Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημέρα έχω ένα θέμα, απο ενα ρουτερ thomson tg που βρισκεται στο κατω διαμερισμα εχω δωσει με καλωδιο ethrnet σε ενα δευτερο ρουτερ και το χρησιμοποιω σαν acceess point δινω σε pc internet με ethernet και wifi στο σπιτι. Σε μια τηλεοραση sony smart που εχω, συνδεεται στο wifi αλλα για να συνδεθει πρεπει πριν την ανοιξω να κλεισω το access point να ανοιξω την tv και μετα να ανοιξω το router ( το ξέρω κουλό) για να κανει συνδεση. Επίσης σε μια αλλη smart που εχω samsung δε συνδεεται καν. Πιστευω ότι γιατι και το thomson και το access point εχουν το ιδιο ονομα σαν δικτυα δημιουργειται θεμα αλλα δε μπορω να μπω καθολου πλεον στα settings του acceess point για να αλλαξω την ονομασια του μονο στις ρυθμισεις του thomson μπορω να μπω... Έχετε κατι να μου πρεοτεινετε σα λυση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα τα παρακάτω για το κάτω router

1. Κάνε του reset και συνδεσου πάνω του με καλώδιο ή wifi.
  2. Ρύθμισε το wifi και δώσε του διαφορετικό όνομα απο το κάτω (και προφανώς νεο password)
  3. Στις ρυθμίσεις αλλαξε την ip του απο 192.168.1.254 κάτι που ειναι μεσα στο ip pool του katv ρουτερ αλλά μακριά απο τα πρώτα νουμερα του pool. Αν θυμάμαι καλα το ip pool ξεκινα απο το 192.168.1.64 οποτε βάλε του 192.168.1.123.
  4. Σημείωσε κάπου τη mac address του router
  5. Απενεργοπιησε WPS pin code σαν μεθοδο σύνδεσης
  6. Απανεργοποιησε το dhcp και κάνε του επανεκκινηση.
  7. Κουμπωσε το τώρα στο ethetnet του κατω router
  8. Συνδεσου στο πανω router οπως θες, άνοιξε ενα browsee και πήγαινε στη διευθυνση 192.168.1.123
  9. Αν μπαιει στις ρυθμισεις του πανω ρουτερ είσαι έτοιμος. Αν μπαινει και στο internet είσαι αρχηγός. Στις τηλεοράσεις σου ΣΒΗΣΕ παλιά δίκτυα και wifi και βάλε το νεο απο το πανω router. (*)
  10. Αν ΔΕΝ μπαινει μπες στις ρυθμισεις του κατω ρουτερ, βρες τις συνδεμενες συσκευες και εκει θα δεις και το πανω router (θα το αναγνωρίσεις απο τη mac address. Βάλε του καρφωτά να παιρνει μονιμη διευθυνση 192.168.1.123 και κανε επανεκκινση και των δυο router. Δες το προηγουμενο βήμα αν εισαι οκ.

(*) Κάποιες τηλεοράσεις έχουν θεματάκια με τα ασύρματα, ειτε ως προς το καναλι (πχ δεν βλεπουν πάνω απο το 11) ή με το ευρος (π.χ. κάποιες δεν παιζουν στα 40MHz) ή με το ειδος ασφάλειας (κάποιες πολ´υ παλιές έβλεπαν wpa αλλά οχι wpa2) . Φτιάξε πρώτα το internet να παιζει καλα και να μπαιενςι στις ρυθμισεις ΚΑΙ ΜΕΤΑ βλεπεις τι αλλαγες θα κάνεις στο wifi ωστε να πιάνουν οι τηλεοράσεις.

Δώσε feedback για αλλους με ίδιο προβλημα

Επεξ/σία από isay

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...