definitio Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, sakisgri said: Ίδια με τη δική σου. Από αυτό το shop https://www.aliexpress.com/item/1005007038814969.html αλλά από το Bundle deals στα 5,23€ Το περίεργο είχα αφήσει review με 5 αστέρια (νομίζω είχα ανεβάσει και φώτο) αλλά δεν το βλέπω, ισως επειδη ηταν απο το Bundle deals και να φαίνεται μόνο εκεί, δεν ξέρω. Κανε search στο Bundle deals "CoolFish M2 SSD Case NVMe" να δεις αν το βγάζει, δλδ αν το έχει ακόμα εκεί. Άμα σου πω ότι μόλις κοίταξα τα reviews από το κινητό και είδα και το δικό σου, ακριβώς αυτά που γράφεις εδώ με όνομα G***s Εγώ είμαι ο s***r και δεν είχα ανεβάσει φώτο τελικά. Από το ίδιο κατάστημα το πήραμε. Εμένα όπως βλέπεις και στη φώτο δουλεύει καλά όμως. Αν το πήρες και 5+ ευρώ, το πήρες και σε λιγότερο της μισής τιμής που πληρωσα εγώ (13,3€), αν και το αγόρασα με bundle deals. - Ποιό τσιπάκι σού εμφανίζει εσένα; Το δικό μου έχει το Jmicron JMS583...πολλά προβλήματα με το συγκεκριμένο διαβάζω.... - να φταίει ο συνδυασμός με τον ελεγκτή θήκης + ελεγκτή δίσκου (Maxio MAP1602) ; Εσύ ποιόν Nvme έχεις συνδέσει; - Στο CrystalDiskInfo, ποιές λειτουργίες σου δείχνει ενεργές; (εμένα μόνο SMART, όχι NCQ, TRIM κτλ) Βρήκα firmware update εδώ, το φλάσαρα, χωρίς καμία διαφοροποίηση... Παραπάνω έκανα λάθος 3.1 Gen2 είναι η θύρα που το συνδέω αλλά κ πάλι...πάτος οι ταχύτητες ΕΠΕΞ Καλά σε σένα ασφαλίζει σωστά και ο αποστάτης με τη βίδα...σε μένα τίποτα...δεν "πιάνει" πουθενά να βιδώσει. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από definitio
sakisgri Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, definitio είπε Αν το πήρες και 5+ ευρώ, το πήρες και σε λιγότερο της μισής τιμής που πληρωσα εγώ, αν και το αγόρασα με bundle deals. - Ποιό τσιπάκι σού εμφανίζει εσένα; Το δικό μου έχει το Jmicron JMS583...πολλά προβλήματα με το συγκεκριμένο διαβάζω.... - να φταίει ο συνδυασμός με τον ελεγκτή θήκης + ελεγκτή δίσκου (Maxio MAP1602) ; Εσύ ποιόν Nvme έχεις συνδέσει; - Στο CrystalDiskInfo, ποιές λειτουργείες σου δείχνει ενεργές; (εμένα μόνο SMART, όχι NCQ, TRIM κτλ) Βρήκα firmware update εδώ, το φλάσαρα, χωρίς καμία διαφοροποίηση... Παραπάνω έκανα λάθος 3.1 Gen2 είναι η θύρα που το συνδέω αλλά κ πάλι...πάτος οι ταχύτητες ΕΠΕΞ Καλά σε σένα ασφαλίζει σωστά και ο αποστάτης με τη βίδα...σε μένα τίποτα...δεν "πιάνει" πουθενά να βιδώσει. Λοιπόν φίλε μου όσο αφορά την βίδα δεν την βάζεις σωστά, ίδια έχω και εγώ, αλλά βιδώνει από κάτω στον αποστάτη αφού βγάλεις την πλακέτα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από sakisgri
definitio Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, sakisgri said: Λοιπόν φίλε μου όσο αφορά την βίδα δεν την βάζεις σωστά, ίδια έχω και εγώ, αλλά βιδώνει από κάτω στον αποστάτη αφού βγάλεις την πλακέτα. Ανεβάζω φώτο για τις ερωτήσεις, αλλά δεν ξέρω που να δω το τσιπακι, έβγαλα φώτο αυτό που είδα μέσα. Realtek τσιπάκι βλέπω να έχεις...γι αυτό και η διαφορά... Στο πίσω/κάτω μέρος της συσκευασίας, τί σου γράφει; Εμένα M8-Pro-NVME Πρέπει να βγει η πλακέτα από τη θήκη για να συνδεθεί η βίδα; Εξυπνος σχεδιασμός ευχαριστώ κ αποσύρω το αρνητικό σχόλιο για το βίδωμα του δίσκου....βέβαια με ταχύτητες πολύ κακού USB δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από definitio
sakisgri Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, definitio είπε Realtek τσιπάκι βλέπω να έχεις...γι αυτό και η διαφορά... Στο πίσω/κάτω μέρος της συσκευασίας, τί σου γράφει; Εμένα M8-Pro-NVME Πρέπει να βγει η πλακέτα από τη θήκη για να συνδεθεί η βίδα; Εξυπνος σχεδιασμός... Και εμένα M8-Pro-NVME γραφει. Αυτό είναι το NVME https://www.techpowerup.com/ssd-specs/samsung-pm961-128-gb.d1217 Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από sakisgri
definitio Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, sakisgri said: Και εμένα M8-Pro-NVME γραφει. Αυτό είναι το NVME https://www.techpowerup.com/ssd-specs/samsung-pm961-128-gb.d1217 Στις αξιολογήσεις της θήκης κι άλλοι αναφέρουν ότι εμφανίζεται ως συσκευή Realtek, οπότε ήσουν τυχερός ή εγώ άτυχος (με πρακτικά άχρηστη θήκη, τσιπάκι που δεν υποστηρίζει TRIM κτλ, μη λειτουργικό καλώδιο, πληρωμένη στα 13€)... Τελικά βρήκα πώς να το κάνω να λειτουργήσει με κανονκές ταχύτητες. Να πω εδώ ότι το "εργοστασιακό" καλώδιο USB-A / USB-C δεν λειτουργουσε (δεν έδινε ρεύμα στη συσκευή, δεν αναγνωριζόταν) - είτε όταν συνέδεα την USB-Α άκρη του σε θύρα USB 3.1 v1, USB 3.1 v2 ή οποιαδήποτε άλλη (USB hub 3.0) και τη USB-C άκρη του στη θήκη - είτε όταν συνέδεα την USB-C άκρη του στη θύρα USB-C 3.1 v2 της μητρικής, την USB-A άκρη του στον παρεχόμενο αντάποτρα USB-A > USB-C κι αυτόν στη συσκευή. Ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει σωστά είναι - να συνδεθεί ο παρεχόμενος USB-A > USB-C αντάπτορας στη USB-C 3.1v2 θύρα της μητρικής - και το εργοστασιακό καλωδιο στη USB-A άκρη του αντάπτορα με την USB-C άκρη του κωλωδίου στη συσκευή. ...τότε και μόνο τότε τροφοδοτεί το καλώδιο τη θήκη (λειτουργεί εν γένει) & έχει "κανονικές" ταχύτητες μεταφοράς η συσκευή. Πουθενά οδηγίες, βεβαίως... Βέβαια χωρίς υποστήριξη TRIM, πρακτικά δεν προσφέρεται για σταθερή σύνδεση ενός NVMe SSD ως περιφερειακή συσκευή στον υπολογιστή, αλλά για αποκλειστικά ευκαιριακή σύνδεση / μεταφορά αρχείων. Επιπλέον, όπως είπες, για να σταθεροποιηθεί ο δίσκος με βίδα, πρέπει να βγει η πλακέτα από τη θήκη για να βιδωθεί από τη πίσω πλευρά... ...αυτό ισχύει αποκλειστικά για δίσκους μήκους 22.80, καθότι για μικρότερα μήκη, έχει από τη πίσω πλευρά cut-out/κενό για να βιδώνεται ο δίσκος χωρίς να βγει η πλακέτα... ...αλλα πίσω από τη βάση για το μήκος 22.80 έχει το ελατήριο κ τον μοχλό για το εύκολο άνοιγμα της θήκης...οπότε σε αυτή περίπτωση αναγκάζεσαι να βγάλεις τη πλακέτα, να συνδέσεις/βιδώσεις τον SSD και μετά να επανατοποθετήσεις και τα δύο στη θήκη...(αν ο μοχλός ανοίγματος ήταν κάτω από τη θύρα USB-C, θα ήταν μια χαρά) ...περά από τη μανούρα κ τον κακό σχεδιασμό, το πρόβλημα είναι ότι για να "σφηνώσει" ξανά η πλακέτα στα πλαστικά κλιπ χρειάζεται κάποια πίεση,κι αυτή αναπόφευκτα λυγίζει και τον NVme SSD, που θεωρώ ότι πρέπει να αποφεύγεται... Εν τέλει...φαίνεται πως δεν μπορώ να ζητήσω επιστροφή χρημάτων, αφού έστω κ μ' αυτό τον περίεργο τρόπο η συσκευή λειτουργεί...αλλά - με ελεγκτή (JMicron 583) που - στην υλοποίηση αυτή - δεν υποστηρίζει TRIM (θεωρητικά ή γενικά υποστηρίζει) - πολύ κοντό καλώδιο που αναγκάζει τη θήκη να "κρέμεται" σχεδόν από το κουτί, - κ με πολύ κακό σχεδιασμό εγκατάστασης για 22.80 μεγέθους NVMe πρακτι΄κα καθίσταται άχρηστο... Αν το είχα πληρώσει 5€ όπως εσύ, δεν θα μ'ένοιαζε τόσο...για μια έκτακτη χρήση θα ήταν καλά (στη δική σου περίπτωση κ TRIM και καλύτερο τσιπ εν γένει κ καλή τιμή)...αλλά για 13€ είναι αγορά ΓΤΠ. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από definitio 1
thomason993 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Σε πρόσφατη αγορά από Amazon Αγγλίας (.co.uk), από τρίτο πωλητή εντός του Amazon, το δέμα έφτασε πριν λίγες μέρες μέσω ΕΛΤΑ, ωστόσο στο ειδοποιητήριο παραλαβής από τα ΕΛΤΑ λέει οτι πρέπει να πληρώσω τέλη εκτελωνισμού 5€. Το δέμα είναι μικρό και μικρής σχετικά αξίας (γύρω στα 25€), ενώ επίσης όταν πλήρωσα στο Amazon για τη παραγγελία μου, στο checkout φαινόταν οτι το τελικό ποσό περιλαμβάνει και ΦΠΑ, κάτι το οποίο φαίνεται και από το invoice που μπορώ να κατεβάσω σε pdf από τη σελίδα της παραγγελίας μου. Ξέρει κανείς γιατί συνέβη αυτό? Πρώτη φορά μου συμβαίνει να πρέπει να πληρώσω τέλη εκτελωνισμού για αγορά από το Amazon. Να πληρώσω τα 5€ και να παραλάβω το δέμα ή δε θα τα πάρω πίσω ποτέ? Ξερεί κανείς τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από thomason993
sakisgri Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, thomason993 είπε Σε πρόσφατη αγορά από Amazon Αγγλίας (.co.uk), από τρίτο πωλητή εντός του Amazon, το δέμα έφτασε πριν λίγες μέρες μέσω ΕΛΤΑ, ωστόσο στο ειδοποιητήριο παραλαβής από τα ΕΛΤΑ λέει οτι πρέπει να πληρώσω τέλη εκτελωνισμού 5€. Το δέμα είναι μικρό και μικρής σχετικά αξίας (γύρω στα 25€), ενώ επίσης όταν πλήρωσα στο Amazon για τη παραγγελία μου, στο checkout φαινόταν οτι το τελικό ποσό περιλαμβάνει και ΦΠΑ, κάτι το οποίο φαίνεται και από το invoice που μπορώ να κατεβάσω σε pdf από τη σελίδα της παραγγελίας μου. Ξέρει κανείς γιατί συνέβη αυτό? Πρώτη φορά μου συμβαίνει να πρέπει να πληρώσω τέλη εκτελωνισμού για αγορά από το Amazon. Να πληρώσω τα 5€ και να παραλάβω το δέμα ή δε θα τα πάρω πίσω ποτέ? Ξερεί κανείς τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ. Λογικά το δέμα σου ήρθε από τρίτη χώρα. Δεν αρκεί μόνο να είναι πληρωμένος ο Φ.Π.Α. και να καταβληθεί το ποσό μέσω της πλατφόρμας IOSS που λογικά έγινε σωστά από τον πωλητή και γιαυτό δεν χρεώθηκες ξανά Φ.Π.Α. αλλά θα πρέπει να κάνουν και μια άλλη διαδικασία που κάπου δηλώνουν στοιχεία της αποστολής. Αν κάτι λείπει τότε αναγκαστικά περνάει τελωνείο για να το δούνε και έτσι σε χρεώνουν τέλη εκτελωνισμού με βάση τον τιμοκατάλογο τους. https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf Αν νομίζεις δεν έπρεπε να τα πληρώσεις, όπως θα δεις και στον τιμοκατάλογο μπορείς να κάνεις "Αίτηση Επανεξέτασης δασμών" θα πληρώσεις 12€ θα πάρει καιρό και κατά 99% δεν θα βγάλεις άκρη, δλδ δεν θα πάρεις ούτε τα 5€ πίσω αλλά ούτε τα 12€. Θα έλεγα πλήρωσε τα να ξεμπερδεύεις. Απ' ότι ξέρω μόνο αυτά που είναι "Fulfilled by Amazon" και αυτά που ο πωλητής στέλνει από Ευρώπη, σίγουρα δεν περνάνε τελωνείο. Αυτά από τρίτες χώρες εξαρτάται αν ο πωλητής κάνει όλη την διαδικασία σωστά. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από sakisgri 1
thomason993 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, sakisgri είπε Λογικά το δέμα σου ήρθε από τρίτη χώρα. Δεν αρκεί μόνο να είναι πληρωμένος ο Φ.Π.Α. και να καταβληθεί το ποσό μέσω της πλατφόρμας IOSS που λογικά έγινε σωστά από τον πωλητή και γιαυτό δεν χρεώθηκες ξανά Φ.Π.Α. αλλά θα πρέπει να κάνουν και μια άλλη διαδικασία που κάπου δηλώνουν στοιχειά της αποστολής. Αν κάτι λείπει τότε αναγκαστικά περνάει τελωνείο για να το δούνε και έτσι σε χρεώνουν τέλη εκτελωνισμού με βάση τον τιμοκατάλογο τους. https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf Αν νομίζεις δεν έπρεπε να τα πληρώσεις, όπως θα δεις και στον τιμοκατάλογο μπορείς να κάνεις "Αίτηση Επανεξέτασης δασμών" θα πληρώσεις 12€ θα πάρει καιρό και κατά 99% δεν θα βγάλεις άκρη, δλδ δεν θα πάρεις ούτε τα 5€ πίσω αλλά ούτε τα 12€. Θα έλεγα πλήρωσε τα να ξεμπερδεύεις. Απ' ότι ξέρω μόνο αυτά που είναι "Fulfilled by Amazon" και αυτά που ο πωλητής στέλνει από Ευρώπη, σίγουρα δεν περνάνε τελωνείο. Αυτά από τρίτες χώρες εξαρτάται αν ο πωλητής κάνει όλη την διαδικασία σωστά. Έχεις δίκιο, τσέκαρα το tracking number και βλέπω οτι για κάποιο λόγο το δέμα ξεκίνησε απο Μ. Βρετανία, πήγε πρώτα Σουηδία και μετά από εκεί Ελλάδα, άρα μάλλον γι' αυτό έπεσα σε αυτή τη περίπτωση... Κρίμα που δεν είναι fullfilled by Amazon, γιατί δεν νομίζω να βγάλω άκρη με τον πωλητή. Απλά θα πληρώσω τα 5€ και θα έχω υπόψιν μου οτι ίσως δεν πρέπει να πάρω πάλι απ' τον συγκεκριμένο (από άλλους 3ους πωλητές δε μου έχει τύχει ξανά). Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! 1
sakisgri Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) ... Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από sakisgri
grfurby Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Μου ηρθε φακελος απο Αγγλια 6€, απο eBay. Δεν πληρωσα για ΕΛΤΑ κατι. Μονο το φπα 1
gravix Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Επειδή εχω χρόνια να κανω αγορά από amazon.com ....για αντικείμενο αξίας 55$ και κόστος αποστολής 16$ μου προσθέτει λίγο πριν την πληρωμη vat 17$ . Συνολο σχεδον 88$ και αποστολή με AmazonGlobal Expedited Shipping. Να την κάνω την απόπειρα ή θα με γδάρει το τελωνείο? Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία?
oletiras Δημοσ. Σάββατο στις 11:46 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:46 πμ Ψαχνω ανταλλακτικους φακους για κατι rayban γυαλια και εχω βρει revantoptics.com και fuselenses.com. Δυστηχως και τα 2 απο Αμερικη (μα τιποτα απο ολοκληρη EU...). O ενας στελνει με USPS και ο αλλος με DHL GlobalMail. Μιλαμε για αξια αγορας 50-60 ευρώ που δεν περιλαμβανει import fees. Απο οσο διαβασα τις 15 τελευταιες σελίδες, περαν του 24% ΦΠΑ η DHL θα με σκίσει με τις δικες της χρεώσεις. Η USPS?
villasg Δημοσ. Σάββατο στις 02:15 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:15 μμ 2 ώρες πριν, oletiras είπε rayban Αυτος εχει και Ισπανια : https://replacementlenses.net/ray-ban-replacement-parts/ray-ban-replacement-lenses/ με τιποτα απο τους αλλους με DHL , usps λογικα ερχεται με ελτα οποτε μονο φορους 1
oletiras Δημοσ. Σάββατο στις 02:35 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:35 μμ Λοιπον γι οποιον ενδιαφερεται βρηκα και αυτους για ανταλλακτικους φακους... Αυστραλια μερια, αλλα αναγραφουν οτι για EU κανουν collect VAT https://www.thesunglassfix.com/uk/Sunglass-Replacement-Lenses-with-Free-Shipping-Worldwide οποτε λογικά δεν θα υπαρχουν αλλα απροοπτα. @villasg τα σχολια για το replacementlenses ειναι αρκετα mix grill
mindreader Δημοσ. Σάββατο στις 07:14 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:14 μμ Το θεμα ειναι πως μπορω να ξερω το μοντελο των γυαλιων μου, οταν τα εχω αγορασει πριν χρονια και δεν θυμαμαι πια...ξερω οτι ειναι rayban αλλα μονο αυτο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα