Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, sakisgri είπε

Ναι, εκτός από δασμούς. Δασμοί έχουν τα δέματα από 150€ (χωρίς Φ.Π.Α) και πάνω.

Αν στην τελική τιμή ειναι ο Φ.Π.Α (δλδ Vat Included) δεν θα το ξανά πληρωσεις στην Ελλαδα. Σε αυτή την περίπτωση αν τα κάνει όλα σωστά ο πωλητής μπορεί και να μη πληρωσεις ούτε τέλη εκτελωνισμού, αλλά εκτός αν έχουν άλλοι αγοράσει από εκεί και το επιβεβαιώνουν δεν μπορεις να ξέρεις.

Αφού ειναι από Κίνα δες αν αυτό που θες υπάρχει στο Aliexpress (πιο πιθανό να υπάρχει). Όχι μόνο δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω από την τελική τιμή, θα έρθει με την ACS σε κάνα 2 βδομάδες.

Αν δεν γνωρίζεις για αγορές από το Aliexpress, εδώ γράφω σχεδόν ότι χρειάζεται να ξέρεις για ασφαλής αγορές από το Aliexpress  https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907

Ευχαριστώ. Ψωνίζω από Ali και όντως μεταφορικά πολύ γρήγορα και παράδοση με ACS αλλά δυστυχώς το πουλάει μόνο το επίσημο κατάστημα 

• Like 1
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Γνωρίζετε αν πληρώνω τελωνείο ή ΦΠΑ αν παραγγείλω προϊόντα από Νότια Κορέα; Βλέπω ότι υπάρχει μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ ΕΕ και Νότιας Κορέας, αλλά φοβάμαι μη μου έρθει κάτι ουρανοκατέβατο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα!! Για αγορά απο Ebay αποστολή απο Hong Kong τι πληρώνουμε;; Ο αποστολέας δίνει Standard Shipping via HONGKONG POST for shipping.Express Parcel Delivery via Fedex for shipping.

image.png.f9724f6b50694249bae4abb712e1cf2f.png

Επεξ/σία από gallikan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, gallikan είπε

καλημέρα!! Για αγορά απο Ebay αποστολή απο Hong Kong τι πληρώνουμε;; Ο αποστολέας δίνει Standard Shipping via HONGKONG POST for shipping.Express Parcel Delivery via Fedex for shipping.

image.png.f9724f6b50694249bae4abb712e1cf2f.png

Το Standard shipping εξυπηρετειται απο τα ΕΛΤΑ οποτε πας σε χρεωσεις ΕΛΤΑ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf

Οι ιδιωτικες κουριερ fedex,dhl εφοσον ειναι απο χωρες εκτος ΕΕ το κοστος ανεβαινει εκθετικα και η καθεμια εχει δικο της τιμοκαταλογο διπλασια/τριπλασια σε συγκριση με ΕΛΤΑ.

Εφοσον χρειαζεσαι το προιον επιλεγεις Standard shipping το οποιο στο συνολο του θα εχει μικροτερη χρεωση συνολικα ή το αγοραζεις/επιλεγεις απο καποια χωρα εντος ΕΕ εστω και λιγο ακριβοτερο εφοσον ειναι καπου διαθεσιμο. 

Δες και εδω ενα παραδειγμα αγορας απο χωρα εκτος ΕΕ (Ιαπωνία/Ταυλανδη) με vat

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, aces είπε

Το Standard shipping εξυπηρετειται απο τα ΕΛΤΑ οποτε πας σε χρεωσεις ΕΛΤΑ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf

Οι ιδιωτικες κουριερ fedex,dhl εφοσον ειναι απο χωρες εκτος ΕΕ το κοστος ανεβαινει εκθετικα και η καθεμια εχει δικο της τιμοκαταλογο διπλασια/τριπλασια σε συγκριση με ΕΛΤΑ.

Εφοσον χρειαζεσαι το προιον επιλεγεις Standard shipping το οποιο στο συνολο του θα εχει μικροτερη χρεωση συνολικα ή το αγοραζεις/επιλεγεις απο καποια χωρα εντος ΕΕ εστω και λιγο ακριβοτερο εφοσον ειναι καπου διαθεσιμο. 

Δες και εδω ενα παραδειγμα αγορας απο χωρα εκτος ΕΕ (Ιαπωνία/Ταυλανδη) με vat

Ήσουν κατατοπιστικότατος!!!! σε υπέρ ευχαριστώ!!!

• Like 1
Δημοσ.

Περιμενω μια αποστολη απο Αμερικη, με tracking της USPS, τυπου LX......US.

Μπορω απο καποια σελιδα, να δω το επομενο ελληνικο tracking, απο Ελτα ή οποια αλλη, θα κληθει να μου παραδοσει τελικα το δεμα; Γιατι το εν λογω, εχει να ανανεωθει πανω απο 12 μερες, με τελευταια ενδειξη

Your item was processed through a facility in GREECE on January 9, 2025 at 8:07 am. The item is currently in transit to the destination.

Δημοσ.
34 minutes ago, mindreader said:

Περιμενω μια αποστολη απο Αμερικη, με tracking της USPS, τυπου LX......US.

Μπορω απο καποια σελιδα, να δω το επομενο ελληνικο tracking, απο Ελτα ή οποια αλλη, θα κληθει να μου παραδοσει τελικα το δεμα; Γιατι το εν λογω, εχει να ανανεωθει πανω απο 12 μερες, με τελευταια ενδειξη

Your item was processed through a facility in GREECE on January 9, 2025 at 8:07 am. The item is currently in transit to the destination.

Δες στο parcelsapp, όμως νομίζω ότι δεν αλλάζει το συγκεκριμένο tracking, μένει το ίδιο μέχρι τη παράδοση, όταν το σκαναρουν τα ΕΛΤΑ θα σου βγάλει ενημέρωση

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη και ευχαριστω προκαταβολικά για οποιαδήποτε άποψη / γνώμη / εμπειρία.

Θελω να κάνω μια αγορά κάποια αρώματα από site που εδρεύει στην Αμερική.( 2 αρώματα των 100ml)

Η εταιρεία στέλνει με UPS και FedEX

Γνωρίζετε πάνω κάτω αν και τι κοστούμι θα πληρώσω ?

Ευχαριστω και πάλι!

Δημοσ.
15 ώρες πριν, sam187 είπε

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη και ευχαριστω προκαταβολικά για οποιαδήποτε άποψη / γνώμη / εμπειρία.

Θελω να κάνω μια αγορά κάποια αρώματα από site που εδρεύει στην Αμερική.( 2 αρώματα των 100ml)

Η εταιρεία στέλνει με UPS και FedEX

Γνωρίζετε πάνω κάτω αν και τι κοστούμι θα πληρώσω ?

Ευχαριστω και πάλι!

Οι ιδιωτ.κουριερ εχει η καθεμια τον δικο της τιμοκαταλογο που ειναι x 3 σε συγκριση με το απλο ταχυδρομειο ΕΛΤΑ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf

Απλα περιμενεις κανεις δεν ξερει ποσο παει σιγουρα το κοστος με UPS dhl ανεβαινει εκθετικά.

• Like 2
Δημοσ.

Παίδες μια βοήθεια, καθότι έχω πολλά χρόνια να κάνω τη διαδικασία.

Ελαβα κάποια προϊόντα από Aliexpress με τα οποία έχω πρόβλημα και δεν είμαι σίγουρος ποιός είναι ο βέλτιστος τρόπος να πάρω μερική επιστροφή, χωρίς να χρειαστεί να τα γυρίσω καθώς εκεί γίνεται τελείως ασύμφορο.

1) Μια ενδοσκοπική κάμερα (συνδεόμενη μέσω κινητού - τη πήρα για ελέγχους στο αυτοκίνητο) : πρακτικά δεν δείχνει τίποτα, τελείως άχρηστη, δεν διακρίνεις σχεδόν καθόλου τί βλέπεις.
Τη πήρα μήπως ελέγξω βαλβίδες, κυλίνδους στο αμάξι έτσι πρόχειρα, αλλά εκτός της εμφάνισης μιας επιφάνειας, δεν βλέπεις τίποτα συγκεκριμένο...δεν περίμενα πολλά, αλλά όχι κι έτσι.

2) Μια θήκη NVMe δίσκου:
α) δεν ασφαλίζει στη βάση για να είναι σταθερός ο SSD, (έχει βίδα και μικρό αποστάτη, αλλά δεν έχει σπείρωμα για τη βίδα στη πλαστική βάση! ) 
β) δεν υπερβαίνει τα 41,5mb/s ενώ διαφημίζεται ως USB 3.2 (συνδεδεμένη σε θύρα 3.2 < B450 μητρική)
γ) το καλώδιο της συσκευασίας δεν λειτουργεί.

3) κάτι γάντια που επιτρέπουν κ χειρισμό κινητού: είναι στραβοραμμένα, έχουν μια εσωτερική μικρότερη φόδρα που πρακτικά μειώνει το μέγεθος του γαντιού & χοντρες ραφές ενδιάμεσα που καθιστούν τον έλεγχο κινητού με τα δάχτυλα σχεδόν αδύνατο.

Αυτά πώς είναι καλύτερα να τα δηλώσω στη προσφυγή;

1. Item does not match description > a) item b) functions c) item specifications / not as described (κάτι άλλο) ;

2. item defective or doesn't work > a) product flaw b) poor quality c) does not work properly ;

Μου δίνει δυνατότητα να ζητήσω μερική επιστροφή (δήλωση ποσού επιστροφής), αλλα ακριβώς από κάτω λέει "return method : drop off) και δεν θέλω να εγκλωβιστώ στη φυσική επιστροφή των προϊόντων, καθότι είναι τελείως ασυμφορη.

Ποιά είναι τώρα η διαδικασία;
Δηλώνω εγώ το πρόβλημα και τί θέλω; Ο πωλητής μπορεί να ορίσει επιστροφή αντικειμένου ή μη; Προσφέρεται κάποια επιλογή παραπάνω περισσότερο γι αυτα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, definitio είπε

Παίδες μια βοήθεια, καθότι έχω πολλά χρόνια να κάνω τη διαδικασία.

Ελαβα κάποια προϊόντα από Aliexpress με τα οποία έχω πρόβλημα και δεν είμαι σίγουρος ποιός είναι ο βέλτιστος τρόπος να πάρω μερική επιστροφή, χωρίς να χρειαστεί να τα γυρίσω καθώς εκεί γίνεται τελείως ασύμφορο.

1) Μια ενδοσκοπική κάμερα (συνδεόμενη μέσω κινητού - τη πήρα για ελέγχους στο αυτοκίνητο) : πρακτικά δεν δείχνει τίποτα, τελείως άχρηστη, δεν διακρίνεις σχεδόν καθόλου τί βλέπεις.
Τη πήρα μήπως ελέγξω βαλβίδες, κυλίνδους στο αμάξι έτσι πρόχειρα, αλλά εκτός της εμφάνισης μιας επιφάνειας, δεν βλέπεις τίποτα συγκεκριμένο...δεν περίμενα πολλά, αλλά όχι κι έτσι.

2) Μια θήκη NVMe δίσκου:
α) δεν ασφαλίζει στη βάση για να είναι σταθερός ο SSD, (έχει βίδα και μικρό αποστάτη, αλλά δεν έχει σπείρωμα για τη βίδα στη πλαστική βάση! ) 
β) δεν υπερβαίνει τα 41,5mb/s ενώ διαφημίζεται ως USB 3.2 (συνδεδεμένη σε θύρα 3.2 < B450 μητρική)
γ) το καλώδιο της συσκευασίας δεν λειτουργεί.

3) κάτι γάντια που επιτρέπουν κ χειρισμό κινητού: είναι στραβοραμμένα, έχουν μια εσωτερική μικρότερη φόδρα που πρακτικά μειώνει το μέγεθος του γαντιού & χοντρες ραφές ενδιάμεσα που καθιστούν τον έλεγχο κινητού με τα δάχτυλα σχεδόν αδύνατο.

Αυτά πώς είναι καλύτερα να τα δηλώσω στη προσφυγή;

1. Item does not match description > a) item b) functions c) item specifications / not as described (κάτι άλλο) ;

2. item defective or doesn't work > a) product flaw b) poor quality c) does not work properly ;

Μου δίνει δυνατότητα να ζητήσω μερική επιστροφή (δήλωση ποσού επιστροφής), αλλα ακριβώς από κάτω λέει "return method : drop off) και δεν θέλω να εγκλωβιστώ στη φυσική επιστροφή των προϊόντων, καθότι είναι τελείως ασυμφορη.

Ποιά είναι τώρα η διαδικασία;
Δηλώνω εγώ το πρόβλημα και τί θέλω; Ο πωλητής μπορεί να ορίσει επιστροφή αντικειμένου ή μη; Προσφέρεται κάποια επιλογή παραπάνω περισσότερο γι αυτα;

ενδοσκοπική κάμερα = 2. item defective or doesn't work

Μια θήκη NVMe δίσκου: = 2. item defective or doesn't work

κάτι γάντια που επιτρέπουν κ χειρισμό κινητού: = product flaw

Πρέπει όμως να αποδείξεις όλα αυτά είτε με φώτο αλλά καλύτερα με βίντεο.

Παρόμοια κάμερα έχω πάρει και εγώ, αλλά δουλεύει πολύ καλά. Την είχα πάρει από το Bundle deals στα 2,84€

Και θήκη ίδια με αυτή που πήρες και εσύ αλλά με άσπρα γράμματα και logo. Μόλις το ξανά έβαλα τώρα να δοκιμάσω ταχύτητες με πολυ παλιο nvme 128gb και είναι οκ. Και αυτό το πήρα από το bundle deals στα 5,23€

Τελευταία φορά που έκανα εγώ, είχε την επιλογή. Δες εδώ πως και τι έκανα https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/278/#findComment-59618840

Αν εσύ βλέπεις κάτι διαφορετικό, καλύτερα γράψε εδώ μήπως άλλαξε κάτι και κάποιος έκανε πρόσφατα και μπορεί να σε βοηθήσει.

Screenshot 2025-01-27 214759.png

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
1 hour ago, sakisgri said:

Τελευταία φορά που έκανα εγώ, είχε την επιλογή. Δες εδώ πως και τι έκανα https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/278/#findComment-59618840

Αν εσύ βλέπεις κάτι διαφορετικό, καλύτερα γράψε εδώ μήπως άλλαξε κάτι και κάποιος έκανε πρόσφατα και μπορεί να σε βοηθήσει.

Θα το κοιτάξω, πάντως εμένα ό,τι και να διαλέξω ως αιτιολογία βλέπω το ακόλουθο

Screenshot2025-01-27at21-20-39Returns_refunds.png.9527b1737c07522eed6aff21d521d618.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, definitio είπε

Θα το κοιτάξω, πάντως εμένα ό,τι και να διαλέξω ως αιτιολογία βλέπω το ακόλουθο

Screenshot2025-01-27at21-20-39Returns_refunds.png.9527b1737c07522eed6aff21d521d618.png

Δοκίμασε να δεις αν βγάλει κάτι διαφορετικό με "item defective or doesn't work"

EDIT: τώρα είδα το δοκίμασες.

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.
11 minutes ago, sakisgri said:

Δοκίμασε να δεις αν βγάλει κάτι διαφορετικό με "item defective or doesn't work"

EDIT: τώρα είδα το δοκίμασες.

Ποιά θήκη πήρες εσύ, μπορείς να παραθέσεις σύνδεσμο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, definitio είπε

Ίδια με τη δική σου.

Από αυτό το shop https://www.aliexpress.com/item/1005007038814969.html αλλά από το Bundle deals στα 5,23€ Το περίεργο είχα αφήσει review με 5 αστέρια (νομίζω είχα ανεβάσει και φώτο) αλλά δεν το βλέπω, ισως επειδη ηταν απο το Bundle deals και να φαίνεται μόνο εκεί, δεν ξέρω.

Κανε search στο Bundle deals "CoolFish M2 SSD Case NVMe" να δεις αν το βγάζει, δλδ αν το έχει ακόμα εκεί.

1 ώρα πριν, definitio είπε

Άμα σου πω ότι μόλις κοίταξα τα reviews από το κινητό και είδα και το δικό σου, ακριβώς αυτά που γράφεις εδώ με όνομα G***s

Εγώ είμαι ο s***r και δεν είχα ανεβάσει φώτο τελικά.

Από το ίδιο κατάστημα το πήραμε. Εμένα όπως βλέπεις και στη φώτο δουλεύει καλά όμως.

Επίσης βλέπω από τη φώτο σου το κεφάλι της βίδας είναι τεράστια με σχέση τη δική μου, η δική μου είναι τόσο μικρή που χάνεται μέσα στη χρυσή ροδέλα.

Επεξ/σία από sakisgri

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...