giorgos147 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μελλοντικά σε κάποιον θα φανεί χρήσιμο, οπότε γράφω τι έγινε με τη δική μου περίπτωση. Το τελωνείο που ανέλαβε τη διαδικασία για να μου εκδώσει το EORI number, με ενημέρωσε πως όντως για προϊόντα με αξία άνω των 1.000€ (μόνο αξία; με Φ.Π.Α.; Δε γνωρίζω), χρειάζεται ακόμη και για ιδιώτες. Στην αρχή ήταν λίγο διστακτικοί τύπου "και συ τι το χρειάζεσαι;", όταν όμως τους εξήγησα, κινήθηκαν άμεσα και μου ανέφεραν τα παραπάνω. Η διαδικασία απλή, σύντομη και δεν είχε κάποιο κόστος. Για την ιστορία, έτυχε να ρωτήσω και άλλον εκτελωνιστή ο οποίος μου ανέφερε το ίδιο. Απλά λέει, με εισαγωγές από Βρετανία είναι πιο σφικτά τα πράγματα για αυτό ζητάνε EORI πιο έντονα, σε αντίθεση με π.χ. εισαγωγή από Αμερική που συνήθως δε ζητείται. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2024 από giorgos147 1
L-Griever Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Γεια σας. Γνωρίζει κανείς εάν μπορούμε να πάρουμε πίσω τα έξοδα τελωνείου πχ από την ΕΛΤΑ; Το δέμα πρόκειται να επιστραφεί πίσω μέσω ebay και με ενημέρωσαν από την εξυπηρέτηση πελατών ότι για αυτό το θέμα, πρέπει να ρωτήσω το ταχυδρομείο...
villasg Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2024 Καλημερα παιδες . Μπορει καποιος να μου θυμησει πως υπολογιζουμε τι πληρωνουμε κατα την παραλαβη στα ΕΛΤΑ ( φορο εξοδα κλπ ) Εχω 2 πακετα ενα απο Ιαπωνια 60$ και ενα απο Ταυλανδη 90$ . Και για τα 2 τελειωσε ο τελωνειακος ελεγχος και προωθούνται για παράδοση "Τελωνειακός έλεγχος ολοκληρώθηκε-Αντικείμενο προς αποστολή"
hami21 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους παιδιά!! Οι ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΙ ΑΠΑΤΕΏΝΕΣ είναι ξεκάθαρα και μόνο στο BANNGOOD!! 😮💨😮💨 Μου ζήτησαν να το στείλω πίσω όπως και έκανα με βίντεο φωτός κτλπ πληρώνοντας και 29.50€ για την αποστολή το πακέτο έχει αξία 165.10€ Και τώρα αρνούνται να πληρώσουν φόρο για το πακέτο που αυτόι μου ζήτησαν να στείλω με tracking number και τώρα δεν το πληρώνουν οπότε γυρνάει πίσω! Το αντιλαμβάνεται ανθρώπινος νους αυτό που γίνεται ρε παιδιά??? Αλήθεια τώρα είναι για φτύσιμο η ξεφτίλες!! Μην πάρετε τίποτα από αυτούς τους απατεώνες! 😤 Και εικόνα για το πόσο ξεπεσμένοι ξεφτίλες είναι Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2024 από hami21
Rebelos2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά, είμαι σίγουρος ότι θα έχει απαντηθεί στο παρελθόν. Αγορά από Amazon us, περνάει από τελωνείο; Και αν ναι, πως υπολογίζεται το ποσό; Ευχαριστώ πολύ.
nikoslpp Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα έκανα μια αγορά από dhgate. To tracking ξεκινάει από LZ και τελειώνει σε CN,θα περάσει τελωνείο; το κόστος; έχω πληρώσει vat στο check out Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2024 από nikoslpp
tonypapadovic Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα παίδες Σχετικά με το amazon.uk καθώς έχω καιρό να πάρω κάτι, σε προιόν <150Ε πώς και δεν μου βγάζε κάποιο import fee deposit στο checkout? Βγάζει απλά Postage & Packing + 24% Vat. Είμαι οκ; Αγορά από Amazon EU Sàrl φυσικά On 20/11/2024 at 20:38, Rebelos2018 said: Καλησπέρα παιδιά, είμαι σίγουρος ότι θα έχει απαντηθεί στο παρελθόν. Αγορά από Amazon us, περνάει από τελωνείο; Και αν ναι, πως υπολογίζεται το ποσό; Ευχαριστώ πολύ. Το υπολογίζει το amazon κατά το checkout, θα το δεις σαν import fees deposit! 1
Newbie1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Ενας υπολογιστης απο Κινα, τιμολογημενος 3000 usd (2880 euro), θα πληρωσει για τελωνειο σιγουρα το ΦΠΑ 24% και απο εκει και περα ειναι ενας δασμος νομιζω αναλογα με το ειδος του προιοντος. Ποσο % ειναι αυτος περιπου ξερει κανεις; Υπαρχουν αλλοι φοροι;
sakisgri Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Newbie1 είπε Ενας υπολογιστης απο Κινα, τιμολογημενος 3000 usd (2880 euro), θα πληρωσει για τελωνειο σιγουρα το ΦΠΑ 24% και απο εκει και περα ειναι ενας δασμος νομιζω αναλογα με το ειδος του προιοντος. Ποσο % ειναι αυτος περιπου ξερει κανεις; Εδώ μπορεις να δεις πόσο δασμοί έχει το κάθε είδος. https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf Όπως θα δεις στην φώτο κάτω τα laptop ειναι ατελώς. 1 ώρα πριν, Newbie1 είπε Υπαρχουν αλλοι φοροι; Υπάρχουν τα τέλη εκτελωνισμού και οι ιδιωτικές εταιρίες courier χρεώνουν ότι θέλουν. Παρακάτω ειναι copy paste από εδώ - https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Αυτές οι χρεώσεις αφορούν τις αποστολές που υποδέχονται και εκτελωνίζουν οι συμβαλλόμενοι με τα ΕΛΤΑ εκτελωνιστές. Αν το πακέτο σας έχει σταλεί με μεταφορέα, μέλος της EMS, (δείτε ολα τα μέλη εδώ) τότε τον εκτελωνισμό των πακέτων σας, τον αναλαμβάνουν οι εκτελωνιστές που έχουν σύμβαση με τα ΕΛΤΑ (δεν είναι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ. Αν η μεταφορά του γίνεται μέσω ιδιωτικής Courier, όπως DHL, UPS, TNT, κτλ, τότε οι χρεώσεις αλλάζουν, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού είναι διαφορετικά για την κάθε εταιρία, ενώ υπάρχουν και έξτρα χρεώσεις όπως τα αποθήκευτρα κ.α. Αν το πακέτο σας έρχεται με κάποια από αυτές τις εταιρίες, και θέλετε να μάθετε το κόστος εκτελωνισμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά, ή να αναζητήσετε στο Google τους καταλόγους χρέωσης για τις τελωνειακές διαδικασίες, ή τον τιμοκατάλογο εκτελωνισμού της κάθε εταιρίας. Όπως κατάλαβες αυτό που θέλεις ειναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ, δλδ να φύγει από εκεί με το κρατικό ταχυδρομείο για να το αναλάβει το κρατικό ταχυδρομείο στην Ελλαδα. Τα ΕΛΤΑ έχουν τιμοκατάλογο https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf και λογικές τιμές. Μετά μίλα με τον πωλητή αν μπορεί να στείλει με DDP (Delivered duty paid) δλδ προπληρωμένα όλα τα έξοδα. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2024 από sakisgri 1
Newbie1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Εδώ μπορεις να δεις πόσο δασμοί έχει το κάθε είδος. https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf Ακριβως αυτον τον καταλογο εψαχνα. 2 ώρες πριν, sakisgri είπε Μετά μίλα με τον πωλητή αν μπορεί να στείλει με DDP (Delivered duty paid) δλδ προπληρωμένα όλα τα έξοδα. Ετσι φερνω καποια πακετα απο USA με Fedex και δεν πληρωνω τιποτα αλλο μεχρι την πορτα μου. Αλλα σ αυτην την περιπτωση ο κινεζος, τουλαχιστον στη σελιδα του, λεει οτι η Ελλαδα δεν υποστηριζεται για DDP. Του στελνω μηνυμα μηπως το ξαναδει και αλλαξει γνωμη, ΑΛΛΑ Το πιθανοτερο ειναι να ερθει με ιδιωτικη courier και να μπλεξω με τις εξωφρενικες τους χρεωσεις. Αν γινει αυτο και με ειδοποιησουν, μπορω να τους ριξω ακυρο και να εκτελωνισω με δικο μου μεσο; Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2024 από Newbie1
sakisgri Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 51 λεπτά πριν, Newbie1 είπε Το πιθανοτερο ειναι να ερθει με ιδιωτικη courier και να μπλεξω με τις εξωφρενικες τους χρεωσεις. Αν γινει αυτο και με ειδοποιησουν, μπορω να τους ριξω ακυρο και να εκτελωνισω με δικο μου μεσο; Μπορείς ναι, αλλά πάλι κάτι θα σε χρεώσουν. Θα πρέπει να πάρεις τηλ. στην ανάλογη courier και να ρωτήσεις το κόστος σε αυτή την περίπτωση. π.χ τα ΕΛΤΑ σε αυτή την περίπτωση χρεώνουν μόνο 15€ (όπως θα δεις και στον τιμοκατάλογο που έβαλα στο λινκ πιο πάνω) αλλά οι ιδιωτικές courier σίγουρα θα χρεώνουν παραπάνω. 1
Newbie1 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 15 ώρες πριν, sakisgri είπε Μπορείς ναι, αλλά πάλι κάτι θα σε χρεώσουν. Θα πρέπει να πάρεις τηλ. στην ανάλογη courier και να ρωτήσεις το κόστος σε αυτή την περίπτωση. π.χ τα ΕΛΤΑ σε αυτή την περίπτωση χρεώνουν μόνο 15€ (όπως θα δεις και στον τιμοκατάλογο που έβαλα στο λινκ πιο πάνω) αλλά οι ιδιωτικές courier σίγουρα θα χρεώνουν παραπάνω. Θυμαμαι ειχα παραλαβει απο Κινα κατι σε παρομοιο ποσο αλλα εχει 7-8 χρονια, πριν τις τελωνειακες αλλαγες. Και ειχα δεχτει ενα τηλ απο την κουριερ, νομιζω DHL ηταν, μου ειπαν για το κοστος και εκτελωνισμο στο Ελ. Βενιζελος. Αφου τους εριξα ακυρο λογω κοστους, το εστειλαν σε τελωνειο στην πολη μου και απο εκει το παρελαβε ενας εκτελωνιστης και το τακτοποιησε. Αλλα εχω πολυ αχνες μνημες και δεν θυμαμαι ποσα και ακριβης διαδικασια. Τελευταια ενας φιλος μου πηρε ενα πακετο κοντα στα 2000 απο ali, ο κινεζος το κοστολογησε 480 και η DHL του πηρε για τελωνειο κοντα 200 ευρω. Ευχαριστω για τις κατατοπιστικοτατες απαντησεις. 1
Junior22 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Θέλω να παραλάβω δέμα από Κίνα αξίας 400 ευρώ. Από όσο ξέρω το τελωνείο είναι 24% άρα θα δώσω έξτρα ~100ευρω. Υπάρχει περίπτωση να το γλυτώσω? Εννοώ αν είναι σύνηθες φαινόμενο, όχι μια στο εκατομμύριο. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να πληρώσω παραπάνω λεφτά, και όταν λέω παραπάνω δε μιλάω για 10-20 ευρώ αλλά για κάποιο ποσό άνω των 50ευρω.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Junior22 είπε Θέλω να παραλάβω δέμα από Κίνα αξίας 400 ευρώ. Από όσο ξέρω το τελωνείο είναι 24% άρα θα δώσω έξτρα ~100ευρω. Υπάρχει περίπτωση να το γλυτώσω? Εννοώ αν είναι σύνηθες φαινόμενο, όχι μια στο εκατομμύριο. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να πληρώσω παραπάνω λεφτά, και όταν λέω παραπάνω δε μιλάω για 10-20 ευρώ αλλά για κάποιο ποσό άνω των 50ευρω. Δεν θα πληρώσεις μονο φπα αλλά δασμους και τελη εκτελωνισμού, το ποσό θα είναι υπέρογκο και εξαρτάται απο το τελωνείο και την μεταφορική Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2024 από NikosKallithea
sakisgri Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Junior22 είπε Θέλω να παραλάβω δέμα από Κίνα αξίας 400 ευρώ. Από όσο ξέρω το τελωνείο είναι 24% άρα θα δώσω έξτρα ~100ευρω. Υπάρχει περίπτωση να το γλυτώσω? Εννοώ αν είναι σύνηθες φαινόμενο, όχι μια στο εκατομμύριο. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να πληρώσω παραπάνω λεφτά, και όταν λέω παραπάνω δε μιλάω για 10-20 ευρώ αλλά για κάποιο ποσό άνω των 50ευρω. Με λίγα λόγια ότι σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω. Για να πληρωσεις τα λιγότερα αυτό που θέλεις ειναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ (Να φύγει από Κίνα με China Post η EMS). Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ θα πληρωσεις τον Φ.Π.Α. + τέλη εκτελωνισμού που στην περίπτωση σου ειναι 20€ https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf. Και δασμοί ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Τα περισσότερα προϊόντα έχουν 3,5% δασμοί, καποια προϊόντα τεχνολογίας όπως το laptop ειναι ατελώς και καποια περίεργα προϊόντα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό. Μπορείς να δεις σε ποια κατηγορία ανήκει το προϊόν που θες να πάρεις εδώ https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf Προσωπικά δεν θα το έψαχνα καν, θα υπολόγιζα 3,5%. Αν γίνει όπως πιο πάνω θα πληρωσεις στα ΕΛΤΑ περίπου 130€ (96€ Φ.Π.Α + 20€ τέλη εκτ. + 14€ δασμοί) . Για να πληρωσεις λιγότερα θα πρέπει να έρθει με τα ΕΛΤΑ και ο πωλητής να δηλώσει χαμηλότερη αξία για το δέμα. π.χ. Αν ο πωλητής δηλώσει 149€ τοτε θα πληρωσεις 35,76€ Φ.Π.Α. + 15€ τέλη εκτελωνισμού και αν βάλουμε 3,5% δασμοί + 5,21€ σύνολο περίπου 56€ δλδ λιγότερα από τα μισά. Κατά 99% θα περασει με χαμηλότερη αξία, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να το κοιτάξουν παραπάνω και είτε να ζητήσουν απόδειξη για την αγορά η να το κοστολογήσουν όσο νομίζουν οι ίδιοι. Αν έρθει με ιδιωτική courier τύπου dhl, fedex, ups κτλ. τοτε θα πληρωσεις πολλά περισσότερα, ίσως 100€ φ.π.α και άλλα 100€ η courier. Για να είσαι σίγουρος θα πρέπει να πάρεις τηλ. στην ανάλογη courier και να ρωτήσεις πόσο θα βγει. Μια καλή λύση και ίσως και πιο φτηνή ειναι να ρωτήσεις τον πωλητή αν μπορεί να στείλει με DDP (Delivery Duty Paid) δλδ όλα πληρωμένα μεχρι την πόρτα σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα