Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, mindreader είπε

Οκ, πως παει τοτε;
Το 15μερο, εγινε 2 μηνες, και ξεκινησει να ερχεται, αφου εστειλα 10 email, εμειναν αναπαντητα, και αρχισαν να το 'ψαχνουν' και ξεκινησε να κινειται οταν ανοιξα το case στο paypal;
Εχω δικιο εγω, εχουν δικιο αυτοι, τι γινεται; Ποιος αποφασιζει;

Οταν κανεις το dispute claim τοτε θα αποφασίσει το ππ για το ποιος εχει δίκιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Οταν κανεις το dispute claim τοτε θα αποφασίσει το ππ για το ποιος εχει δίκιο

Για να ρωτησω, γιατι οπως ειπα δεν ξαναχω κανει τη διαδικασια.

Μου δινει λοιπον το pp μια προθεσμια, που αν παρελθει, το dispute κλεινει αυτοματα, αν εγω δεν κανω μεχρι τοτε escalation. Καταλαβα καλα, ή καταλαβα λαθος;

Το pp ποτε αποφασιζει, και πως σχετιζεται με το αν εγω θα κανω escalation;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, mindreader είπε

Για να ρωτησω, γιατι οπως ειπα δεν ξαναχω κανει τη διαδικασια.

1.Μου δινει λοιπον το pp μια προθεσμια, που αν παρελθει, το dispute κλεινει αυτοματα, αν εγω δεν κανω μεχρι τοτε escalation. Καταλαβα καλα, ή καταλαβα λαθος;

2.Το pp ποτε αποφασιζει, και πως σχετιζεται με το αν εγω θα κανω escalation;

1α. Σωστα

1β. Το didpute μπορει να το κλεισεις και εσυ ή να το κλείσει ο πωλητής αν συμβεί αυτο που περιγράφεις στην διεκδίκηση σου πχ να σου επιστρέψει τα χρήματα.

1γ. Μπορει να κλείσει και αυτοματα αν δεν συμβεί τιποτα απολύτως, παρα μονο να παρέλθει η ημερομηνία

2. Τωρα, αν το κανεις claim, διεκδίκηση δηλαδη, τοτε σημαίνει οτι δεν τα βρηκατε με τον πωλητή οποτε επεμβαίνει το ππ, εδω δεν υπαρχει χρονοδιάγραμμα, μετα το το claim μπορει να παρεις τα χρηματα σε μια μερα μπορει και μηνες μετα, αυτό εξαρτάται απο πολλα, πχ εσενα σε αφορα μονο η αποστολή-παραλαβή, το ππ δεν θα σου δωσει χρηματα πισω αν το αντικείμενο ειναι καθοδόν, με ενεργο τρακ, θα περιμένει να παραλαβεις.

Εκτός αν λήξει το τρακ χωρις παράδοση.

Να προσθέσω εδω οτι disputes που κλείνουν για μια αγορά ειναι σχεδόν αδύνατον να ξανά ανοίξουν

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1

16 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

1α. Σωστα

1β. Το didpute μπορει να το κλεισεις και εσυ ή να το κλείσει ο πωλητής αν συμβεί αυτο που περιγράφεις στην διεκδίκηση σου πχ να σου επιστρέψει τα χρήματα.

1γ. Μπορει να κλείσει και αυτοματα αν δεν συμβεί τιποτα απολύτως, παρα μονο να παρέλθει η ημερομηνία

2. Τωρα, αν το κανεις claim, διεκδίκηση δηλαδη, τοτε σημαίνει οτι δεν τα βρηκατε με τον πωλητή οποτε επεμβαίνει το ππ, εδω δεν υπαρχει χρονοδιάγραμμα, μετα το το claim μπορει να παρεις τα χρηματα σε μια μερα μπορει και μηνες μετα, αυτό εξαρτάται απο πολλα, πχ εσενα σε αφορα μονο η αποστολή-παραλαβή, το ππ δεν θα σου δωσει χρηματα πισω αν το αντικείμενο ειναι καθοδόν, με ενεργο τρακ, θα περιμένει να παραλαβεις.

Εκτός αν λήξει το τρακ χωρις παράδοση.

Να προσθέσω εδω οτι disputes που κλείνουν για μια αγορά ειναι σχεδόν αδύνατον να ξανά ανοίξουν

Οποτε ετσι οπως τα λες,
αφου ενεργοποιησαν το tracking, με ενα μηνα καθυστερηση, και φαινεται οτι τωρα κινειται,
δεν φαινεται να εχω και πολλες επιλογες,
θα περιμενω να ερθει καποτε.
Επειδη απο Αμερικη και διχως ioss, δεν υπαρχει περιπτωση να εχω παραλαβει ως 7/2,
θα κλεισει και μονο του το dispute (με απιθανη πιθανοτητα να μπορει να ξανανοιξει).
Αρα, αν δεν ερθει ποτε το δεμα, ή ειναι κατι λαθος,
εγω ειμαι ακαλυπτος, σωστα; Θα εχω χασει και την 'προστασια' του paypal;

Στις 19/1/2022 στις 4:12 ΜΜ, Nnoutas είπε

Όταν έχεις προπληρώσει τον ΦΠΑ και το προϊόν δεν ξεπερνάει (μαζί με τα μεταφορικά) τα 150 ευρώ δεν θα έπρεπε να χρεωνόμαστε ξανά τον ΦΠΑ και έξοδα εκτελωνισμού. Το αναφέρει ρητά στον νέο τιμοκατάλογο για τα ειδικά τέλη εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ όπως βλέπεις στην εικόνα παρακάτω. Θα έπρεπε το ίδιο να συμβαίνει (υποθέτω) και για τις άλλες μεταφορικές - κούριερ.  Όπως ξαναείπα σε προηγούμενα ποστ δεν ψωνίζω από ebay. Μόνο από Aliexpress (όταν πρόκειται για παραγγελίες έως 150ευρώ) που γνωρίζω ότι έχει safe μεθόδους αποστολής και για ακριβότερα προϊόντα ή για καλύτερη- γρηγορότερη εξυπηρέτηση, από Banggood, κλασικά.

InkedΧωρίς τίτλο11_LI.jpg

Τελικά όλα οκ. Ήρθε σήμερα και δεν πλήρωσα κάτι άρα για να καταλάβω καλά... Οτιδήποτε παίρνουμε από έξω εκτός ΕΕ με πληρωμένο VAT δεν πληρώνουμε κάτι εξτρά ενώ αν δεν πληρώσουμε τότε πληρώνουμε τελωνείο, φπα και ότι δασμούς υπάρχουν.. σωστά; Και όλα αυτά θα εξαρτηθούν από το εάν ο πωλητής έχει βάλει το IOSS;

Ευχαριστώ για όλα! Πάλι καλά γιατί με έτρωγε το άγχος μιας και ήταν η πρώτη φορά που πήρα από έξω μετά από κάμποσα χρόνια.

2 ώρες πριν, L-Griever είπε

Τελικά όλα οκ. Ήρθε σήμερα και δεν πλήρωσα κάτι άρα για να καταλάβω καλά... Οτιδήποτε παίρνουμε από έξω εκτός ΕΕ με πληρωμένο VAT δεν πληρώνουμε κάτι εξτρά ενώ αν δεν πληρώσουμε τότε πληρώνουμε τελωνείο, φπα και ότι δασμούς υπάρχουν.. σωστά; Και όλα αυτά θα εξαρτηθούν από το εάν ο πωλητής έχει βάλει το IOSS;

Ευχαριστώ για όλα! Πάλι καλά γιατί με έτρωγε το άγχος μιας και ήταν η πρώτη φορά που πήρα από έξω μετά από κάμποσα χρόνια.

Έτσι ακριβώς είναι. Όπως τα γράφεις. 

θέλω να παραγγείλω από το etsy.com ένα προϊόν αξίας περίπου 200€ (με ΦΠΑ αναφέρει). Η αποστολή γίνεται από Κίνα, δεν ξέρω με ποια εταιρία. Θα υπάρχει χρέωση για εκτελωνισμό και τι ποσό να περιμένω;

Εκανα 2 αγορες απο aly express 28/11  κι 9/12

Η 1η (που ηταν 2 παραγγελιες σε ενα  δεμα ) με aliexpress standar shipping την παρελαβα 20/1(τυπος tr.  number LA........HU) χωρις τελωνειο κι ενημερωση μεχρι την παραλαβη.

Η 2η παραγγελια (τυπος tr number UA...........HU) ειναι με aliexpress standar shipping απο 10/1 Arrive at local delivery office  κι δεν εχει αλλη ενημερωση .

Στα ελτα μου ειπαν οτι δεν θα εχει αλλη ενημερωση γιατι ειναι απλο κι δεν μπηκε ακομη τελωνειο λογο φορτου κανει απο 10-20 μερες για να μπει .

α) οντως ειναι απλη αποστολη ua....hu ?

b)δεν θα εχω ενημερωση ?

c) θα με ειδοποιησουν αν υπαρχει χρεωση ( αν κι εγραφε inclut vat στην παραγγελια) ?

4 ώρες πριν, power_1 είπε

Η 1η (που ηταν 2 παραγγελιες σε ενα  δεμα ) με aliexpress standar shipping την παρελαβα 20/1(τυπος tr.  number LA........HU) χωρις τελωνειο κι ενημερωση μεχρι την παραλαβη.

Η 2η παραγγελια (τυπος tr number UA...........HU) ειναι με aliexpress standar shipping απο 10/1 Arrive at local delivery office  κι δεν εχει αλλη ενημερωση .

Στα ελτα μου ειπαν οτι δεν θα εχει αλλη ενημερωση γιατι ειναι απλο κι δεν μπηκε ακομη τελωνειο λογο φορτου κανει απο 10-20 μερες για να μπει .

b)δεν θα εχω ενημερωση ?

c) θα με ειδοποιησουν αν υπαρχει χρεωση ( αν κι εγραφε inclut vat στην παραγγελια) ?

α) Ναι. Προφανώς δεν είναι standard shipping αλλά saver shipping. 

b) Όχι, τα ελτα το διαχειριζονται ως απλό και κάποια στιγμή θα το δεις στην πόρτα σου. 

c) Δεν θα υπάρξει χρέωση καθώς αυτές οι αποστολες γίνονται με τέτοιο τρόπο που δεν περνάνε από το εδω τελωνείο. 

Υ. Γ. Οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ δεν γνωρίζουν την τύφλα τους 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/1/2022 στις 9:11 ΠΜ, power_1 είπε

b)δεν θα εχω ενημερωση ?

Όπως είπε και ο φίλος... δεν ξέρουν τι τους γίνεται εκεί στα ΕΛΤΑ. Και εξηγούμαι: όταν χρησιμοποιείται τρόπος αποστολής Aliexpress saver shipping (που σχεδόν πάντα χρησιμοποιείτε σε παραγγελίες των 4-7 ευρώ 'χονδρικά'), το aliexpress έχει 'φροντίσει' ώστε ο εκτελωνισμός να γίνει κανονικά στην Ουγγαρία (οπότε είναι μπούρδα αυτό περί τελωνείου), και εννοείτε δεν θα πληρώσεις τίποτα εδώ. Επίσης, το τελευταίο tracking number που βλέπεις είναι 'εκφόρτωση από μεταφορικό μέσο', μιας και δεν είναι συστημένο το δέμα (μόνο αν αποφασίσει κανένας ταχυδρόμος να το scanάρει, ίσως δεις κανένα επιπλέον tracking number ακόμα).

Επεξ/σία από nikosgiann78
  • Like 2

Στις 22/1/2022 στις 9:11 ΠΜ, power_1 είπε

b)δεν θα εχω ενημερωση ?

Χιονοκαλημέρα μας, ο 2ος αριθμός αποστολής είναι untracked, οπότε δεν θα βλέπεις ενημέρωση/εξέλιξη της πορείας του δέματος σου μέχρι να εμφανιστεί ξαφνικά στην πόρτα σου. Το πότε άγνωστο, μπορεί αύριο μπορεί και σε 2 μήνες από τώρα.

• Like 1

εχετε καμια ιδεα τι μπορει να εγινε?απο τα ελτα παντως δεν ειχα την παραμικρη ενημερωση.σημερα απο το καταστημα με ενημερωσαν.δωρο ειναι απο ΜΚΟ της αγγλιας

Untitled.png

15 ώρες πριν, dalan2007 είπε

εχετε καμια ιδεα τι μπορει να εγινε?απο τα ελτα παντως δεν ειχα την παραμικρη ενημερωση.σημερα απο το καταστημα με ενημερωσαν.δωρο ειναι απο ΜΚΟ της αγγλιας

Untitled.png

Δεν το παρέλαβες εγκαίρως, και πάει για επιστροφή. Εντωμεταξυ, αν έχεις τύχη, μπορει να είναι ακόμα στο τοπικό σου υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Κάνε ένα τηλ. αύριο πρωι, μόλις ανοίξουν!!!

• Like 1

Παρέλαβα κάτι με fedex priority από Αμερική και δεν πλήρωσα τελωνείο. 2 μήνες μετά μου ήρθε γράμμα στο σπίτι ότι χρωστάω τελη εκτελωνισμού 40 ευρώ. Αν δεν τα πληρώσω τι κυρώσεις υπάρχουν ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...