Archilleo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Γεια σας! Θελω να αγορασω εναν σκληρο στα 4τερα, ισως και παραπανω, αναλογως οι τιμες. Θελω να προτεινετε εσεις τι θα επιλεγατε... εξωτερικο ή εσωτερικο και μετατροπη σε εξωτερικο με case. Ισχυει οτι ο εξωτερικος ετοιμος ειναι πιο ευαλωτος και "ψευτικος" σε σχεση με τον εσωτερικο που φαινεται πιο στιβαρος και ανθεκτικος;;; Το μονο μειονεκτημα που ξερω στους εξωτερικους ειναι οτι δεν ξερεις τι μαρκα σκληρο χρησιμοποιει. Τον Δισκο τον θελω για ταινιες καθαρα. Συλλογη ταινιων μονο!!! Τι θα επιλεγατε εσεις σε δισκο;;;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Archilleo είπε εσεις τι θα επιλεγατε Western Digital Red 3tb
Archilleo Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε Western Digital Red 3tb Το θεμα που εκανα αναφερομαι σε εξωτερικο ή εσωτερικο με case...;; Αυτο με απασχολει κυριως και γιαυτο ανοιξα αυτο το θεμα... Ευχαριστω για την απαντηση σου!
Salvation81 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Archilleo είπε Γεια σας! Θελω να αγορασω εναν σκληρο στα 4τερα, ισως και παραπανω, αναλογως οι τιμες. Θελω να προτεινετε εσεις τι θα επιλεγατε... εξωτερικο ή εσωτερικο και μετατροπη σε εξωτερικο με case. Ισχυει οτι ο εξωτερικος ετοιμος ειναι πιο ευαλωτος και "ψευτικος" σε σχεση με τον εσωτερικο που φαινεται πιο στιβαρος και ανθεκτικος;;; Το μονο μειονεκτημα που ξερω στους εξωτερικους ειναι οτι δεν ξερεις τι μαρκα σκληρο χρησιμοποιει. Τον Δισκο τον θελω για ταινιες καθαρα. Συλλογη ταινιων μονο!!! Τι θα επιλεγατε εσεις σε δισκο;;; Συνηθως για εξωτερικους δισκους οι εταιρειες χρησιμοποιουν τα πιο entry-level μοντελα...Γιαυτο πολλες φορες βλεπεις εξωτερικους στα ιδια TB με εσωτερικους αλλα αρκετα πιο φτηνα. Απο εκει και περα οτι πληρωνεις παιρνεις, αναλογα με την χρηση. Αν θελεις για υπολογιστη πχ πας σε 7200RPM λυση για καλυτερες επιδοσεις και οχι 5900RPM (με λιγα λογια μακρια απο Blue/Red/Purple της WD - αν και οι διαφορες σε επιδοσεις δεν ειναι τρελες). Απο εκει και περα αν θελεις απλα να βαζεις ταινιες και να τις βλεπεις μια στο τοσο οτι και να παρεις ειναι οκ (βεβαια μην παρεις οτι πιο φτηνο βρεις). Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από Salvation81 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 12 ώρες πριν, Archilleo είπε Το θεμα που εκανα αναφερομαι σε εξωτερικο ή εσωτερικο με case...;; Αυτο με απασχολει κυριως και γιαυτο ανοιξα αυτο το θεμα... Ευχαριστω για την απαντηση σου! εσωτερικό φυσικά! 11 ώρες πριν, Salvation81 είπε Συνηθως για εξωτερικους δισκους οι εταιρειες χρησιμοποιουν τα πιο entry-level μοντελα...Γιαυτο πολλες φορες βλεπεις εξωτερικους στα ιδια TB με εσωτερικους αλλα αρκετα πιο φτηνα. .......... 👍 11 ώρες πριν, Salvation81 είπε ν θελεις για υπολογιστη πχ πας σε 7200RPM λυση για καλυτερες επιδοσεις και οχι 5900RPM (με λιγα λογια μακρια απο Blue/Red/Purple της WD - αν και οι διαφορες σε επιδοσεις δεν ειναι τρελες). 👍 (αμελητέες θα έλεγα .... έχω την εντύπωση ότι μόνο κάποια προγράμματα μπορούν να "δουν" τις διαφορές. Ως χρήστης - και σε καινούργιο σχετικά pc - ΔΕΝ πρόκειται να δεις διαφορά!) 11 ώρες πριν, Salvation81 είπε Απο εκει και περα αν θελεις απλα να βαζεις ταινιες και να τις βλεπεις μια στο τοσο οτι και να παρεις ειναι οκ (βεβαια μην παρεις οτι πιο φτηνο βρεις). 👍👍 Έχω έναν εξωτερικό Hitachi 2Tb για πάνω από 5-6 χρόνια όπου διατηρώ διάφορα "μικροπράγματα" και δουλεύει άψογα
ZELOMOTH Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Οι εσωτερικοι επειδη εννοειται οτι ειναι για μονιμη χρηση, εχουν περισσοτερες στροφες,περισσοτερη cache και ξερεις τι ακριβως παιρνεις.. Εγω παιρνω εσωτερικους και χρησιμοποιω docking station.Νομιζω καλυτερα ετσι γιατι ανα πασα στιγμη, μπορεις να τον χρησιμοποιησεις και κανονικα ως εσωτερικο εχοντας ολα τα θετικα του στοιχεια που προειπα.. 1
Archilleo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 17 ώρες πριν, Salvation81 είπε Απο εκει και περα οτι πληρωνεις παιρνεις, αναλογα με την χρηση. Αν θελεις για υπολογιστη πχ πας σε 7200RPM λυση για καλυτερες επιδοσεις και οχι 5900RPM (με λιγα λογια μακρια απο Blue/Red/Purple της WD - αν και οι διαφορες σε επιδοσεις δεν ειναι τρελες). Απο εκει και περα αν θελεις απλα να βαζεις ταινιες και να τις βλεπεις μια στο τοσο οτι και να παρεις ειναι οκ (βεβαια μην παρεις οτι πιο φτηνο βρεις). Ε, κοιτα.. Το θελω για ταινιες και ΜΟΝΟ για ταινιες, καλης αναλυσης, σαν ταινιοθηκη σκεψοου... Οποτε θα εχει πολυ "αποκοπη-επικολληση-αναγνωση", οποτε σκεφτομαι για εξωτερικο...δεν ξερω, μου φαινεται πιο στιβαρος, πιο καλος σε αντοχη, πιο' "αληθινος". Ο εξωτερικος μου φαινεται πιο "ψευτικος" και ειναι παναλαφρος, σαν αδειο κουτακι που αμα σου πεσει νομιζεις οτι θα γινει χιλια κομματια. Τελικα, παω σε εσωτερικο;; Δεν εχω προβλημα να δωσω παραπανω χρηματα για εσωτερικο, απλα θα ξερω τλχ οτι ειναι θα ειναι καλυτερος. Θηκη εχω ηδη μια καινουρια, πριν λιγο καιρο την αγορασα για αυτον τον λογο... Τι λετε...εσωτερικο ε;;;; :) 2 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Οι εσωτερικοι επειδη εννοειται οτι ειναι για μονιμη χρηση, εχουν περισσοτερες στροφες,περισσοτερη cache και ξερεις τι ακριβως παιρνεις.. Εγω παιρνω εσωτερικους και χρησιμοποιω docking station.Νομιζω καλυτερα ετσι γιατι ανα πασα στιγμη, μπορεις να τον χρησιμοποιησεις και κανονικα ως εσωτερικο εχοντας ολα τα θετικα του στοιχεια που προειπα.. Ναι! Και εγω αυτης της αποψης ειμαι...οτι οι εσωτερικοι ειναι πιο "τερατα" απο τους εξωτερικους που φαινονται της πλακας...Γενικα, μ' αρεσει να ειναι κατι στιβαρο και βαρουτσικο για να το αισθανομαι στα χερια μου πιο ωραια. Δεν θα το χρησιμοποιω πολυ, θα το εχω στην ουσια σαν αποθηκη για ταινιες. Ποιος ξερει μετα ποτε θα τις βλεπω (μονος ή με παρεα). Απλα να τις εχω για οταν τυχαινει και επειδη θελω να τις εχω ως συλλογη (μονο horror movies), γιαυτο και τις κατεβαζω σε καλη αναλυση μεγαλου μεγεθους. Μια κατηγορια, αλλα καλες σε ποιοτητα!
Salvation81 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 44 λεπτά πριν, Archilleo είπε Ε, κοιτα.. Το θελω για ταινιες και ΜΟΝΟ για ταινιες, καλης αναλυσης, σαν ταινιοθηκη σκεψοου... Οποτε θα εχει πολυ "αποκοπη-επικολληση-αναγνωση", οποτε σκεφτομαι για εξωτερικο...δεν ξερω, μου φαινεται πιο στιβαρος, πιο καλος σε αντοχη, πιο' "αληθινος". Ο εξωτερικος μου φαινεται πιο "ψευτικος" και ειναι παναλαφρος, σαν αδειο κουτακι που αμα σου πεσει νομιζεις οτι θα γινει χιλια κομματια. Τελικα, παω σε εσωτερικο;; Δεν εχω προβλημα να δωσω παραπανω χρηματα για εσωτερικο, απλα θα ξερω τλχ οτι ειναι θα ειναι καλυτερος. Θηκη εχω ηδη μια καινουρια, πριν λιγο καιρο την αγορασα για αυτον τον λογο... Τι λετε...εσωτερικο ε;;;; Ναι! Και εγω αυτης της αποψης ειμαι...οτι οι εσωτερικοι ειναι πιο "τερατα" απο τους εξωτερικους που φαινονται της πλακας...Γενικα, μ' αρεσει να ειναι κατι στιβαρο και βαρουτσικο για να το αισθανομαι στα χερια μου πιο ωραια. Δεν θα το χρησιμοποιω πολυ, θα το εχω στην ουσια σαν αποθηκη για ταινιες. Ποιος ξερει μετα ποτε θα τις βλεπω (μονος ή με παρεα). Απλα να τις εχω για οταν τυχαινει και επειδη θελω να τις εχω ως συλλογη (μονο horror movies), γιαυτο και τις κατεβαζω σε καλη αναλυση μεγαλου μεγεθους. Μια κατηγορια, αλλα καλες σε ποιοτητα! Δεν υπαρχει αυτο που λες το "πλακας"....Οι κυριες διαφορες ειναι στην ταχυτητα RPM και στο Buffer (RAM)....Ναι αν πας σε Επαγγελματικα μοντελα εκει αλλαζουν και οι κατασκευες (κυριως ποιοτητα υλικων) αλλα λιγοι πανε σε τετοια μοντελα λογο τιμης..... Απο εκει και περα αν το θελεις απλα για ταινιες οπου και να πας πανω κατω το ιδιο θα ειναι. Τον εσωτερικο δεν θα μπορεις να τον παρεις μαζι σου καπου πχ η να τον κουμπωσεις πανω σε μια τηλεοραση για να δεις ταινιες. Αυτο το κακο εχει.
Archilleo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Δεν υπαρχει αυτο που λες το "πλακας"....Οι κυριες διαφορες ειναι στην ταχυτητα RPM και στο Buffer (RAM)....Ναι αν πας σε Επαγγελματικα μοντελα εκει αλλαζουν και οι κατασκευες (κυριως ποιοτητα υλικων) αλλα λιγοι πανε σε τετοια μοντελα λογο τιμης..... Απο εκει και περα αν το θελεις απλα για ταινιες οπου και να πας πανω κατω το ιδιο θα ειναι. Τον εσωτερικο δεν θα μπορεις να τον παρεις μαζι σου καπου πχ η να τον κουμπωσεις πανω σε μια τηλεοραση για να δεις ταινιες. Αυτο το κακο εχει. εχω αγορασει ειπα και πιο πανω θηκη για μετατροπη απο εσωτερικο σε σκληρο, οποτε ειναι σαν εξωτερικος και θα τον χρησιμοποιω σαν εξωτερικο... ή Docking Station για πολλους δισκους μαζι. Αυτο γινεται και εχεις ενα εργαλειο με πολλους δισκους. Βολικοτατο! Και αλλο ενα αρνητικο που δεν ειπες ειναι οτι ο εξωτερικος δεν ξερεις τι μαρκας μπορει να ειναι ο δισκος και τι μοντελο, ενω με τον εσωτερικο ξερεις τι παιρνεις... Εχω μια μια θηκη με εναν 500αρη και λειτουργει αψογα σαν εξωτερικος... Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από Archilleo
Salvation81 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, Archilleo είπε εχω αγορασει ειπα και πιο πανω θηκη για μετατροπη απο εσωτερικο σε σκληρο, οποτε ειναι σαν εξωτερικος και θα τον χρησιμοποιω σαν εξωτερικο... ή Docking Station για πολλους δισκους μαζι. Αυτο γινεται και εχεις ενα εργαλειο με πολλους δισκους. Βολικοτατο! Και αλλο ενα αρνητικο που δεν ειπες ειναι οτι ο εξωτερικος δεν ξερεις τι μαρκας μπορει να ειναι ο δισκος και τι μοντελο, ενω με τον εσωτερικο ξερεις τι παιρνεις... Εχω μια μια θηκη με εναν 500αρη και λειτουργει αψογα σαν εξωτερικος... Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο νετ βρισκεις τι βαζει η καθε εταιρεια στους εξωτερικους της, δεν ειναι δυσκολο. Απο εκει και περα πρακτικες διαφορες οπως ειπα θα δεις αν πας σε επαγγελματικους δισκους, τωρα αν αντι για τον Desktop HDD της Seagate (που υπαρχει σε παρα πολλους εξωτερικους) πας στον Black της WD δεν θα δεις διαφορες. 1
Archilleo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, Salvation81 είπε Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο νετ βρισκεις τι βαζει η καθε εταιρεια στους εξωτερικους της, δεν ειναι δυσκολο. Απο εκει και περα πρακτικες διαφορες οπως ειπα θα δεις αν πας σε επαγγελματικους δισκους, τωρα αν αντι για τον Desktop HDD της Seagate (που υπαρχει σε παρα πολλους εξωτερικους) πας στον Black της WD δεν θα δεις διαφορες. Ναι δεν διαφωνω, αλλα περισσοτερο μου αρεσει οπως ειπα να ειναι στιβαρος, βαρυς, μεγαλος παρα να ειναι σαν φτερο ελαφρυ και να το αισθανομαι σαν ενα αδειο κουτι. Λογω αισθησης περισσοτερο και μετα ποιοτητας. Νταξει, οταν αγορασα τον 2ΤΒ της Maxtor, σιγουρα εχει μεσα Seagate, αλλα πριν την αγορα δεν τσεκαρα τι σκληρο ειχε μεσα, απλα το πηρα με 2 χρονια εγγυηση. Πιο πολυ αυτο με νοιαζει, η εγγυηση. Ρωτησα ατομα που ειχαν τον ιδιο και μου ειπαν οτι ειναι ευχαριστημενοι απο τον δισκο...και ετσι τον πηρα. Απλα, φοβαμαι με τους εξωτερικους οτι αν μου πεσει καταλαθος υπαχρει μεγαλη πιθανοτητα να χαλασειη κεφαλη και να μην διαβαζει (αυτο ισχυει και για τους desktop Disc). Απλα θελω να πιστευω οτι με τους εσωτερικους παιζει και να την γλητωσω. Ο εξωτερικος ειναι Maxtor M3 2TB!
Salvation81 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Archilleo είπε Ναι δεν διαφωνω, αλλα περισσοτερο μου αρεσει οπως ειπα να ειναι στιβαρος, βαρυς, μεγαλος παρα να ειναι σαν φτερο ελαφρυ και να το αισθανομαι σαν ενα αδειο κουτι. Λογω αισθησης περισσοτερο και μετα ποιοτητας. Νταξει, οταν αγορασα τον 2ΤΒ της Maxtor, σιγουρα εχει μεσα Seagate, αλλα πριν την αγορα δεν τσεκαρα τι σκληρο ειχε μεσα, απλα το πηρα με 2 χρονια εγγυηση. Πιο πολυ αυτο με νοιαζει, η εγγυηση. Ρωτησα ατομα που ειχαν τον ιδιο και μου ειπαν οτι ειναι ευχαριστημενοι απο τον δισκο...και ετσι τον πηρα. Απλα, φοβαμαι με τους εξωτερικους οτι αν μου πεσει καταλαθος υπαχρει μεγαλη πιθανοτητα να χαλασειη κεφαλη και να μην διαβαζει (αυτο ισχυει και για τους desktop Disc). Απλα θελω να πιστευω οτι με τους εσωτερικους παιζει και να την γλητωσω. Ο εξωτερικος ειναι Maxtor M3 2TB! Ειτε ειναι εσωτερικος ειτε εξωτερικος αν σου πεσει κατω θα κλαις τα χρηματα σου. Ψαξε μηπως βρεις κανενα ενισχυμενο εξωτερικο κουτι USB 3.0 που θα εχει επενδυση απο μεσα απο λαστιχο και αλλα ωστε εκει ναι να εχεις καποια προστασια. 1
Archilleo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Ειτε ειναι εσωτερικος ειτε εξωτερικος αν σου πεσει κατω θα κλαις τα χρηματα σου. Το ξερω, γιαυτο προσεχω με αυτον που εχω... Μπορει μια λαθος κινηση και αντε γεια, ειναι και παναλαφρος δεν θελει πολυ να μου φυγει απο τα χερια.... χαχαχα! Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από Archilleo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα