ManosGeorg Δημοσ. Δευτέρα στις 09:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:25 μμ Καλησπέρα, Παράγγειλα κάτι microcontolers από την elecrow (βλέπω ότι δεν έχει ξαναέρθει στο forum το συγκεκριμένο site) Η αξία τους: Subtotal $22.75 Shipping & Handling $3.96 Estimated Total $26.71 Shipping Method: Shipping Method - Economy Express(8-11 Business Days) Δεν Αναγράφει κάποια εταιρία. Μπήκα να δω τι λένε στο site τους για φόρους και βρήκα αυτό "You should expect to pay any amount charged by the government in your respective country. This includes, and is not limited to, duties, taxes and any extra fees charged by the courier company." Επειδή δεν έχω πολύ εμπύρια από κίνα πέρα από ali, Ξέρουμε αν θα περάσει τελώνιο? με τι εταιρία θα έρθει? και ποσό θα μου το κάτσουν στο τέλος?(τάξη μεγέθους)
Junior22 Δημοσ. Τρίτη στις 10:44 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:44 πμ 16 ώρες πριν, sakisgri είπε Με λίγα λόγια ότι σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω. Για να πληρωσεις τα λιγότερα αυτό που θέλεις ειναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ (Να φύγει από Κίνα με China Post η EMS). Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α. + τέλη εκτελωνισμού που στην περίπτωση σου ειναι 20€ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf. Και δασμοί ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα περισσότερα προϊόντα έχουν 3,5% δασμοί, καποια προϊόντα τεχνολογίας όπως το laptop ειναι ατελώς και καποια περίεργα προϊόντα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό. Μπορείς να δεις σε ποια κατηγορία ανήκει το προϊόν που θες να πάρεις εδώ https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf Προσωπικά δεν θα το έψαχνα καν, θα υπολόγιζα 3,5%. Αν γίνει όπως πιο πάνω θα πληρωσεις στα ΕΛΤΑ περίπου 130€ (96€ Φ.Π.Α + 20€ τέλη εκτ. + 14€ δασμοί) . Για να πληρωσεις λιγότερα θα πρέπει να έρθει με τα ΕΛΤΑ και ο πωλητής να δηλώσει χαμηλότερη αξία για το δέμα. π.χ. Αν ο πωλητής δηλώσει 149€ τοτε θα πληρωσεις 35,76€ Φ.Π.Α. + 15€ τέλη εκτελωνισμού και αν βάλουμε 3,5% δασμοί + 5,21€ σύνολο περίπου 56€ δλδ λιγότερα από τα μισά. Κατά 99% θα περασει με χαμηλότερη αξία, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να το κοιτάξουν παραπάνω και είτε να ζητήσουν απόδειξη για την αγορά η να το κοστολογήσουν όσο νομίζουν οι ίδιοι. Αν έρθει με ιδιωτική courier τύπου dhl, fedex, ups κτλ. τοτε θα πληρωσεις πολλά περισσότερα, ίσως 100€ φ.π.α και άλλα 100€ η courier. Για να είσαι σίγουρος θα πρέπει να πάρεις τηλ. στην ανάλογη courier και να ρωτήσεις πόσο θα βγει. Μια καλή λύση και ίσως και πιο φτηνή ειναι να ρωτήσεις τον πωλητή αν μπορεί να στείλει με DDP (Delivery Duty Paid) δλδ όλα πληρωμένα μεχρι την πόρτα σου. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Άρα πρέπει να μην είναι κάποια από τις μεγάλες ιδιωτικές μεταφορικές σωστά? Τον εκτελωνισμο τον περιμένω πως θα τον πληρώσω, απλώς δεν θέλω να δώσω έξτρα 100+ για την μεταφορική. Έχω ρωτήσει να αναγράφεται χαμηλοτερη των 150€ αξία αλλά μου είπανε πως δεν το κάνουν αυτοί. 1
sakisgri Δημοσ. Τρίτη στις 04:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:14 μμ 5 ώρες πριν, Junior22 είπε Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Άρα πρέπει να μην είναι κάποια από τις μεγάλες ιδιωτικές μεταφορικές σωστά? Ναι σωστά, εκτός αν στείλει με DDP (Delivery Duty Paid) τοτε δεν σε νοιάζει με ποια μεταφορική θα έρθει αφού θα ειναι όλα πληρωμένα μεχρι την πόρτα σου. 1
Martyrs333 Δημοσ. Τρίτη στις 09:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:33 μμ Θελω να παραγγειλω απο το American Eagle και θα μου τα στειλουν απο ΗΠΑ, λογικα για να δικαιουμαι και free shipping θα τα αποστειλουν με USPS και αρα θα ερθουν με ΕΛΤΑ σωστα? Απλα αναρωτιεμαι γνωριζει κανεις γενικοτερα επειδη εχω καιρο να παραγγειλω απο Αμερικη εαν οντως μπορει να ισχυσει αυτο που λεει PREPAID DUTIES AND TAXES και να μην πληρωσω καθολου τελωνειο?????? Μιλησα και στο τσατ τους και μου ειπαν να τους στειλω εμαιλ αφου κανω την παραγγελια για να κανουν waive τα fees.Ξερει καποιος να μου πει αν οντως θα ισχυσει ? https://ibb.co/JycMw8p
sakisgri Δημοσ. Τετάρτη στις 01:24 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:24 πμ 3 ώρες πριν, Martyrs333 είπε Θελω να παραγγειλω απο το American Eagle και θα μου τα στειλουν απο ΗΠΑ, λογικα για να δικαιουμαι και free shipping θα τα αποστειλουν με USPS και αρα θα ερθουν με ΕΛΤΑ σωστα? Απλα αναρωτιεμαι γνωριζει κανεις γενικοτερα επειδη εχω καιρο να παραγγειλω απο Αμερικη εαν οντως μπορει να ισχυσει αυτο που λεει PREPAID DUTIES AND TAXES και να μην πληρωσω καθολου τελωνειο?????? Μιλησα και στο τσατ τους και μου ειπαν να τους στειλω εμαιλ αφου κανω την παραγγελια για να κανουν waive τα fees.Ξερει καποιος να μου πει αν οντως θα ισχυσει ? https://ibb.co/JycMw8p Ναι με τα ΕΛΤΑ θα έρθει. Εφόσον το γράφουν κατά 99% έτσι θα ειναι. Δεν νομίζω να χρειαστεί αλλά καλού κακού κράτα τις συνομιλίες και την φώτο που έβαλες στο λινκ πιο πάνω και αν έρθει και περασει τελωνειο και χρεωθείς ζήτα τα χρήματα πίσω. Αν και αν χρεωθείς δεν θα ειναι κάποιο σημαντικό ποσό εφόσον έρθει με τα ΕΛΤΑ όπως θα δεις και στον τιμοκατάλογο τους εδώ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf Επισης αν έχει τρόπο πληρωμής με paypal πλήρωσε με paypal και αν στραβώσει και πληρωσεις τελωνειο και δεν σου δίνει τα χρήματα πίσω το κατάστημα κανε αμφισβήτηση στην paypal ανεβάζοντας την φώτο και τις συνομιλίες και φώτο από την απόδειξη που πλήρωσες συν φώτο από το αυτοκόλλητο από το τελωνειο που θα ειναι κολλημένο στο δέμα για να τα πάρεις πίσω από την paypal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα