Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, zygorito είπε

Όσο υπάρχει διεθνής ταχυδρομική σύμβαση λίγο δύσκολο να ανέβει το κόστος. Εκτός άμα μια χώρα θελήσει να βγεί, όπως νομίζω οι Η.Π.Α.

Δηλαδή εμείς έχουμε Ταχυδρομική σύμβαση με την Κίνα για δωρεάν αλισβερίσι;

Και τοτε γιατί εμεις πληρώνουμε αν είναι να στείλουμε στην Κίνα

Αυτό είναι επιδότηση του κινεζικού κράτους, προς τους εμπόρους της Κίνας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδή εμείς έχουμε Ταχυδρομική σύμβαση με την Κίνα για δωρεάν αλισβερίσι;

Και τοτε γιατί εμεις πληρώνουμε αν είναι να στείλουμε στην Κίνα

Αυτό είναι επιδότηση του κινεζικού κράτους, προς τους εμπόρους της Κίνας. 

Εκτός αν έχει αλλάξει αυτό που ίσχυε και μάλλον ισχύει ακόμα είναι οτι τα  ταχυδρομεία της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης έχουν συμφωνήσει να αναλαμβάνουν τα έξοδα μεταφοράς και παράδοσης ενός φακέλου ή δέματος από τη στιγμή που φτάνει στη χώρα. Το θέμα είναι πχ, οτι από Ελλάδα μπορεί να είναι (τυχαίος αριθμός) 100 δέματα/φάκελοι την ημέρα για Κίνα και απο Κίνα για Ελλάδα (πάλι τυχαίος) 30.000.  Άρα οι Κινέζοι δεν έχουν τα ίδια ΕΞΟΔΑ με τα ταχυδρομεία άλλων χωρών (πχ ΕΕ, ΗΠΑ) οπότε έχουν και μικρότερα κόστη αποστολών.

Επεξ/σία από zygorito

Καλημέρα αγόρασα χθες απο banggood μια συσκευή η οποία φαινόταν σε στοκ και shipping time 24h. Απο χθες είναι σε status processing  και εκτιμώμενη ημερομηνία αποστολής 12/6.

Δεν είναι περίεργο?

Επισκέπτης
Στις 5/6/2019 στις 12:27 ΜΜ, johnt είπε

Καλημέρα αγόρασα χθες απο banggood μια συσκευή η οποία φαινόταν σε στοκ και shipping time 24h. Απο χθες είναι σε status processing  και εκτιμώμενη ημερομηνία αποστολής 12/6.

Δεν είναι περίεργο?

νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο. δώσε λίγο χρόνο ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα παρελαβα δεματακι απο usa.

Κοστιζε 30 ευρω, ομως ο τυπος το δηλωσε 16 δολαρια, οπως ειχαμε συνενοηθει.(εντυπο cn22)

Εκανε μια βδομαδα, απο την παραγγελια μεχρι να το παρω στα χερια μου!!!!!!!

Και το tracking δεν μου εδειξε να πηγε απο τελωνειο, και βασικα σημερα που το πηρα, ειχε χαρτακι πανω 'τελωνειακως ελευθερο'.

Ειναι αυτο που ειχα πει: αν δεν ειναι κατι ογκωδες, ή με μεγαλη δηλωμενη αξια, λογικα περνα τελωνειο διχως προβλημα.

Ολα καλα. Ευχαριστη εκπληξη. Με usps ηρθε, αν παιζει ρολο κι αυτο.

:)

Επεξ/σία από mindreader

19 ώρες πριν, Theofi είπε

νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο. δώσε λίγο χρόνο ...

Καλημέρα τελκά έκανα λάθος.  Για αυτό που παράγγειλα έλεγε processing time 8 business days. Δεν το είχα δει. Το θέμα είναι τι δικαίωμα έχω αν παρέλθουν οι 8 μέρες και δεν γίνει shipped. 

Επισκέπτης
3 λεπτά πριν, johnt είπε

Καλημέρα τελκά έκανα λάθος.  Για αυτό που παράγγειλα έλεγε processing time 8 business days. Δεν το είχα δει. Το θέμα είναι τι δικαίωμα έχω αν παρέλθουν οι 8 μέρες και δεν γίνει shipped. 

με τους κινεζους οχι και πολλα σε πρωτη φαση. αν περασει μεγαλο διαστημα και εχεις πληρωσει με paypal τοτε μονο μπορεις να βρεις το δικιο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα

ξαναρωτάω μετά απο καιρό μπας και έχει αλλαξει κάτι και κάποιος γνωρίζει

ψαχνω εταιρεία που να κάνει triangle shipping προς Ελλαδα

Να στείλω δηλαδη απο Κινα προς μια διευθυνση πχ Αγγλια ή Τσεχία και να το προωθήσουν προς τα εμενα (ωστε να μην εχω θέματα με τελωνείο κτλ)

Είχα βρει την tiptrans και η πρωτη αγορα πηγε καλα...πέρασε από το τελωνείο της Τσεχίας χωρίς πρόβλημα 

Σε πρόσφατη όμως αφορά που έκανα ομως και τα δύο δέματα (μεγαλύτερα αυτή τη φορά) εχουν σταματήσει στην Τσεχία στο τελωνειο και προσπαθω να βγάλω ακρη με την tiptrans

οι περισσότερες εταιρείες που βρίσκω (κυρίως Αγγλία) αναφέρουν οτι αναλαμβανουν να προωθησουν πακετα απο το UK προς Ελλαδα(ουσιαστικά εξυπηρετούν αγορές από καταστήματα στην Αγγλία που απλα δεν στέλνουν Ελλάδα) ...κανενας δεν γραφει οτι δέχεται δεματα απο Κινα κτλ

thanx

Επεξ/σία από MacPhisto

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά για αγορές από Banggood με Priority Direct Mail και Gearbest με Priority Line, σε πόσες μέρες περίπου έρχονται τα δέματα; Κάνουν 30+ μέρες όπως πολλές φορές του eBay, ή έρχονται πιο νωρίς;

Βλέπω βέβαια ότι ενδεικτικά αναφέρουν ως Estimated Shipping Time π.χ. 6-14 εργάσιμες ή 15-20 εργάσιμες κλπ. Αλλά στην πράξη τι ισχύει;

Επεξ/σία από GiOrGoSk21

Στις 6/6/2019 στις 1:36 ΜΜ, mindreader είπε

Σημερα παρελαβα δεματακι απο usa.

Κοστιζε 30 ευρω, ομως ο τυπος το δηλωσε 16 δολαρια, οπως ειχαμε συνενοηθει.(εντυπο cn22)

Εκανε μια βδομαδα, απο την παραγγελια μεχρι να το παρω στα χερια μου!!!!!!!

Και το tracking δεν μου εδειξε να πηγε απο τελωνειο, και βασικα σημερα που το πηρα, ειχε χαρτακι πανω 'τελωνειακως ελευθερο'.

Ειναι αυτο που ειχα πει: αν δεν ειναι κατι ογκωδες, ή με μεγαλη δηλωμενη αξια, λογικα περνα τελωνειο διχως προβλημα.

Ολα καλα. Ευχαριστη εκπληξη. Με usps ηρθε, αν παιζει ρολο κι αυτο.

:)

Βασικα οχι, στην Αμερικη εχουν ενα νομο που λεει πως αν η αξια ενως προιοντος που αποστελει καποια εταιρεια η πωλητης δεν ειναι Ορθα δηλωμενη τοτε παιζουν τρελα προστιμα οποτε πολλες εταιρειες δεν βαζουν ψευτικη τιμη (οι μεγαλες συνηθως που αυτες θα τις τσακισουν σε προστιμα αν κανουν κατι τετοιο).

Γιαυτο τα πραγματα ειναι πολυ πιο "ελαστικα" οσο αφορα πακετα που ερχονται απο Αμερικη (με λιγα λογια το τελωνειο παιρνει δεδομενο πως ο κοσμος εκει τηρει τον νομο αυτο απο φοβο μην φαει προστιμο).

Αν το ιδιο πακετο σου ερχοταν απο Κινα θα σου ζητουσαν αποδειξη αγορας.

• Like 1

Στις 14/6/2019 στις 1:02 ΜΜ, GiOrGoSk21 είπε

Παιδιά για αγορές από Banggood με Priority Direct Mail και Gearber με Priority Line, σε πόσες μέρες περίπου έρχονται τα δέματα; Κάνουν 30+ μέρες όπως πολλές φορές του eBay, ή έρχονται πιο νωρίς;

Βλέπω βέβαια ότι ενδεικτικά αναφέρουν ως Estimated Shipping Time π.χ. 6-14 εργάσιμες ή 15-20 εργάσιμες κλπ. Αλλά στην πράξη τι ισχύει;

Κάπου στις 11 μέρες... με το που θα φτάσει Ολλανδία μέσα σε 2-4 μέρες θα είναι Ελλάδα. 

Έχω βρει κατι που με ενδιαφέρει απο κινα μεσω ebay.

Αξία περίπου 400€. Μπορεί να μου πει κάποιος ποσο περίπου θα πληρώσω τελωνείο;

Οι επιλογές που δίνει ο πωλητής είναι:

Standard Shipping from China/Hong Kong/Taiwan to worldwide

Expedited Shipping from China/Hong Kong/Taiwan to worldwide

Εχει πλεονέκτημα η expedited σε σχέση με το τελωνείο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...