Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/5/2024 στις 3:50 ΜΜ, mastrokwstas είπε

Αγορά δίσκου απο Αγγλία χωρίς να πληρώσω κανένα vat κατά την αγορά, μόνο αξία και μεταφορικά πλήρωσα (£17 + £5.5) λέω άμα είμαι τυχερός δε θα κοπανήσουν ότι τους κατέβει στο τελωνείο. Παρακάτω η πορεία του αντικειμένου που λέει οτι έχει πάρει διασάφηση. Σήμερα μου το έφερε ο ταχυδρόμος χωρίς να πληρώσω τίποτα δεν είχε πάνω κανένα χαρτί τελωνείου πως έγινε αυτό πρώτη φορά μου τυχαίνει 🤐

image.png.aa7fc24c92ecd5eb6345ea3e2af7de78.png

Συμβαινει με τοσα δεματα να γινονται και παραληψεις/λαθη. Ειτε εγινε εκτελωνισμος αλλου ειτε εφυγε απο αλλου (πραγμα απιθανο απο οσο φαινεται στο τρακινγκ)  ειτε απλα στη διασαφηση ξεχαστηκαν να κολλησουν κάποιο αυτοκολλητο πανω στο δεμα ;)

Επεξ/σία από aces
  • Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aces είπε

Συμβαινει με τοσα δεματα να γινονται και παραληψεις/λαθη. Ειτε εγινε εκτελωνισμος αλλου ειτε εφυγε απο αλλου (πραγμα απιθανο απο οσο φαινεται στο τρακινγκ)  ειτε απλα στη διασαφηση ξεχαστηκαν να κολλησουν κάποιο αυτοκολλητο πανω στο δεμα ;)

Το σκέφτηκα και γω αυτό μπας και ξεχάσανε να κολλήσουνε αυτοκόλλητο...Δε πειράζει, τέτοια λάθη να γίνονται δε μας χαλάνε καθόλου :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,
Θέλω να κάνω μια παραγγέλια απο αμερικανικό κατάστημα που στέλνει μόνο USA, σε διευθυνση του forward2me και να γίνει η προώθηση απο αυτούς.
Υπολογίζοντας στο περίπου το κόστος επαναπροώθησης, υπολογίζω οτι συνόλο θα μου βγει πάνω κάτω στα 150€.
Πώς υπολογίζω ακριβώς το τι θα πληρώσω σε τελωνεία κλπ?
Βλέπω τον παρακάτω κατάλογο
https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf

Aυτό σημαίνει οτι αν τελικά ειναι κάτω απο 150 θα πληρώσω +24% και 15€ για εκτελωνισμό και αν ειναι πάνω απο 150€ θα πληρώσω +24% και  20€ εκτελωνισμό ?
Τα καταλαβαίνω σωστά η κάτι χάνω?

Επεξ/σία από TasosPk
Δημοσ.
2 ώρες πριν, TasosPk είπε

Καλησπέρα,
Θέλω να κάνω μια παραγγέλια απο αμερικανικό κατάστημα που στέλνει μόνο USA, σε διευθυνση του forward2me και να γίνει η προώθηση απο αυτούς.
Υπολογίζοντας στο περίπου το κόστος επαναπροώθησης, υπολογίζω οτι συνόλο θα μου βγει πάνω κάτω στα 150€.
Πώς υπολογίζω ακριβώς το τι θα πληρώσω σε τελωνεία κλπ?
Βλέπω τον παρακάτω κατάλογο
https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf

Aυτό σημαίνει οτι αν τελικά ειναι κάτω απο 150 θα πληρώσω +24% και 15€ για εκτελωνισμό και αν ειναι πάνω απο 150€ θα πληρώσω +24% και  20€ εκτελωνισμό ?
Τα καταλαβαίνω σωστά η κάτι χάνω?

Αυτός ο τιμοκατάλογος ειναι από τα ΕΛΤΑ. Αν έρθει με USPS τοτε την παράδοση θα την κάνει τα ΕΛΤΑ και θα πληρωσεις αυτά που γράφεις με την διαφορά πάνω από τα 150€ (καθαρή αξία προϊόντος μόνο, δλδ χωρίς τον Φ.Π.Α)  ειναι CIF που σημαίνει πληρώνεις και δασμοί που πάνε ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους. Στις περισσότερες περιπτώσεις ειναι 3,5%, σε καποια προϊόντα ειναι λίγο παραπάνω και σε άλλα ειναι ατελώς. Μπορείς να δεις πόσο % δασμοί έχει το προϊόν που θες να πάρεις εδώ  https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf

Εκτός αν η τιμή ειναι Vat Included (με Φ.Π.Α) τοτε μεχρι τα 186€ (150€ * 24% = 186€ ) θα πληρωσεις μόνο τα 15€.

Αν η τιμή στο κατάστημα ειναι Vat Included και πάνω από τα 186€, ο Φ.Π.Α αφαιρείται από το κατάστημα και το πληρώνεις στην Ελλαδα + 20€ τέλη εκτελωνισμού + δασμοί.

Αν έρθει με ιδιωτικό courier να υπολογίσεις 60€ - 80€ παραπάνω από αυτά που θα πλήρωνες με τα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Eχω βρει από AliExpress ένα android played 170eyro από Κίνα το αγοράζω κανονικά η θα έχω εκπλήξεις στο τελωνείο;;; Γνωρίζει κανείςμε  σίγουρια;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, kisto said:

Eχω βρει από AliExpress ένα android played 170eyro από Κίνα το αγοράζω κανονικά η θα έχω εκπλήξεις στο τελωνείο;;; Γνωρίζει κανείςμε  σίγουρια;;

Αν είναι VAT included νομίζω είσαι ΟΚ μέχρι τα 186 ευρώ με τον ΦΠΑ

Δες ανάρτηση του @sakisgriστο τοπικ για το AliExpress σελ 424 https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/?do=findComment&comment=60122907

Επεξ/σία από omokas
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kisto είπε

Ότι σου έγραψε ο φίλος πιο πάνω, παίζει όμως και ρόλο ο τρόπος αποστολής. Δες την ανάρτηση μου στο λινκ που έβαλε, πιστεύω θα καταλάβεις αν είσαι safe η όχι.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Μια ερωτηση για οποιον γνωριζει. Αγορασα ενα ανταλλακτικο αυτοκινητου απο το Ebay το οποιο ειναι απο Αγγλια.

Στο σταδιο πληρωμης εγγραφε και import charges με τελικο κοστος 41,90 (8,50 pounds τα import charges). Θα πληρωσω κατι στο τελωνειο; 

Η αποστολη εγινε με Royal Mail.

Επεξ/σία από AmixReckless
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Ειμαι τελείως άσχετος με το θέμα παραλαβής προϊόντων από Κίνα και θέλω τα φώτα σας. 

Έχω ανακαλύψει μια εταιρεία στην Κίνα που κατασκευάζει φτηνά ανταλλακτικά και εξαρτήματα μηχανημάτων. Σε πρώτη φάση θα ήθελα να παραλάβω ένα πακέτο με κάποια δείγματα που θα μου στείλουν και αν είναι οκ θέλω να αρχίσω να κάνω και αγορές συχνά πυκνά.

Αντίστοιχα θα ήθελα να τους στέλνω κι εγώ δείγματα original ανταλλακτικών προκειμένου αυτοί να τα αντιγράψουν.

Το μέγεθος και το βάρος του πακέτου σε όλες τις περιπτώσεις θα είναι σχετικά μικρό. 1 κιλό βάρος max μαζί με το packaging και μικρές διαστάσεις.

Ποιά είναι η πιο συμφέρουσα λύση από οικονομικής άποψης ταυτόχρονα όμως και η πιο ασφαλής?

Οκ για τα δείγματα που θα παραλάβω δεν με ενδιαφέρει και τόσο η ασφάλεια, αλλά όταν θα κάνω αγορές ή ειδικά όταν θα τους στέλνω δείγματα θα με ενδιέφερε εξίσου και το κομμάτι της ασφάλειας και του tracking.

Για να δώσω και μια ιδέα όσον αφορά το κόστος τους: original εξάρτημα κόστους 350€ το τεμάχιο από τη Γερμανία εκεί μπορώ να τα βρω 70€ τα τρία τεμάχια.

Σε επικοινωνία με εταιρεία courier που συνεργάζομαι μου ζήτησαν 150€ για κυλινδρικό δέμα μήκους 45 εκ, διαμέτρου 3 εκ και βάρος 300 γρ.

Καμιά ιδέα?

Δημοσ.
Στις 29/6/2024 στις 11:25 ΜΜ, AmixReckless είπε

Καλησπερα.

Μια ερωτηση για οποιον γνωριζει. Αγορασα ενα ανταλλακτικο αυτοκινητου απο το Ebay το οποιο ειναι απο Αγγλια.

Στο σταδιο πληρωμης εγγραφε και import charges με τελικο κοστος 41,90 (8,50 pounds τα import charges). Θα πληρωσω κατι στο τελωνειο; 

Η αποστολη εγινε με Royal Mail.

Όχι, το έχεις ήδη προπληρώσει. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά! Έχω παραγγείλει ένα δέμα από Αμερική αξίας  58€ , το οποίο έρχεται με την Ups Mail Innovations Priority και από τις  17.07.2024 η τελευταία ενημέρωση είναι ότι ο εκτελωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη ( Υ.Γ. δεν μου βγάζει κάτι να πληρώσω για τελωνείο ). Επειδή είμαι λίγο άσχετη από αυτά ξέρει κανείς τι παίζει και γιατί καθυστερεί ;

Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος με ποια ελληνική εταιρία θα γίνει η παράδοση ; ( Υποθέτω ΕΛΤΑ ;)

IMG_20240726_165917.jpg

Επεξ/σία από AnnaKaz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, AnnaKaz είπε

Καλησπέρα παιδιά! Έχω παραγγείλει ένα δέμα από Αμερική αξίας  58€ , το οποίο έρχεται με την Ups Mail Innovations Priority και από τις  17.07.2024 η τελευταία ενημέρωση είναι ότι ο εκτελωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη ( Υ.Γ. δεν μου βγάζει κάτι να πληρώσω για τελωνείο ). Επειδή είμαι λίγο άσχετη από αυτά ξέρει κανείς τι παίζει και γιατί καθυστερεί ;

Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος με ποια ελληνική εταιρία θα γίνει η παράδοση ; ( Υποθέτω ΕΛΤΑ ;)

IMG_20240726_165917.jpg

Ο εκτελωνισμος κανεις συνηθως 1 εβδομάδα υπο κανονικες συνθηκες.. Επειδη ειναι περιοδος αδειων κλπ ολα πανε πιο πισω χρονικά μολις γινει εκκαθαριση απο τελωνειο θα γινει νεα ανανεωση στο tracking για να παει Κεντρο Διαλογης-Μοναδα Διανομης και τοπικο κατ/μα για παραλαβή. Επειδη ειναι priority ισως ερθει με ΕΛΤΑ courier https://www.elta-courier.gr/search & οχι απλο ΕΛΤΑ :)

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 27/7/2024 στις 2:48 ΜΜ, aces είπε

Ο εκτελωνισμος κανεις συνηθως 1 εβδομάδα υπο κανονικες συνθηκες.. Επειδη ειναι περιοδος αδειων κλπ ολα πανε πιο πισω χρονικά μολις γινει εκκαθαριση απο τελωνειο θα γινει νεα ανανεωση στο tracking για να παει Κεντρο Διαλογης-Μοναδα Διανομης και τοπικο κατ/μα για παραλαβή. Επειδη ειναι priority ισως ερθει με ΕΛΤΑ courier https://www.elta-courier.gr/search & οχι απλο ΕΛΤΑ :)

Σε ευχαριστώ πολύ!!😃

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια εκανα μια παραγγελια απο dhgate και μου βγαζει αυτο Package not accepted by sorting center ειναι ολα ενταξει? εστειλα στον πωλητη και μου λεει ολα ειναι κομπλε μην ανυσηχεις εσεις τι λετε?

Screenshot_42.jpg

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά, στις 9/8 έκανα μια παραγγελία από Κίνα αξίας 70ε, στο tracking σήμερα λέει ότι το δέμα παραδόθηκε....εγώ δεν παρέλαβα τίποτε, ούτε βρήκα κανένα σημείωμα -sms από Ελτα τι μπορεί να παίζει

Στιγμιότυπο οθόνης από 2024-09-12 12-46-07.png

Επεξ/σία από asilver

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...