Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vgiozo είπε

Είσαι όντως fanboy, αφού αγοράζεις μόνο από μια εταιρεία...

Εγώ είχα ήδη από το 2005 από 6 μέχρι και 11-12 δίσκους στον υπολογιστή μου (στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει το κουτί να ονομαστεί "πύργος", ένα Chieftec θηρίο ίσο με το ύψος του γραφείου μου) και είχα Seagate, WD, Maxtor, Toshiba σε όλες τις χωρητικότητες, από τα 200GB μέχρι και 4ΤΒ (στον φορητό και Hitachi, αλλά τον αφήνω εκτός) αναβαθμίζοντας χωρητικότητα κάθε 2 χρόνια περίπου...
...από το 2016 μόνο έπεσα στους 4-5, απ' όταν αγόρασα mini-pc ή/και χρησιμοποιούσα κυρίως τον φορητό...

Και δούλευαν/δουλεύουν όλοι 24/7 τους περισσότερους μήνες του χρόνου

...προβλήματα είχα με όλες τις μάρκες, εκτός Toshiba και Hitachi (αλλά το δείγμα ήταν πολύ μικρό, μόνο 1-2 από τη καθεμιά εταιρεία)....

- ένας Maxtor 300γίγα νομίζω παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, ύστερα από πολλά βάσανα και μεταφορές/ταξίδια
- 2-3 Western Digital 2ΤΒ και 1.5ΤΒ μού έβγαλαν εκατοντάδες bad sectors εντός ημερών από την αγορά τους
- ένας Seagate έβγαζε πολλά bad sectors και έπρεπε να κάνω διάσωση δεδομένων,
- και ήταν και εκείνο το πρόβλημα με τα firmware πριν κάποια χρόνια, όπου 2-3 είχαν παρουσιάσει μερικά bad-sectors, χωρίς να προβληματίσουν περαιτέρω στη χρήση και μου τους άλλαξαν άμεσα, ενώ σε άλλους έγινε προληπτικά το firmware update και δεν είχα προβλήματα.
- πριν μια βδομάδα μου έβγαλε πρόβλημα κι ένας "αρχαίος" 250Γιγα Seagate o οποίος για 10+ χρόνια έπαιζε το ρόλο του προσωρινού χώρου αποθήκευσης για τόρρεντ/dc++ κοκ...(δεν δοκίμασα ακόμη σύνδεση ως εσωτερικό και αλλαγή καλωδίου για να το επιβεβαιώσω, γιατί δεν εμπιστεύομαι και 100% και τη Mantistek θήκη που τον έχω τώρα κουμπωμένο)

Συνολικά είχα περισσότερους Seagate κυρίως λόγω τιμής (και παλιότερα 5ετούς εγγύησης), αν και είχα προτιμήσει τους WD στη χωρητικότητα των 2ΤΒ λόγω του χαμηλού θορύβου....

Με όλους μπορεί να σου τύχει, περισσότερο είναι θέμα μοντέλων/σειράς, παρά μάρκας κατά τη δική μου, νομίζω εκτεταμένη και απαιτητική, εμπειρία, όσο παίρνει για ιδιωτικές/καταναλωτικές - μη επαγγελματικές χρήσεις.

Με εσένα πρέπει να μιλήσω λίγο για data hoarding και να μου πεις τι προτείνεις για καμιά δεκαριά δίσκους σε παλιό θηρίο case για FreeNAS. :) 

10 λεπτά πριν, Feigen είπε

Anyway, ευτυχώς τον επέστρεψα πίσω και μου έδωσαν πιστωτικό για επόμενη αγορά. (χρήματα δεν επιστρέφουν)

Κανονικά αν κόβουν πιστωτικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν και χρήματα πίσω; Τι πάει να πει χρήματα δεν επιστρέφουν, ειδικά για ελαττωματικό προϊόν; 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ τον πήρα έχω άλλους δύο intenso και 2tb και είχα και άλλους τους έδωσα και ακόμη παίζουν και είμαι πολύ ευχαριστημένος. 

Πάντως οι δίσκοι λόττο είναι το ξέρουμε αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κανα 2 Intenso για backup με εξωτερικό ρεύμα , χρόνια τωρα δουλεύουν μια χαρά , παρήγγειλα και αυτόν για ευκολία , σύνδεση και αντιγραφή , συν οτι πιάνει λίγο χώρο .

Αύριο παραλαμβάνω , αλλά με 2 χρόνια εγγύηση οτι θέμα εαν τυχών έχει θα το βγάλει στην αρχή νομίζω . 

WD Blue είναι μέσα αυτος που περιέχεται .

Επεξ/σία από Galaxy
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλαβα και εγώ έναν σήμερα κλασικά DOA (δε κάνει format καν κολλημένο ώρες με 0 progress). Ελπίζω να μην παρέλαβα τον δίσκο του FEIGEN και τον δίνουν πασαπόρτι από εδώ και από εκεί 😍. Αν πρόκειται απλώς για προβληματική παρτίδα θα ζητήσω αντικατάστασηε με έναν 3.5ρη που ποτέ δε μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα..

edit: Μετά από repartition με parted magic φαίνεται να δουλεύει κανονικά. Κάνω surface tests με το hard disk sentinel και θα ενημερώσω σχετικά. Πάντως ο δίσκος (WD40NPZZ) φαίνεται πιο δύστροπος και αργός σε σχέση με seagate 3.5ρηδές. Ίσως φταίει που είναι 2.5ρης και παρκάρει τα heads του συνέχεια.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Xμμμμ

Λίγο offtopic αλλά μάλλον πρέπει να ειπωθεί:

Από ένα 2-3 posts που διάβασα στο topic, νομίζω ότι υπάρχει η εξής λανθασμένη θεώρηση:

3΄5" -> 72000rpm

2.5" -> 5400rpm

Δεν ισχύει το παραπάνω. Υπάρχουν 7.200 HDDs τόσο σε 3.5 όσο και 2.5 from factor. Αντίστοιχα φυσικά και 5.400. Δύσκολα όμως να βρεις 7.200 σε bundled μορφή τύπου WD Essentials κλπ. Αυτοί είναι όλοι 5.400. Παλιότερα οι Blue WD (3.5&2.5) ήταν 7200 με 2 ή 3 χρόνια εγγύηση ανάλογα το μοντέλο. Οι Black είχαν 5. Οι Blue εδώ και κάποια χρόνια είναι 5400 με 1 ή 2 χρόνια εγγύηση (ανάλογα το μοντέλο)

ΟΙ Hitachi πάντα ήταν premium εταιρία στους δίσκους. Για να δεις χαλασμένο Hitach πρέπει να ήσουν πολύ άτυχος. Βέβαια δεν είναι και περίεργο, αφού "εξαγόρασαν" την τεχνογνωσία της IBM. Συνήθως βγάζαν 2.5" 7.200rpm για laptop όπου ήταν και η μεγάλη τους δύναμη, αλλά φυσικά και enterprise μοντέλα (οι παλιοί καλοί SCSI). Λίγα χρόνία πριν όμως έκαναν partnership με την WD και οι κακές γλώσσες λένε πως οι Black πλέον της WD είναι Hitachi. Κάτι που φυσικά είναι ΚΑΛΟ!

Και πάλι συγνώμη για το off-topic

Επεξ/σία από ninos30
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το 99.9% στους εξωτερικούς 2.5ρηδες είναι 5400 rpm ή άλλες αλχημείες intellipower κλπ. 7200 rpm έχουν κάτι scorpio black κλπ που προορίζονται για laptops και έχουν πολύ μικρότερες χωρητικότητες. Ο συγκεκριμένος WD Blue είναι στις 5400 και έχει max writes στα 100-110 MB/sec, επίσης σειριακό surface read test που κάνει τώρα είναι περίπου στα 288 MB/sec.  Ένα σύγχρονο 7200 rpm drive ξεπερνά και τα 140-150 MB/sec max write speed πολλές φορές.

Επεξ/σία από ilos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...