Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Ελβετια δεν ανηκει ουτε στην ευρωπαικη τελωνειακη ενωση ουτε στον ευρωπαικο οικονομικο χωρο.

Εχουν συναψει συγκεκριμενες διμερεις συμφωνιες για τις σχεσεις τους (ΕΕ και Ελβετια)

Επεξ/σία από afterhours
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 24/9/2019 στις 7:11 ΜΜ, gto234 είπε

Καλησπέρα,

έχω το εξής πρόβλημα, αγόρασα ένα προϊόν απο ebay και στάλθηκε απο Ρωσία.

Στο tracking των ΕΛΤΑ εμφανίζεται ότι έχει φτάσει Ελλάδα από 2 Σεπτέμβρη και από τότε είναι κολλήμένο σε αυτό το στάδιο.

Πήρα τηλ στα ΕΛΤΑ πριν δύο εβδομάδες, μου λέει μια υπάλληλος κάντε υπομονή, δεν έχει ανοίξει ακόμα ο σάκος. Ξαναπαίρνω σήμερα και μου λέει άλλος υπάλληλος ότι το δέμα είναι ακόμα στη Ρωσία, του λέω αφού εμφανίζεται ότι το προϊόν έχει φτάσει Αθήνα στο τελωνείο, μου λέει έφτασε ο σάκος αλλά το προϊόν δεν ήταν μέσα...άντε βγάλε άκρη.

Ο πωλητής του ebay μου λέει ότι έφυγε το δέμα κανονικά απο Ρωσία και εμφανίζεται ότι έχει φτάσει Αθήνα.

Τι μου προτείνετε να κάνω; Να παρω τηλ στο τελωνείο Αθηνων παιζει;

Το πακέτο σου είναι στο αεροδρόμιο και το έχει το τελωνείο. Θα το ανοίξει το τελωνείο και αφού το εκτελωνίσουν θα το παραλάβει ο ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο και μετά θα το λάβεις σύντομα. Όλη η ιστορία και όλη η καθυστέρηση γίνεται στο αεροδρόμιο από το τελωνείο. Εγώ που είμαι ταχυδρόμος και επικοινώνησα με τα ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο, μου είχαν πει για δικό μου πακέτο: Συνάδελφε δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα για να το προχωρήσουμε. Εάν δεν φύγει από το τελωνείο μην περιμένεις να προχωρήσει. Λίγο υπομονή λοιπόν φίλε μου ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Στις 24/9/2019 στις 7:46 ΜΜ, ggelhsva είπε

Για την ιστορία, να πω πως μόλις σήμερα μου ήρθε η επιστολή με ημ/νία 12/09... Δηλαδή 10+ μέρες για να την λάβω. Πιο πολύ και από όσο πήρε στο δέμα να φτάσει Ελλάδα από χώρα της Ασίας. Απλά τραγικοί!

Ποτέ μην περιμένετε την αποστολή. Θα κοιτάτε στο tracking. Μόλις αλλάξει το στάτους και γράφει αναμονή απόδειξης κλπ κατευθείαν θα στείλτε email στο [email protected] με θέμα Εκτελωνισμός αποστολής με αριθμό mpampampaCN και μην ξεχνάτε στα συνημμένα να βάζετε το pdf με την απόδειξη πληρωμής της κάρτας σας/paypal κλπ. Όταν μετά λάβετε το συστημένο που θα γράφει το ίδιο πράγμα, απλά μην απαντήσετε από την στιγμή που έχετε στείλει το email. Αυτά σε γενικές γραμμές.

• Like 2

Στις 28/9/2019 στις 10:07 ΠΜ, imazehost είπε

Το πακέτο σου είναι στο αεροδρόμιο και το έχει το τελωνείο. Θα το ανοίξει το τελωνείο και αφού το εκτελωνίσουν θα το παραλάβει ο ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο και μετά θα το λάβεις σύντομα. Όλη η ιστορία και όλη η καθυστέρηση γίνεται στο αεροδρόμιο από το τελωνείο. Εγώ που είμαι ταχυδρόμος και επικοινώνησα με τα ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο, μου είχαν πει για δικό μου πακέτο: Συνάδελφε δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα για να το προχωρήσουμε. Εάν δεν φύγει από το τελωνείο μην περιμένεις να προχωρήσει. Λίγο υπομονή λοιπόν φίλε μου ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Αυτή την απάντηση πήρα απο τα ΕΛΤΑ

Αναφορά σε κείμενο

Dear customer, 

In reply to your e-mail, we would like to inform you that this registered item by tracking number  RO195327414RU after checking the consignment that arrived in Greece was found not to be included and therefore a prescribed "verification note" has been issued and sent to the postal service of the item's country of origin according to the foreseen procedure.

We would like to inform you that in order to investigate further the handling terms of the postal item, according to the Universal Postal Convention and the Chart of Obligations towards Consumers of ELTA, there should be submitted an Inquiry Form (CN08) by the sender and by presenting the deposit’s receipt, within 6 months since the date of the item’s deposit. In the Form besides the addressee and sender details as well, there should be stated the exact content of the sending item. 

The Inquiry Form will be thoroughly examined by both the postal services of the item’s country of origin and the destination country as well and after the completion of the investigation, the sender receives a relevant written reply from the postal service where the Form was initially submitted.

Την έστειλα στον πωλητη και μου είπε ότι θα μου στείλει άλλο.

Τωρα πως έγινε και δεν έφτασε το δέμα δεν μπορώ να ξέρω. Να λενε μπούρδες στα ΕΛΤΑ δε νομίζω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/10/2019 στις 12:35 ΜΜ, gto234 είπε

Αυτή την απάντηση πήρα απο τα ΕΛΤΑ

Την έστειλα στον πωλητη και μου είπε ότι θα μου στείλει άλλο.

Τωρα πως έγινε και δεν έφτασε το δέμα δεν μπορώ να ξέρω. Να λενε μπούρδες στα ΕΛΤΑ δε νομίζω..

Ένα λεπτό γιατί μπερδεύτηκα λίγο. Το ΕΛΤΑ γιατί σου απάντησε στα Αγγλικά ? Στα Ελληνικά δεν τους ρώτησες περίεργο μου φαίνεται. Πάντως σήμερα που κοιτάζω τον κωδικό σου στο σύστημα του ΕΛΤΑ το λέει από 2/9  στάτους και αναμονή για παρουσίαση στο τελωνείο. Κάποια στιγμή θα το εκτελωνίσουν στο αεροδρόμιο. Κάνε υπομονή λίγο και πες στον Κινέζο να μην σου στείλει άλλο.

Επεξ/σία από imazehost

Καλησπερα. Εχω 2.5 χρονια να αγορασω απο site της Κινας, οπότε εχω μεινει αρκετα out of date. Θελω να αγορασω μια τσαντα απο το aliexpress. Αυτην συγκεκριμενα την 17αρα https://www.aliexpress.com/item/32773707198.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.72c17e57a2Cakw&algo_pvid=ef95339e-5d42-4708-9578-fbe1a39b98b7&algo_expid=ef95339e-5d42-4708-9578-fbe1a39b98b7-4&btsid=9955e2cd-47d2-4a24-b44d-1c60263a2cbc&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_52

2 πολυ γρηγορες ερωτησουλες παρακαλω:

1) ~30 δολαρια. γλιτωνω το τελωνειο οριακα?

2) μου δινει 2 δυνατοτητες αποστολής. China Post Registered Air Mail και AliExpress Standard Shipping . Τι να επιλεξω??

Ευχαριστω προκαταβολικα για την πολυτιμη βοηθεια!

Στις 4/10/2019 στις 6:56 ΜΜ, imazehost είπε

Ένα λεπτό γιατί μπερδεύτηκα λίγο. Το ΕΛΤΑ γιατί σου απάντησε στα Αγγλικά ? Στα Ελληνικά δεν τους ρώτησες περίεργο μου φαίνεται. Πάντως σήμερα που κοιτάζω τον κωδικό σου στο σύστημα του ΕΛΤΑ το λέει από 2/9  στάτους και αναμονή για παρουσίαση στο τελωνείο. Κάποια στιγμή θα το εκτελωνίσουν στο αεροδρόμιο. Κάνε υπομονή λίγο και πες στον Κινέζο να μην σου στείλει άλλο.

Ζήτησα επίσημη απάντηση απο τα ΕΛΤΑ για το τι έχει γίνει με το δέμα ώστε να μπορέσω να αποδείξω στον πωλητη ότι δεν έχω λάβει το δέμα και είτε να μου στείλει άλλο είτε να μου δώσει τα χρήματα πίσω. Αυτοί πήραν πρωτοβουλία και απάντησαν στα αγγλικά..!

Όπως και να χει το δέμα φαίνεται χαμένο και ο πωλητής θα μου στείλει άλλο. Το δέμα είναι απο Ρωσία όχι απο Κινα. Βέβαια μέρες τωρα περιμένω τον Ρώσο να μου στείλει το δέμα αλλά μάλλον κάνει τον Κινέζο..χαχα

12 ώρες πριν, Lnk Hlk είπε

Η ατέλεια είναι 22€. Από αυτό το ποσό και πάνω έχεις δασμούς εκτός αν είσαι τυχερός κ περάσει το δέμα σου free.

Οπότε βάσει του τελικού ποσού (αξια+μεταφορικά) θα μου πιάσει μια χαρά το όριο για τελωνείο και οπότε δε συμφέρει καν να παραγγείλω; το είδος αποστολής προσφέρει τπτ το ουσιαστικό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Lnk Hlk είπε

Η ατέλεια είναι 22€. Από αυτό το ποσό και πάνω έχεις δασμούς εκτός αν είσαι τυχερός κ περάσει το δέμα σου free.

Από 22 ευρώ και πάνω μέχρι τα 150 έχει μόνο φπα. Από 150 και πάνω έχει φπα και δασμούς.

https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx

Επεξ/σία από bromiaris
  • Like 1

4 ώρες πριν, greenpower22 είπε

Δεμα απο amazon.com αλλα ο πωλητης στελνει απο Ελβετια. Αποστολη με Asendia. Κοστος 26 δολλαρια. Τι παιζει με τελωνειο?

Εφοσον ερχεται απο χωρα της Ε.Ε. απο τι γνωριζω δεν πληρωνεις τελωνειο.Οποτε εγω θα λεγα να μεινεις ησυχος.

Εχω και γω μια απορια.Προσφατα ειδα ενα προιον στο DH GATE που εκανε κοντα στα 100€.Εχει Free Shipping μεσω TNT POST και σχεδον 16€ μεσω DHL.Το ερωτημα μου ειναι το εξης εχω ακουσει οτι η TNT Post γινεται FedEx σιγα σιγα και αυτο με ανυσηχει γιατι σημαινει οτι απο Post γινεται Courier και ανυσηχω για το αν υπαρχει περιπτωση να πληρωσω εκτος απο τελωνειο και καποιο επιπλεον κοστος απο την εταιρεια (οπως κανει η DHL που ειναι κουριερ).Οι περισσοτεροι εχουν πληρωσει μονο τελωνειο απο τι ειδα απλα μου εχει μηνει στο μυαλο ως απορια..Θα ηθελα την γνωμη σας πανω σαυτο το θεμα...Απο Κινα ερχεται...Επισης αν καποιος/α εχει εμπειρια με TNT ειτε καλη ειτε κακη θα θελα να μου πει την εμπειρια του/της  αν θελει βεβαια...Ευχαριστω..

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...