NiGe Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 21/4/2019 στις 2:01 ΠΜ, Salvation81 είπε Κανενα τελωνειο δεν θα δεχτει πως εφερες κατι που κοστιζει 25ε και πληρωσες κουριερ 75ε. Με λιγα λογια μην περιμενεις να περασει σαν 25ε. Η θα χρειαστει να στειλεις αποδειξη αγορας (κινηση καρτας η paypal) η θα στο τιμολογησουν μονοι τους βαση καταλογου (που ισως να σου βγει και παραπανω απο τα 300ε συνολο). Οπως και να εχει η DHL θα σε χρεωσει γυρω στα 90ε για τον εκτελωνισμο (χωρια τα 24ε του ΦΠΑ) οποτε ακομα και 100ε να ειναι η τελικη αξια (που δεν αλλα οκ) θα πληρωσεις ενα 120αρι στο νερο. Καταρχάς σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Μίλησα με τον πωλητή και συμφωνήσαμε να το στείλει με απλό ταχυδρομείο που κοστίζει 26 ευρώ άρα θα δηλώσει ότι αξίζουν άλλα 18 ευρώ οι φιγούρες δηλαδή 44 ευρώ σύνολο . Επίσης σκέφτηκα να του πώ να βάλει μέσα απόδειξη των 44 ευρώ και να τον πληρώσω σε 2 δόσεις μέσω paypal με την μία να δείχνει τα 44 ευρώ και την άλλη τα υπόλοιπα έτσι ώστε άν μου ζητήσουν αριθμό συναλλαγής να τους δώσω αυτόν με τα 44 ευρώ , πιστεύεις ότι έτσι θα είμαι κομπλέ ;Σ'ευχαριστώ και πάλι Μόλις σκέφτηκα ότι άν του πώ να βάλει μέσα απόδειξη σημαίνει ότι είναι αγορά απο μαγαζί άρα το όριο για να μήν περάσει τελωνείο είναι 22 ευρώ σωστά; Να του πώ να το δηλώσει σαν δώρο ; ότι είναι απο φίλο μου ; η απλά ιδιώτης που αν μου ζητήσουν απόδειξη κόστους θα τους δώσω τον αριθμό συναλλαγής με τα 44 ευρώ; Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από NiGe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, NiGe είπε Καταρχάς σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Μίλησα με τον πωλητή και συμφωνήσαμε να το στείλει με απλό ταχυδρομείο που κοστίζει 26 ευρώ άρα θα δηλώσει ότι αξίζουν άλλα 18 ευρώ οι φιγούρες δηλαδή 44 ευρώ σύνολο . Επίσης σκέφτηκα να του πώ να βάλει μέσα απόδειξη των 44 ευρώ και να τον πληρώσω σε 2 δόσεις μέσω paypal με την μία να δείχνει τα 44 ευρώ και την άλλη τα υπόλοιπα έτσι ώστε άν μου ζητήσουν αριθμό συναλλαγής να τους δώσω αυτόν με τα 44 ευρώ , πιστεύεις ότι έτσι θα είμαι κομπλέ ;Σ'ευχαριστώ και πάλι Μόλις σκέφτηκα ότι άν του πώ να βάλει μέσα απόδειξη σημαίνει ότι είναι αγορά απο μαγαζί άρα το όριο για να μήν περάσει τελωνείο είναι 22 ευρώ σωστά; Να του πώ να το δηλώσει σαν δώρο ; ότι είναι απο φίλο μου ; η απλά ιδιώτης που αν μου ζητήσουν απόδειξη κόστους θα τους δώσω τον αριθμό συναλλαγής με τα 44 ευρώ; Ζητας να σου προτεινουμε τροπο να ξεγελασεις το τελωνειο, αυτο ειναι παρανομο οποτε οπως καταλαβαινεις δεν γινεται καποιος να σου προτεινει κατι (ασε που μπορει να σε παρει στον λαιμο του). Περα απο αυτο οτι και να κανεις αν πεσεις σε εμπειρο τελωνειακο δεν θα περασει το πακετο σου. Αν μιλουσαμε για κατι μικρο σε μεγεθος ρολογιου πχ και ηταν 1 κομματι ναι θα ειχες ελπιδες να το περασεις, οταν μιλας για πολλες φιγουρες και αρκετα μεγαλουτσικες (φανταζομαι λογο κοστους αποστολης) ειναι απιθανο να μην στα κρατησει το τελωνειο. Απο εκει και περα ρισκαρεις, αν βαλεις τα 44ε που λες η μια περιπτωση ειναι να σε χρεωσουν αλλα 25ε στο τελωνειο η μπορει πολυ απλα αν πεσεις σε εμπειρο τελωνειακο να μην δεχτει την τιμη και να σε φορολογισει βαση καταλογου που εχουν στο τελωνειο (και μπορει στο τελος να πληρωσεις περισσοτερα αποτι θα πληρωνες αν το δηλωνες πχ για 100ε το πακετο). Εσυ αποφασιζεις το τι θα κανεις βεβαια. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από Salvation81 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiGe Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Ζητας να σου προτεινουμε τροπο να ξεγελασεις το τελωνειο, αυτο ειναι παρανομο οποτε οπως καταλαβαινεις δεν γινεται καποιος να σου προτεινει κατι (ασε που μπορει να σε παρει στον λαιμο του). Περα απο αυτο οτι και να κανεις αν πεσεις σε εμπειρο τελωνειακο δεν θα περασει το πακετο σου. Αν μιλουσαμε για κατι μικρο σε μεγεθος ρολογιου πχ και ηταν 1 κομματι ναι θα ειχες ελπιδες να το περασεις, οταν μιλας για πολλες φιγουρες και αρκετα μεγαλουτσικες (φανταζομαι λογο κοστους αποστολης) ειναι απιθανο να μην στα κρατησει το τελωνειο. Απο εκει και περα ρισκαρεις, αν βαλεις τα 44ε που λες η μια περιπτωση ειναι να σε χρεωσουν αλλα 25ε στο τελωνειο η μπορει πολυ απλα αν πεσεις σε εμπειρο τελωνειακο να μην δεχτει την τιμη και να σε φορολογισει βαση καταλογου που εχουν στο τελωνειο (και μπορει στο τελος να πληρωσεις περισσοτερα αποτι θα πληρωνες αν το δηλωνες πχ για 100ε το πακετο). Εσυ αποφασιζεις το τι θα κανεις βεβαια. Οκ σ'ευχαριστώ φίλε μου . Θα επανέλθω όταν το παραλάβω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, NiGe είπε Καταρχάς σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Μίλησα με τον πωλητή και συμφωνήσαμε να το στείλει με απλό ταχυδρομείο που κοστίζει 26 ευρώ άρα θα δηλώσει ότι αξίζουν άλλα 18 ευρώ οι φιγούρες δηλαδή 44 ευρώ σύνολο . Επίσης σκέφτηκα να του πώ να βάλει μέσα απόδειξη των 44 ευρώ και να τον πληρώσω σε 2 δόσεις μέσω paypal με την μία να δείχνει τα 44 ευρώ και την άλλη τα υπόλοιπα έτσι ώστε άν μου ζητήσουν αριθμό συναλλαγής να τους δώσω αυτόν με τα 44 ευρώ , πιστεύεις ότι έτσι θα είμαι κομπλέ ;Σ'ευχαριστώ και πάλι Μόλις σκέφτηκα ότι άν του πώ να βάλει μέσα απόδειξη σημαίνει ότι είναι αγορά απο μαγαζί άρα το όριο για να μήν περάσει τελωνείο είναι 22 ευρώ σωστά; Να του πώ να το δηλώσει σαν δώρο ; ότι είναι απο φίλο μου ; η απλά ιδιώτης που αν μου ζητήσουν απόδειξη κόστους θα τους δώσω τον αριθμό συναλλαγής με τα 44 ευρώ; Στην ιδια ακριβως φαση ημουν και εγω πριν μερικους μηνες,το ιδιο ειχα σκεφτει και εγω να κανω,να πληρωσω με "δοσεις" των πωλητη για να φανει μικρο το ποσο στην αποδειξη της συναλλαγης αν τυχον μου την ζητουσαν απο το τελωνειο.Τελικα ακουσα τα παιδια εδω και απλα πληρωσα νομιμα οτι αναλογουσε στην αποστολη και ολα κομπλε.Εσυ με 225€ που κανουν οι φιγουρες συν 25€ τα μεταφορικα (250€ συνολο),εισαι στα 80€ περιπου εξοδα στο τελωνειο αρα πας στα 330€ το πολυ,πολυ μικρη διαφορα απο τα 300€ που αρχικα θα σου στοιχιζε.Οποτε πιστευω οτι θα εισαι οκ,νομιμα και χωρις αγχος.Μην ξεχνας οτι αυτο που σκεφτηκες να κανεις (και εγω ειχα σκεφτει να κανω) λεγεται πλαστογραφια και ειναι αδικημα,ασχετα αν το παιρνουμε εμεις πιο χαλαρα απ' οτι θα 'πρεπε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiGe Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 25 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Στην ιδια ακριβως φαση ημουν και εγω πριν μερικους μηνες,το ιδιο ειχα σκεφτει και εγω να κανω,να πληρωσω με "δοσεις" των πωλητη για να φανει μικρο το ποσο στην αποδειξη της συναλλαγης αν τυχον μου την ζητουσαν απο το τελωνειο.Τελικα ακουσα τα παιδια εδω και απλα πληρωσα νομιμα οτι αναλογουσε στην αποστολη και ολα κομπλε.Εσυ με 225€ που κανουν οι φιγουρες συν 25€ τα μεταφορικα (250€ συνολο),εισαι στα 80€ περιπου εξοδα στο τελωνειο αρα πας στα 330€ το πολυ,πολυ μικρη διαφορα απο τα 300€ που αρχικα θα σου στοιχιζε.Οποτε πιστευω οτι θα εισαι οκ,νομιμα και χωρις αγχος.Μην ξεχνας οτι αυτο που σκεφτηκες να κανεις (και εγω ειχα σκεφτει να κανω) λεγεται πλαστογραφια και ειναι αδικημα,ασχετα αν το παιρνουμε εμεις πιο χαλαρα απ' οτι θα 'πρεπε. Μπορώ να του πώ να στείλει και με International Priority Shipping to Greece via the Global Shipping Program και να προπληρώσω τελωνείο απο πρίν αλλά για πές μου εσύ πόσο καιρό σου πήρε για να εκτελωνίσεις το αντικείμενο ;Σ'ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Με Global Shipping Program ηρθε και το δικο μου,αξια αποστολης στα 240€(200€ το προιον και 40€ τα μεταφορικα) και προπληρωσα περιπου 65€ εξοδα τελωνειου (νομιζω οτι αν πληρωνα εδω θα ηταν λιγο παραπανω οποτε συμφερει).Δεν εκανα τιποτα εγω,σε 24 μερες (οχι εργασιμες,συνολο) απο την παραγγελια το ειχα στα χερια μου,θα το επερνα και 1-2 μερες νωριτερα αλλα η Γενικη Ταχυδρομικη τα εκανε μανταρα.Τεσπα,αν υπαρχει η δυνατοτητα για GSP μην το σκεφτεσαι καθολου,επελεξε το χθες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ayesha Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε 2 αγορές μικροαντικειμένων (1 και 2 $) από το Aliexpress (από διαφορετικούς πωλητές) έλαβα και από τους 2, μηνύματα όπως το παρακάτω, που λέγανε ότι επειδή η Ελλάδα είναι πολύ μακρυά έχουν αυξηθεί τα μεταφορικά και μου δίναν ένα λινκ, να πληρώσω εξτρα shipping fee. Ι am so sorry that hope you can listen to my explain. Because your country is far away from china and high customs ,and i loss 1$ for this items ,and i just want to my Cost back and send you at once,and you can receive your items, Due to we have good delivery. If you are not willing to cancel the order, please choose the reason (other reasons) thank you, I will refund you. Thank you. Below is Link for 1$ fee,looking forward your reply as soon as possible. το λινκ οδηγούσε εντός του αλιεξπρες σε κάτι τέτοιο https://ibb.co/QDb9Ksz έχει ξανατύχει σε κανέναν ή γνωρίζει κανείς αν είναι scam? Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από Ayesha Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, Ayesha είπε Σε 2 αγορές μικροαντικειμένων (1 και 2 $) από το Aliexpress (από διαφορετικούς πωλητές) έλαβα και από τους 2, μηνύματα όπως το παρακάτω, που λέγανε ότι επειδή η Ελλάδα είναι πολύ μακρυά έχουν αυξηθεί τα μεταφορικά και μου δίναν ένα λινκ, να πληρώσω εξτρα shipping fee. Ι am so sorry that hope you can listen to my explain. Because your country is far away from china and high customs ,and i loss 1$ for this items ,and i just want to my Cost back and send you at once,and you can receive your items, Due to we have good delivery. If you are not willing to cancel the order, please choose the reason (other reasons) thank you, I will refund you. Thank you. Below is Link for 1$ fee,looking forward your reply as soon as possible. το λινκ οδηγούσε εντός του αλιεξπρες σε κάτι τέτοιο https://ibb.co/QDb9Ksz έχει ξανατύχει σε κανέναν ή γνωρίζει κανείς αν είναι scam? Δεν εισαι υποχρεωμενος να δωσεις ουτε 1 σεντ παραπανω απο οτι ελεγε η παραγγελια σου. Ασε να περασουν λιγες μερες και αν Δεν τα στειλουν μιλα με την υποστηριξη πελατων (και εμενα πηγαν να μου το κανουν καποιες φορες, δεν απαντησα καν και μετα το εστειλαν). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dompred Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, Ayesha είπε Σε 2 αγορές μικροαντικειμένων (1 και 2 $) από το Aliexpress (από διαφορετικούς πωλητές) έλαβα και από τους 2, μηνύματα όπως το παρακάτω, που λέγανε ότι επειδή η Ελλάδα είναι πολύ μακρυά έχουν αυξηθεί τα μεταφορικά και μου δίναν ένα λινκ, να πληρώσω εξτρα shipping fee. Ι am so sorry that hope you can listen to my explain. Because your country is far away from china and high customs ,and i loss 1$ for this items ,and i just want to my Cost back and send you at once,and you can receive your items, Due to we have good delivery. If you are not willing to cancel the order, please choose the reason (other reasons) thank you, I will refund you. Thank you. Below is Link for 1$ fee,looking forward your reply as soon as possible. το λινκ οδηγούσε εντός του αλιεξπρες σε κάτι τέτοιο https://ibb.co/QDb9Ksz έχει ξανατύχει σε κανέναν ή γνωρίζει κανείς αν είναι scam? Δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο, αλλά μου έστειλαν μήνυμα για να αναβαθμίσω σε tracked την αποστολή επειδή θα πάρει αρκετές μέρες να φτάσει. Τους είπα δεν ενδιαφέρομαι και έστειλαν κανονικά με όσα είχα ήδη πληρώσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
allonsanfan Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Συστημένο με singapore post από aliexpress έφτασε σε 24 μέρες, σε 6 μέρες από την παραγγελια ήταν αεροδρόμιο και ξεκουραζόταν στο τελωνείο για 2 βδομαδες. Επίσης περιμένω ενα untracked με cainiao super economy κ το παρακαλουθω να έρχεται με το τρένο από Κίνα μέσα από Καζακστάν, Σιβηρία, λευκορωσια χαχα Επεξ/σία 25 Απριλίου 2019 από allonsanfan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karlito13 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Καλησπερα ,θελω να αγορασω ενα κινητο απο Αμερικη και θα μου το στειλει με usps,υπαρχει καποιος τροπος να γλιτωσω τελωνειο;αν γραψει απεξω κατι αλλο;π.χ hairstyle product? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_sal Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 8 ώρες πριν, karlito13 είπε Καλησπερα ,θελω να αγορασω ενα κινητο απο Αμερικη και θα μου το στειλει με usps,υπαρχει καποιος τροπος να γλιτωσω τελωνειο;αν γραψει απεξω κατι αλλο;π.χ hairstyle product? Λυπάμαι αλλα θα πόνταρα περισσότερα στο να μην γίνει σήμερα Ανάσταση απο το να μην περάσεις τελωνείο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theof28 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά και καλη Ανάσταση!!!! Θέλω να αγοράσω μια motherboard aπο ebay. To κόστος είναι περίπου 70 euro. Tην έχω βρεί στην Κίνα και Καναδά. Σε ερώτηση στον πωλητή από τον Καναδά για τα μεταφορικά μου απαντάει αυτό ( Hi, I have 2 rates for Greece : €19.92 (22,50 $) for standard ground shipping, it can take up to 4-6 weeks €34.09 (38,50$) for airmail, about 2 weeks). Ο πωλητής από την Κινα αναφέρει free shipping. Τι να προτιμήσω από τις δύο χώρες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από theof28 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terkos2 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, theof28 είπε Καλησπέρα παιδιά και καλη Ανάσταση!!!! Θέλω να αγοράσω μια motherboard aπο ebay. To κόστος είναι περίπου 70 euro. Tην έχω βρεί στην Κίνα και Καναδά. Σε ερώτηση στον πωλητή από τον Καναδά για τα μεταφορικά μου απαντάει αυτό ( Hi, I have 2 rates for Greece : €19.92 (22,50 $) for standard ground shipping, it can take up to 4-6 weeks €34.09 (38,50$) for airmail, about 2 weeks). Ο πωλητής από την Κινα αναφέρει free shipping. Τι να προτιμήσω από τις δύο χώρες? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Τα τελικά κόστη στην κάθε περίπτωση : Από Κίνα 70€+24%ΦΠΑ+15€ τέλη εκτελωνισμού=70+16.80+15=101.80€ Στην πρώτη από Καναδά (70€+19.92€)+24%ΦΠΑ+15€ τέλη εκτελωνισμού=70+19.92+21.58+15=126.50€ Στην δεύτερη από Καναδά (70€+34.09€)+24%ΦΠΑ+15€ τέλη εκτελωνισμού=70+34.09+24.98+15=144.07€ (μέσω ΕΛΤΑ) Στην δεύτερη περίπτωση από Καναδά το παραπάνω κόστος είναι για αποστολή με παραλαβή μέσω ΕΛΤΑ (που σίγουρα δεν θα κάνει δύο εβδομάδες όπως σου είπε, λόγω κακού χαμού στο ΓΕΤΑ στο Ελ. Βενιζέλος), αλλά προφανώς για να σου λέει δύο εβδομάδες είναι αποστολή με courier οπότε το τέλος εκτελωνισμού ανεβαίνει κατακόρυφα και είναι εντελώς ασύμφορο, εκτός και αν βιάζεσαι. Σε αυτή την περίπτωση πριν προχωρήσεις στην παραγγελία τον ξαναρωτάς με ποια courier το στέλνει. Εγώ πάντως αν ήμουν στην θέση σου και δεν βιαζόμουν, θα πρόκρινα την περίπτωση της Κίνας που κοστίζει σημαντικά λιγότερο. Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από terkos2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theof28 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Terkos2, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα