.

Εξαρτάται από το monster. Πχ πήρα τα defender DBs για δοκιμή σήμερα στον Radobaan (2-2.5 λεπτά btw) και μου ήρθε ειδοποίηση για bullying από to game.😂

Δημοσ.
2 minutes ago, ilos said:

Εξαρτάται από το monster. Πχ πήρα τα defender DBs για δοκιμή σήμερα στον Radobaan (2-2.5 λεπτά btw) και μου ήρθε ειδοποίηση για bullying από to game.😂

Καλά του κάνες. Μου σπάει τα νεύρα κάθε φορά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απανταχού καμμένοι με το game τα φώτα σας. Το ζαχαρώνω μήνες και γενικά μου αρέσουν αυτου του είδους games και μιας και ψάχνω game να έχω να παίζω για πολλές ώρες και τώρα το βρίσκω το base game στα 15 με προοπτική μετά να πάρω και το iceborn. 

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Θέλει πάρα πολλές ώρες για να πεις ότι ξεκινάς να παίζεις endgame και ενδεχόμενα raids ότι έχει από αυτά δεν γνωρίζω τι έχει το game αυτό η μπορείς να τελειώσεις το main στόρι σε κάνα 20ωρο ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Virus200 είπε

Απανταχού καμμένοι με το game τα φώτα σας. Το ζαχαρώνω μήνες και γενικά μου αρέσουν αυτου του είδους games και μιας και ψάχνω game να έχω να παίζω για πολλές ώρες και τώρα το βρίσκω το base game στα 15 με προοπτική μετά να πάρω και το iceborn. 

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Θέλει πάρα πολλές ώρες για να πεις ότι ξεκινάς να παίζεις endgame και ενδεχόμενα raids ότι έχει από αυτά δεν γνωρίζω τι έχει το game αυτό η μπορείς να τελειώσεις το main στόρι σε κάνα 20ωρο ?

Το προβλημα ειναι οτι το main story ειναι περισσοτερο σαν tutorial. Ναι σε 20 ωρες ψιλοβγαινει αν το ρασαρεις αλλα δεν αξιζει imho. Εχει παρα πολλα side quests που "πρεπει" να κανεις για quality of life περισσοτερο. Αφου σε αρεσει το ειδος εγω στο προτεινω, προχθες εκλεισα 1000 ωρες στο παιχνιδι και δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος, αλλα το θεωρω με διαφορα το καλυτερο της γεννιας.

Τα raids ειναι end-game αλλα μπορεις να φας κουβαλημα οποτε αν θες απλα να τα δεις γινεται. Γενικοτερα αν το αγορασεις δε θα ξεκολας και δε θα θες να παιξεις τιποτα αλλο😛

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...