Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Να ρωτήσω μήπως ξέρει κανένας παραπάνω πράγματα... Έστω ότι έχεις μια συσκευή εκτός εγγυησης (2+ χρόνια περασμένα από τη στιγμή αγοράς) και τα σκας για να σου αλλάξουν π.χ. το trackpad, το οποίο φυσικά το πληρώνεις (αφού είναι out of warranty). Πόσο πρέπει να είναι η εγγύηση για το part που πλήρωσες να σου αντικαταστήσουν; 3 μήνες, 6 μήνες, 1 χρόνο ή 2 χρόνια; Όχι τι λένε τα μαγαζια αυτά (3 μήνες λένε), αλλά τι λέει η νομοθεσία μας (είτε τοπική είτε EU).
kormos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 36 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Να ρωτήσω μήπως ξέρει κανένας παραπάνω πράγματα... Έστω ότι έχεις μια συσκευή εκτός εγγυησης (2+ χρόνια περασμένα από τη στιγμή αγοράς) και τα σκας για να σου αλλάξουν π.χ. το trackpad, το οποίο φυσικά το πληρώνεις (αφού είναι out of warranty). Πόσο πρέπει να είναι η εγγύηση για το part που πλήρωσες να σου αντικαταστήσουν; 3 μήνες, 6 μήνες, 1 χρόνο ή 2 χρόνια; Όχι τι λένε τα μαγαζια αυτά (3 μήνες λένε), αλλά τι λέει η νομοθεσία μας (είτε τοπική είτε EU). Η εγγύηση ορίζεται από τον πωλητή καθώς ένα προιόν που έχει χαρακτηριστεί Vintage από την Apple σίγουρα μιλάμε για ανταλλακτικό Refurbished οπότε η εγγύηση καθορίζεται από τους ίδιους για 3-6 μήνες ανάλογα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Ευχαριστώ για την απάντηση. Δε μιλάμε για vintage (3 χρόνια συσκευή).
kormos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, natural_sgf είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Δε μιλάμε για vintage (3 χρόνια συσκευή). Το καθορίζει η ίδια η Apple αυτό, αν το απέσυρε από την παραγωγή. Μπορείς να αναφέρεις για ποιό μοντέλο αναφέρεσαι; ΝΑ υποθέσω έχεις ή θες να επισκεφτείς επίσημο εξουσιοδοτημένο σερβις;
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) https://support.apple.com/en-us/ht201624 Δεν είναι εδώ. Αναφέρομαι σε macbook pro αγορασμένο το 2015. Σωστά, θέλω να το παω σε εξουσιοδοτημένο. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από natural_sgf
kormos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, natural_sgf είπε https://support.apple.com/en-us/ht201624 Δεν είναι εδώ. Αναφέρομαι σε macbook pro αγορασμένο το 2015. Σωστά, θέλω να το παω σε εξουσιοδοτημένο. Απ οτι βλέπω η επίσημη αντιπροσωπεία Apple της Ελλάδας αναφέρει 90 ημέρες.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Ναι, αυτό το ξέρω, αλλά λέει και εξής: "This is in addition to rights provided by consumer law." Οπότε η ερώτησή μου περισσότερο αφορά αυτή τη δήλωση.
kormos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε Ναι, αυτό το ξέρω, αλλά λέει και εξής: "This is in addition to rights provided by consumer law." Οπότε η ερώτησή μου περισσότερο αφορά αυτή τη δήλωση. Ας δούμε κάποια άλλη άποψη αν και βλέπω να ισχύει το παρακάτω...
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι, η εγγυηση που δίνει η κάθε εταιρία/ κατασκευαστής δεν αναιρεί τα καταναλωτικά δικαιώματα που απορρέουν από τη τοπική/ Ευρωπαική νομοθεσία. Αυτό γνωρίζω τουλάχιστον. Btw, το ίδιο wording μαζί με την επίμαχη φράση που παρέθεσα παραπάνω. https://support.apple.com/mac/repair/service (τελευταία πρόταση της σελίδας). Αναφορά σε κείμενο We guarantee our service, including replacement parts, for 90 days or the remaining term of your Apple warranty or AppleCare plan coverage, whichever is longer. We offer this whenever you get service from us or from an Apple Authorized Service Provider. This is in addition to rights provided by consumer law. Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από natural_sgf
bahamut_zero Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 δες μηπως γνωριζει κανεις στο iphonehellas.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα