Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω ένα Amd build (υπάρχει σχετικό thread λίγο πιο κάτω) και προβληματίστηκα για την επιλογή Ram. Το ερώτημα που μου προέκυψε ήταν το πώς μπορώ να ξέρω αν η μητρική μου είναι πλήρως συμβατή με τη ραμ που θα αγοράσω; Καθώς και αν θα λειτουργήσουν αυτά τα δύο μαζί καλά με την CPU. Ξέρω υπάρχουν τα QVL, αλλά διαπίστωσα ότι πολλές συμβατές ραμ δεν αναγράφονταν εκεί, καθώς και κάποιοι παραπονέθηκαν ότι συμβατά kits κατέληξαν να μη δουλεύουν σωστά.

Εγώ σκοπεύω να αγοράσω την G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz C16D (skroutz) με μητρική την Gigabyte x470 aorus ultra gaming (skroutz) και επεξεργαστή τον AMD Ryzen 5 2600X (skroutz). 

Η συγκεκριμένη ραμ π.χ. δεν αναγράφεται στη λίστα με τις συμβατές για τη συγκεκριμένη mobo (δείτε εδώ) και έχω προβληματιστεί. Η λίστα έχει μια παρόμοια, την F4-3200C16Q-64GVK, αλλά όχι την ακριβώς ίδια. 

Δημοσ.

Πολυ δυσκολα θα βγαλουν θεμα συμβατότητας οι RAM, απλώς αυτές στο QVL εχουν δοκιμαστει και θα δουλεύουν σίγουρα. Αν φοβάσαι τοσο, πάρε Corsair που ειναι 100% συμβατές 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια

Το θέμα είναι πιο έντονο στην πρώτη γενιά ryzen και πιο πολύ στην αρχή που πρώτο βγήκανε, τώρα με τα bios updates είσαι γενικά καλυμμένος καλυτερα και ειδικά εσύ που πας στα ryzen δύο.

Όπως ανέφερε κ πριν ο thetiesthatbind οι corsair έχει πολύ καλή συμβατότητα σε όλες της ταχύτητες διαθέσιμες σε ddr4 και όπως η gskill επίσης το μόνο στην τιμή έχουμε πρόβλημα προς το παρόν..

Καλή τύχη με το ryzen build σου..

Επεξ/σία από roulis37

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...