transporterjim Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Γεια σας παιδια. Εχω στην κατοχή μου αρκετούς σκληρούς 15 τουλάχιστον τους οποίους τους εχω γεμάτους με ταινίες HD. Θα ήθελα να φτιάξω κάτι που να τους τοποθετήσω ολους μεσα και να εχω προσπέλαση στο περιεχόμενο τους μέσω Διαδικτύου καθώς και στον υπολογιστή μου η στον προτζέκτορα . Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες ιδέες μιας και δεν εχω ιδέα απο Nas Συστηματα .κατ αρχήν στα Nas Συστηματα λειτουργούν ολοι μαζι άσχετα πιον κανεις προσπέλαση;
malakudi Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2018 15 δίσκοι online είναι λίγο δύσκολο, όχι ότι δε γίνεται. Εγώ έχω στήσει ένα NAS για 8 δίσκους γύρω από το Silverstone DS380 case https://silverstonetek.com/product.php?pid=452 Τι χωρητικότητα είναι οι 15 δίσκοι σου; Ίσως θα βόλευε να τους αντικαταστήσεις με μεγαλύτερους ώστε να περιοριστείς σε αριθμό ως τους 8. 1
fingolfingr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα σου απαντήσουν αλλοι πιο σίγουρα αλλα όσα NAS εχω δεί εγώ όταν τοποθετείς τους δισκους μέσα διαμορφώνουν τους δισκους. Τα περισσότερα NAS λειτουργούν με Linux οποτε συνήθως διαμορφωνουν σε ΕΧΤ4 ή κατι παρόμοιο. Οπότε και χάνεις τις ταινιες. Πάντως κι εγώ θεωρώ ότι 15 δίσκοι είναι υπερβολικά πολλοί για NAS μόνο για ταινιες ΥΓ: Θα μπορούσες να τους συνδεσεις σε ενα pc και να εχεις πρόσβαση στο σπίτι από εκεί. Εκτός σπιτιού μπορείς να τις βλέπεις μεσω plex. Βέβαια μέσω plex θα πρεπει να εχεις και τον καταλληλο επεξεργαστή για το transcoding. Όχι κατι τρομερό αλλα..... Και την αντιστοιχη συνδεση ιντερνετ φυσικά Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2018 από fingolfingr 1
transporterjim Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 19 ώρες πριν, malakudi είπε 15 δίσκοι online είναι λίγο δύσκολο, όχι ότι δε γίνεται. Εγώ έχω στήσει ένα NAS για 8 δίσκους γύρω από το Silverstone DS380 case https://silverstonetek.com/product.php?pid=452 Τι χωρητικότητα είναι οι 15 δίσκοι σου; Ίσως θα βόλευε να τους αντικαταστήσεις με μεγαλύτερους ώστε να περιοριστείς σε αριθμό ως τους 8. Απο 3 tb και πάνω ειναι ολοι. Για να τους συνδέσω σε ενα pc θα πρεπει να αλλάξω και το tower η υπάρχει κάτι αλλο που μπορουν να μπουν μεσα και να συνδέεται στο pc; 1 ώρα πριν, fingolfingr είπε Θα σου απαντήσουν αλλοι πιο σίγουρα αλλα όσα NAS εχω δεί εγώ όταν τοποθετείς τους δισκους μέσα διαμορφώνουν τους δισκους. Τα περισσότερα NAS λειτουργούν με Linux οποτε συνήθως διαμορφωνουν σε ΕΧΤ4 ή κατι παρόμοιο. Οπότε και χάνεις τις ταινιες. Πάντως κι εγώ θεωρώ ότι 15 δίσκοι είναι υπερβολικά πολλοί για NAS μόνο για ταινιες ΥΓ: Θα μπορούσες να τους συνδεσεις σε ενα pc και να εχεις πρόσβαση στο σπίτι από εκεί. Εκτός σπιτιού μπορείς να τις βλέπεις μεσω plex. Βέβαια μέσω plex θα πρεπει να εχεις και τον καταλληλο επεξεργαστή για το transcoding. Όχι κατι τρομερό αλλα..... Και την αντιστοιχη συνδεση ιντερνετ φυσικά Για να τους συνδέσω σε ενα pc θα πρεπει να αλλάξω και το tower η υπάρχει κάτι αλλο που μπορουν να μπουν μεσα και να συνδέεται στο pc;
malakudi Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Αν δε θες να φτιάξεις αποκλειστικά Η/Υ για NAS, μία λύση είναι κάτι τέτοιο: https://www.amazon.com/Mediasonic-ProBox-HF2-SU3S2-SATA-Enclosure/dp/B003X26VV4/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1531139450&sr=1-1&refinements=p_n_feature_keywords_browse-bin%3A2886967011&dpID=51LTv47F8OL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch ή και με 8 slots https://www.amazon.com/dp/B00MN4CY1Y/ref=twister_B01MYBGV5V?_encoding=UTF8&th=1 Θα χρειαστείς USB 3.0 ή eSATA ports. Είναι πολύ καλύτερο πάντως να στήσεις ένα αποκλειστικό NAS server ή να πάρεις κάποιο έτοιμο από Synology, Asustor, αλλά θα πρέπει να περιοριστείς σε 8 δίσκους μεγαλύτερης χωρητικότητας και αφού μεταφέρεις τα δεδομένα να τους πουλήσεις σαν μεταχειρισμένους. 1
aposporis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2018 Θα χρειαστείς ενα κουτί που να χωράει όσους δίσκους θες, είτε είναι 4 είτε είναι 14. Μετά χρειάζεσαι ένα controller που να υποστηρίζει τόσους δίσκους. Οι περισσότερες μητρικές σηκώνουν 4 έως 6 δίσκους. Άρα πρέπει να πάρεις εξτρά κάρτα για τους δίσκους. Νομίζω ότι όλα τα λειτουργικά για nas θα κάνουν format τους δίσκους τι πρώτη φορά. Μια λύση είναι να βάλεις windows. Υποθέτω ότι οι δίσκοι είναι σε ntfs. Υπάρχει και η εναλλακτική να βάλεις Linux και mergeFS. Με αυτό το τρόπο μπορείς να βάλεις δίσκους με διαφορετικό file system και μέγεθος και να τους βλέπει σαν έναν. Όλα αυτά σημαίνει ότι θα βάλεις χέρι για να τα στήσεις. Αν πάρεις έτοιμο θα το πληρώσεις και θα πρέπει να φορμαάρεις τους δίσκους. Υπάρχει και η εντελώς ghetto mod φάση όπου τοποθετείς όλους τους δίσκους σε usb 3 θήκες και τους συνδέεις σε έναν υπολογιστή. 1
transporterjim Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Κατ αρχήν να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας. Λοιπον . Προς το παρόν δεν ειμαι έτοιμος για τοσο μεγάλο άλμα ετσι ώστε να αγοράσω νέους σκληρούς απο την αρχή . Αρα θα πρεπει να καταλήξω σε ενα κουτί που να βρίσκονται ολοι μαζι και να παίζουν απο έκεί. Το μειονέκτημα Κατ αρχήν θα ειναι οτι θα λειτουργούν ολοι μαζι ετσι δεν ειναι;
aposporis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Νομίζω ότι υπάρχει η περίπτωση να λειτουργεί μόνο ένας κάθε φορά αλλά θέλει ψάξιμο ανάλογα τι λειτουργικό θα βάλεις. Σε nas νομίζω δουλεύουν όλοι. 1
malakudi Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Από τη στιγμή που θες να έχεις και πρόσβαση από internet (άρα κάτι με Plex και transcoding) θα πρέπει είτε να αγοράσεις κάποιο έτοιμο nas είτε να φτιάξεις ένα εσύ. Τα έτοιμα θέλουν format και αυτά που πέρνουν 16 δίσκους είναι πανάκριβα. Αν στήσεις εσύ, θα πρέπει να είναι χαμηλής κατανάλωσης αλλά να έχει και την ισχύ για transcoding. Υπάρχουν tower case που πέρνουν 12, 15 και 16 δίσκους μέσα, αλλά θα χρειαστείς και extra sata controllers αφού οι μητρικές έχουν συνήθως max 8 sata. Πχ μπορείς να βρεις από ebay έναν LSI 9211-8i που υποστηρίζει 8 sata (κι άλλα 8 από μητρική φτάνεις 16). Αν φτιάξεις μόνος σου, είτε εγκαθιστάς Windows για να δουν τους δίσκους που λογικά τώρα τους έχεις NTFS είτε Linux ή FreeNAS αλλά χρησιμοποιείς και ένα-δύο καινούριους δίσκους για να κάνεις τη σταδιακή μετατροπή από NTFS σε Linux filesystems. Αν πάλι θες απλώς να τους έχεις στο PC που έχεις τώρα, πέρνεις τα εξωτερικά multibay USB 3 και eSATA cases και τα συνδέεις έτσι. Πχ μπορείς να πάρεις 4 εξωτερικά 4bay για σύνολο 16 δίσκους. Σε κάθε περίπτωση οι δίσκοι θα ρυθμιστούν να κάνουν spin down όταν δε χρησιμοποιούνται, αλλά θα τους έχεις διαθέσιμους όλους ταυτόχρονα. 1
tarantules Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, transporterjim είπε Το μειονέκτημα Κατ αρχήν θα ειναι οτι θα λειτουργούν ολοι μαζι ετσι δεν ειναι; Μπορείς να πάρεις ένα ή και περισσότερους HDD Switch selector και να ελέγχεις εσύ ποιος ή ποιοι δίσκοι θα είναι αναμένοι κάθε φορά. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από tarantules 1
malakudi Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο, οι δίσκοι όταν δεν θα χρησιμοποιούνται θα κάνουν spin down. Γιατί να τους κλείνεις τελείως; Άλλωστε ο λόγος να τους βάλει όλους σε ένα σύστημα είναι για να έχει πρόσβαση σε όλο του το movie database όπου κι αν βρίσκεται. 1
dimoskoutr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Άσχετο αλλά πολύ θα ήθελα να ήξερα τον αριθμό των ταινιών που έχει σε 15 δίσκους από 3tb και πάνω ο καθένας... Έτσι από περίεργεια... Επίσης στα nas της synology δεν νομίζω να λειτουργούν όλοι αλλά μόνο αυτός που θα κάνεις προσπέλαση, οι υπόλοιποι είναι spinned down... Εκτός αν τους έχεις σε raid... Έτσι νομίζω τουλάχιστον ότι κάνει στο δικό μου xpenology που έχω 5 μήνες τώρα... Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2018 από dimoskoutr 1
narta Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Στις 10/7/2018 στις 4:21 ΜΜ, dimoskoutr είπε Έτσι νομίζω τουλάχιστον ότι κάνει στο δικό μου xpenology που έχω 5 μήνες τώρα... Ισχύει. Και το δικό μου xpenology το ίδιο κανει. Αν το είχα στήσει λίγο πιο σωστά με ένα πολύ μικρό SSD για το λειτουργικό θα έκαναν και οι άλλοι 2 8tb spin down.
dimoskoutr Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι μεγάλη κουβέντα αυτό με τον ssd... Όταν το έβαζα και εγώ σκέφτηκα ssd και μαλακίες στο nas, τι λένε!!! Το χοντρό κεφάλι μου δεν σκέφτηκε καθόλου το spin down του hdd που έχει το λειτουργικο επάνω που θα κέρδιζα από έναν τόσο δα μικρό 32άρη ssd... Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από dimoskoutr
transporterjim Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Στις 10/7/2018 στις 4:21 ΜΜ, dimoskoutr είπε Άσχετο αλλά πολύ θα ήθελα να ήξερα τον αριθμό των ταινιών που έχει σε 15 δίσκους από 3tb και πάνω ο καθένας... Έτσι από περίεργεια... Επίσης στα nas της synology δεν νομίζω να λειτουργούν όλοι αλλά μόνο αυτός που θα κάνεις προσπέλαση, οι υπόλοιποι είναι spinned down... Εκτός αν τους έχεις σε raid... Έτσι νομίζω τουλάχιστον ότι κάνει στο δικό μου xpenology που έχω 5 μήνες τώρα... Φίλε μου πίστεψε με εχω χιλιάδες ταινίες HD 3D Bollywood μιας και φαν καθώς και ταινίες που έγραφα παλιά με το DVD shrink για όσους γνωρίζουν τις οποίες σιγα σιγα της αντικαθιστώντας με HD. Ειμαι σινεφίλ και συνεχώς γράφω. Το σπιτι μου ειναι γεμάτο DVD αλλα λόγω χώρου πριν χρονια σταμάτησα και τα περνάω πλεον σε σκληρούς . Μου αρεςει να βλέπω ταινίες πλεον στον προτζέκτορα και ετσι αποφάσισα να κάνω μάτι να συνδέσω ολους τους σκληρούς κάπου . Σαν σκέψη μου αρεςει αλλα στην πράξη εχει θέματα οπως πχ η συνεχή φθορά όλων των δίσκων εαν λειτουργούν ολοι μαζι κτλ. Στις 12/7/2018 στις 8:34 ΠΜ, narta είπε Ισχύει. Και το δικό μου xpenology το ίδιο κανει. Αν το είχα στήσει λίγο πιο σωστά με ένα πολύ μικρό SSD για το λειτουργικό θα έκαναν και οι άλλοι 2 8tb spin down. Μπορείτε να εξηγήσετε λιγο λεπτομερώς το θεμα ssd και speed down ? Την όλη διαδικασία και τα οφέλη; Στις 10/7/2018 στις 4:21 ΜΜ, dimoskoutr είπε Άσχετο αλλά πολύ θα ήθελα να ήξερα τον αριθμό των ταινιών που έχει σε 15 δίσκους από 3tb και πάνω ο καθένας... Έτσι από περίεργεια... Επίσης στα nas της synology δεν νομίζω να λειτουργούν όλοι αλλά μόνο αυτός που θα κάνεις προσπέλαση, οι υπόλοιποι είναι spinned down... Εκτός αν τους έχεις σε raid... Έτσι νομίζω τουλάχιστον ότι κάνει στο δικό μου xpenology που έχω 5 μήνες τώρα... Μια εξήγηση για το raid? Αν ειναι σε raid τι συμβαίνει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα