Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

100 να εισαι και ικανοποιημενος με τη dhl.

Όταν ερθει ο λογαριασμός ενημέρωσε μας να ξέρουμε 

Στο αμαζον δεν εχεις πληρώσει τελωνείο;

Δεν αγοραστηκαν τα βιβλια απο καποιον third party seller αλλα απο την ιδια την amazon (Amazon Export Sales LLC). Εstimated tax.... 9,74 $ 

taxes.png

Επεξ/σία από JimT1991
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα παιδιά έχει παραγγείλει κάποιος από AliExpress με "AliExpress Selection Standard" κάτι μεγαλύτερο από 150€ αξίας;

Με τι έρχεται ώστε να υπολογίσω το τελωνείο;

10 ώρες πριν, aces είπε

Η μεγαλη ζημιά ειναι ο ΦΠΑ στα παραπανω ποσα/παραγγελια.

Τα αλλα ειναι μικροχρεωσεις δασμοι & τελη.....

Και τελωνείο να μη περνούσε το Φ.Π.Α δεν το γλύτωνε, θα ήταν μέσα στη τιμή.

20 λεπτά πριν, Billator είπε

Καλησπέρα παιδιά έχει παραγγείλει κάποιος από AliExpress με "AliExpress Selection Standard" κάτι μεγαλύτερο από 150€ αξίας;

Με τι έρχεται ώστε να υπολογίσω το τελωνείο;

Το όριο ειναι 150€(καθαρή αξία) δλδ 186€ τελική τιμή.

Βασικά το καταλαβαίνεις όταν πατήσεις το checkout (πατώντας checkout δεν πληρώνεις σε αυτή την φάση απλώς βλέπεις πόσο κοστίζουν όλα μαζί πριν πληρωσεις) εκεί αν το ποσό ειναι από 186€ και κάτω θα δεις VAT included (περιλαμβάνει Φ.Π.Α) σε αυτή την περίπτωση δεν περνάει τελωνείο.

Αν ειναι πάνω από 186€ θα δεις price adjustment (μειώνει τον Φ.Π.Α) σε αυτή την περίπτωση αφαιρείται ο Φ.Π.Α από το Aliexpress και θα περασει τελωνείο στην Ελλαδα για να πάρουν τον Φ.Π.Α και μαζί με αυτό τέλη εκτελωνισμού και δασμοί.

Λογικά θα έρθει με ΕΛΤΑ, δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά όσα δέματα έχω δει να ειναι πάνω από 186€ ήρθαν με ΕΛΤΑ, μάλλον το έχει κανονίσει έτσι το Aliexpress.

Αν ειναι κοντά στο όριο μίλα με τον πωλητή τι μπορεί να κάνει να μη περασει τελωνείο, τα ξέρουν και αυτοί και έχουν λύσεις. Σε έναν χρήστη που πρότεινα να κάνει το ίδιο του έδωσε κουπόνι 25€ ο πωλητής και τιμή του προϊόντος έπεσε κάτω από τα 186€.

Κάτι άλλο που μπορεις να κάνεις ειναι αν γίνεται να σπάσει το δέμα σε 2 και να μοιραστεί το ποσό σε κάθε δέμα ανάλογα, και κανένα δέμα να μη ξεπερνάει τα 186€. Και πρώτα να στείλει το ένα δέμα και μετά από λίγες μέρες να στείλει και το άλλο, ειναι κάτι που το κάνουν συχνά.

• Like 1

11 ώρες πριν, JimT1991 είπε

Δεν αγοραστηκαν τα βιβλια απο καποιον third party seller αλλα απο την ιδια την amazon (Amazon Export Sales LLC). Εstimated tax.... 9,74 $ 

taxes.png

Ειναι ιδια περιπτωση με αυτο εδω

Το estimated tax ειναι απλα κατα προσεγγιση/εκτιμηση του τελικου ποσου. Για κουριερ τριτες χωρες ισχυει οτι σου ανεφερε πιιο πριν και ο @NikosKallithea

Στα υπολοιπα που ρωτησες μπορεις και να κανεις αρνηση παραλαβης αλλα θα πρεπει να παει το δεμα πισω για επιστροφη χρηματων και εφοσον το δεχτει ο πωλητης κατοπιν συννενοησης. Ολο αυτο θελει και χρονο αφου μιλαμε για αποστολη εκτος ΕΕ επι της ουσιας. Η dhl express εχει γρηγορη παραλαβη αλλα ακριβο τιμοκαταλογο.

• Like 1

οκ οποτε θα μιλήσω και με το support της amazon να δούμε εάν δέχονται επιστροφή σε περίπτωση που ζητήσει η DHL κανένα 150αρι. 

επιπλέον να περιμένω τηλ από την DHL  η απλά θα πάει στο κατάστημα και θα πληρώσω εκεί το κουστούμι εάν θέλω να το παραλαβω;

53 λεπτά πριν, JimT1991 είπε

οκ οποτε θα μιλήσω και με το support της amazon να δούμε εάν δέχονται επιστροφή σε περίπτωση που ζητήσει η DHL κανένα 150αρι. 

επιπλέον να περιμένω τηλ από την DHL  η απλά θα πάει στο κατάστημα και θα πληρώσω εκεί το κουστούμι εάν θέλω να το παραλαβω;

Η dhl σου στελνει στο εμαιλ σου τιμολόγιο με τα ποσά, τουλαχιστον ετσι εκανε πριν ενα περίπου χρονο, τωρα δεν ξερω τι παίζει την αποφεύγω συστηματικα.

Dhl και dpd, αν τις δω φευγω μακριά 🙃

Στα ποσα πάντως που αναφερεις παραπανω το φπα δεν ειναι αυτο που πρέπει, αρα θα το φας το τελωνειο 99%

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, JimT1991 είπε

Το Amazon υπάρχει πιθανότητα να το δεχτει το προϊόν για επιστροφή. Δοκίμασε το εφόσον είναι το ίδιο το Amazon πωλητής.
Θα στα στείλει η dhl τα επιπλέον κόστη για την παραλαβή μέχρι να έχεις ενημέρωση από dhl ίσως έχεις κ την απάντηση από το Αμαζόν για επιστροφή άνοιξε ticket στο support για να κερδίσεις χρόνο μέχρι να γίνει ενημέρωση από το tracking για παραλαβή από dhl κ κινείσαι ανάλογα τι θα σου απαντήσουν από το Amazon.

Επεξ/σία από aces

23 λεπτά πριν, aces είπε

Το Amazon υπάρχει πιθανότητα να το δεχτει το προϊόν για επιστροφή. Δοκίμασε το εφόσον είναι το ίδιο το Amazon πωλητής.
Θα στα στείλει η dhl τα επιπλέον κόστη για την παραλαβή μέχρι να έχεις ενημέρωση από dhl ίσως έχεις κ την απάντηση από το Αμαζόν για επιστροφή άνοιξε ticket στο support για να κερδίσεις χρόνο μέχρι να γίνει ενημέρωση από το tracking για παραλαβή από dhl κ κινείσαι ανάλογα τι θα σου απαντήσουν.

Μιλησα με το support (live chat) και μου ειπαν οτι σε περιπτωση που πληρωσω παραπανω θα κανουν refund τα shipping fees (δεν ξερω βεβαια εαν περιλαμβανει και τα εξοδα εκτελωνισμου). Μαλιστα το εχουν "σημειωσει" σε περιπτωση που μιλησω παλι με το support. Αnyway βλεπουμε.... Η DHL αναφερει οτι το δεμα θα φτασει τη Δευτερα αλλα ετσι οπως εχει καθυστερησει στο τελωνειο λογικα θα παμε για παλυ αργοτερα. Υπαρχει περιπτωση να ζητησουν τιποτα χαρτια για να συνεχιστει κανονικα ο εκτελωνισμος; Δεν εχω ιδεα τι παιζει με τελωνειο διοτι ειναι η πρωτη μου αγορα απο χωρα εκτος Ε.Ε.

Ολα αυτα επειδη εκανα το λαθος να βαλω τα γρηγορα μεταφορικα οταν εκανα την παραγγελια. Σε περιπτωση που επελεγα τα φθηνοτερα θα την γλιτωνα την DHL; 

Στις 17/3/2023 στις 9:24 ΜΜ, JimT1991 είπε

Πρωτη παραγγελια απο amazon και ερχεται δεμα μεσω DHL Express. Απο οτι καταλαβα θα με γδαρουν αλλα επειδη ειναι η πρωτη αγορα εκτος Ε.Ε. βλεπω αυτο το status στο amazon.

Friday, March 17
9:55 AM
Customs clearance delay.
Athens, XX GR
6:24 AM
Customs clearance delay.
Athens, XX GR

Κοστισε το πακετο EUR 166,36 ευρω. Πρεπει να επικοινωνησω με την DHL να μου πουν τι να κανω; Υπαρχει περιπτωση να πληρωσω εκτελωνισμο κανενα 100ρικο η παμε για παραπανω; Επιπλεον μπορω να αρνηθω το πακετο και να επιστρεψει πισω; Το amazon θα μου επιστρεψει τα χρηματα μου αυτοματα η θα πρεπει να μιλησω με το support; 

Έχω παρει μερικές φορές από Αmazon US και πάρα πολλές φορές από Amazon JP,  σχετικα με amazon US εφόσον είναι shipped by amazon, δεν θα πληρώσεις τίποτα extra 99.99% (αμα πληρώσεις να πας στο live chat και λογικα θα στα επιστρεψουν αμα τους δειξεις αποδεικτικο), αμα το amazon US ειναι με AmazonGlobal Priority Shipping πάντα θα έρθει με DHL, αν είναι με AmazonGlobal Expedited Shipping έρχονται πάντα? με Courier Center, και η μόνη διαφορά είναι η ταχύτητα και η διαδρομή που ακολουθούν για να φτάσουν σε εσένα ( και τα 2 ειναι σχετικά γρήγορα ). Το ότι εχει κολλήσει στο τελωνείο τι σημαίνει ? πως κάποιος περίεργος τελωνιακός για να κάνει την δουλεία του το έβγαλε στην άκρη για να τα ελέγξει και στις επόμενες 1-7 εργάσιμες μέρες θα είναι μαζί σου ( αυτο εξαρτάται και από το περιεχόμενο φυσικά, αλλα συνήθως δεν υπάρχει προβλημα με τα αντικείμενα από amazon ). Μπορείς να πάρεις την DHL και θα σου δώσουν το τηλέφωνο για τα γραφεία εκτελώνισμου τους και εκεί θα σου πουν 100% αν εχεις να πληρώσεις κάτι έξτρα και αν χρείαζονται κάποια άλλα στοιχεία από εσένα.

• Like 1

Στις 18/3/2023 στις 8:49 ΜΜ, JimT1991 είπε

Μιλησα με το support (live chat) και μου ειπαν οτι σε περιπτωση που πληρωσω παραπανω θα κανουν refund τα shipping fees (δεν ξερω βεβαια εαν περιλαμβανει και τα εξοδα εκτελωνισμου). Μαλιστα το εχουν "σημειωσει" σε περιπτωση που μιλησω παλι με το support. Αnyway βλεπουμε.... Η DHL αναφερει οτι το δεμα θα φτασει τη Δευτερα αλλα ετσι οπως εχει καθυστερησει στο τελωνειο λογικα θα παμε για παλυ αργοτερα. Υπαρχει περιπτωση να ζητησουν τιποτα χαρτια για να συνεχιστει κανονικα ο εκτελωνισμος; Δεν εχω ιδεα τι παιζει με τελωνειο διοτι ειναι η πρωτη μου αγορα απο χωρα εκτος Ε.Ε.

Ολα αυτα επειδη εκανα το λαθος να βαλω τα γρηγορα μεταφορικα οταν εκανα την παραγγελια. Σε περιπτωση που επελεγα τα φθηνοτερα θα την γλιτωνα την DHL; 

Αν θα ζητηθει κατι απο μεριας dhl θα ειναι η αποδειξη της παραγγελιας για να προχωρησει ο εκτελωνισμος & ο τελικος υπολογισμος. Εφοσον εχεις συννενοηση με το ιδιο το αμαζον ισως βρεθει και λυση για επιστροφη (αρνηση παραλαβης κατοπιν συννενοησης) με καποιες πιθανοτητες να το δεχτουν.

Απο τριτες χωρες περνανε ολα τελωνειο απλα τα ΕΛΤΑ εχουν φθηνοτερο τιμοκαταλογο απο τις κουριερ στον εκτελωνισμο οποτε σαν συνολο ειναι φθηνοτερη επιλογη τα ΕΛΤΑ.(απλη αποστολη) με μεγαλυτερο χρονο για την παραλαβη μεχρι να γινει εκκαθαριση στο τελωνειο.

• Like 1

Στις 20/3/2023 στις 12:51 ΜΜ, JimT1991 είπε

Aυτο τωρα τι ειναι; Απο delay σε completed και μετα παλι delay; 🤪

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-03-20 125004.png

123.png

Απλα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτελωνισμού όταν βγει το δεμα θα γίνει κ νεα ενημέρωση στο tracking. 

• Like 1

Πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι δεν θα χρεωθω κατι και οτι θα εφευγε σημερα ωστε να το εχω αυριο την Τεταρτη. 

Kατι ασχετο Priority Mail International ειναι αμερικανικο ταχυδρομειο; Αρα ΕΛΤΑ; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, JimT1991 είπε

Kατι ασχετο Priority Mail International ειναι αμερικανικο ταχυδρομειο; Αρα ΕΛΤΑ; 

USPS (εξυπηρετείται με ΕΛΤΑ ή ΕΛΤΑ courier)

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...