Kanesan Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Όταν λέτε ότι από το tracking δεν φαίνεται αν έχουν επιβληθεί τέλη ή όχι, δηλαδή σας έχει τύχει μετά από την ένδειξη "ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ" να ακολουθεί το "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ" - να απουσιάζει δλδ το "ANTIKEIMENO ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ" ή το "ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ" ή και τα δύο - και παρ'όλ'αυτά να πληρώσετε φόρο+έξοδα εκτελωνισμού; Εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, Kanesan είπε Όταν λέτε ότι από το tracking δεν φαίνεται αν έχουν επιβληθεί τέλη ή όχι, δηλαδή σας έχει τύχει μετά από την ένδειξη "ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ" να ακολουθεί το "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ" - να απουσιάζει δλδ το "ANTIKEIMENO ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ" ή το "ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ" ή και τα δύο - και παρ'όλ'αυτά να πληρώσετε φόρο+έξοδα εκτελωνισμού; Εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ. ΑΝ το τελωνειο λαβει υποψην του την αναγραφομενη τιμη η διαδικασια γινεται αμεσως. Συνηθως μονο οταν περιμενουν αποστολη δικαιολογιτικων παιρνει μερες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kanesan Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Μα δεν ρωτάω αυτό. Όσες φορές έχει γίνει η διαδικασία σε πακέτα δικά μου χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά, πάλι υπήρχαν οι ενδείξεις "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ", "ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ" κλπ., ποτέ δεν απουσιάζαν. Μιλάω πάντα για τις περιπτώσεις που πλήρωσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 11 λεπτά πριν, Kanesan είπε Μα δεν ρωτάω αυτό. Όσες φορές έχει γίνει η διαδικασία σε πακέτα δικά μου χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά, πάλι υπήρχαν οι ενδείξεις "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ", "ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ" κλπ., ποτέ δεν απουσιάζαν. Μιλάω πάντα για τις περιπτώσεις που πλήρωσα. Δε σκανάρουν όλα τα βήματα της διαδικασίας κάποιες φορες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kanesan Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Εγώ ας πούμε στον φίλο παραπάνω θα έλεγα να μην ανησυχεί και ότι το πιο πιθανό είναι να μην επιβλήθηκαν τέλη στο πακέτο του. Όμως αυτό θα ήταν μια κρίση καθαρά εμπειρική, επειδή ακριβώς δύο χρόνια τώρα που ξεκίνησε η ιστορία, όσες φορές απουσίαζε κάποια ένδειξη με ξεκάθαρη αναφορά σε εισαγωγή στο τελωνείο - σας τις δύο προαναφερόμενες - , το αποτέλεσμα ήταν να μην πληρώσω. Έχω παρατηρήσει κι εγώ ότι κάποιες φορές κάποια βήματα παραλείπονται, αλλά και πάλι ποτέ δεν μου έχει τύχει να λείπουν τα συγκεκριμένα σε πακέτα στα οποία επεβλήθησαν τέλη. Αν σας έχει τύχει αποδεδειγμένα κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό που το μαθαίνουμε, διότι εγώ μέχρι τώρα πήγαινα να παραλάβω τα δέματα με τη σιγουριά ότι "ok τη γλίτωσα" 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababapanos Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 1/4/2019 στις 4:27 ΜΜ, afterhours είπε Οταν σου ερθει ενημερωσε μας Να πω ότι σήμερα το παρέλαβα. σύνολο από Αμερική έκανε 7 ημέρες .Μου έκανε εντύπωση που ήρθε τόσο σύντομα γιατί ακόμα και τα δέματα από Αγγλία η Γερμανία κάνουν καμία 15ρια μέρες για να φτάσουν. Η μέθοδος ήταν USPS GLOBAL FIRST CLASS Τελικά δεν πλήρωσα τίποτα. Το πακέτο είχε ένα αυτοκόλλητο επανω που έγραφε τελωνειακός ελεύθερο, και άλλο ένα που έγραφε (misment to Qatar) ΥΓ: Υπενθιμιζω ότι η αξία του πακέτου μου ήταν 100$ ακριβώς μαζί με τα μεταφορικά Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από ababapanos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 46 λεπτά πριν, ababapanos είπε Να πω ότι σήμερα το παρέλαβα. σύνολο από Αμερική έκανε 7 ημέρες .Μου έκανε εντύπωση που ήρθε τόσο σύντομα γιατί ακόμα και τα δέματα από Αγγλία η Γερμανία κάνουν καμία 15ρια μέρες για να φτάσουν. Η μέθοδος ήταν USPS GLOBAL FIRST CLASS Τελικά δεν πλήρωσα τίποτα. Το πακέτο είχε ένα αυτοκόλλητο επανω που έγραφε τελωνειακός ελεύθερο, και άλλο ένα που έγραφε (misment to Qatar) ΥΓ: Υπενθιμιζω ότι η αξία του πακέτου μου ήταν 100$ ακριβώς μαζί με τα μεταφορικά Το θεμα ειναι αν το εγραφε πουθενα πανω στο πακετο, το ποσο σου κοστισε ειναι ασχετο (εφερα πριν λιγες μερες δερματινο mouse pad αξιας 150$ και η εταιρεια το ειχε δηλωσει για 20$ οποτε φυσικα και περασε). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababapanos Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Το θεμα ειναι αν το εγραφε πουθενα πανω στο πακετο, το ποσο σου κοστισε ειναι ασχετο (εφερα πριν λιγες μερες δερματινο mouse pad αξιας 150$ και η εταιρεια το ειχε δηλωσει για 20$ οποτε φυσικα και περασε). . Στο πακέτο και μέσα στο πακέτο ήταν απλά ένα χαρτί σαν απόδειξη που έγραφε τα πράγματα που περιλαμβάνει η παραγγελία αλλά χωρίς τιμές. Edit: άκυρο . Μόλις είδα ότι έξω από το κουτί εκεί που γράφει τα στοιχεία είχαν γράψει 21$. Άρα για αυτό δεν πέρασε... Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από ababapanos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tobindax Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, ababapanos είπε δέματα από Αγγλία η Γερμανία κάνουν καμία 15ρια μέρες για να φτάσουν. Έχω δει δέμα από γερμανία να κάνει 2μιση μέρες προς απομακρυσμένο μέρος της ελλάδας. Μπήκε στο αεροπλάνο βράδυ αφού έγινε η παραγγελία αργά το απόγευμα, έφτασε στην ελλάδα πρωί-πρωί και η μεγαλύτερη καθυστέρηση ήταν να περιμένω την ελλάδα να το στείλει στο άλλο μέρος της ελλάδας σε ~2 μέρες. ΥΓ. Ήταν προϊόν του γερμανικού amazon αλλά όχι από κινέζο ή άλλο τρίτο, καθαρά προϊόν amazon. Δυστυχώς λίγα προϊόντα αξίζουν πλέον έτσι, έχει χαλάσει λίγο. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από tobindax Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RedHawk09 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Καλησπερα παιδια,μια διευκρινηση οποιος μπορει.Θελώ να παρραγγειλω ενα μηχανημα 22 κιλων.η αξια του ειναι 300 ευρω+ 240 ευρω μεταφορικα,δλδ 540ευρω. Θα περασει τελωνειο και θα φορολογηθει 24% αρα 540 + 24%= 670 +30 ευρω που ειναι οι δασμοι θα μου βγει στα 700 ευρω.Τα λεω σωστα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 22 λεπτά πριν, RedHawk09 είπε Καλησπερα παιδια,μια διευκρινηση οποιος μπορει.Θελώ να παρραγγειλω ενα μηχανημα 22 κιλων.η αξια του ειναι 300 ευρω+ 240 ευρω μεταφορικα,δλδ 540ευρω. Θα περασει τελωνειο και θα φορολογηθει 24% αρα 540 + 24%= 670 +30 ευρω που ειναι οι δασμοι θα μου βγει στα 700 ευρω.Τα λεω σωστα; Αν ερθει με ταχυδρομειο απλο ναι, αν ερθει με κουριερ αντι για 30ε υπολογιζε γυρω στο 150αρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill34 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Παιδια, μηπως μπορει καποιος να μου πει ποιο ειναι το κοστος τελωνειου για αγορα αντικειμενου αξιας 250 € απο Ινδια. Μεσω EMS? Απο οτι εχω καταλαβει ειναι 24% +30 ευρω. Αρα (250*0.24%)=60 60+250=310 +30 =340 σωστα το υπολογιζω; Υπαρχει κατι αλλο να προσθεσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Salvation81 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 10 ώρες πριν, bill34 είπε Παιδια, μηπως μπορει καποιος να μου πει ποιο ειναι το κοστος τελωνειου για αγορα αντικειμενου αξιας 250 € απο Ινδια. Μεσω EMS? Απο οτι εχω καταλαβει ειναι 24% +30 ευρω. Αρα (250*0.24%)=60 60+250=310 +30 =340 σωστα το υπολογιζω; Υπαρχει κατι αλλο να προσθεσω; Αν στα 250ε που λες συμπεριλαμβανονται και τα μεταφορικα ναι καλα τα λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duende Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 πως πανε τα καλα μας τελωνεια με τις καθυστερησεις? εχει στρωσει καθολου η κατασταση? παρελαβε κανεις απο κινα προσφατη παραγγελια σε φυσιολογικο χρονο, η μετραμε διμηνα-τριμηνα ακομα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj-apollon Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 9 λεπτά πριν, duende είπε πως πανε τα καλα μας τελωνεια με τις καθυστερησεις? εχει στρωσει καθολου η κατασταση? παρελαβε κανεις απο κινα προσφατη παραγγελια σε φυσιολογικο χρονο, η μετραμε διμηνα-τριμηνα ακομα Σημερα παρελαβα 2 πακετα απο Νοεμβρη και 1 απο Φλεβαρη. Ακομα δεν εχουν στρωσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα