Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, gto234 είπε

Ευχαριστώ, τα 22€ είναι αρχικό κόστος ή με τα μεταφορικά μέσα;

τελική τιμή, κόστος προϊόντος και κόστος μεταφορικών

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς αποδεικνύεται το κόστος προϊόντος + των μεταφορικών? Υπάρχει συνοδευτικό τιμολόγιο και αυτό εξετάζουν να υποθέσω?

Επομένως για το προϊόν της παρακάτω φωτογραφίας δε θα χρεωθώ τελωνείο?

Επειδή δεν έχω ξανααγοράσει από aliexpress ... έχω διαβάσει δε δέχονται paypal σωστά? Είναι έμπιστο να βάλω κάρτα? Ευχαριστώ

image.png.209eae429380d587029823873c576616.png

Επεξ/σία από IzAz

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θέλω να πάρω ένα ηλεκτρικό ποδήλατο από το alibaba. Υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω το τελωνείο; Σας στέλνω και τον σύνδεσμο http://www.queene-bike.com/company_profile.html

https://m.made-in-china.com/product/Queene20-Inch-Aluminum-Alloy-73-Frame-2-Seats-48V-1000W-Super-Electric-Bike-Fat-868575045.html

Επεξ/σία από kmanikas13

καλησπερα 

μου ηρθε χαρτι οτι το δεμα ειναι στο τελωνειο..

και πρεπει νασ τειλω αποδεικτικο σε mail στο geta@elta

για ποιο λογο? εστειλα και περιμενω απαντηση.. εστειλα την φωτο που δειχνει οτι το συνολικο κοστος του δεματος (μια κουκουλα ι.χ.)... ειναι 22.10 ευρω.

δηλαδη τωρα θα περασει το δεμα απο το τελωνειο θα φυγει χωρις να πληρωσω? η θα μεινει εκει και μετα το email που εστειλα , θα με βαλουν να πληρωσω? αφου ειναι 22 ευρω... δηλαδη τωρα μετρανε τα 10 σεντς που υπερβαινει το οριο του τελειωνου σαν δεμα?

τι κανω τωρα???

ευχαριστω

ayto.png

35 λεπτά πριν, MetronAriston είπε

καλησπερα 

για ποιο λογο? εστειλα και περιμενω απαντηση.. εστειλα την φωτο που δειχνει οτι το συνολικο κοστος του δεματος (μια κουκουλα ι.χ.)... ειναι 22.10 ευρω.

δηλαδη τωρα θα περασει το δεμα απο το τελωνειο θα φυγει χωρις να πληρωσω? η θα μεινει εκει και μετα το email που εστειλα , θα με βαλουν να πληρωσω? αφου ειναι 22 ευρω... δηλαδη τωρα μετρανε τα 10 σεντς που υπερβαινει το οριο του τελειωνου σαν δεμα?

τι κανω τωρα???

ευχαριστω

ayto.png

Συνηθως ζητάνε απόδειξη απο κάρτα, δεν τους αρκεί το screenshot

22.10 θα περάσει σίγουρα τελωνείο και δεν πρόκειται να σου ζητήσουν τίποτα άλλο σαν αποδεικτικό, περισσότερα αποδεικτικά ζητάνε όταν είναι κάτω από τα 22 ευρώ.

2 ώρες πριν, MetronAriston είπε

καλησπερα 

τι κανω τωρα???

ευχαριστω

Εξαρτάται πόσο τυπικός ειναι ο υπάλληλος, σε τι διάθεση θα τον πετύχει το δεμα σου και αν ο προϊσταμενος του ειναι πάνω απο το κεφάλι του και περιμένει να του την κάτσει. Ο κανονισμός ( https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx )λεει έως 22 ευρω και το 22,10 ειναι πάνω απο 22. το συνηθες ειναι να κάνουν τα στραβά μάτια για πολύ μικρές αποκλίσεις, αλλά όπως σου προείπα δεν ειναι σιγουράκι

Απο εκει και περα στην ειδοποιηση σου ζητήσανε αποδειξη κάρτας ή paypal και συνοδευτικά μπορεις να στειλεις εικονα με την παραγγελια σου και invoice από τον πωλητη για να εχεις πλήρη τεκμηρίωση αλλά και παλι ολα ειναι λιγο θολα. Θα σε ενημερώσουν αν θελουν κατι αλλο, αλλιως σε λιγες μερες θα ξεκολλήσει το δέμα. Το αν πληρώσεις θα το μάθεις στο ταχυδρομείο κατα την παραλαβή και αν χρεωθείς (που δε στο ευχομαι και δε το νομίζω) υπολόγισε άλλα 20,30 ευρω

Καλημέρα,

έχω αγοράσει έναν φορτιστή από ebay (Κινα) άξιας 25€ και ένα καλώδιο αξίας 59€ (ξεχωριστές παραγγελίες έκανα).

Απ' οτι διαβάζω κανένα από τα δύο δεν υπόκεινται σε δασμούς αφού είναι κάτω από 150€ το καθένα. Υπόκεινται όμως σε ΦΠΑ.

Δύο ερωτήσεις,

1. πόσο θα πληρώσω στο τελωνείο για το κάθε δέμα και

2. αν μπορώ να βάλω το ΦΠΑ στα έξοδα της ατομικής μου επιχείρησης μιας και τα αντικείμενα τα πήρα για επαγγελματικούς σκοπούς.

Ευχαριστώ

27 λεπτά πριν, gto234 είπε

Καλημέρα,

έχω αγοράσει έναν φορτιστή από ebay (Κινα) άξιας 25€ και ένα καλώδιο αξίας 59€ (ξεχωριστές παραγγελίες έκανα).

Απ' οτι διαβάζω κανένα από τα δύο δεν υπόκεινται σε δασμούς αφού είναι κάτω από 150€ το καθένα. Υπόκεινται όμως σε ΦΠΑ.

Δύο ερωτήσεις,

1. πόσο θα πληρώσω στο τελωνείο για το κάθε δέμα και

2. αν μπορώ να βάλω το ΦΠΑ στα έξοδα της ατομικής μου επιχείρησης μιας και τα αντικείμενα τα πήρα για επαγγελματικούς σκοπούς.

Ευχαριστώ

Το κόστος ειναι 24% ΦΠΑ και 15 ευρω για το καθένα

Εκανα μια παραγγελία απο ebay, μέσω global shipping. Στο παρελθόν μου έδινε ένα Link της ups η οποία και το παρέδιδε. Πλέον δε βγάζει κανένα Link στο τελευταίο στάδιο. Εχεις κανείς παραγγείλει πρόσφατα με τη μέθοδο αυτή (από ΗΠΑ) να μου πει με ποια εταιρία του ήρθε και αν έβλεπε κάποιο Link να παρακολουθησει την πορεία εκτός ΗΠΑ;

Εχει παρει κανεις κινητο απο gearbest τον τελευταιο καιρο; αν ναι περασε απο τελωνειο και πληρωσατε τιποτα;

• Like 1

Αν χρησιμοποιήσω υπηρεσία parcel forwarding από κάποια χώρα της Ευρώπης, για αγορές εκτός ΕΕ κυρίως ebay, υπάρχει περίπτωση το δικό μας τελωνείο να καταλάβει ότι το δέμα δεν έχει αρχικό προορισμό την διεύθυνση της εταιρίας?

1 ώρα πριν, theoritikos είπε

Αν χρησιμοποιήσω υπηρεσία parcel forwarding από κάποια χώρα της Ευρώπης, για αγορές εκτός ΕΕ κυρίως ebay, υπάρχει περίπτωση το δικό μας τελωνείο να καταλάβει ότι το δέμα δεν έχει αρχικό προορισμό την διεύθυνση της εταιρίας?

Είσαι υπεύθυνος για τα τελωνειακά τελη που θα πληρωθούν στην άλλη χώρα. Το τελωνείο δεν το γλυτώνεις ετσι

καλημερα σας 

παραγγειλα απο Κινα μια μπαταρια για φορητο ασυρματο ( CB ) το κοστος μαζι με τα ναυλα κατω των 22 ευρω !

γνωριζει καποιος για τις μπαταριες αν ισχυει το ιδιο με τα ηλεκτονικα τσιγαρα ? εννοω αν υπαρχει θεμα κατασχεσης ?

ευχαριστω !

19 ώρες πριν, gabvill είπε

καλημερα σας 

παραγγειλα απο Κινα μια μπαταρια για φορητο ασυρματο ( CB ) το κοστος μαζι με τα ναυλα κατω των 22 ευρω !

γνωριζει καποιος για τις μπαταριες αν ισχυει το ιδιο με τα ηλεκτονικα τσιγαρα ? εννοω αν υπαρχει θεμα κατασχεσης ?

ευχαριστω !

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με τις μπαταρίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...