Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συμβαίνει κάτι συγκεκριμένο με τις μπαταρίες από ali; Έχω κάνει παραγγελία τέλος Αυγούστου και δίνει ημερομηνία παράδοσης αρχές Νοεμβρίου!

Κοίταξα και από αλλού και πάλι η ημερομηνία παράδοσης είναι 2 μήνες μετά, ενώ οι υπόλοιπες παραγγελίες έρχονται στις 10-15 μέρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 minutes ago, zio10 said:

Συμβαίνει κάτι συγκεκριμένο με τις μπαταρίες από ali; Έχω κάνει παραγγελία τέλος Αυγούστου και δίνει ημερομηνία παράδοσης αρχές Νοεμβρίου!

Κοίταξα και από αλλού και πάλι η ημερομηνία παράδοσης είναι 2 μήνες μετά, ενώ οι υπόλοιπες παραγγελίες έρχονται στις 10-15 μέρες.

Ναι οι μπαταρίες είναι ειδικό προϊόν και έρχονται με Meest 

• Thanks 1

Τις καλημέρες μου...

Έχω πολύ καιρό να παραγγείλω από aliexpress και θέλω να πάτω κάποια πράγματα.

Αν μπορείτε επιβεβαιώστε - βοηθήστε:

• ισχύει οτι πλέον δεν πληρώνεις σε τίποτα τελωνείο;
  • υπάρχει κάποια επιλογή ή τρόπος αποστολής που πρέπει να επιλέξω;
  • κάποια άλλη προσοχή ή ιδιαιτερότητα;

9 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τις καλημέρες μου...

Δεν πληρώνεις μέχρι 186€ με ΦΠΑ το οποίο συμπεριλαμβάνεται όταν έχεις επιλέξει ότι η χώρα σου είναι η Ελλάδα σε περίπτωση που δεν το έχει βρει από μόνο του. Από κει και πάνω πληρώνεις.

Ως τρόπο αποστολής για διάφορους λόγους το Aliexpress Standar shipping αλλά και τα προϊόντα choice είναι η προτεραιότητα μου λόγο χρόνου παράδοσης αλλά και των δωρεάν μεταφορικών άνω των 10€ όσον αφορά τα choice. Είναι λίγο σάπιο πολλές φορές το ali στα μεταφορικά και ένα προϊόν εκεί που το βλέπεις να κοστίζει 5€ έχει μέσα μεταφορικά 45€

Μια ματιά εδώ στον οδηγό του sakisgri δεν βλάπτει ;)

• Like 1
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μια ματιά εδώ στον οδηγό του sakisgri δεν βλάπτει ;)

Μου διέφυγε το νήμα και δε θυμόμουν την ύπαρξη του.

Μόλις 11ώρες πριν... 😒

Σε ευχαριστώ πολύ!

• Like 1

54 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τις καλημέρες μου...

Κυρίως ότι σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρεις εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά έχω θέμα με το Bangood πιο συγκεκριμένα μου στείλε ένα αντικείμενο  το οποίο δεν είναι καν αυτό το οποίο πλήρωσα! 165.13€ είναι ένα Futura 64mm PNP και μου έστειλε ένα άσχετο τελείως με αυτό που παρήγγειλα! Φυσικά πλήρωσα μέσω Paypal και έκανα κατευθείαν αναφορά και διεκδικήσει των χρημάτων μου πίσω! 

Προφανώς και έκανα ticket αμέσως με το που το άνοιξα και είδα την αηδία που έστειλε! Αλλά το θέμα μου είναι το εξής...τώρα θα μου ζητήσουν και το αντικείμενο πίσω και μετά θα μου κάνουν refund? Τι ακολουθεί σαν διαδικασία? Υπάρχει περίπτωση να πάρω πίσω τα λεφτά μου? Τι να περιμένω από εδώ και πέρα....! Δεν αγοράζω ξανά τπτ από το Bangood χίλιες φορές ali δεν με έχει κρεμάσει ποτέ!

Στις 12/10/2024 στις 8:04 ΜΜ, hami21 είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω θέμα με το Bangood πιο συγκεκριμένα μου στείλε ένα αντικείμενο  το οποίο δεν είναι καν αυτό το οποίο πλήρωσα! 165.13€ είναι ένα Futura 64mm PNP και μου έστειλε ένα άσχετο τελείως με αυτό που παρήγγειλα! Φυσικά πλήρωσα μέσω Paypal και έκανα κατευθείαν αναφορά και διεκδικήσει των χρημάτων μου πίσω! 

Προφανώς και έκανα ticket αμέσως με το που το άνοιξα και είδα την αηδία που έστειλε! Αλλά το θέμα μου είναι το εξής...τώρα θα μου ζητήσουν και το αντικείμενο πίσω και μετά θα μου κάνουν refund? Τι ακολουθεί σαν διαδικασία? Υπάρχει περίπτωση να πάρω πίσω τα λεφτά μου? Τι να περιμένω από εδώ και πέρα....! Δεν αγοράζω ξανά τπτ από το Bangood χίλιες φορές ali δεν με έχει κρεμάσει ποτέ!

Καλησπέρα. Ναι η διαδικασία ειναι το στέλνεις πίσω μετά σου επιστρέφουν τα χρήματα. Εννοείται θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω.

Θέλω να πιστεύω πως εχεις βίντεο το unboxing για να αποδείξεις ότι όντως έγινε έτσι. Αν ναι φαντάζομαι να το έστειλες στην paypal και στο Banggood.

Λογικά θα σου στειλουν καποια διεύθυνση από το Banggood που να το στείλεις. Θα ακολουθήσεις την διαδικασία αυτή για να είσαι καλυμμένος

• Να τραβήξεις βίντεο + φωτογραφίες τι έχεις βάλει στο δέμα.
  • Να προσέξεις την διεύθυνση που θα το στείλεις. Ζήτα από το κατάστημα να σου στείλουν σε ε-μαιλ σαφείς οδηγίες με την διεύθυνση που θα πάει το δέμα.
  • Να ζητήσεις να σταλεί με tracking number.
  • Να βγάλεις φωτογραφία του δέματος πριν βάλουν το tracking number.
  • Να βγάλεις φωτογραφία του δέματος αφού βάλουν το tracking number.
  • Να στείλεις ε-μαιλ στο κατάστημα με ανωτέρω φώτο + tracking number.

Δεν ξέρω αν μετά στείλεις αυτά που γράφω πιο πάνω στην paypal και στο Banggood αν πάρεις τα χρήματα πίσω πριν φτάσει το δέμα.

Αυτό που σου συνέβη (μάλλον έστειλαν λάθος δέμα) μπορεί να συμβεί οπουδήποτε ακόμα και στο Aliexpress.

Έχω πάρει πάρα πολλά δέματα από το Aliexpress και αρκετά ακριβά από Banggood ποτέ δεν είχα θέμα.

EDIT: Τώρα θυμήθηκα μια φορά παράγγειλα καποια πράγματα απο Aliexpress και είχα παραγγείλει 2 strap για ρολόι και αντί για αυτά ήταν 2 θήκες για iphone μέσα στο δέμα, άνοιξα dispute και πήρα τα χρήματα πίσω κρατώντας τις θήκες.

Μονο μια φορά έγινε ένα λάθος από το Banggood αλλά ήταν προς όφελός μου. Παράγγειλα ένα 3d εκτυπωτή αξίας 285€ και αντί για ένα μου έστειλαν δυο!!!

Στο μεταξύ από το Aliexpress έχω πάρει ένα σκασμό πράγματα και ποτέ δεν μου έστειλαν ένα συν ένα δώρο 😂

Καλησπέρα παλικάρι μου οπότε είμαι ήσυχος για το θέμα τουλάχιστον τις επιστροφής! 

Ναι ναι βέβαια είχα κάνει βίντεο χθες με το που το έλαβα κατευθείαν! Αν και ήταν στο κακό του το χάλι το δέμα.….! Κομμένα χαρτιά ξεμολλημενα αυτοκόλλητα ότι νάνε γενικά και φυσικά το κουτί ανοιχτό σαν να είχε κάνει κάποιος την αλλαγή και άλλαξε το δεμα στην θέση του δικόυ μου αντικείμενου! Ήταν το κουτί μέσα σε άλλο κουτί! Αδιανόητο...! 

Όπως πολύ σωστά είπες τα έχω ήδη κάνει αυτά που αναφέρατε για να είμαι καλυμμένος και εγώ.

Οπότε θα ακολουθήσει δλδ αυτήν η διαδικασία για να γνωρίζω τι θα περιμένω περίπου.. θα τα ακολούθησω κατά γράμμα :) σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναλυτική περιγραφή το εκτιμώ πολύ!

Πωωωω! Αυτό θα πει τύχη 🤣🤣 και εκτυπωτή κιόλας! Να φανταστώ έπαιξες το τζόκερ μετα από αυτό 🫡🤔

Χαχαχα όπως το βλέπω σας αδίκησε το αλι εν μέρει 🤣🤣 ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως που καθισατε και μου ανάλυσατε την εξέλιξη ✌️😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hami21 είπε

Καλησπέρα παλικάρι μου οπότε είμαι ήσυχος για το θέμα τουλάχιστον τις επιστροφής! 

Ναι ναι βέβαια είχα κάνει βίντεο χθες με το που το έλαβα κατευθείαν! Αν και ήταν στο κακό του το χάλι το δέμα.….! Κομμένα χαρτιά ξεμολλημενα αυτοκόλλητα ότι νάνε γενικά και φυσικά το κουτί ανοιχτό σαν να είχε κάνει κάποιος την αλλαγή και άλλαξε το δεμα στην θέση του δικόυ μου αντικείμενου! Ήταν το κουτί μέσα σε άλλο κουτί! Αδιανόητο...! 

Όπως πολύ σωστά είπες τα έχω ήδη κάνει αυτά που αναφέρατε για να είμαι καλυμμένος και εγώ.

Οπότε θα ακολουθήσει δλδ αυτήν η διαδικασία για να γνωρίζω τι θα περιμένω περίπου.. θα τα ακολούθησω κατά γράμμα :) σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναλυτική περιγραφή το εκτιμώ πολύ!

Πωωωω! Αυτό θα πει τύχη 🤣🤣 και εκτυπωτή κιόλας! Να φανταστώ έπαιξες το τζόκερ μετα από αυτό 🫡🤔

Χαχαχα όπως το βλέπω σας αδίκησε το αλι εν μέρει 🤣🤣 ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως που καθισατε και μου ανάλυσατε την εξέλιξη ✌️😉

Είδα το προϊόν στο Banggood και στις "Ερωτήσεις και απαντήσεις πελατών" ένα σχόλιο στις 11/10/2024 να περιγράφει αυτά ακριβώς που γράφεις και με ένα λινκ στο youtube επίσης να δείχνει αυτά που γραφεις, συγκεκριμένα γράφει "Can some one tell why on earth I received a piece of.... instead receiving a Futura 64mm PNP version?? he send to me this instead of what I paid for! https://youtu.be/HEUxgqLCBiM?si=YvNhZvATc_S989cY explain me this!! I'M FURIOUS.,... FURIOUS I'M SAYING 😡😡

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το δέμα είχε ανοιχτεί από κάποιον πριν το unboxing γιατι οι ταινίες στις άκρες του κουτιού ήταν ήδη κομμένες και φαινεται σαν κάποιος να έβαλε μόνο μια ταινία ξανά στα μακριά του κουτιού. Επισης το Banggood δεν θα έβαζε ένα αρκετά πιο μικρο κουτί μέσα σε ένα πιο μεγάλο με κενά, ότι έχω πάρει εγώ είχε φούσκες όταν υπήρχε κενό.

Η γνώμη μου ειναι δεν έπρεπε να παραλαβεις, έπρεπε να τραβήξεις βίντεο την κατάσταση του κουτιού και να τους ενημερώσεις. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω μακάρι να βγω λάθος αλλά δύσκολα θα τους πείσεις ότι ήρθε έτσι.

Επεξ/σία από sakisgri

Είναι το βίντεο που ανέβασα εγώ δύο βίντεο βασικά από αντικείμενο αμέσως μόλις το πήρε σε 2 λεπτά τράβηξα βίντεο! Εχω κάνει εγχείρηση στον εγκέφαλο λίγο αφαίρεσης καρκίνου κακοήθης και γι'αυτό μιλάω έτσι επιρεαστηκε η ομιλία μου αρκετά....

Αυτό είπα και εγώ ότι κάποιος το έχει ανοίξει ήδη και έβαλε χέρι στο κουτί αφαιρώντας το δέμα από μέσα! Δεν γίνεται σε ένα κουτί με το λογότυπο του αεροσκάφους να μπει άλλο κουτί μέσα και ειδικά ένα παντελώς άσχετο με το πρότυπο! Σκέψου ότι δεν είχε καν σακούλα το δέμα ήρθε γυμνό εντελώς! Και φυσικά το κουτί μέσα ανοιγμένο χωρίς ταινία! Είναι σε απόγνωση πραγματικά! Τώρα μου ζήτησε το Sku και να το στείλω φωτός!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξανα επανέρχομαι με μια απορία....! Το ίδιο το Bangood δεν στέλνει τα δέματα? Η είναι ξεχωριστός πωλητής? Το ρωτάω αυτό γιατι θα με τρελάνουν...! Έχω ανοίξει dispute λόγο των παραπάνω που ανέφερα και οι τύποι με παίζουν μπάλα λέγοντας ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τον πωλητή ακόμα και ότι περιμένουν ακόμα για απάντηση! Πέρασαν 6 μέρες και ακόμα δεν έχουν κανένα νεότερο...εμένα κάτι μου βρώμαει η δουλειά γιατί δεν γίνεται να μην μπορούν να έχουν επικοινωνία με τις αποθήκες! Δεν ξέρω πραγματικά κάποια γνώμη?

Επεξ/σία από hami21

5 ώρες πριν, hami21 είπε

Ξανα επανέρχομαι με μια απορία....! Το ίδιο το Bangood δεν στέλνει τα δέματα? Η είναι ξεχωριστός πωλητής? Το ρωτάω αυτό γιατι θα με τρελάνουν...! Έχω ανοίξει dispute λόγο των παραπάνω που ανέφερα και οι τύποι με παίζουν μπάλα λέγοντας ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τον πωλητή ακόμα και ότι περιμένουν ακόμα για απάντηση! Πέρασαν 6 μέρες και ακόμα δεν έχουν κανένα νεότερο...εμένα κάτι μου βρώμαει η δουλειά γιατί δεν γίνεται να μην μπορούν να έχουν επικοινωνία με τις αποθήκες! Δεν ξέρω πραγματικά κάποια γνώμη?

Στο Banggood αντιθέτως με το Aliexpress δεν υπάρχουν πωλητές. Το Banggood αγοράζει τα προϊόντα κατευθείαν από τους κατασκευαστές και τα πουλάει η ίδια η Banggood σε εμάς. Με 37 αποθήκες σε διάφορες χώρες. Ίσως όταν λένε απάντηση  από τον πωλητή να εννοούν τον κατασκευαστή που τους πούλησε το προϊόν.

Μάλιστα οπότε με δουλεύουν κανονικά ! Δεν εξηγείται διαφορετικά! Πωωω ρε φίλε τι έμπλεξα με το  Bangood κατευθείαν απ' το αλι έπρεπε και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση στο θέμα φίλε μου🫡

Αρνούνται με κάθε τρόπο ενώ γνωρίζουν το λάθος να μου δώσουν τα λεφτά πίσω ρε φίλε είμαι να τρελαθώ....δεν φτάνει που έχω ότι έχω να προστίθενται και αυτοί! Όντως τώρα?? Το μπορώ να κάνω???? Η μόνη λύση είναι το Paypal πραγματικά! Εκεί στηρίζομαι! Στις 21 έχουν θέσει ως περιθώριο για να απαντήσει! Τι κάνω από δω και πέρα ?? Να πετάξω 165€ στα σκουπίδια ένω τα εχω μάζευα 20αρικο 20αρικο για να το πάρω και μετά από όλο αυτό να μην μου δίνουν και τα λεφτά μου πίσω?? Όχι δεν πάει εστί 😩

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...