Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 2/1/2023 στις 1:26 ΠΜ, aces είπε

ισχύει ότι τα κουριερ έχουν άλλο τιμοκατάλογο dhl-fedex-ups κλπ αρα τα αποφευγεις εφόσον θα περασει απο τελωνειακο ελεγχο ετσι κ αλλιως (εκτος ΕΕ).

Αρα πας με επιλογη small packet ή air post έρχεται με ΕΛΤΑ κ θα εχει  μικροτερη χρέωση φυσικά απο κουριερ τοσο στα εξοδα αποστολης αλλα κ μεγαλυτερη αναμονή για παραλαβή.

Επιστρέφω, μου απάντησαν ότι με small packet δεν μπορούν να μου στείλουν λόγο μιας κατάστασης αποστολής προς την Ελλάδα την οποία δεν κατάλαβα , μου προτείνει με FedEx που είναι η ποιο φθηνό από τα κούριερ,η επιστροφή χρημάτων 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, scarface5323 είπε

Επιστρέφω, μου απάντησαν ότι με small packet δεν μπορούν να μου στείλουν λόγο μιας κατάστασης αποστολής προς την Ελλάδα την οποία δεν κατάλαβα , μου προτείνει με FedEx που είναι η ποιο φθηνό από τα κούριερ,η επιστροφή χρημάτων 

Σημαδεμένος Καλημέρα :)

https://ibb.co/tp00rjj

Με Air Post σε αφήνει στο checkout? Αν οχι δοκιμασε αφου εξυπηρετείται από ΕΛΤΑ κ ειναι η απλη μεθοδος.

Τωρα απο κουριερ κανονικα μακρια εφοσον το προιον εχει 100€ απο εδω επελεγεις Ελλαδα γιατι ειναι κ απομακρυσμενη αποστολη Νότια Κορέα κ η FedEx γενικα εχει ακριβή ταρίφα.

Υπάρχει και μια 3η κ τελευταια επιλογη που ειναι παραπανω βαβούρα

Ζητας επιστροφή > Βάζεις νεα παραγγελία μόνο το προιον που ειναι επειγον με τα 6 USD με FedEx μόνο του

https://www.sparekorea.com/product/parts/1786395

Κανα 40€ να βγει το τελωνειο απο FedEx.Οποτε στο συνολο βγαινει λιγο λιγοτερο απο οτι Ελλαδα.

Αλλα καλύτερη δειχνει η επιλογή με Air Post με απλό ταχ/μειο ΕΛΤΑ.

Βεβαια στα μεταφορικά ειναι τα ίδια με FedEx (δες παρακατω) απλα τα ΕΛΤΑ ειναι σιγουρα φθηνότερα στον έλεγχο.

https://prnt.sc/mFt9yfNDg5X-

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα. θελω να αγορασω αυτο το προιον: https://www.autoease.com/product/liftgate/

Απο την κινα θα ερθει και μιλωντας μεσω email μαζι τους εξηγωντας οτι η χωρα μου εχει υψηλα τελη εκτελωνισμου μου απαντησαν πως δεν μπορουν να κανουν κατι παραμονο μια εκπτωση απο την τιμη. Συνεργαζονται με Fedex και DHL και μπορω να διαλεξω οποια θελω ειναι δωρεαν τα μεταφορικα. Γνωριζουμε ποια θα παρει λιγοτερο στον εκτελωνισμο? Απο το λιγο που εψαξα βλεπω οτι και οι δυο γδερνουν. Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, miltgiorg είπε

Απο την κινα θα ερθει και μιλωντας μεσω email μαζι τους εξηγωντας οτι η χωρα μου εχει υψηλα τελη εκτελωνισμου μου απαντησαν πως δεν μπορουν να κανουν κατι παραμονο μια εκπτωση απο την τιμη. Συνεργαζονται με Fedex και DHL και μπορω να διαλεξω οποια θελω ειναι δωρεαν τα μεταφορικα. Γνωριζουμε ποια θα παρει λιγοτερο στον εκτελωνισμο? Απο το λιγο που εψαξα βλεπω οτι και οι δυο γδερνουν. Ευχαριστω πολυ.

Γενικά κουριερ & εκτος ΕΕ δεν προτεινεται. Ναι γδερνουν αρκετα αφου εχουν υψηλοτερο καταλογο απο οτι τα ΕΛΤΑ. Το μονο θεωρητικό πλεονεκτημα ειναι η γρηγοροτερη τελωνειακή εκκαθάριση & γρηγορότερη παραλαβή.

Αν υπαρχει εντος ΕΕ δες μηπως συμφερει περισσοτερο απο εκει η επιλογη εστω κ με λιγο παραπανω χρεωση.

Επεξ/σία από aces

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aces είπε

Γενικά κουριερ & εκτος ΕΕ δεν προτεινεται. Ναι γδερνουν αρκετα αφου εχουν υψηλοτερο καταλογο απο οτι τα ΕΛΤΑ. Το μονο θεωρητικό πλεονεκτημα ειναι η γρηγοροτερη τελωνειακή εκκαθάριση & γρηγορότερη παραλαβή.

Αν υπαρχει εντος ΕΕ δες μηπως συμφερει περισσοτερο απο εκει η επιλογη εστω κ με λιγο παραπανω χρεωση.

Ευχαριστω για την απαντηση. Δυστυχως το εχω ψαξει και εδω ευρωπη δεν υπαρχει. Aliexpress το εχει: https://www.aliexpress.com/item/1005002662335343.html?spm=a2g0o.cart.0.0.282c38darhAKqL&mp=1

Με δωρεαν μεταφορικα κιολας με standard shipping κιολας αλλα και εκει δεν ξερω εαν με συμφερει...

Εσεις τι λετε?

Επεξ/σία από miltgiorg

Καλησπέρα στο forum. Έκανα πριν ένα μήνα παραγγελία από aliexpress αξίας 1,5 € με αποστολή με cainiao super economy χωρίς tracking και πληρωμένο vat. Σήμερα βρήκα ειδοποίηση από ελτα για παραλαβή δέματος με κόστος εκτελωνισμού 2,5€. Το παράξενο τής υπόθεσης είναι ότι το δέμα φαίνεται να έχει έρθει από Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν με αντίστοιχο tracking number το οποίο φαίνεται κανονικά στο tracking και δεν έχει καμία σχέση με tracking number τού aliexpress. Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία? 

Καλησπέρα,

πριν 1-2 μήνες αγόρασα από Ιαπωνία μια ταινία dvd γύρω στα 5-6 euros και η αποστολή του έγινε me fed ex .

Το τελικό ποσό βγήκε αρκετά φουσκωμένο αλλά ήταν κάτι που επιθυμούσα οπότε δεν είχα κάποιο θέμα.

Σήμερα μου εμφανίστηκε ειδοποίηση "δασμών και φόρων" σύμφωνα με την οποία πρέπει να τους πληρώσω γύρω στα 7 ευρώ ως προμήθεια "προόδου"( + 24% ).

Δεν είναι μεγάλο το ποσό αλλά μιλάμε για κατι ουρανοκατέβατο.

Το λογικό δε θα ήταν πριν παραλάβω την ταινία να είχε μέσα και το ποσό εκτελωνισης; 

Να το αγνοήσω; Θα έχω μπελάδες; Παρακαλώ όσοι /όσες έχουν αντίστοιχη εμπειρία, τα φώτα τους.

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν παραλαβεις ένα δέμα που έχεις παραγγείλει εκτός Ευρώπης λόγο μεγάλου τελωνείου τι ακριβώς γίνεται?

Απλά γυρνάει πίσω στον πωλητή και εσύ έχασες τα λεφτά που έχεις δώσει μέχρι τότε?

Επίσης τελικά δεν βρέθηκε τρόπος να ξέρουμε τι τελωνείο θα πληρώσουμε για κάθε δέμα πριν καν το πάρουμε? ή δεν έχει βρεθεί κάποιος τρόπος να μην πληρώνουμε καθόλου τελωνείο για δέματα εκτός Ευρώπης?

Επεξ/σία από Paragontas-x

7 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Αν δεν παραλαβεις ένα δέμα που έχεις παραγγείλει εκτός Ευρώπης λόγο μεγάλου τελωνείου τι ακριβώς γίνεται?

Απλά γυρνάει πίσω στον πωλητή και εσύ έχασες τα λεφτά που έχεις δώσει μέχρι τότε?

Επίσης τελικά δεν βρέθηκε τρόπος να ξέρουμε τι τελωνείο θα πληρώσουμε για κάθε δέμα πριν καν το πάρουμε? ή δεν έχει βρεθεί κάποιος τρόπος να μην πληρώνουμε καθόλου τελωνείο για δέματα εκτός Ευρώπης?

Αν δε παραλάβεις το δέμα σου, χάνεις τα λεφτά σου. Δεν γνωρίζω περίπτωση που το δέμα γύρισε πίσω και ο πωλητής έκανε refund. Υπάρχει νομοθεσία στην ΕΕ, πλέον, για αγαθά, μέχρι 150 ευρώ, που αγοράζονται από μαγαζιά εκτός ΕΕ, να πληρώνεται ο ΦΠΑ κατά την αγορά  και να παραλαμβάνεις χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση στο τελωνείο. Αυτό αναφέρεται στη σελίδα του πωλητή δίπλα στην τιμή ως "vat included". Πολλοί  πωλητές όμως δεν το κάνουν αυτό ( να κρατάνε τον ΦΠΑ) και έτσι αν αγοράσεις από αυτούς θα χρεωθείς τον ΦΠΑ όταν φτάσει εδώ το δέμα σου + τα έξοδα εκτελωνισμού. Οπότε καλό είναι να ψωνίζουμε από πιστοποιημένα μαγαζιά που χρεώνουν σωστά τον ΦΠΑ. Εγώ επειδή ψωνίζω πολύ συχνά από Κίνα επιλέγω πάντα Banggood και Aliexpress και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Τώρα για άλλες χώρες-μαγαζιά δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Παρήγγειλα ένα προϊόν αξίας περίπου 20 ευρώ από Κίνα , απευθείας από site του κατασκευαστή χωρίς τη διαδικασία με IOSS για πρώτη μου φορά.

Από το tracking φαίνεται να πέρασε Αθήνα (αερολιμένας Αθηνών τελωνείο) και μετά επαρχία, οπότε και έλαβα SMS για 0,53 ευρώ τέλη και παραλαβή από τοπικό κέντρο των ελτά. Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ είμαι επαρχία, οπότε πρέπει να στείλω κάποιον δικό μου. Αλλά στο τηλέφωνο μου λέει ότι θέλει και την ταυτότητά μου, ακόμα και αν στείλω τρίτο άτομο. Τι νόημα έχει αυτό; Αφού την  ταυτότητα την έχω εγώ μαζί μου! Και όλη η ταλαιπωρία αυτή για μισό ευρώ! Και επίσης μου λέει δεν γίνεται να τους πληρώσω διαδικτυακά και να το στείλουν. Θα μου το κρατήσουν για 20 μέρες αλλά δε βλέπω να γυρνάω χωριό για  ένα δέμα.
Κάποιος τα φώτα του;

Επεξ/σία από superpanos2

Δεν κατάλαβα τιποτα, έστειλες το δεμα σε διεύθυνση που δεν μπορεις να πας;

Δεμα δεν παραλαμβάνεις ετσι και αλλιως χωρις ταυτότητα 

Έλα ευκολάκι, μην αγχώνεσαι, ο Πιερακάκης είναι φίλος μας, κάνε εξουσιοδότηση μέσω gov και στείλε τον άνθρωπό σου να παραλάβει για εσένα

Σε άλλα νέα, αγαπάμε USPS. Αποστολή από Νέα Υόρκη. Από την πόρτα του φίλου μου στο τοπικό Ελτα της περιοχής μου = 11 μέρες.

• Like 1

Στις 17/1/2023 στις 3:16 ΜΜ, superpanos2 είπε

Καλησπέρα. Παρήγγειλα ένα προϊόν αξίας περίπου 20 ευρώ από Κίνα , απευθείας από site του κατασκευαστή χωρίς τη διαδικασία με IOSS για πρώτη μου φορά.

Από το tracking φαίνεται να πέρασε Αθήνα (αερολιμένας Αθηνών τελωνείο) και μετά επαρχία, οπότε και έλαβα SMS για 0,53 ευρώ τέλη και παραλαβή από τοπικό κέντρο των ελτά. Το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ είμαι επαρχία, οπότε πρέπει να στείλω κάποιον δικό μου. Αλλά στο τηλέφωνο μου λέει ότι θέλει και την ταυτότητά μου, ακόμα και αν στείλω τρίτο άτομο. Τι νόημα έχει αυτό; Αφού την  ταυτότητα την έχω εγώ μαζί μου! Και όλη η ταλαιπωρία αυτή για μισό ευρώ! Και επίσης μου λέει δεν γίνεται να τους πληρώσω διαδικτυακά και να το στείλουν. Θα μου το κρατήσουν για 20 μέρες αλλά δε βλέπω να γυρνάω χωριό για  ένα δέμα.
Κάποιος τα φώτα του;

Περιπου 20 ημερες γυρω στις 3 εβδομαδες κρατανε τα δεματα τα ΕΛΤΑ στα τοπικά κατ/ματα τα συστημένα οποτε για ταυτοποιηση κ παραλαβη θελουν το ιδιο ατομο που αναφερει το δεμα ή εναλλακτικά εξουσιοδοτηση πρεπει να εχει κ στο gov.gr επιλογη για na παραλαβει καποιος αλλος το δέμα.

Αναφορά σε κείμενο

Τα συστημένα αντικείμενα επιδίδονται στους ίδιους τους παραλήπτες ή τους πληρεξούσιούς τους, υπογράφοντας σε ειδικά έντυπα των ΕΛΤΑ

https://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_1481.html

• Like 2

2 ώρες πριν, Finn είπε

Υπάρχει κανείς που να συμπάσχει και να περιμένει από Αγγλία εδώ καιρό κάτι; Από 31.12 έγινε collected και δεν έχει φύγει καν από τη χώρα.

δεν έχουν αναφερθεί καθυστερήσεις. δες μήπως βρίσκεται στη μονάδα διανομής κ εχει ερθει αν κ πάντα ενημερωνεται το τρακινγκ απο ΕΛΤΑ.

Μεσολάβησε κ πρωτοχρονιά αλλά θα έπρεπε να είχε φύγει από εκεί εκτός αν δεν το έχουν άμεσα διαθέσιμο......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...