Getta Robo Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Προς οσους προκειται να αγορασουν προιοντα απο Ιαπωνια, αξιας 22€+ Παραλαμβανω μεσω ΕΛΤΑ και κουριερ, πακετα απο πριν το καλοκαιρι διχως να πληρωσω επιπλεον δασμους. Μου ηρθε μηνυμα σημερα για πακετο αξιας 20$ πως ζητουνε επιπλεον στοιχεια απο το τελωνειο για την αξια του. Πιστευα πως με τοσα δεκαδες πακετα που εχω λαβει, πως σταματησαν να φορολογουν δεματα απο την Ιαπωνια, κατι τετοιο ομως δεν ισχυει. Το νου σας οσοι προκειται να παραγειλετε, η συμβαση ΕΕ και Ιαπωνιας δεν εχει επικυρωθει ακομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 58 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Προς οσους προκειται να αγορασουν προιοντα απο Ιαπωνια, αξιας 22€+ Παραλαμβανω μεσω ΕΛΤΑ και κουριερ, πακετα απο πριν το καλοκαιρι διχως να πληρωσω επιπλεον δασμους. Μου ηρθε μηνυμα σημερα για πακετο αξιας 20$ πως ζητουνε επιπλεον στοιχεια απο το τελωνειο για την αξια του. Πιστευα πως με τοσα δεκαδες πακετα που εχω λαβει, πως σταματησαν να φορολογουν δεματα απο την Ιαπωνια, κατι τετοιο ομως δεν ισχυει. Το νου σας οσοι προκειται να παραγειλετε, η συμβαση ΕΕ και Ιαπωνιας δεν εχει επικυρωθει ακομα. Δηλαδή τι λεει αυτη η σύμβαση ξερεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qwertyuiop2 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Παιδιά ερώτηση. Θέλω να πάρω έναν επεξεργαστή (Χ3470 από Αλί). Το κόστος του είναι περίπου στα 30 ευρώ. (32 αυτή τη στιγμή, έχει υπάρξει και 29) Ποια είναι η ασφαλέστερη μέθοδος για να μου έρθει χωρίς κερατιάτικο φόρο έξτρα 25 ευρώ; Να πω να μου κάνει declaration 23 δολάρια πχ ο πωλητής; Να μου το δηλώσει μεταχειρισμένο; Έχω επίσης δυνατότητα να το στείλω σε διεύθυνση Γερμανίας, Βελγίου και UK, καθώς βρίσκονται εκεί φίλοι. Υπάρχει περίπτωση από εκεί να μην υπάρχει πρόβλημα με τελωνείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, NikosKallithea said: Δηλαδή τι λεει αυτη η σύμβαση ξερεις; Υπερχοντρικα δεν θα πληρωνουμε δασμους για διαφορα προιοντα απο Ιαπωνια, παρακατω διαβασα για την ειδηση: https://ec.europa.eu/greece/20171212_EU_JAPAN_el Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George b Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Θέλω να πάρω το Mi band 3 απο aliexpress το οποιο κοστίζει 23 ευρω,τελικη τιμη μαζι με τα κουπονια βγαινει στα 19 ευρω. Υπαρχει περιπτωση να περασει τελωνειο ή αν περάσει θα δείξω οτι η τελική τιμη ηταν 19 ευρω και δεν θα εχω πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
specre Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, George b είπε Θέλω να πάρω το Mi band 3 απο aliexpress το οποιο κοστίζει 23 ευρω,τελικη τιμη μαζι με τα κουπονια βγαινει στα 19 ευρω. Υπαρχει περιπτωση να περασει τελωνειο ή αν περάσει θα δείξω οτι η τελική τιμη ηταν 19 ευρω και δεν θα εχω πρόβλημα? Αν σταματήσει τελωνείο και σου ζητήσουν "χαρτούρα", στέλνεις screenshot από την αγορά και από το paypal (ή ebanking για πιστωτική/χρεωστική) ότι πλήρωσες 19 ευρώ. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2018 από specre Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MacPhisto Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα και χρόνια πολλά ψάχνω εδω και καιρο αξιοπιστη (και σχετικα οικονομικη) εταιρεια για να παραγγειλω κάποια πράγματα απο Κινα ουσιαστικα ψαχνω υπηρεσιες οπως το forward2me κτλ τα οποια ομως να δέχονται δεματα απο Κινα (το συγκεκριμενο πχ παραλαμβανει μονο απο EU) , να παρεχουν διεθυνση στην Αγγλια και να αναλαμβανουν την προωθηση στην Ελλαδα (ενδοκοινοτικα) Η Aramex/shopandship δεν ειναι λυση γιατι ο πωλητης δεν στελνει (!!!) σε aramex διεθυνσεις.... ευχαριστω προκαταβολικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jason13 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2018 To tarrif Insurance της banggood που χρεωνεται εξτρα, εγγυαται οτι θα σου δωσουν χρηματα απο το τελωνειο , αν περασει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kondoras Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 19/12/2018 στις 11:52 ΠΜ, Xristaras12 είπε @isay Βρήκε η δικιά μου το μέιλ με την παραγγελία και έχει βάλει tariff insurance οπότε παίζει να το γλυτώσουμε; Λέει στο tariff ότι αν περάσει τελωνείο τελικά θα μας καλύψουν τα έξοδα αρκεί να τους στείλουμε τα παραστατικά. Δεν κλαιγομαι πάντως,έκαναεία το παραδέχομαι και ξεχαστηκαμε και αναμένω την εξέλιξη απλά δεν ήξερα πως θα κινηθώ μετά Φαντάζομαι το banggood δεν θα κάνει βλακεία. Και σε άλλη μια παραγγελία πάλι που το ξεχάσαμε ήταν από διαφορετικές αποθηκες και έφυγαν 2 δέματα όμως το συνολικό ποσό ήταν πάνω από 22€ πάλι. Πρόσφατη παραγγελία με διάφορα ψιψιψίνια από banggood, κόστος γύρω στα 48€. Δεν είχε επιλογή για priority direct, οπότε επέλεξα να τικάρω το tariff insurance (ούτε ένα ευρώ επιπλέον δεν ήταν). Με βάση την πρότερη εμπειρία μου από το banggood, θεώρησα ότι θα με καλύψουν στην στραβή. Η «στραβή» έκατσε, από τελωνείο μου έστειλαν SMS (!) όπου μου ζητούσαν απόδειξη πληρωμής. Νά 'ναι καλά οι άνθρωποι, γιατί η διαδικασία κινήθηκε γρήγορα, εγώ θα το έβλεπα μέρες μετά ότι είναι στο τελωνείο. Έστειλα την απόδειξη του banggood, χρεώθηκα καμιά 25αριά γιούρια δασμούς και το δέμα ήρθε, χωρίς ο ταχυδρομικός να μου δώσει απόδειξη πληρωμής δασμών, τους οποίους όμως πλήρωσα κανονικά, αφού τους έγραφε σε αυτοκόλλητο πάνω στο πακέτο! Επικοινώνησα με το banggood και μου απάντησαν ότι θα καλύψουν όλο το ποσό που πλήρωσα εξτρά, αρκεί να τους έστελνα την απόδειξη πληρωμής των δασμών. Ευτυχώς ο ταχυδρόμος μου την έφερε μετά από μια εβδομάδα (ποιός ξέρει πού παράπεσε), την σκάναρα και την έστειλα στο banggood. Τρεις μέρες μετά μου έκαναν refund ΟΛΟ το ποσό που πλήρωσα σε δασμούς (εντάξει, στο περίπου). Οπότε, μή φοβού. Ο τύποι είναι επαγγελματίες. ΥΓ: Εννοείται ότι στο καπάκι έκανα κι άλλη παραγγελία. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από kondoras Προσθήκη πληροφοριών. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 20/12/2018 στις 7:28 ΜΜ, Getta Robo είπε Υπερχοντρικα δεν θα πληρωνουμε δασμους για διαφορα προιοντα απο Ιαπωνια, παρακατω διαβασα για την ειδηση: https://ec.europa.eu/greece/20171212_EU_JAPAN_el Με επιφυλαξη το γραφω αλλα δεν θα πληρωνεις δασμους... φπα και τελος ελτα(πιθανο ? ) θα συνεχιζουμε να πληρωνουμε.... αλλο οι δασμοι αλλο το φπα Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από afterhours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, afterhours said: Με επιφυλαξη το γραφω αλλα δεν θα πληρωνεις δασμους... φπα και τελος ελτα(πιθανο ? ) θα συνεχιζουμε να πληρωνουμε.... αλλο οι δασμοι αλλο το φπα Στα αγγλικα οι ειδησεις μιλανε για σχεδον καταργηση της φορολογιας και δασμων (taxes / tariffs). Εδω βεβαια στην Ελλαδα που ζουμε, ως γνωστον κανουν οτι θελουν, δεν θα μου κανει καμια εντυπωση αν τελικως αγνοησουν μερος της συμφωνιας, πρωτη φορα θα ειναι αλλωστε; Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από Getta Robo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν η συμφωνια γραφει για πληρη καταργηση ολων των μορφων φορολογιας τοτε θα υιοθετηθει εδω οποτε ολα καλα....και οντως δεν θα πληρωνουμε κατι (εκτος ισως το τελος των ελτα αλλα και αυτο ειναι μια απλη υποθεση) Αν γραφει ομως μονο για duty tax αφορα μονο τις δασμολογικες επιβαρυνσεις...άλλο duty tax και αλλο VAT Θα κατσω λιγο να μελετησω το κειμενο να σχηματισω μια γνωμη.Πρεπει φυσικα να περασει και απο τα εκαστοτε εθνικα κοινοβουλια φανταζομαι. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2018 από afterhours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavros750 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα και χρόνια πολλά, παραγγελία Untrack από Tomtop με υποβολή στις 8/11 δεν έχει παραληφθεί ακόμη. Επίσης διάβασα μετέπειτα πως το προϊόν δεν πληρεί τα οσα γράφει στην περιγραφή περί γνησιότητας. Αναφέρομαι στα KG της Samsung με 5 ευρώ προσφορά, τα οποία πλέον δεν υπάρχουν καν στο site. Σε αυτήν την περίπτωση τι κάνω; Μιλάω πρώτα με Tomtop λόγω μη παραλαβής και μη γνησιότητας του προϊόντος ή κατευθείαν PayPal; Γενικώς για να ξέρω ποιο είναι το όριο και μετά που μπορείς να υποβληθείς σε refund λόγω μη παραλαβής; Οι 2 μήνες; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gioiliop7 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Το γράφω ενημερωτικά για να δουν μελλοντικά κάποια παιδιά. Είχα παραγγείλει ενα screen protector για το κινητο μου (Poco F1) απο το Banggood. Η περιγραφη του ελεγε οτι ειναι κανονικα για το κινητο αυτο συμβατο κλπ. Τελικα μου ηρθε το τζαμακι και δεν εκανε,ηταν διαφορετικων διαστασεων. Εστειλα στο Banggood και μου ειπαν οτι εφοσον δεν ηταν χαλασμενο το τζαμακι δεν μπορουμε να κανουμε refund. Μου επεστρεφαν 100 ευρω σε ποντους που ηταν καπου στο 1 ευρω,καμια σχεση με αυτα που πληρωσα. Παλεψα πολυ να τους πεισω,πηγα στο paypal,μιλησα ξανα μαζι τους μεσω paypal αλλα ουτε τοτε. Προχώρησα σε dispute,ηθελαν να μου γυρισουν 0.87 cents πισω. Πραγμα που εννοειται δεν δεχτηκα. Σε αλλες φορες που ειχα θεμα με καλυψαν απο το banggood απευθειας. Τωρα δεν ξερω γιατι ετσι. Μεχρι 14/1 θα μου απαντησει το paypal για το τι θα γινει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Ειχα γραψει και στο θεμα αγορα απο ebay αλλα θα το ρωτησω και εδω.Θελω να παρω ενα αλυσοπριονο απο Αμερικη το οποιο ο πωλητης εκει(ενα μελος στο Arboristsite) μου το δινει 300$ συν κανενα 50ευρω μεταφορικα.Εδω το ιδιο ακριβως εχει 500€.Αν τον βαλω και φτιαξει μια αγγελια οτι το μηχανακι ειναι χαλασμενο και κανει μονο για ανταλακτικα με τιμη 50$(θα παρω εγω screenshot απο την αγγελια),θα του στειλω σε πρωτη φαση μονο 50$ συν τα μεταφορικα(τα υπολοιπα μολις φυγει απο το τελωνειο το δεμα) υπαρχει περιπτωση να το πιστεψουν στο τελωνειο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα