Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση : Έχω βρει ένα ηχείο από Αμερική. Το κόστος είναι περίπου 7 € + 18 € μεταφορικά. Τι τελωνείο περίπου θα πληρώσω ; Συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των μεταφορικών στον υπολογισμό των δασμών;

Επεξ/σία από yiankap
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, yiankap είπε

Ερώτηση : Έχω βρει ένα ηχείο από Αμερική. Το κόστος είναι περίπου 7 € + 18 € μεταφορικά. Τι τελωνείο περίπου θα πληρώσω ; Συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των μεταφορικών στον υπολογισμό των δασμών;

Στην τιμή περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ; 

16 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Στην τιμή περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ; 

Δεν λέει τίποτα για VAT included. Ιδιώτης Αμερικάνος είναι δεν είναι κάποιο κατάστημα.

3 ώρες πριν, yiankap είπε

Δεν λέει τίποτα για VAT included. Ιδιώτης Αμερικάνος είναι δεν είναι κάποιο κατάστημα.

Ναι συμπεριλαμβάνονται και τα μεταφορικά στα έξοδα τελωνείου. Άν έρχονται με ΕΛΤΑ  τα έξοδα θα είναι, στην περίπτωσή σου ,(αναλυτικά)  6 ευρώ ΦΠΑ και 5 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού, σύνολο 11 ευρώ. Άν έρχονται με κούριερ πολύ παραπάνω. 

6 ώρες πριν, dimigar είπε

Να σας ρωτήσω κι εγώ κάτι:

Μπορώ να ζητήσω με email έγκριση από τον ΕΟΦ για  7 συσκευασίες βιταμινών  που αγόρασα από iherb;

Ίδιο σκεύασμα ή 7 διαφορετικά;

Στείλε τους ένα email εξηγώντας τους αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις.

Είναι 5 ίδιες βιταμίνες και  τα άλλα δύο είναι διαφορετικά.

Τηλεφώνησα στον ΕΟΦ και που είπαν  ότι δικαιούται κάποιος μόνο 3 συσκευασίες συμπληρωμάτων διατροφής αλλιώς θα επιστραφεί το πακέτο πίσω στη iherb.

Έχω παραγγείλει πολλές φορές πάνω από 6 συσκευασίες βιταμινών χωρίς να μου ζητάει το τελωνείο έγκριση από ΕΟΦ και τα  πακέτα το παρέλαβα από ΕΛΤΑ...

Παρέλαβα τις παραγγελίες που είχα κάνει στο iherb αφού άλλαξαν το ΦΠΑ σε 24% από 13% που το είχαν. Και πάλι μου ζήτησαν να ξαναπληρώσω ΦΠΑ και εξοδα εκτελωνισμου για να παραλάβω. Οπότε το θέμα του iherb έχει να κάνει καθαρά με το ότι δηλώνουν λάθος το IOSS κι εδώ στο τελωνείο δεν φαινεται ότι έχει πληρωθεί το ΦΠΑ. (εννοείται το iherb μου τα έκανε refund αμέσως μολις εστειλα τις αποδειξεις)

Επίσης επειδή έχει ρωτηθεί να πω ότι σε όλες τις παραγγελίες ειχα πάνω από 3τμχ, σε μία μάλιστα είχα 9τμχ, κανένας δεν ασχολήθηκε, μόνο την υπευθυνη δήλωση για προσωπική χρήση μου ζήτησαν.

Τέλος σήμερα μου ηρθε sms στείλω υπευθυνη δήλωση για αγορά που έκανα στις 3 Φεβρουαρίου! Σε 12 μέρες ήρθε Ελλάδα το δέμα και μπήκε και τελωνείο! Τρομερή επιτυχία! Ελπίζω μήπως αυτό σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα με το IOSS(?)

• Like 1

4 ώρες πριν, mar.pan. είπε

Τέλος σήμερα μου ηρθε sms στείλω υπευθυνη δήλωση για αγορά που έκανα στις 3 Φεβρουαρίου! Σε 12 μέρες ήρθε Ελλάδα το δέμα και μπήκε και τελωνείο! Τρομερή επιτυχία! Ελπίζω μήπως αυτό σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα με το IOSS(?)

Και αυτό αφορά πάλι παραγγελία σου από iHerb;

4 ώρες πριν, mar.pan. είπε

Παρέλαβα τις παραγγελίες που είχα κάνει στο iherb αφού άλλαξαν το ΦΠΑ σε 24% από 13% που το είχαν. Και πάλι μου ζήτησαν να ξαναπληρώσω ΦΠΑ και εξοδα εκτελωνισμου για να παραλάβω. Οπότε το θέμα του iherb έχει να κάνει καθαρά με το ότι δηλώνουν λάθος το IOSS κι εδώ στο τελωνείο δεν φαινεται ότι έχει πληρωθεί το ΦΠΑ. (εννοείται το iherb μου τα έκανε refund αμέσως μολις εστειλα τις αποδειξεις)

Ποια ημερομηνία είχε γίνει αυτή η παραγγελία;

• Like 1

13 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Και αυτό αφορά πάλι παραγγελία σου από iHerb;

Ποια ημερομηνία είχε γίνει αυτή η παραγγελία;

Ναι από iherb είναι κι αυτή.

Για τις άλλες όμως έκανα λάθος, καλά που ρώτησες και το ξανακοιταξα! Εχω 2 λογ/σμους στο iherb και τους μπέρδεψα. 

Αυτά που παρέλαβα και μου ζήτησαν να ξαναπληρώσω είναι με 13%, οπότε μπορεί αυτή η τελευταία στις 3/2 με το 24% που μπήκε τελωνείο σε 12 μέρες να μην έχει πρόβλημα και να την παραλάβω ελεύθερη. Τις επόμενες μέρες θα ξέρω και θα ενημερώσω.

• Like 1

Ειδα τώρα ότι προσθέσανε κι επιλογή speedex στο iherb, εκτός από την DPD που έχει απαγορευτικά μτφ και την Local post plus.

Σε μια "δοκιμαστικη" παραγγελία ας πούμε 45 ευρώ, με το local post plus πληρωνεις περιπου 10 ευρώ και με τη speedex 14 ευρώ. Αν συνυπολογίσεις ότι η speedex θα στα φέρει και στην πόρτα σου ειναι πολύ καλη επιλογή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/12/2021 στις 7:01 ΜΜ, Nnoutas είπε

Οι μέθοδοι αποστολής του Ali "Aliexpress Standar Shipping" και "Aliexpress Saver shipping" έρχονται με ουγγρικό ταχυδρομείο και σε πολλές δικές μου περιπτώσεις έκαναν περίπου ένα μήνα. Τώρα την περίοδο των εορτών ίσως αργήσουν παραπάνω. Φυσικά έρχονται χωρίς τελωνείο (προπληρώνεις ΦΠΑ κατά την αγορά.)

Όλα έγιναν όπως αναφέρατε! Η παραγγελία έφτασε σε ένα μήνα και μια βδομάδα. Τώρα τι πρέπει να κάνω; Επιβεβαίωση παραλαβής; Αν δεν το κάνω τι θα γίνει;

Στις 27/12/2021 στις 9:48 ΠΜ, nikosgiann78 είπε

Έτσι έχω εγώ τα στοιχεία μου, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα (ούτε καν με αυτά τα δέματα από το Ουγγρικό που διαμαρτύρονται ότι γυρνάνε πίσω λόγω λάθος αναγραφής στοιχείων). Στην διεύθυνση βάζω πρώτα τον αριθμό, μετά την διεύθυνση στα λατινικά και μετά το street

Είχαν καθυστερήσεις τα ταχυδρομεία μας, οπότε πήγα και το παρέλαβα (χωρίς ειδοποίηση) μόνος μου.

Επεξ/σία από Τέρης Α.

3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Όλα έγιναν όπως αναφέρατε! Η παραγγελία έφτασε σε ένα μήνα και μια βδομάδα. Τώρα τι πρέπει να κάνω; Αποδοχή παραλαβής; Αν δεν το κάνω τι θα γίνει;

Εφόσον όλα πήγαν καλά γιατί δεν θέλεις να παραλάβεις; 

5 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Εφόσον όλα πήγαν καλά γιατί δεν θέλεις να παραλάβεις; 

Όχι, παρέλαβα, εννοώ στο site του Ali Express τι να κάνω.

886299332_2022-02-17140000.jpg.5c8ad555fa86a829e190c4783b2c1295.jpg

Υπήρξε και ένα θέμα με το προϊόν (αναμενόμενο ήταν) και το συζητάμε με τον πωλητή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, mar.pan. είπε

Ειδα τώρα ότι προσθέσανε κι επιλογή speedex στο iHerb, εκτός από την DPD που έχει απαγορευτικά μτφ και την Local post plus.

Σε μια "δοκιμαστικη" παραγγελία ας πούμε 45 ευρώ, με το local post plus πληρωνεις περιπου 10 ευρώ και με τη speedex 14 ευρώ. Αν συνυπολογίσεις ότι η speedex θα στα φέρει και στην πόρτα σου ειναι πολύ καλη επιλογή. 

Όμως με την Speedex θα γλυτώσεις την έχτρα χρέωση και την ταλαιπωρία από το τελωνείο ή θα σου έρθει ακόμα πιο ακριβό το «κουστουμάκι»;

Επεξ/σία από Aurumnus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...