Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

38 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Εννοείται πως εχεις δικαίωμα να διαφωνήσεις. Συζήτηση κάνουμε μήπως καταλάβουμε τι μπορεί να έγινε.

-Αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν έγινε από την Banggood, αφού το δέμα έφυγε από αυτούς 2,8kg. Και όπως εγώ στο έγραψα, και στο parcelsapp και στο αυτοκόλλητο έγραφε 2,8kg που σημαίνει η μεταφορική παρέλαβε ένα δέμα 2,8kg από την Banggood. Αν έφυγε από την Banggood 2,8kg και έφτασε σε εσένα 2,2kg σημαίνει ότι κάτι άλλαξε στη διαδρομή. Με αυτή την λογική πιστεύω ότι δεν το έκανε η Banggood. Επισης να ξέρεις κατά 99% αυτό σε έσωσε και πήρε το μέρος σου η paypal.

-Νομίζω κάπου το έχασες στη μετάφραση, αν δεν κάνω λάθος εννοούν το δεύτερο δέμα μέσα στο μεγάλο κουτί.

Τέλος πάντων, τέλος καλά όλα καλά, νομίζω αρκετά κουράσαμε με το θέμα, έχουν γραφτεί αρκετά και ο κάθε ένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Εγώ έγραψα τι πιστεύω θα μπορούσε να κάνει κανείς για να γίνει πιο εύκολο για αυτόν αν γίνει καποια στραβή και όχι μόνο από την Banggood αλλά γενικά από παντού.

Ξέρεις ότι και στο Aliexpress Κινέζοι ειναι, σωστά?

Ναι βέβαια απλά δεν μου την παίξανε ποτέ πάντα ήταν κύριοι στις συναλλαγές μας! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, hami21 είπε

Ναι βέβαια απλά δεν μου την παίξανε ποτέ πάντα ήταν κύριοι στις συναλλαγές μας! ;)

Το ίδιο μπορώ να πω και εγώ και για το Aliexpress και για το Banggood. Από το Aliexpress έχω πάρει εκατοντάδες δέματα και από το Banggood πολύ λιγότερα αλλά πολύ πιο ακριβά.

Θα έλεγα όμως πολύ περισσότερες πιθανότητες εχεις να σε κοροϊδέψουν/κλέψουν στο Aliexpress παρά από την Banggood, αυτό γιατι το Aliexpress έχει χιλιάδες πωλητές καλοί και κακοί με ένα μικρο ποσοστό από αυτοί να έχουν μόνο σκοπό να σε κοροϊδέψουν και να σε κλέψουν. Γιαυτό πρέπει να είμαστε εμείς προετοιμασμένοι και να έχουμε αποδείξεις αν χρειαστούν για να μας καλύψει το Aliexpress η κάθε Aliexpress.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός και σε αυτό! Απλα το Aliexperss δεν σου κάνει το βίο αβιωτο (κακή ώρα) 😂 είναι πιο πολύ υπέρ θα έλεγα του αγοραστή ακόμα και για ακριβότερα προϊόντα...πχ είχα παραγγείλει πριν καιρό κάποια τηλ ένα για την σύζυγό και ένα για εμένα αλλά ο τσιτσιφιογκος μου έστειλε ένα μόνο! Εκεί τρελάθηκα (για ακόμα μια φορά) 😂 και λέω δεν παίζει....! Άνοιξα dispute και μου έκαναν refund σε 3 μέρες! Αξία αντικείμενων 240€ δεν άνοιξε ρουθούνι σε αντίθεση με το Banggood....

Επεξ/σία από hami21

12 λεπτά πριν, hami21 είπε

Σωστός και σε αυτό! Απλα το Aliexperss δεν σου κάνει το βίο αβιωτο (κακή ώρα) 😂 είναι πιο πολύ υπέρ θα έλεγα του αγοραστή ακόμα και για ακριβότερα προϊόντα...πχ είχα παραγγείλει πριν καιρό κάποια τηλ ένα για την σύζυγό και ένα για εμένα αλλά ο τσιτσιφιογκος μου έστειλε ένα μόνο! Εκεί τρελάθηκα (για ακόμα μια φορά) 😂 και λέω δεν παίζει....! Άνοιξα dispute και μου έκαναν refund σε 3 μέρες! Αξία αντικείμενων 240€ δεν άνοιξε ρουθούνι σε αντίθεση με το Banggood....

Κρίνεις από λίγες προσωπικές σου εμπειρίες και μόνο. Γενικά το banggood είναι πιο αξιόπιστο για αγορές σε σχέση με το aliexpress. Και αυτό είναι μια διαπίστωση μετά από εμπειρίες χιλιάδων καταναλωτών παγκοσμίως 

1 ώρα πριν, hami21 είπε

Το Aliexpress δεν ειναι ακριβώς υπέρ του αγοραστή αλλά ειναι υπέρ του δίκαιο. Γιατι υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να κλέψουν τον πωλητή, αλλά αν εχεις δίκαιο και πάνω απ' όλα αποδείξεις ναι θα σε δικαιώσει 100%.

1 ώρα πριν, hami21 είπε

Τουλάχιστον κρίνω με βάση της 250+ παραγγελίες που έχω κάνει στο αλι! Εγω δεν αγοράζω τουλάχιστον από αυτό ξανά για κανένα λόγο!

Και το Aliexpress χρειάζεται και το Banggood χρειάζεται. Στο Aliexpress συμφέρει περισσότερο στα πιο φτηνά προϊόντα και μεχρι το όριο 186€ με Φ.Π.Α.από εκεί και πάνω εχεις τελωνειο και δασμοί.

Από την άλλη η Banggood χρησιμοποιεί DDP shipping και δεν έχει τελωνεία και δασμοί, ειναι όλα μέσα στην τιμή και πολύ καλύτερες τιμές όταν παραγγέλνεις από Ευρωπαϊκές αποθήκες (αντιθέτως με το Aliexpress που από Ευρωπαϊκές αποθήκες ειναι πιο ακριβά). Επισης για ηλεκτρονικά ειναι μονόδρομος, η τιμές στο Banggood ειναι συνήθως περίπου 30% φθηνότερα από το Aliexpress. Έχω πάρει θερμική κάμερα στα 300€ όταν στο Aliexpress η ίδια είχε 400€ + τελωνειο και δασμοί, 3d εκτυπωτή στα 285€ όταν στο Aliexpress είχε 380€ + τελωνειο και δασμοί , προτζεκτορα στα 400€ όταν στο Aliexpress έχει 650€ + τελωνειο και δασμοί και πολλά άλλα. Μονο αυτά που έγραψα γλύτωσα πάνω από 500€ (και αυτά χωρίς τον 3d εκτυπωτή που μου έστειλαν δώρο 😂).

Βέβαια υπάρχει και το Geekbuying που επίσης έχει καλές τιμές και προσφορές σε ηλεκτρονικά, αλλά δεν έτυχε να ψωνίσω ποτέ από εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα ποιος είναι ο λαθος εγώ ζητώ τα χρήματα μου πίσω και αυτοί λένε να το στείλω στην Γερμανία! Κάπου χάθηκαν στην μετάφραση αυτοί...! Τους βαρέθηκα πραγματικά! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ αυτό σου Αλί και ας είναι ακριβότερα τα πράγματα...! Τώρα τι είναι αυτό παιχνίδια? Και να το ξανά πουλήσω κιόλας....αν το στείλω πίσω χάνω 29€ μόλις από τα 165€ παίζουν παιχνίδια γι'αυτό σας λέω ΜΑΚΡΙΆΑΑΑΑ και ας είναι όσο ποιο φτηνοί θέλουν

Το Paypal λέει ξεκάθαρα στείλω στην τάδε διεύθυνση! 

Hong kong xu mu yang co. limited

CHINA,

Guangdong Province,

Dongguan City

Huangjiang Town

Dongguan Chuanjing electric machinery factory

No.20 

Qinglong Road

523750

Και αυτοί μου λένε τώρα να το στείλω Γερμανία από και ως που! Για να μου πει το Paypal μετά το στείλες Γερμανία από και ως που κλείνει η υπόθεση σου πάνε τα λεφτά....! 

Και στην δεύτερη περίπτωση 103€ πισω να φανταστώ με την προϋπόθεση να κλείσω το dispute στην Paypal.....δεν παίζει ούτε για αστείο!! Όι άνθρωποι είναι άρρωστοι! 

Screenshot_20241022-092025.png

Επεξ/σία από hami21

4 hours ago, hami21 said:

Τώρα ποιος είναι ο λαθος εγώ ζητώ τα χρήματα μου πίσω και αυτοί λένε να το στείλω στην Γερμανία! Κάπου χάθηκαν στην μετάφραση αυτοί...! Τους βαρέθηκα πραγματικά! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ αυτό σου Αλί και ας είναι ακριβότερα τα πράγματα...! Τώρα τι είναι αυτό παιχνίδια? Και να το ξανά πουλήσω κιόλας....αν το στείλω πίσω χάνω 29€ μόλις από τα 165€ παίζουν παιχνίδια γι'αυτό σας λέω ΜΑΚΡΙΆΑΑΑΑ και ας είναι όσο ποιο φτηνοί θέλουν

CHINA,

Guangdong Province,

Dongguan City

Huangjiang Town

No.20 

Qinglong Road

523750

Και αυτοί μου λένε τώρα να το στείλω Γερμανία από και ως που! Για να μου πει το Paypal μετά το στείλες Γερμανία από και ως που κλείνει η υπόθεση σου πάνε τα λεφτά....! 

Και στην δεύτερη περίπτωση 103€ πισω να φανταστώ με την προϋπόθεση να κλείσω το dispute στην Paypal.....δεν παίζει ούτε για αστείο!! Όι άνθρωποι είναι άρρωστοι! 

Σε ποια πλατφόρμα αν επιτρέπεται?

Πρακτικά σου λέει κράτα το προϊόν και σου δίνουν πίσω το ποσό των 103.56 ευρώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, hami21 είπε

CHINA,

Guangdong Province,

Dongguan City

Huangjiang Town

No.20 

Qinglong Road

523750

Εφόσον δεν θέλεις να κλείσεις το dispute στο PayPal (που για εμένα κακώς το άνοιξες πριν δεις τι επιλογές σου δίνει το κατάστημα) συνεχίζεις όπως σου γράφει το PayPal και περιμένεις (ίσως μερικούς μήνες) μέχρι να παραλάβει το banggood και δεχτεί το refund και πιστωθούν τα χρήματα μέσω PayPal στον λογαριασμό σου. 

Η άλλες επιλογές είναι αυτές που σου προτείνει το κατάστημα. Είτε το στέλνεις πίσω και τους κοινοποιείς τα έξοδα αποστολής για να σου τα πιστώσουν μαζί με το refund από το προϊόν όταν παραλάβουν. Είτε, το κρατάς και παίρνεις το μερικό refund. Εγώ προσωπικά, αν είχα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω ή να πουλήσω το προϊόν θα το κρατούσα και θα έβγαζα και κέρδος από το refund. 

Επεξ/σία από Nnoutas

Καλησπέρα,

ερώτηση από έναν αδαή: Παράγγειλα πρόσφατα δύο στιλό από Αγγλία, σε σύνολο με μεταφορικά 55€ (δύο αποστολές βασικά). Αρχικά, φαντάζομαι ότι στα ΕΛΤΑ θα πληρώσω ΦΠΑ καθώς θα περάσει από τελωνείο, σωστά; Δεύτερον, θα μου έρθουν όντως με ΕΛΤΑ; Ο αριθμός αποστολής είναι της μορφής LTNΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, η εταιρεία είναι η Landmark Global.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...