aelaos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 11 ώρες πριν, samtwo είπε Μόλις μου ήρθε. Έχει τον Western Digital Blue (wd40npzz). Και μένα το ίδιο . Ο δίσκος είναι piano Black με πλαστικό περίβλημα απο εμφάνιση ωραίος φαίνεται . Τώρα να δούμε και τις αντοχές του
tiniakos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Τον δίσκο μπορείς να τον βγάλεις εύκολα για να τον κάνεις εσωτερικό;
thodoris_9 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Ευχαριστώ τον TS, έψαχνα έναν 4αρι εδώ και λίγο καιρό. Ήδη έχω έναν INTENSO 4TB με τροφοδοσία για αποθήκευση και ήρθε η ώρα του μπακαπ. Άργησε κιόλας...
vgiozo Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) έχω έναν intenso 2ΤΒ 2.5" και ενώ δουλεύει καλά, πέφτει πολύ γρήγορα σε "ύπνο" και αργεί να επανέλθει όταν θέλω να αποθηκεύσω κάτι εκεί...ασφαλώς εφόσον παίρνει ρεύμα από το τη θύρα USB ακολουθεί τη πολιτική ενέργειας, αλλά ό,τι κι αν έχω προσπαθήσει δεν έχω καταφέρει να βελτιώσω επιδόσεις και να τον κάνω να παραμένει "ξύπνιος" για περισσότερη ώρα. ...ο 4ΤΒ τα καταφέρνει καθόλου καλύτερα ή μετά από κάποια δευτερόλεπτα μη χρήσης "παρκάρει" ο μηχανισμός του; Ίσως έχει να κάνει και με τις ρυθμίσεις του κατασκευαστή, κι αυτός που έχω είναι Seagate, ενώ ο 4ΤΒ είναι WD απ' ότι αναφέρετε. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από vgiozo
aelaos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, tiniakos είπε Τον δίσκο μπορείς να τον βγάλεις εύκολα για να τον κάνεις εσωτερικό; Η θήκη του Δίσκου δεν έχει βίδες , αλλά έχει κουμπώματα . Για να το "ξεκουμπώσεις" θέλεις πλαστικό εργαλείο σαν λοστός λειτουργεί για να μην κάνεις γρατζουνιές και χαράγματα στην θήκη. Αν δεν σε νοίαζει το αισθητικό του πράγματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατσαβίδι , μαχαίρι κτλ. Οι intenso κατα 99% δεν έχουν ενσωματομένo το controller στον σκληρό οπότε μπορείς να τον βγάλεις και να τον κάνεις ότι θέλεις. Το θέμα είναι όμως τι θα τον κάνεις; Αν τον βάλεις σε σταθερό η ταχύτητα δεν θα είναι ανάλογη ενός 3.5" αφού ο 2.5 " είναι στις 5400 στροφές και οι 3.5" στις 7200. Αν θες να το βάλεις σε Laptop θα πρέπει να τσεκάρεις αν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις εκει
vgiozo Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, aelaos είπε Η θήκη του Δίσκου δεν έχει βίδες , αλλά έχει κουμπώματα . Για να το "ξεκουμπώσεις" θέλεις πλαστικό εργαλείο σαν λοστός λειτουργεί για να μην κάνεις γρατζουνιές και χαράγματα στην θήκη. Αν δεν σε νοίαζει το αισθητικό του πράγματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατσαβίδι , μαχαίρι κτλ. Οι intenso κατα 99% δεν έχουν ενσωματομένo το controller στον σκληρό οπότε μπορείς να τον βγάλεις και να τον κάνεις ότι θέλεις. Το θέμα είναι όμως τι θα τον κάνεις; Αν τον βάλεις σε σταθερό η ταχύτητα δεν θα είναι ανάλογη ενός 3.5" αφού ο 2.5 " είναι στις 5400 στροφές και οι 3.5" στις 7200. Αν θες να το βάλεις σε Laptop θα πρέπει να τσεκάρεις αν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις εκει σχεδόν αδύνατο σε αυτές τις χωρητικότητες λόγω πάχους...
Feigen Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τον αγόρασα κι εγω αλλα μολις τον συνδέω σε ένα mini pc που έχω (brix) ο δισκος γινεται corrupted και θέλει ξανα φορμάρισμα... Μου το έκανε 3 φορές απο χθες που τον πήρα χάνοντας όλα τα δοκιμαστικά δεδομένα! Δεν το έχω ξαναδει αυτο ποτέ σε εξωτερικό δισκο! Μετά το format δουλεύει για λίγο, μεταφέρω κάποια δεδομένα αφού κάνει περίεργες διακοπές στην μεταφορά και μετά όταν το βγάζω και τον ξανασυνδέω φαίνεται corrupted και ζητάει format. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και αν θα μου τον αλλάξουν. Stay away θα πρότεινα παρ' ολο που οντως εχει WD δισκο!... Να φταίει το case? Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από Feigen
aelaos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, Feigen είπε Τον αγόρασα κι εγω αλλα μολις τον συνδέω σε ένα mini pc που έχω (brix) ο δισκος γινεται corrupted και θέλει ξανα φορμάρισμα... Μου το έκανε 3 φορές απο χθες που τον πήρα χάνοντας όλα τα δοκιμαστικά δεδομένα! Δεν το έχω ξαναδει αυτο ποτέ σε εξωτερικό δισκο! Μετά το format δουλεύει για λίγο, μεταφέρω κάποια δεδομένα αφού κάνει περίεργες διακοπές στην μεταφορά και μετά όταν το βγάζω και τον ξανασυνδέω φαίνεται corrupted και ζητάει format. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και αν θα μου τον αλλάξουν. Stay away θα πρότεινα παρ' ολο που οντως εχει WD δισκο!... Να φταίει το case? παίζει να φταίει ο Controller που έχει . Αλλά τι το συζητάς επιτροφή άμεσα
vgiozo Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 21 λεπτά πριν, Feigen είπε Τον αγόρασα κι εγω αλλα μολις τον συνδέω σε ένα mini pc που έχω (brix) ο δισκος γινεται corrupted και θέλει ξανα φορμάρισμα... Μου το έκανε 3 φορές απο χθες που τον πήρα χάνοντας όλα τα δοκιμαστικά δεδομένα! Δεν το έχω ξαναδει αυτο ποτέ σε εξωτερικό δισκο! Μετά το format δουλεύει για λίγο, μεταφέρω κάποια δεδομένα αφού κάνει περίεργες διακοπές στην μεταφορά και μετά όταν το βγάζω και τον ξανασυνδέω φαίνεται corrupted και ζητάει format. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει και αν θα μου τον αλλάξουν. Stay away θα πρότεινα παρ' ολο που οντως εχει WD δισκο!... Να φταίει το case? Ποιόν επεξεργαστή και τσιπάκι έχει το mini-pc; κι εγώ για τέτοιο υπολογιστή τον θέλω. Επαναλαμβάνω επίσης παραπάνω ερώτημα...παρκάρει αμέσως ο μηχανισμός του δίσκου μετά από λίγο / έχουν αποτελέσμα οι αλλαγές ενέργειας στη διαχείριση της συμπεριφοράς του δίσκου; ....έχω τον Ιντενσο 2ΤΒ και μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα "παρκάρει" και μέχρι να πάρει ξανά μπρος συχνά υπάρχουν ενοχλητικές καθυστερήσεις.
koooleeek Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ θα πω το δικό μου τώρα και ας πέσουν να με φάνε κάποιοι... ΜΟΝΟ WD, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ... όλα τα άλλα μόνο προβλήματα βγάζουν. Δώστε μερικά € παραπάνω και πάρτε εγγύηση, ποιότητα, σταθερότητα και μονιμότητα. Έχω καμιά 6-7 εξωτερικούς (που οι 2 έχουν φάει πολύ ξύλο σε μεταφορές) και 5 εσωτερικούς + όλα τα χρόνια στα pc που πέρασαν από τα χέρια μου πάντα μέσα έβαζα WD. Ποτέ δεν έβγαλαν το παραμικρό πρόβλημα... (και μιλάω μόνο για κανονικούς δίσκους, όχι SSD, γιατι δεν τους έχω δοκιμάσει, και αυτό γιατί όταν πρωτοβγήκαν οι SSD, η WD δεν είχε μπει στον χώρο ακόμα) και ΝΑΙ, πείτε με FAN BOY της WD!!! Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από koooleeek
Feigen Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 μα κι αυτος WD δισκο έχει μέσα... Ενα brix 3060 έχω. Για seedαρισμα τον θελω, δεν το θέλω για τα αρχεια του κράτους... Παρ' ολα αυτα δεν εχω ξαναδει τοσο αναξιόπιστο δισκο. Πιθανόν να παίζει και καμια ασυμβατότητα γιατι σε ενα αλλο nuc mini pC που έχω φαινεται να δουλεύει με καλα transfer rates.. Οταν το βαλω στο brix ομως γινεται corrupted
tiniakos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 46 λεπτά πριν, koooleeek είπε Εγώ θα πω το δικό μου τώρα και ας πέσουν να με φάνε κάποιοι... ΜΟΝΟ WD, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ... όλα τα άλλα μόνο προβλήματα βγάζουν. Δώστε μερικά € παραπάνω και πάρτε εγγύηση, ποιότητα, σταθερότητα και μονιμότητα. Έχω καμιά 6-7 εξωτερικούς (που οι 2 έχουν φάει πολύ ξύλο σε μεταφορές) και 5 εσωτερικούς + όλα τα χρόνια στα pc που πέρασαν από τα χέρια μου πάντα μέσα έβαζα WD. Ποτέ δεν έβγαλαν το παραμικρό πρόβλημα... (και μιλάω μόνο για κανονικούς δίσκους, όχι SSD, γιατι δεν τους έχω δοκιμάσει, και αυτό γιατί όταν πρωτοβγήκαν οι SSD, η WD δεν είχε μπει στον χώρο ακόμα) και ΝΑΙ, πείτε με FAN BOY της WD!!! Έτυχε.
vgiozo Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, koooleeek είπε Εγώ θα πω το δικό μου τώρα και ας πέσουν να με φάνε κάποιοι... ΜΟΝΟ WD, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ... όλα τα άλλα μόνο προβλήματα βγάζουν. Δώστε μερικά € παραπάνω και πάρτε εγγύηση, ποιότητα, σταθερότητα και μονιμότητα. Έχω καμιά 6-7 εξωτερικούς (που οι 2 έχουν φάει πολύ ξύλο σε μεταφορές) και 5 εσωτερικούς + όλα τα χρόνια στα pc που πέρασαν από τα χέρια μου πάντα μέσα έβαζα WD. Ποτέ δεν έβγαλαν το παραμικρό πρόβλημα... (και μιλάω μόνο για κανονικούς δίσκους, όχι SSD, γιατι δεν τους έχω δοκιμάσει, και αυτό γιατί όταν πρωτοβγήκαν οι SSD, η WD δεν είχε μπει στον χώρο ακόμα) και ΝΑΙ, πείτε με FAN BOY της WD!!! Είσαι όντως fanboy, αφού αγοράζεις μόνο από μια εταιρεία... Εγώ είχα ήδη από το 2005 από 6 μέχρι και 11-12 δίσκους στον υπολογιστή μου (στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει το κουτί να ονομαστεί "πύργος", ένα Chieftec θηρίο ίσο με το ύψος του γραφείου μου) και είχα Seagate, WD, Maxtor, Toshiba σε όλες τις χωρητικότητες, από τα 200GB μέχρι και 4ΤΒ (στον φορητό και Hitachi, αλλά τον αφήνω εκτός) αναβαθμίζοντας χωρητικότητα κάθε 2 χρόνια περίπου... ...από το 2016 μόνο έπεσα στους 4-5, απ' όταν αγόρασα mini-pc ή/και χρησιμοποιούσα κυρίως τον φορητό... Και δούλευαν/δουλεύουν όλοι 24/7 τους περισσότερους μήνες του χρόνου ...προβλήματα είχα με όλες τις μάρκες, εκτός Toshiba και Hitachi (αλλά το δείγμα ήταν πολύ μικρό, μόνο 1-2 από τη καθεμιά εταιρεία).... - ένας Maxtor 300γίγα νομίζω παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, ύστερα από πολλά βάσανα και μεταφορές/ταξίδια - 2-3 Western Digital 2ΤΒ και 1.5ΤΒ μού έβγαλαν εκατοντάδες bad sectors εντός ημερών από την αγορά τους - ένας Seagate έβγαζε πολλά bad sectors και έπρεπε να κάνω διάσωση δεδομένων, - και ήταν και εκείνο το πρόβλημα με τα firmware πριν κάποια χρόνια, όπου 2-3 είχαν παρουσιάσει μερικά bad-sectors, χωρίς να προβληματίσουν περαιτέρω στη χρήση και μου τους άλλαξαν άμεσα, ενώ σε άλλους έγινε προληπτικά το firmware update και δεν είχα προβλήματα. - πριν μια βδομάδα μου έβγαλε πρόβλημα κι ένας "αρχαίος" 250Γιγα Seagate o οποίος για 10+ χρόνια έπαιζε το ρόλο του προσωρινού χώρου αποθήκευσης για τόρρεντ/dc++ κοκ...(δεν δοκίμασα ακόμη σύνδεση ως εσωτερικό και αλλαγή καλωδίου για να το επιβεβαιώσω, γιατί δεν εμπιστεύομαι και 100% και τη Mantistek θήκη που τον έχω τώρα κουμπωμένο) Συνολικά είχα περισσότερους Seagate κυρίως λόγω τιμής (και παλιότερα 5ετούς εγγύησης), αν και είχα προτιμήσει τους WD στη χωρητικότητα των 2ΤΒ λόγω του χαμηλού θορύβου.... Με όλους μπορεί να σου τύχει, περισσότερο είναι θέμα μοντέλων/σειράς, παρά μάρκας κατά τη δική μου, νομίζω εκτεταμένη και απαιτητική, εμπειρία, όσο παίρνει για ιδιωτικές/καταναλωτικές - μη επαγγελματικές χρήσεις. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από vgiozo 4
Feigen Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) παιδιά δεν ήταν θέμα καλωδίου γιατι και με άλλο καλώδιο εμφάνιζε τα ίδια προβλήματα. Anyway, ευτυχώς τον επέστρεψα πίσω και μου έδωσαν πιστωτικό για επόμενη αγορά. (χρήματα δεν επιστρέφουν) Δεν το ρίσκαρα να αγοράσω 2ο ιδιο μοντέλο και θα πρότεινα και σε σας να τον αποφύγετε. Δεν μου γέμισε το μάτι. Εχω καμια 20αρια δισκους απο όλες τις μάρκες και αυτο το πράγμα να σου δείχνει unpartitioned τον δίσκο με δεδομένα πρώτη φορά το συναντώ... Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από Feigen
Προτεινόμενες αναρτήσεις