Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να ρωτησω κατι μπας και ειναι η ιδεα μου. αραια και που παραγγελνω απο aliexpress και συνηθως προτιμαω choice με 3+ αντικειμενα ~10ε για τα δωρεαν μεταφορικα και οτι δεν εχουν χαθει ποτε (σωστο tracking).

ειναι ιδεα μου ή εχουν ανεβασει αρκετα τις τιμες οι κινεζοι στα μικροαντικειμενα; πχ κατι που φυσιολογικα θα εκανε ~1ευρω, το εχουν στα 3-3.5ευρω για να βαλουν choice, μου φαινεται οτι και παλιοτερα γινοταν αυτο αλλα με πολυ μικροτερες διαφορες. πχ αντε να εκανε 1.5ευρω. φυσικα χωρις choice δεν συμφερει γιατι για το ιδιο αντικειμενο βαζουν 3ευρω μεταφρικα.

εχετε παρατηρησει εσεις κατι τετοιο; ημουν σε φαση οτι καλυτερα να παω jumbo μια βολτα που σιγουρα θα βρω αυτο που θελω, ενιωθα οτι δεν αξιζε να προχωρησω σε παραγγελια, ενω παλιοτερα λογω καλυτερων τιμων θα συμπληρωνα πιο ευκολα το 10ρικο με πιο πολλα αντικειμενα σε καλυτερες τιμες το καθενα

• Like 1
  • Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 minutes ago, greekboy said:

να ρωτησω κατι μπας και ειναι η ιδεα μου. αραια και που παραγγελνω απο aliexpress και συνηθως προτιμαω choice με 3+ αντικειμενα ~10ε για τα δωρεαν μεταφορικα και οτι δεν εχουν χαθει ποτε (σωστο tracking).

ειναι ιδεα μου ή εχουν ανεβασει αρκετα τις τιμες οι κινεζοι στα μικροαντικειμενα; πχ κατι που φυσιολογικα θα εκανε ~1ευρω, το εχουν στα 3-3.5ευρω για να βαλουν choice, μου φαινεται οτι και παλιοτερα γινοταν αυτο αλλα με πολυ μικροτερες διαφορες. πχ αντε να εκανε 1.5ευρω. φυσικα χωρις choice δεν συμφερει γιατι για το ιδιο αντικειμενο βαζουν 3ευρω μεταφρικα.

εχετε παρατηρησει εσεις κατι τετοιο; ημουν σε φαση οτι καλυτερα να παω jumbo μια βολτα που σιγουρα θα βρω αυτο που θελω, ενιωθα οτι δεν αξιζε να προχωρησω σε παραγγελια, ενω παλιοτερα λογω καλυτερων τιμων θα συμπληρωνα πιο ευκολα το 10ρικο με πιο πολλα αντικειμενα σε καλυτερες τιμες το καθενα

Εγω ψωνιζω απο shein.

Εχω παρατηρησει, παραδοξως, οτι ενω μεν πολλα πραγματα τα εχει φτηνοτερα το shein, και γενικως το shein εχει συνηθως και καλυτερη ποιοτητα, παρολα αυτα, υπαρχουν πολλα πραγματα, που τα εχει φτηνοτερα το jumbo απο το shein, μερικες φορες πολυ φθηνοτερα.

Πχ, εψαχνα για 'αντιολισθητικο' λαστιχο, που βαζεις κατω απο τα χαλια, για να μη γλυστρανε. Στο jumbo, εχει αξιοπρεπεστατο, με 1 ευρω. Δοκιμασμενο, μια χαρα. Στο shein εβρισκα με διπλασια/τριπλασια τιμη!

Επισης εψαχνα για θηκες κουστουμιων. Παλι φτηνοτερο το Jumbo, και μιλω για παρομοιας ποιοτητας και στυλ προιοντα.

Πως καταφερνει το jumbo, να ειναι ουσιαστικα 'μεσαζων', να τα φερνει απο εκει, και να τα πουλα και φτηνοτερα;

Βεβαια, κανεις δεν μπορει να φτασει καταστηματα τυπου shein, τοσο σε ποικιλια κωδικων (οτι βαλει ανθρωπου νους), οσο και σε πιο ποιοτικα απο του jumbo σε γενικες γραμμες (στο jumbo παιζει πολυ φολα σε τιμες χωμα), και γενικως, το shein τα εχει ολα και συμφερει οπως λεμε. Ρουχα, ειδη σπιτιου, εργαλεια, gadgets, τα παντα. Και με κριτικες απο κατω κλπ

Ομως και παλι, δεν καταλαβαινω, πως το jumbo στην Ελλαδα, μπορει να εχει φτηνοτερα απο αυτους, καποια προιοντα.

Αρα, εκει που ημουν να καταργησω εντελως το jumbo, τελικα χτυπω να δω τιμες στο e-jumbo και ενω ο κυριος ογκος στα παντα ειναι απο shein, τελικα μια στο τοσο παω και στο jumbo, αφου τα εχει φτηνοτερα απο shein καποια πραγματα.

• Like 1
Δημοσ.
On 17/12/2024 at 23:31, vaga1um3 said:

Αγορά απο amazon.co.uk ~ 30€ 

δηλωμένα 2 προϊόντα ως δώρα 

Αποστολέα : Amazon Eu Sarl 

Σήμερα στο tracking εμφανίζει :

DPD κολλημενα στα customs. 

θα έχω θεματάκι πιστεύετε; 

@vaga1um3 δώσε αν έχεις κάποιο update - έκανα και γω τις προάλλες μια αγορά και ούτε εμένα μου είχε εμφανίσει import taxes (<150Ε). Στο παρελθόν δεν είχα πρόβλημα γενικά (και μετά το brexit) αλλά είχα καιρό να κάνω αγορά από το UK. Θα ενημερώσω και μένα πώς θα πάει.

Για την ώρα το τελευταίο update είναι:

Parcel arrived at a carrier facility
Dpd (nederland) B.v., GR

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tonypapadovic είπε

@vaga1um3 δώσε αν έχεις κάποιο update - έκανα και γω τις προάλλες μια αγορά και ούτε εμένα μου είχε εμφανίσει import taxes (<150Ε). Στο παρελθόν δεν είχα πρόβλημα γενικά (και μετά το brexit) αλλά είχα καιρό να κάνω αγορά από το UK. Θα ενημερώσω και μένα πώς θα πάει.

Για την ώρα το τελευταίο update είναι:

Parcel arrived at a carrier facility
Dpd (nederland) B.v., GR

Καλημερα. 
μπηκα στο tracking της DPD κ οχι του amazon χθες βραδυ. 

μου εβγαλε  status customs clearance completed κ μετά ότι εχει φύγει για τη χωρα προορισμού. 

άρα… καταλαβαίνω ότι το γλυτώσαμε το φέσι… 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

αγορά απο αγγλικό κατάστημα που στέλνει τα προιόντα μέσω Βελγίου. Παλιότερα, πριν 2 μήνες, δεν είχα πληρώσει κάτι επιπλέον αγοράζοντας από το ίδιο κατάστημα. Τώρα μου βγάζει το εξής στο status "Το αντικείμενο έχει πάρει διασάφηση". Αυτό σημαίνει ότι πληρώνω κάτι παραπάνω;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kitharas είπε

Καλημέρα,

αγορά απο αγγλικό κατάστημα που στέλνει τα προιόντα μέσω Βελγίου. Παλιότερα, πριν 2 μήνες, δεν είχα πληρώσει κάτι επιπλέον αγοράζοντας από το ίδιο κατάστημα. Τώρα μου βγάζει το εξής στο status "Το αντικείμενο έχει πάρει διασάφηση". Αυτό σημαίνει ότι πληρώνω κάτι παραπάνω;

Καλησπέρα. Απ' ότι ξέρω όταν γράφει έχει πάρει διασάφηση ελευθερώνονται άμεσα από το τελωνείο δλδ δεν περνάει καν και εννοείται δεν υπάρχει καποια χρέωση.

Ενημέρωσε όμως αν θες όταν παραλάβεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Καλησπέρα. Απ' ότι ξέρω όταν γράφει έχει πάρει διασάφηση ελευθερώνονται άμεσα από το τελωνείο δλδ δεν περνάει καν και εννοείται δεν υπάρχει καποια χρέωση.

Ενημέρωσε όμως αν θες όταν παραλάβεις.

Ευχαριστώ,
θα ενημερώσω

Δημοσ.

Μια ερωτηση επειδη εχω να αγορασω απο αγγλια 5+ χρονια.

image.png.20dcbc3bad7fa1602444bfb5d43b6c78.png

Στο παραπανω, πληρωνω τελωνειο; Η τιμη του προϊοντος ειναι στα 10 ευρω, και με τα μεταφορικα παει στα 16. Ειναι απο ebay.uk.

Γενικοτερα τι ακριβως παιζει με αγγλια και τελωνειο; Υπαρχει καπου συγκεντρωμενο το υλικο για να διαβασω;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Μια ερωτηση επειδη εχω να αγορασω απο αγγλια 5+ χρονια.

image.png.20dcbc3bad7fa1602444bfb5d43b6c78.png

Στο παραπανω, πληρωνω τελωνειο; Η τιμη του προϊοντος ειναι στα 10 ευρω, και με τα μεταφορικα παει στα 16. Ειναι απο ebay.uk.

Γενικοτερα τι ακριβως παιζει με αγγλια και τελωνειο; Υπαρχει καπου συγκεντρωμενο το υλικο για να διαβασω;

Αν στο checkout δεις import charges η Duties, σίγουρα δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω. Και να σε χρεώσουν τα παίρνεις πίσω από το ebay.

Αν δεν έχει τοτε παίζει αν έκανε την διαδικασία με το IOSS σωστά ο πωλητής αν το έκανε πάλι δεν πληρώνεις τπτ. Αν δεν το έκανε ανάλογα τι ακριβώς δεν έκανε θα εχεις μια (μάλλον) μικρή χρέωση.

Αυτά επειδή βλέπω Royal Mail και θα έρθει με τα ΕΛΤΑ.

Αν θες διάβασε η ρώτα και στο θέμα για το ebay εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/191319-οδηγός-αγορών-για-ebay-2/page/737/

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Dennis077 είπε

Γειά σας, θέλω να ρωτήσω αν αγοράσω από Amazon uk ένα προϊόν που κοστίζει 24£ και με  μεταφορικά 8£ θα πληρώσω και τελωνείο;

Οτι αναφερθηκε στο προηγ. ποστ ισχυουν μεσες-ακρες και για αγορα απο amazon.

Αν στα εχει συμπεριλαβει στο τελικο checkout κατα την πληρωμη δεν θα εχεις επιπλεον χρεωση διαφορετικα θα περασει τελωνειακο ελεγχο με βαση τον τιμοκαταλογο των ΕΛΤΑ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf αν ερθει με απλο ταχυδρομειο η αποστολη.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/11/2024 στις 6:27 ΜΜ, sakisgri είπε

Με λίγα λόγια ότι σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω.

Για να πληρωσεις τα λιγότερα αυτό που θέλεις ειναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ (Να φύγει από Κίνα με China Post η EMS). Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α. + τέλη εκτελωνισμού που στην περίπτωση σου ειναι 20€ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf. Και δασμοί ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα περισσότερα προϊόντα έχουν 3,5% δασμοί, καποια προϊόντα τεχνολογίας όπως το laptop ειναι ατελώς και καποια περίεργα προϊόντα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό. Μπορείς να δεις σε ποια κατηγορία ανήκει το προϊόν που θες να πάρεις εδώ https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf Προσωπικά δεν θα το έψαχνα καν, θα υπολόγιζα 3,5%.

Αν γίνει όπως πιο πάνω θα πληρωσεις στα ΕΛΤΑ περίπου 130€ (96€ Φ.Π.Α + 20€ τέλη εκτ. + 14€ δασμοί) .

Για να πληρωσεις λιγότερα θα πρέπει να έρθει με τα ΕΛΤΑ και ο πωλητής να δηλώσει χαμηλότερη αξία για το δέμα. π.χ. Αν ο πωλητής δηλώσει 149€ τοτε θα πληρωσεις 35,76€ Φ.Π.Α. + 15€ τέλη εκτελωνισμού και αν βάλουμε 3,5% δασμοί + 5,21€ σύνολο περίπου 56€ δλδ λιγότερα από τα μισά. Κατά 99% θα περασει με χαμηλότερη αξία, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να το κοιτάξουν παραπάνω και είτε να ζητήσουν απόδειξη για την αγορά η να το κοστολογήσουν όσο νομίζουν οι ίδιοι.

Αν έρθει με ιδιωτική courier τύπου dhl, fedex, ups κτλ. τοτε θα πληρωσεις πολλά περισσότερα, ίσως 100€ φ.π.α και άλλα 100€ η courier. Για να είσαι σίγουρος θα πρέπει να πάρεις τηλ. στην ανάλογη courier και να ρωτήσεις πόσο θα βγει.

Μια καλή λύση και ίσως και πιο φτηνή ειναι να ρωτήσεις τον πωλητή αν μπορεί να στείλει με DDP (Delivery Duty Paid) δλδ όλα πληρωμένα μεχρι την πόρτα σου.

Για ένα προϊόν από Κίνα αξίας 25€ και αποστολή με ταχυδρομείο πληρώνω 

6€ ΦΠΑ 

5€ τέλη εκτελωνισμού 

0,875€ δασμούς ?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ronnie79 είπε

Για ένα προϊόν από Κίνα αξίας 25€ και αποστολή με ταχυδρομείο πληρώνω 

6€ ΦΠΑ 

5€ τέλη εκτελωνισμού 

0,875€ δασμούς ?

Ναι, εκτός από δασμούς. Δασμοί έχουν τα δέματα από 150€ (χωρίς Φ.Π.Α) και πάνω.

Αν στην τελική τιμή ειναι ο Φ.Π.Α (δλδ Vat Included) δεν θα το ξανά πληρωσεις στην Ελλαδα. Σε αυτή την περίπτωση αν τα κάνει όλα σωστά ο πωλητής μπορεί και να μη πληρωσεις ούτε τέλη εκτελωνισμού, αλλά εκτός αν έχουν άλλοι αγοράσει από εκεί και το επιβεβαιώνουν δεν μπορεις να ξέρεις.

Αφού ειναι από Κίνα δες αν αυτό που θες υπάρχει στο Aliexpress (πιο πιθανό να υπάρχει). Όχι μόνο δεν θα πληρωσεις κάτι παραπάνω από την τελική τιμή, θα έρθει με την ACS σε κάνα 2 βδομάδες.

Αν δεν γνωρίζεις για αγορές από το Aliexpress, εδώ γράφω σχεδόν ότι χρειάζεται να ξέρεις για ασφαλής αγορές από το Aliexpress  https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907

• Like 1
Δημοσ.
On 20/12/2024 at 11:30, vaga1um3 said:

Καλημερα. 
μπηκα στο tracking της DPD κ οχι του amazon χθες βραδυ. 

μου εβγαλε  status customs clearance completed κ μετά ότι εχει φύγει για τη χωρα προορισμού. 

άρα… καταλαβαίνω ότι το γλυτώσαμε το φέσι… 

Ένα update από μένα για αγορά από amazon.uk αξίας 113 GBP,  απεστάλη μέσω DPD στις 18/12, πέρασε από δυο τρεις χώρες και έφτασε σήμερα με ACS (όλως περιέργως άμεσα και μία βδομάδα νωρίτερα από το estimation).

Δεν είχε βγάλει ξεχωριστό πεδίο Import Tax Deposit στο checkout, μόνο shipping costs και Sold by: Amazon EU S.a.r.L.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...