Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, slavador είπε

Για ΓΕΤΑ μιλησα που ερχεται το 90% των κινεζομαγαζων

Και εγω το έγραψα για να σου δείξω ότι δεν έχει μόνο εκεί τελωνείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Καλα ενταξει μαλλον δουλευομαστε ολα τα δεματα που ερχονται μεσω ελτα εκτελωνιζονται μονο απο το Ελ.Βενιζελος απο κανενα αλλο τελωνειο της χωρας

4 ώρες πριν, slavador είπε

Διαβασα οτι θα πουληθει το 30% του Ελ.Βενιζελος το οποιο ειναι ολο το μεριδιο του δημοσιου θα αλλαξει και το τελωνειο η δεν εχει καποια σχεση?

Τα χεις μπερδέψει τελείως.Τα τελωνεία ανήκουν στην δημόσια αρχή και διεκπεραιώνουν εισαγωγές/εξαγωγές βάσει του ευρωπαϊκού τελωνειακού κώδικά.Κατασκευάζονται στα σημεία εισόδου της χώρας για λειτουργικούς λόγους(αεροδρόμια,λιμάνια) αλλά εννοείται πως δεν ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες.π.χ το τελωνείο του Πειραιά στεγάζεται μέσα στο εμπορικό λιμάνι που εξαγόρασε η Cosco,παρόλα αυτά διατηρεί την κρατική του ιδιότητα και οι εργαζόμενοι του ανήκουν στο δημόσιο.

• Like 1

20 hours ago, ggelhsva said:

Η ερώτησή μου είναι η εξής: αυτοί στο τελωνείο πως είναι τόσο σίγουροι ότι πρόκειται για εμπορική συναλλαγή και ζητάνε παραστατικό;;; Ακόμα και να το άνοιξαν, ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο έχει μέσα χωρίς έγγραφα οπότε θα μπορούσε κάλλιστα να μου το έχει στείλει φίλος/γνωστός/συγγενείς από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Που μπορεί να βασίστηκαν ότι πρόκειται για εμπόρευμα;;;; Ακούω γνώμες...

Κορωνα γραμματα το τι θα συμβει. Στειλε τους μηνυμα πως αποτελει δεμα μη εμπορικου χαρακτηρα και περιμενεις...

6 hours ago, NikosKallithea said:

^^

Τυπική ειναι η διαδικασια, αν δεν τους στείλεις αποδεικτικά το κοστολογούν μονοι τους

Κοστολογουν πολλες φορες και ενω εχουν τα παραστατικα, προφασιζοντας πως η αξια ειναι μεγαλυτερη της αναγραφομενης. Εχει συμβει σε πολλους γνωστους και φιλους.

Πολυ πλουσια και συναρπαστικη δουλεια να ειναι κανεις τελωνης, ειναι επενδυτες, εκτιμητες και οικονομολογοι μαζι!

• Sad 1

33 λεπτά πριν, gianniskou είπε

Τα χεις μπερδέψει τελείως.Τα τελωνεία ανήκουν στην δημόσια αρχή και διεκπεραιώνουν εισαγωγές/εξαγωγές βάσει του ευρωπαϊκού τελωνειακού κώδικά.Κατασκευάζονται στα σημεία εισόδου της χώρας για λειτουργικούς λόγους(αεροδρόμια,λιμάνια) αλλά εννοείται πως δεν ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες.π.χ το τελωνείο του Πειραιά στεγάζεται μέσα στο εμπορικό λιμάνι που εξαγόρασε η Cosco,παρόλα αυτά διατηρεί την κρατική του ιδιότητα και οι εργαζόμενοι του ανήκουν στο δημόσιο.

Δεν τα εχω μπρδεψει απλα δεν ηξερα γι αυτο ρωτησα αμα δεις την αρχικη μου ερωτηση

5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ναι αλλα το Ελ Βενιζέλος θα το πουλήσουν μαζί με το αεροδρόμιο :)

Στις 14/9/2019 στις 4:50 ΜΜ, Getta Robo είπε

Κορωνα γραμματα το τι θα συμβει. Στειλε τους μηνυμα πως αποτελει δεμα μη εμπορικου χαρακτηρα και περιμενεις...

Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια επίσημη επικοινωνία από πλευράς τους. Μόνο ότι βλέπω στο tracking status. Περιμένω να έρθουν αυτοί σε επικοινωνία μαζί μου; Εκτιμώ πως μόνο με γραπτή επιστολή μπορούν να το κάνουν, καθώς στα στοιχεία παραλήπτη έχει μόνο τη διεύθυνσή μου κ τίποτε άλλο.

Just now, ggelhsva said:

Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια επίσημη επικοινωνία από πλευράς τους. Μόνο ότι βλέπω στο tracking status. Περιμένω να έρθουν αυτοί σε επικοινωνία μαζί μου; Εκτιμώ πως μόνο με γραπτή επιστολή μπορούν να το κάνουν, καθώς στα στοιχεία παραλήπτη έχει μόνο τη διεύθυνσή μου κ τίποτε άλλο.

Υπαρχει πιθανοτητα να μην σου στειλουν ουτε γραμμα ουτε προσωπικο μηνυμα, μου εχει συμβει δυστυχως. Με το tracking ειδα πως παει κατι λαθος και τους εστειλα εγω αποδειξεις. Συνηθως οι πωλητες δινουν και το τηλεφωνο σου, σε περιπτωση φυσικα που τους το εχεις δωσει εξαρχης εσυ, ωστε να επικοινωνησουν μαζι σου σε τυγχων προβλημα.

Ο πωλητής μου έστειλε φωτογραφία του packing slip και έτσι ξέρω ότι δεν έχει συμπεριλάβει κανένα άλλο στοιχείο επικοινωνίας, πλην της διεύθυνσής μου. Εγώ πως έρχομαι σε επικοινωνία μαζί τους; Στα τηλέφωνα που έχει στη σελίδα των ΕΛΤΑ;

7 ώρες πριν, ggelhsva είπε

Ο πωλητής μου έστειλε φωτογραφία του packing slip και έτσι ξέρω ότι δεν έχει συμπεριλάβει κανένα άλλο στοιχείο επικοινωνίας, πλην της διεύθυνσής μου. Εγώ πως έρχομαι σε επικοινωνία μαζί τους; Στα τηλέφωνα που έχει στη σελίδα των ΕΛΤΑ;

Σου στελνουν συστημενη επιστολη που κανονικα δεν αργει, αναλογως και που μενεις.

Εγω συνηθως στελνω εμαιλ στο [email protected] με τα απαραιτητα παραστατικα πριν φτασει η επιστολη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Priority Direct Mail από Banggood με tracking LX***NL ακόμα το περιμένω από μέσα Ιουλίου και λένε ότι έχει πάει από Flyt Express. Αν βάλω το tracking στο http://www.flytexpress.com

2019-07-19 01:49        The item is pre-advised to PostnL
2019-07-17 21:00    Europe Processing center    Item in transit
2019-07-17 14:59    Europe Processing center    Item dispatched.
2019-07-17 12:49    Europe Processing center    Item in transit
2019-07-16 23:51    Europe Processing center    Item received
2019-07-21 11:53        Customs clearance completed
2019-07-21 00:35        Arrived at destination country
2019-07-18 01:25        Departed from original country
2019-07-17 13:00        Arrived at airport

Τι πρέπει να κάνω; Ουτε με απλό ταχυδρομείο δεν έκαναν τόσο χρόνο, με priority direct mail με τίποτα τοσο χρονικο διάστημα. H εξυπηρέτηση του banggood πολύ χάλια και θα πρέπει να κινήσω διαδικασίες με paypal. Το banggood δεν το συζητάει για refund επειδή λέει ότι έφτασε στην χώρα. Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν κανένα δέμα για μένα και στο μεταξύ έχω παραλάβει άλλα που έχω παραγγείλει αρκετά αργότερα με Priority Direct Mail.

Επεξ/σία από gousgounakos

7 ώρες πριν, gousgounakos είπε

Priority Direct Mail από Banggood με tracking LX***NL ακόμα το περιμένω από μέσα Ιουλίου και λένε ότι έχει πάει από Flyt Express. Αν βάλω το tracking στο http://www.flytexpress.com

2019-07-19 01:49        The item is pre-advised to PostnL
2019-07-17 21:00    Europe Processing center    Item in transit
2019-07-17 14:59    Europe Processing center    Item dispatched.
2019-07-17 12:49    Europe Processing center    Item in transit
2019-07-16 23:51    Europe Processing center    Item received
2019-07-21 11:53        Customs clearance completed
2019-07-21 00:35        Arrived at destination country
2019-07-18 01:25        Departed from original country
2019-07-17 13:00        Arrived at airport

Τι πρέπει να κάνω; Ουτε με απλό ταχυδρομείο δεν έκαναν τόσο χρόνο, με priority direct mail με τίποτα τοσο χρονικο διάστημα. H εξυπηρέτηση του banggood πολύ χάλια και θα πρέπει να κινήσω διαδικασίες με paypal. Το banggood δεν το συζητάει για refund επειδή λέει ότι έφτασε στην χώρα. Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν κανένα δέμα για μένα και στο μεταξύ έχω παραλάβει άλλα που έχω παραγγείλει αρκετά αργότερα με Priority Direct Mail.

τι να πω ! εγω με δυο δεματα το ενα απο 15/08/19 και το αλλο 27/08 τα εχω παραλαβει σε 15 με 18 ημερες και κατι αλλα μικρα δεματα ολα οκ !
τωρα με τα δικα σου τι γινετε ??????????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...