Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Summary

Total item costs
€ 256,96200x200.pngSaved
-€ 8,50
Promo Code
Enter code here
Total shipping
€ 35,76
Price adjustmentHf05ac94da66142ddaa558175c1161e67b.png
-€ 55,01
Total€ 229,20  Παραγγελια απο Aliexpress.Ποσο να πληρωνο στο τελωνειο και μεσω ταχυδρομειου; Αποστολη Aliexpress standart sipping.Σασ ευχαριστω.
  • Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα μας, νέο (προσωπικό) ρεκόρ από USPS-ΕΛΤΑ, από Νέα Υόρκη αποστολή 20/1 άφιξη για παραλαβή από τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ Αθήνας 27/1... 7 μέρες 👍

Μόνο ΕΛΤΑ αποστολές από Αθήνα σε Αθήνα το ανταγωνίζονται σε χρόνους!

Καλά παραγγελίες από amazon, ebay ακόμα και από εντός EU χάνουν από τα αποδυτήρια...

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς με την εξής απορία?

Θέλω να αγοράσω κάτι από το αμερικανικό amazon αλλά το δέμα δε στέλνεται από το amazon, αλλά από ένα καναδέζικο κατάστημα. 

Παρόλα αυτά με χρεώνει κανονικά VAT στο τέλος. 

Γνωρίζει κανείς εάν θα περάσει από τελωνείο και εάν θα χρειαστεί να πληρώσω έξτρα? 

Η λογική μου λέει πως εφόσον πληρώνω VAT κατά το checkout, το amazon δίνει το IOSS number της συναλλαγής στον πωλητή, και αυτός με τη σειρά του το βάζει στην ετικέτα αποστολής. Όπως νομίζω γίνεται και με το ebay δηλαδή. Αλλά μία επιβεβαίωση θα ήταν καλή. 

Στο checkout μου εμφανίζει αυτά:

Spoiler

Order Summary

Items: USD 19.99

Shipping & handling: USD 19.99

Total before VAT: USD 39.98

Estimated VAT: USD 9.60

Order total: USD 49.58

Ευχαριστώ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, george.ls είπε

Καλησπέρα. Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς με την εξής απορία?

Θέλω να αγοράσω κάτι από το αμερικανικό amazon αλλά το δέμα δε στέλνεται από το amazon, αλλά από ένα καναδέζικο κατάστημα. 

Παρόλα αυτά με χρεώνει κανονικά VAT στο τέλος. 

Γνωρίζει κανείς εάν θα περάσει από τελωνείο και εάν θα χρειαστεί να πληρώσω έξτρα? 

Η λογική μου λέει πως εφόσον πληρώνω VAT κατά το checkout, το amazon δίνει το IOSS number της συναλλαγής στον πωλητή, και αυτός με τη σειρά του το βάζει στην ετικέτα αποστολής. Όπως νομίζω γίνεται και με το ebay δηλαδή. Αλλά μία επιβεβαίωση θα ήταν καλή. 

Στο checkout μου εμφανίζει αυτά:

Απόκρυψη περιεχομένων

Order Summary

Items: USD 19.99

Shipping & handling: USD 19.99

Total before VAT: USD 39.98

Estimated VAT: USD 9.60

Order total: USD 49.58

Ευχαριστώ :)

αν το κατάστημα περιλαμβάνει στο αυτοκόλλητο το ioss no, της συγκεκριμένης συναλλαγης/πώλησης κάτι που οφείλει να κανει κανονικα δεν θα πρεπει να σε χρεωσουν vat παρα μονο τα τελη κατα τον ελεγχο στο τελωνειο. αυτό λογικά θα φαίνεται ότι είναι ήδη πληρωμένα ήδη στο πακέτο στο αυτοκολλητο του δεματος κατά τον έλεγχο εδώ.

συνήθως στο checkout λέει στο αμαζον import duties & vat αλλά είναι ανάλογα το προϊόν κ τη συμφωνία που εχει το ιδιο το αμαζον με το κάθε καταστημα /πωλητή κ κάθε φορά διαφέρει ανάλογα.

* επίσης λέει estimated vat αρα το υπολογίζει κατά προσέγγιση τελωνείο θα περασει αφού είναι εκτός ΕΕ είτε US είτε Canada

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ! 

Σόρι εάν είναι χαζή ερώτηση αλλά επειδή λίγο μπερδεύτηκα με τα τέλη στο τελωνείο που λες, αυτά πως υπολογίζονται για να δω περίπου πόσο θα πληρώσω? Ή λόγω του ioss αριθμού στο αυτοκόλλητο δεν θα υπάρχει χρέωση? 

1 ώρα πριν, aces είπε

* επίσης λέει estimated vat αρα το υπολογίζει κατά προσέγγιση τελωνείο θα περασει αφού είναι εκτός ΕΕ είτε US είτε Canada

Και ναι έχεις δίκιο. Αυτό που εννοούσα κυρίως με το τελωνείο είναι εάν θα πρέπει να ανησυχώ για έξτρα χρεώσεις (για το δεκαπεντάρι κυρίως). 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, george.ls είπε

Σε ευχαριστώ! 

Σόρι εάν είναι χαζή ερώτηση αλλά επειδή λίγο μπερδεύτηκα με τα τέλη στο τελωνείο που λες, αυτά πως υπολογίζονται για να δω περίπου πόσο θα πληρώσω? Ή λόγω του ioss αριθμού στο αυτοκόλλητο δεν θα υπάρχει χρέωση? 

Και ναι έχεις δίκιο. Αυτό που εννοούσα κυρίως με το τελωνείο είναι εάν θα πρέπει να ανησυχώ για έξτρα χρεώσεις (για το δεκαπεντάρι κυρίως). 

Θα το εχει το 15αρι ειναι στο pdf των ΕΛΤΑ αν ερθει με ΕΛΤΑ γιατι αν ερθει με κούριερ ανεβαινει η τιμη απο τριτες χωρες

ειναι αχετικα μικρα τα ποσα οποτε προχωρησε την αν δεν τα βρισκεις εντος ΕΕ ή αν η διαφορά τιμης ειναι μεγαλη κ δικαιολογειται

Δημοσ.

Για αγορά βιβλίου από amazon.co.uk αλλά όχι απ' το ίδιο το amazon, το τελωνείο το έχω πληρώσει ήδη ή θα μου ρθει καμιά έκπληξη; Βλέπω έχω πληρώσει ήδη το 6% ΦΠΑ αλλά δε βλέπω κάτι για import fees:

Item(s) Subtotal: £13.42
Postage & Packing: £2.92
Total Before VAT: £16.34
VAT: £0.99
Total: £17.33
Grand Total: £17.33
Δημοσ.

Καλημερα και καλο μηνα! Θα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος γνωριζει  σχετικα με αποστολη δεματων απο Honk Kong. 
Ποιος τροπος αποστολης και με ποια courier ειναι πιο γρηγορος και με λιγοτερη καθυστερηση στο τελωνειο?  H αξια των αντικειμενων  ειναι κατω απο 30 ευρω. Απλα ο πωλητης μου προτεινει Fedex και δεν ξερω απο θεμα τελωνειου και χρονου παραδοσης εαν βολευει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, SOADNICK είπε

Για αγορά βιβλίου από amazon.co.uk αλλά όχι απ' το ίδιο το amazon, το τελωνείο το έχω πληρώσει ήδη ή θα μου ρθει καμιά έκπληξη; Βλέπω έχω πληρώσει ήδη το 6% ΦΠΑ αλλά δε βλέπω κάτι για import fees:

Item(s) Subtotal: £13.42
Postage & Packing: £2.92
Total Before VAT: £16.34
VAT: £0.99
Total: £17.33
Grand Total: £17.33

Αν θα μπει κατι εξτρα θα μπει import fees κ οχι VAT αφου ειναι (ηδη) προπληρωμένο αρκει ο πωλητης/κατ/μα να περασει το ioss κ στο αυτοκολλητο......

2 ώρες πριν, don89 είπε

Καλημερα και καλο μηνα! Θα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος γνωριζει  σχετικα με αποστολη δεματων απο Honk Kong. 
Ποιος τροπος αποστολης και με ποια courier ειναι πιο γρηγορος και με λιγοτερη καθυστερηση στο τελωνειο?  H αξια των αντικειμενων  ειναι κατω απο 30 ευρω. Απλα ο πωλητης μου προτεινει Fedex και δεν ξερω απο θεμα τελωνειου και χρονου παραδοσης εαν βολευει.

καλό μήνα :rolleyes::) & καλως ηρθες στο insomnia :)

Η FedEx εχει δικο της τιμοκαταλογο ακριβοτερο για τριτες χωρες (οπως ολα τα κουριερ) σε συγκριση με τα ΕΛΤΑ.

Οποτε αναγκαστικά εφοσον το χρειαζεσαι το προιον κ δεν υπαρχει εντος ΕΕ πας με τις φθηνοτερες διαθεσιμες επιλογες που θα σου δινει για απλο ταχυδρομειο δηλ. ΕΛΤΑ ενδεικτικά/οπως AirPost, AirMail, Standard Post, Standard Mail κλπ κλπ

Αυτο θα καθυστερησει μεν παραπανω στην παραδοση αλλα θα εχει φθηνοτερη συνολική χρεωση στο τελωνειο αφου χρεωνουν με βαση τον τρεχοντα τιμοκαταλογο των ΕΛΤΑ.

Επεξ/σία από aces
Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση. Δυστυχως δεν υπαρχει εντος ΕΕ. Αρα απο οτι καταλαβα θα ζητησω Speedpost tracking με Ηοnk Kong Post για να ερθει μεσω ΕΛΤΑ courier.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, don89 είπε

Ευχαριστω για την απαντηση. Δυστυχως δεν υπαρχει εντος ΕΕ. Αρα απο οτι καταλαβα θα ζητησω Speedpost tracking με Ηοnk Kong Post για να ερθει μεσω ΕΛΤΑ courier.

Από Fedex δειχνει ελαφρώς καλυτερη επιλογη για εκτος ΕΕ στη συνολικη χρεωση

Δημοσ.

Οκ ευχαριστω. Και για παραγγελεια απο alibaba μονο μεσω EMS express? Τι πρεπει να ζητησω απο τον πωλητη για να ειναι ηδη πληρωμενα τα custom fees?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, don89 είπε

Οκ ευχαριστω. Και για παραγγελεια απο alibaba μονο μεσω EMS express? Τι πρεπει να ζητησω απο τον πωλητη για να ειναι ηδη πληρωμενα τα custom fees?

Δυσκολα το υποστηριζει η EMS ειναι κουριερ κ αν ειναι και εξπρες απλα θα κανει γρηγοροτερη την παραλαβη. Δες μηπως υπαρχει στο AliExpress το προιον οπου εκει υπαρχουν καποιες εναλλακτικες.

Δημοσ.
Στις 19/1/2023 στις 10:04 ΜΜ, aces είπε

δεν έχουν αναφερθεί καθυστερήσεις. δες μήπως βρίσκεται στη μονάδα διανομής κ εχει ερθει αν κ πάντα ενημερωνεται το τρακινγκ απο ΕΛΤΑ.

Μεσολάβησε κ πρωτοχρονιά αλλά θα έπρεπε να είχε φύγει από εκεί εκτός αν δεν το έχουν άμεσα διαθέσιμο......

Τελικά λόγω του cyber incident στις 18.01.23 υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις. Ανεπίσημες πηγές έλεγαν οτι επιστρατέφθηκε το ταχυδρομείο του Jersey για να βοηθήσει την κατάσταση, κάτι το οποίο επιβεβαίωσα κι εγώ χθες βλέποντας το αντικείμενο μου στις 27.01.23 να βρίσκεται στο JERSEY. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...