Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Εχω ενα παλιο laptop της ΙΒΜ στα 366 και εχει dvdrom αλλα εχει προβλημα πολλες φορες να διαβασει τα dvd . Με τα cd τα παει ...καλιτερα.Ειναι ευκολη η αλλαγη αυτου του dvd και ποσο περιπου θα μου στοιχισει????Ευχαριστω πολυ.
georgeadams Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Αντίστοιχο πρόβλημα είχα κι εγώ με το Compaq Presario 915 του αδερφού μου που του χάλασε το DVD/CDRW combo drive (δηλαδή παίζει DVD & CD και γράφει CD-R & CD-RW). Έψαξα "όλο" το Internet και τελικά παρήγγειλα πριν από μια εβδομάδα ένα Drive (ίδιο με το παλιό) από on-line shop στην Αμερική. Μαζί με τα μεταφορικά (που ομολογουμένως ήταν ακριβά) κόστισε περίπου 160 ευρώ. Φθηνότερα βρήκα μόνο σε δημοπρασίες στο Ebay αλλά μεταχειρισμένα. Πάντως, η ίδια η Compaq (HP) το ίδιο Drive το κοστολογεί πάνω από 200 ευρώ, και δεν στέλνει και στην Ελλάδα (οπότε έπρεπε να πάω το notebook στην αντιπροσωπεία και τρέχα γύρευε πόσα θα μου ζητούσαν)... Βέβαια, αν πρόκειται μόνο για DVD, όπως θες εσύ, θα είναι φθηνότερο... Πριν 2-3 ημέρες σκέφτηκα και κάτι άλλο (μόνο που έχω ήδη παραγγείλει το drive): Αφού το Πλαίσιο συναρμολογεί notebooks με βάση τις απαιτήσεις του αγοραστή, ίσως να μπορούμε να βρούμε κι εκεί drive. Οπότε, για κάνε κι εκεί μια ερώτηση... Τέλος, σε ότι αφορά την αλλαγή, στο Compaq το drive βγαίνει πανεύκολα (κρατιέται με 2 βιδούλες στο κάτω μέρος του laptop). Κατά 99% το ίδιο θα συμβαίνει και με το IBM σου. Αν μπορείς να μας δώσεις το ακριβές model number του μπορεί να βρούμε περισσότερες πληροφορίες
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Ευχαριστω πολυ.Ειναι το ...turbo Thinkpad 770Z.
georgeadams Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Στο κάτω μέρος του laptop, δίπλα από το serial number γράφει το model number του. Για παράδειγμα, ένα αρχαίο Thinkpad που έχουμε στη δουλειά γράφει: TYPE 2635-JG0 SERIAL No. 5544N6W 02/99 Κάτι αντίστοιχο θα γράφει και το δικό σου. Ο αριθμός που χρειάζεται είναι ο 7ψήφιος (4 ψηφία, παύλα, 3 ψηφία) που έχω υπογραμμίσει μετά τη λέξη "TYPE"...
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Στο κάτω μέρος του laptop' date=' δίπλα από το serial number γράφει το model number του. Για παράδειγμα, ένα αρχαίο Thinkpad που έχουμε στη δουλειά γράφει: [b']TYPE 2635-JG0 SERIAL No. 5544N6W 02/99[/b] Κάτι αντίστοιχο θα γράφει και το δικό σου. Ο αριθμός που χρειάζεται είναι ο 7ψήφιος (4 ψηφία, παύλα, 3 ψηφία) που έχω υπογραμμίσει μετά τη λέξη "TYPE"... Εμενα γραφει: TYPE 9549-81U Ευχαριστω.
georgeadams Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπόν, από το site της IBM βρήκα λίγα πράγματα, μιας και πρόκειται για παλιό μοντέλο. Απ' ότι κατάλαβα όμως, το IBM σου έχει στο πλάι μια υποδοχή, την UltraBay II στην οποία μπορούν να μπαίνουν/βγαίνουν κατά βούληση DVD, Floppy, Zip, HDD και εξτρά μπαταρία: THINKPAD ULTRABAY II: The ThinkPad UltraBay II, also standard with the system, is an intelligent bay that switches its pinout signals to allow the installation of standard and optional features in what would normally be just the FDD bay.UltraBay II accommodates: o Second Li-Ion battery o Second HDD o An FDD or CD-ROM or a DVD drive or ZIP drive Το DVD που έχεις ήδη είναι στο UltraBay II, οπότε λογικά θα μπορεί να βγει απλά, χωρίς καν κατσαβίδι (θα πρέπει να έχει στο κάτω μέρος του laptop κάποιο κουμπάκι ή μοχλό που το απασφαλίζει). Το κακό είναι όμως πως το "βύσμα" με το οποίο συνδέεται το DVD με το laptop, κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ θα είναι το στάνταρ βύσμα που έχουν τα drives για laptops αλλά κάποιο ειδικό για να μπορεί να κουμπώνει στο Ultrabay II. Είναι βέβαια επίσης πιθανό να πρόκειται για ένα συνηθισμένο drive για laptop το οποίο να βρίσκεται μέσα σε ειδικό περίβλημα ή αντάπτορα ώστε να μπορεί να μπει στο UltraBay II. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να ξηλώσεις τον αντάπτορα και να τον προσαρμόσεις σε ένα νέο drive. Βέβαια, όλα αυτά είναι θεωρητικά και αν δεν τα δούμε από κοντά δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Χμ, όταν ξηλώσω το παλιό χαλασμένο Drive από το δικό μου (όταν παραλάβω το νέο drive), μπορώ να στο δώσω να συγκρίνεις τα βύσματα με το δικό σου...
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Λοιπόν' date=' από το site της IBM βρήκα λίγα πράγματα, μιας και πρόκειται για παλιό μοντέλο.Απ' ότι κατάλαβα όμως, το IBM σου έχει στο πλάι μια υποδοχή, την UltraBay II στην οποία μπορούν να μπαίνουν/βγαίνουν κατά βούληση DVD, Floppy, Zip, HDD και εξτρά μπαταρία: THINKPAD ULTRABAY II: The ThinkPad UltraBay II, also standard with the system, is an intelligent bay that switches its pinout signals to allow the installation of standard and optional features in what would normally be just the FDD bay.UltraBay II accommodates: o Second Li-Ion battery o Second HDD o An FDD or CD-ROM or a DVD drive or ZIP drive Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου.Η ιστορια θελει¨"κατσαβιδι" και εκει δεν τα παω καλα.Ποσο να εχει αραγε ενα dvd για ενα τετοιο παλιο Laptop??? :?: :?: :?: Το DVD που έχεις ήδη είναι στο UltraBay II, οπότε λογικά θα μπορεί να βγει απλά, χωρίς καν κατσαβίδι (θα πρέπει να έχει στο κάτω μέρος του laptop κάποιο κουμπάκι ή μοχλό που το απασφαλίζει). Το κακό είναι όμως πως το "βύσμα" με το οποίο συνδέεται το DVD με το laptop, κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ θα είναι το στάνταρ βύσμα που έχουν τα drives για laptops αλλά κάποιο ειδικό για να μπορεί να κουμπώνει στο Ultrabay II. Είναι βέβαια επίσης πιθανό να πρόκειται για ένα συνηθισμένο drive για laptop το οποίο να βρίσκεται μέσα σε ειδικό περίβλημα ή αντάπτορα ώστε να μπορεί να μπει στο UltraBay II. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να ξηλώσεις τον αντάπτορα και να τον προσαρμόσεις σε ένα νέο drive. Βέβαια, όλα αυτά είναι θεωρητικά και αν δεν τα δούμε από κοντά δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Χμ, όταν ξηλώσω το παλιό χαλασμένο Drive από το δικό μου (όταν παραλάβω το νέο drive), μπορώ να στο δώσω να συγκρίνεις τα βύσματα με το δικό σου...
georgeadams Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Τελικά, σκέτο DVD δεν βρήκα. Δηλαδή βρήκα, αλλά ήταν ήταν όλα πανάκριβα, πάνω από $100-$120, ενώ το δικό μου DVD/CDRW μου στοίχισε μαζί με τα μεταφορικά 120 ευρώ. Οπότε, ίσως σε συμφέρει κάτι τέτοιο ΑΝ δούμε τελικά πως γίνεται να μπει κάτι τέτοιο στο δικό σου...
georgeadams Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Μόλις έπεσε στα χέρια μου ο κατάλογος του Πλαισίου. Στη σελίδα με τα TurboX Notebooks (αυτά που διαλέγεις εσύ τι CPU, δίσκο κλπ θα βάλεις) έχει τιμή για DVD/CDRW: 99 ευρώ + ΦΠΑ = 117 ευρώ. Μόνο που δεν ξέρω αν το πουλάνε μόνο του (χωρίς να αγοράσεις notebook)...
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2004 Μόλις έπεσε στα χέρια μου ο κατάλογος του Πλαισίου. Στη σελίδα με τα TurboX Notebooks (αυτά που διαλέγεις εσύ τι CPU, δίσκο κλπ θα βάλεις) έχει τιμή για DVD/CDRW: 99 ευρώ + ΦΠΑ = 117 ευρώ. Μόνο που δεν ξέρω αν το πουλάνε μόνο του (χωρίς να αγοράσεις notebook)... Το να δωσει καποιος τοσα λεφτα για dvd-cdrw ενος Laptop αξιοπρεπους το καταλαβαινω.Αλλα για ενα laptop στα 366 μαλλον ειναι το 1/3 της αξιας του. :oops: :oops: :oops: :oops:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.