Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αγορά από (κίνα) https://www.seeedstudio.com

ICE Tower CPU Cooling Fan for Raspberry Pi (Support Pi 4) (για αυτούς που γνωρίζουν)

CPU Cooler για raspberry pi 4 αξίας 19,90 usd (2 τεμάχια) = 39,80 usd

επειδή τα βιάζομαι δεν διάλεξα το απλό ταχυδρομείο (15-30 μέρες) αλλά αποστολή με courrier (DHL) (3-4 μέρες) και έγινε αυτό που φοβόμουν

θα πληρώσω τελωνείο...για δύο ανεμιστήρες για επεξεργαστή (μικρού μεγέθους) 

τώρα λένε από την DHL ότι θα πληρώσω 42 ευρώ + έξοδα τελωνείου (τα οποία περιμένω να μάθω πόσα είναι)

το πάθημα μου έγινε μάθημα

πλέον αν ξανά αγοράσω από κίνα η αποστολή θα γίνεται με απλό ταχυδρομείο (λιγοστεύουν οι πιθανότητες για τελωνείο)

δηλαδή ebay , gearbest , banggood κτλ..

η μόνη εξαίρεση είναι το AMAZON για το οποίο περιλαμβάνεται στην τιμή αποστολής στην ελλάδα (μέχρι τώρα που μιλάμε) καθώς έχω αγοράσει πράγματα και από το .com (ΗΠΑ) αλλά και από τα εντός Ε.Ε δηλαδή .de και .co.uk και επειδή είμαι Prime βάζω την γρήγορη αποστολή και πάντα έχει μέσα στην τιμή και τυχόν δασμούς/τελωνεία κτλ.

τελικά το ποσό βγήκε ... 56.91 ευρώ.

Επεξ/σία από ikorolis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορές από την ευρωπαϊκή αποθήκη του banggood μέσω EU standard shipping με ποια εταιρεία παραδίδονται; Δεν δίνει tracking number ενώ αναφέρει εκτιμώμενη παράδοση 2-5 εργάσιμες

Επεξ/σία από dompred

Στις 9/8/2019 στις 9:51 ΠΜ, gto234 είπε

Καλημέρα,

έχω αγοράσει έναν φορτιστή από ebay (Κινα) άξιας 25€ και ένα καλώδιο αξίας 59€ (ξεχωριστές παραγγελίες έκανα).

Απ' οτι διαβάζω κανένα από τα δύο δεν υπόκεινται σε δασμούς αφού είναι κάτω από 150€ το καθένα. Υπόκεινται όμως σε ΦΠΑ.

Δύο ερωτήσεις,

1. πόσο θα πληρώσω στο τελωνείο για το κάθε δέμα και

2. αν μπορώ να βάλω το ΦΠΑ στα έξοδα της ατομικής μου επιχείρησης μιας και τα αντικείμενα τα πήρα για επαγγελματικούς σκοπούς.

Ευχαριστώ

Στις 9/8/2019 στις 10:21 ΠΜ, spartak1 είπε

Το κόστος ειναι 24% ΦΠΑ και 15 ευρω για το καθένα

Πείτε με κωλοφαρδο, δεν ξερω τι, ήρθαν τα δεματάκια τελωνειακως ελεύθερα όλα...!

Στις 13/8/2019 στις 12:41 ΜΜ, makisgiasena είπε

Εχει παρει κανεις κινητο απο gearbest τον τελευταιο καιρο; αν ναι περασε απο τελωνειο και πληρωσατε τιποτα;

+1

+Banggood

Στις 17/8/2019 στις 2:28 ΜΜ, gabvill είπε

καλημερα σας 

παραγγειλα απο Κινα μια μπαταρια για φορητο ασυρματο ( CB ) το κοστος μαζι με τα ναυλα κατω των 22 ευρω !

γνωριζει καποιος για τις μπαταριες αν ισχυει το ιδιο με τα ηλεκτονικα τσιγαρα ? εννοω αν υπαρχει θεμα κατασχεσης ?

ευχαριστω !

φυσικα oi lipo mpataries  γινεται κατασχεση αποτος  αρχες

Έχοντας κάνει δεκάδες αγορές κάτω των 20 ευρώ από aliexpress χθες για πρώτη φορά η πειραιως με χρέωσε 1 ευρω μετατροπή. Μάλιστα πήγε σε αρνητικό πρόσημο των λογαριασμό μου καθώς πάντα τον φορτώνω μέσω 2ου λογαριασμού με το ακριβές πόσο της εκάστοτε αγοράς. Έχει κανείς τέτοια εμπειρία? 

29 λεπτά πριν, SpirtouLisS είπε

Έχοντας κάνει δεκάδες αγορές κάτω των 20 ευρώ από aliexpress χθες για πρώτη φορά η πειραιως με χρέωσε 1 ευρω μετατροπή. Μάλιστα πήγε σε αρνητικό πρόσημο των λογαριασμό μου καθώς πάντα τον φορτώνω μέσω 2ου λογαριασμού με το ακριβές πόσο της εκάστοτε αγοράς. Έχει κανείς τέτοια εμπειρία? 

Οι προηγούμενες αγορες που εκανες ήταν σε ευρω ή σε δολάρια; Πόσο καιρό πριν ήταν η προηγούμενη αγορά σε δολάρια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Οι προηγούμενες αγορες που εκανες ήταν σε ευρω ή σε δολάρια; Πόσο καιρό πριν ήταν η προηγούμενη αγορά σε δολάρια;

Στο αλιεξπρεςς το νόμισμα που ρυθμιζεις είναι τυπικό όλες οι αγορες χρεώνονται σε δολάρια. Ποτέ δεν άλλαξα κάτι εκει και πάντα πληρώνω απευθείας με κάρτα. Τώρα πρωτη φορά μπήκε η τραπεζική προμηθεια. Αγορες  κάνω τακτικά τουλάχιστον μια φορα το μήνα ποτέ δεν αλλάζω κάτι.

Επεξ/σία από SpirtouLisS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SpirtouLisS είπε

εμένα εδώ και χρόνια μου χρεώνει για την μετατροπή όπως και η εθνική ...

αλλά πάντα ήταν αγορές άνω των 20 ευρω

Επεξ/σία από koystado

6 λεπτά πριν, koystado είπε

εμένα εδώ και χρόνια μου χρεώνει για την μετατροπή όπως και η εθνική ...

αλλά πάντα ήταν αγορές άνω των 20 ευρω

Ίσως και μένα με χρέωνε αλλα δεν κάνω αγορες πάνω απο 20 ποτέ. Κάτι δεν έχει πάει καλά θεωρώ. Και δεν είναι η αξία του ευρω αλλα ένα ευρω σε παραγγελία 9 ευρω...ε κάτι μου ξυνιζει

Παιδιά καλησπέρα!

Έχω μπερδευτεί και θα ήθελα την βοήθεια σας.

Έχω ακούσει πως εάν πάρεις από Banggood μέσω Priority direct mail η από Gearbest μέσω Priority line, δεν περνάς τελωνείο.

Ισχύει κάτι τέτοιο; πρόκειται να κάνω αγορά κινητού κοντά στα 300€ και δεν θέλω να την πατήσω...

Να αναφέρω πως μένω Κύπρο τα τελευταία 2 χρόνια και δεν έχω παραγγείλει κάτι αξίας όσο είμαι εδώ.

Μίλησα σήμερα με 2 άτομα στο chat του gearbest, ο ένας μου επιβεβαίωσε πως εάν δεν θέλω τελωνείο πρέπει να βάλω priority line

ο άλλος μου είπε πως δεν μπορούν να είναι σίγουροι, σίγουρα ένας κάλος τρόπος είναι το Priority line αλλά πως το προϊόν που θέλω, θα φύγει από αποθήκη στην Κίνα.

Τέλος να αναφέρω πως σαν επιλογή έχω μόνο Priority Line Middle East.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Θα ήθελα την βοήθειά σας παρακαλώ. Έλαβα μήνυμα SMS ότι για τον εκτελωνισμό του δέματός μου απαιτείται paypal ή  απόδειξη αγοράς. Εαν δεν τα προσκομίσω ποια είναι η επίσημη διαδικασία που ακολουθείται από το τελωνείο? Μήπως έχει κανείς εμπειρία σχετικά? Θα ανοίξουν το πακέτο (ή θα βασιστούν στην αναγραφόμενη τιμή στο customs declaration form) και θα προσδιορίσουν τον φόρο, ή υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν το πακέτο πίσω στον αποστολέα?

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κάποιο επίσημο παραστατικό (αποδεικτικό πληρωμής ή απόδειξη αγοράς) να προσκομίσω. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω φόρο εάν χρειαστεί. Η αποστολή του πακέτου είναι από γνωστό (δέν αποτελέι εμπορική συναλλαγή) οπότε δεν έχω κάποιο παραστατικό να προσκομίσω το οποίο να προσδιορίζει την αξία του περιεχομένου.

Πώς πρέπει να κινηθώ? Υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνήσω με το τελωνείο, να τους αναφέρω αναλυτικά το περιεχόμενο του πακέτου & να ζητήσω να το κοστολογήσουν αυτοί? Πώς ακριβώς θα πρέπει να το τεκμηριώσω το αίτημα μου? (πχ. Μου τα έστειλε ένας φίλος?) Το μόνο που θέλω σίγουρα να αποφύγω είναι το πακέτο να επιστραφεί πίσω στον αποστολέα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από SLAYER

4 λεπτά πριν, SLAYER είπε

Καλησπέρα!

Θα ήθελα την βοήθειά σας παρακαλώ. Έλαβα μήνυμα SMS ότι για τον εκτελωνισμό του δέματός μου απαιτείται paypal ή  απόδειξη αγοράς. Εαν δεν τα προσκομίσω ποια είναι η επίσημη διαδικασία που ακολουθείται από το τελωνείο? Μήπως έχει κανείς εμπειρία σχετικά? Θα ανοίξουν το πακέτο (ή θα βασιστούν στην αναγραφόμενη τιμή στο customs declaration form) και θα προσδιορίσουν τον φόρο, ή υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν το πακέτο πίσω στον αποστολέα?

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κάποιο επίσημο παραστατικό (αποδεικτικό πληρωμής ή απόδειξη αγοράς) να προσκομίσω. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω φόρο εάν χρειαστεί. Η αποστολή του πακέτου είναι από γνωστό (δέν αποτελέι εμπορική συναλλαγή) οπότε δεν έχω κάποιο παραστατικό να προσκομίσω το οποίο να προσδιορίζει την αξία του περιεχομένου.

Πώς πρέπει να κινηθώ? Υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνήσω με το τελωνείο, να τους αναφέρω αναλυτικά το περιεχόμενο του πακέτου & να ζητήσω να το κοστολογήσουν αυτοί? Πώς ακριβώς θα πρέπει να το τεκμηριώσω το αίτημα μου? (πχ. Μου τα έστειλε ένας φίλος?) Το μόνο που θέλω σίγουρα να αποφύγω είναι το πακέτο να επιστραφεί πίσω στον αποστολέα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

εγώ θα απάνταγα ακριβώς αυτό, ότι πρόκειται για δώρο φίλου και να κάνουν ότι νομίζουν.
Αν δεν απαντήσεις, εκεί είναι που θα το χάσεις το πακέτο σίγουρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...