Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Στο κουτί που έρχεται το τηλεφωνικό καλώδιο (είναι δίπλα στο modem και στο router), τράβηξα και ένα utp καλώδιο με σκοπό να συνδέσω ένα άλλο υπολογιστή σε άλλο χώρο με gigabit ταχύτητα. Θέλω να αντικαταστήσω λοιπόν το πριζάκι με τη μία θύρα rj11 με ένα άλλο που έχει 2. Μόνο που και οι 2 (δεν έχει σημασία γιατί) είναι rj45. To utp θα συνδεθεί κανονικά, πώς πρέπει να συνδέσω το τηλεφωνικό όμως στο rj45 πριζάκι ώστε να δουλεύει με το rj11 καλώδιο που πάει στο modem;

Στο παλιό πριζάκι (rj11) ερχότανε 4 σύρματα. Ξέρω ότι τα 2 μόνο χρειάζονται. Έστω ότι βρίσκω ποια. Το rj 45 πριζάκι έχει 8 θέσεις για σύρματα. Σε ποιές θέσεις πρέπει να τα συνδέσω για να δουλεύει με τα απλά τηλεφωνικά rj11 καλώδια;

Ξέρει κανείς;

Ξέρω ότι γίνεται. Στην παλιά μου δουλειά σε όλες τις θέσεις εργασίας, υπήρχε μία πρίζα με 2 πανομοιότυπες rj 45 θύρες στις οποίες ερχότανε 2 utp καλώδια. Ο τεχνικός το ένα από τα 2 το πήγαινε σε ένα patch panel και από εκεί στο switch. Από το άλλο έπαιρνε 2 καλώδια και τα πήγαινε στο τηλεφωνικό κέντρο. Στην κάθε θέση εργασίας το τηλέφωνο συνδεότανε κανονικά με απλό τηλεφωνικό καλώδιο rj 11 στο rj45 πριζάκι. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω σε ποια 2 από τα 8 pin πρέπει να συνδέσω το καλώδιο που έρχεται από τον τοίχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειτε RJ11 ειτε RJ45 αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις για τηλεφωνικες συσκευες συνδεεις το τηλεφωνικό ζευγάρι στα δύο μεσαία

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δούλεψε με την πρώτη. Αλλιώς θα έπιανα τους συνδυασμούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...