Deu164 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Thanks! Οπότε μαζί με τις γιορτές να υπολογίζω σίγουρα δίμηνο, παρήγγειλα αρχές 12/2021οποτε από Φεβρουάριο και μετά. Πήρα το ρίσκο και επέλεξα First Class Mail χωρίς tracking γιατί με tracking το κόστος αποστολής ήταν τετραπλάσιο και διπλάσιο του προϊόντος... ( Priority shipping Flat Rate) Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από Deu164
draculias Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Deu164 είπε Οι αποστολές από USA με USPS - INTERNATIONAL First Class Mail shipping πόσο καιρό περίπου χρειάζονται? Καλησπέρα, USPS γενικά από την παράδοση στο εκάστοτε τοπικό ταχυδρομείο του αποστολέα μέχρι την παράδοση στην πόρτα σου (ή το τοπικό Ελτά υποκατάστημα) υπολογίζεις από 2 έως 5 εβδομάδες... Έχε υπόψη σου ότι από ΗΠΑ μέχρι Ελλάδα-αεροδρόμιο ουσιαστικά παίρνει από 2 έως 4 ημέρες max... Το πρόβλημα ξεκινά στο αεροδρόμιο εδώ όπου το δέμα σου αραχνιάζει στον σάκο με τα υπόλοιπα δέματα, παρέα με... πολλούς άλλους σάκους που περιμένουν να σκαναριστούν κάποια στιγμή (σημ. όχι με χρονική προτεραιότητα δυστυχώς) και να περάσουν τελωνείο. Ε αυτό δυστυχώς συνεπάγεται 1 έως 4 εβδομάδες. EDIT: όσο έγραφα ανέβασες κι άλλο post που γράφεις για untracked... οπότε μπορεί κάλλιστα να μην ισχύουν αυτά που έγραψα (δεν έχω παραγγείλει ποτέ untracked από ΗΠΑ) Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από draculias 1
gto234 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Στις 21/12/2021 στις 7:01 ΜΜ, Nnoutas είπε Οι μέθοδοι αποστολής του Ali "Aliexpress Standar Shipping" και "Aliexpress Saver shipping" έρχονται με ουγγρικό ταχυδρομείο και σε πολλές δικές μου περιπτώσεις έκαναν περίπου ένα μήνα. Τώρα την περίοδο των εορτών ίσως αργήσουν παραπάνω. Φυσικά έρχονται χωρίς τελωνείο (προπληρώνεις ΦΠΑ κατά την αγορά.) Επιβεβαιώνω, σήμερα παρέλαβα προϊόν αξίας 130€ απο Ali μέσω Ουγγαρίας. Παραγγελία 28/11/21 άργησε λίγο αλλά όλα καλά. Εχω μια ερώτηση σχετικά με το τιμολόγιο (invoice). Μπορώ να το περάσω στα έξοδα μου; (ατομική επιχείρηση) έστω ως γενικό έξοδο (δεν με πειράζει να ξεπέσω τον ΦΠΑ).
Nnoutas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, gto234 είπε Επιβεβαιώνω, σήμερα παρέλαβα προϊόν αξίας 130€ απο Ali μέσω Ουγγαρίας. Παραγγελία 28/11/21 άργησε λίγο αλλά όλα καλά. Εχω μια ερώτηση σχετικά με το τιμολόγιο (invoice). Μπορώ να το περάσω στα έξοδα μου; (ατομική επιχείρηση) έστω ως γενικό έξοδο (δεν με πειράζει να ξεπέσω τον ΦΠΑ). Δεν το γνωρίζω.
mindreader Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Περιμενω δεματακι απο Καναδα με USPS, απο Νοεμβρη. 2 μηνες μετα, δεν εχει ερθει τιποτε. Ολα μια χαρα, ετσι; Τι λετε, μεχρι το Πασχα θα εχει φτασει; Μαλλον παει αργα το κολυμπι κι ειναι μακρια.
draculias Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, mindreader είπε Περιμενω δεματακι απο Καναδα με USPS, απο Νοεμβρη. 2 μηνες μετα, δεν εχει ερθει τιποτε. Ολα μια χαρα, ετσι; Τι λετε, μεχρι το Πασχα θα εχει φτασει; Μαλλον παει αργα το κολυμπι κι ειναι μακρια. Είναι tracked? Αν ναι, έχει σταματήσει το update στο "departed ΤΑΔΕ US airport" και έκτοτε τίποτε;
mindreader Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, draculias είπε Είναι tracked? Αν ναι, έχει σταματήσει το update στο "departed ΤΑΔΕ US airport" και έκτοτε τίποτε; Ηταν untracked. Και χωρις ioss.
L-Griever Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Στις 13/1/2022 στις 2:06 ΜΜ, Nnoutas είπε Και εγώ νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα. Με το καλό να παραλάβεις και να μας ενημερώσεις εδώ. Καλημέρα. Το δέμα έχει έρθει Ελλάδα αλλά δυστυχώς από ότι είδα, γράφει εκτελωνισμός σε εξέλιξη στον MARKOPOULO GR... Μάλλον θα πληρώνω υπερβολικό ποσό μιας και μπήκε τελωνείο παρόλο που πλήρωσα ΦΠΑ IOSS. Θα φανεί τώρα αν θα έρθει αυτές τις μέρες.... Αναρωτιέμαι και αν αξίζει να πληρώσω ή όχι..
mindreader Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Ρε τι κανει το dispute του Paypal... Σημερα κινηθηκε το tracking number, ενα μηνα απο την τελευταια κινηση! Βεβαια, μιλαμε για αργοπορια της αρκουδας, προφανως δικο τους προβλημα, γιατι το δεμα ειναι ακομη Αμερικη, ενα μηνα μετα την παραγγελια!!! (για να μη λεμε μονο για τις καθυστερησεις των δικων μας Ελτα). Dhl παρακαλω. Ενα μηνα χαμενο-κολημενο δεμα, στην Αμερικη! Τι να πω... Να αφησω λιγες μερες να δω μηπως ερθει προς Ελλαδα; Εδω μετα θα εχει αλλη καθυστερηση. Δεν ξερω τι να κανω. Στο site λενε delivery σε 15 μερες. Μετα απο 1 μηνα, και χωρις απαντησεις στα emails, και μετα απο dispute στο paypal, καταφεραν να 'ξεκουνησουν' το δεμα, αλλα ειναι ακομη Αμερικη... Τυπικα, τα σκ@τ@σαν. Απο την αλλη, μετα απο ολη την περιπετεια, ισως καποτε παραλαβω(Μαρτιο και βαλε;) Τι να κανω;
Nnoutas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, L-Griever είπε Καλημέρα. Το δέμα έχει έρθει Ελλάδα αλλά δυστυχώς από ότι είδα, γράφει εκτελωνισμός σε εξέλιξη στον MARKOPOULO GR... Μάλλον θα πληρώνω υπερβολικό ποσό μιας και μπήκε τελωνείο παρόλο που πλήρωσα ΦΠΑ IOSS. Θα φανεί τώρα αν θα έρθει αυτές τις μέρες.... Αναρωτιέμαι και αν αξίζει να πληρώσω ή όχι.. Δυστυχώς. Αν δεν πληρώσεις δεν θα παραλάβεις και θα χάσεις και τα λεφτά που έχεις ήδη δώσει. Μίλησε με τον πωλητή και εξήγησέ του τι έγινε. Ζήτα Refund τα έξοδα του τελωνείου αφού είναι δική του ευθύνη (εφόσον το αναφέρει ρητά στην παραγγελία ότι δεν υπάρξουν επιπλέον έξοδα τελωνείου).
L-Griever Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 56 λεπτά πριν, Nnoutas είπε Δυστυχώς. Αν δεν πληρώσεις δεν θα παραλάβεις και θα χάσεις και τα λεφτά που έχεις ήδη δώσει. Μίλησε με τον πωλητή και εξήγησέ του τι έγινε. Ζήτα Refund τα έξοδα του τελωνείου αφού είναι δική του ευθύνη (εφόσον το αναφέρει ρητά στην παραγγελία ότι δεν υπάρξουν επιπλέον έξοδα τελωνείου). Εσύ με τι ταχυδρομεία ή courier έπαιρνες από έξω εκτός Ε.Ε; Από ότι φαίνεται άλλο vat και άλλο τελωνείο.. Έπρεπε να μην προχωρήσω από τη στιγμή που επέλεξε αυτός την Fedex. Του έχω στείλω μήνυμα αλλά βέβαια δεν ξέρω αν θα κάνει κάτι.
Nnoutas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, L-Griever είπε Εσύ με τι ταχυδρομεία ή courier έπαιρνες από έξω εκτός Ε.Ε; Από ότι φαίνεται άλλο vat και άλλο τελωνείο.. Έπρεπε να μην προχωρήσω από τη στιγμή που επέλεξε αυτός την Fedex. Του έχω στείλω μήνυμα αλλά βέβαια δεν ξέρω αν θα κάνει κάτι. Όταν έχεις προπληρώσει τον ΦΠΑ και το προϊόν δεν ξεπερνάει (μαζί με τα μεταφορικά) τα 150 ευρώ δεν θα έπρεπε να χρεωνόμαστε ξανά τον ΦΠΑ και έξοδα εκτελωνισμού. Το αναφέρει ρητά στον νέο τιμοκατάλογο για τα ειδικά τέλη εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ όπως βλέπεις στην εικόνα παρακάτω. Θα έπρεπε το ίδιο να συμβαίνει (υποθέτω) και για τις άλλες μεταφορικές - κούριερ. Όπως ξαναείπα σε προηγούμενα ποστ δεν ψωνίζω από ebay. Μόνο από Aliexpress (όταν πρόκειται για παραγγελίες έως 150ευρώ) που γνωρίζω ότι έχει safe μεθόδους αποστολής και για ακριβότερα προϊόντα ή για καλύτερη- γρηγορότερη εξυπηρέτηση, από Banggood, κλασικά. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από Nnoutas 1 1
mindreader Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, mindreader είπε Ρε τι κανει το dispute του Paypal... Σημερα κινηθηκε το tracking number, ενα μηνα απο την τελευταια κινηση! Βεβαια, μιλαμε για αργοπορια της αρκουδας, προφανως δικο τους προβλημα, γιατι το δεμα ειναι ακομη Αμερικη, ενα μηνα μετα την παραγγελια!!! (για να μη λεμε μονο για τις καθυστερησεις των δικων μας Ελτα). Dhl παρακαλω. Ενα μηνα χαμενο-κολημενο δεμα, στην Αμερικη! Τι να πω... Να αφησω λιγες μερες να δω μηπως ερθει προς Ελλαδα; Εδω μετα θα εχει αλλη καθυστερηση. Δεν ξερω τι να κανω. Στο site λενε delivery σε 15 μερες. Μετα απο 1 μηνα, και χωρις απαντησεις στα emails, και μετα απο dispute στο paypal, καταφεραν να 'ξεκουνησουν' το δεμα, αλλα ειναι ακομη Αμερικη... Τυπικα, τα σκ@τ@σαν. Απο την αλλη, μετα απο ολη την περιπετεια, ισως καποτε παραλαβω(Μαρτιο και βαλε;) Τι να κανω; Το dispute του paypal εκπνεει αρχες Φλεβαρη. Οταν το δεμα, με δικη τους (και παντως οχι δικη μου) υπαιτιοτητα, ειναι ακομη Αμερικη, και ξερω απο τωρα οτι δεν εχει και Ioss, ειναι αδυνατον να το εχω παραλαβει μεχρι αρχες Φλεβαρη. Και το ζητημα ειναι, τι να κανω; Να κανω escalate στο paypal; Αν δεν ανοιγα το case στο paypal παντως, με ειχαν γραμμενο εντελως.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 7 ώρες πριν, mindreader είπε Το dispute του paypal εκπνεει αρχες Φλεβαρη. Οταν το δεμα, με δικη τους (και παντως οχι δικη μου) υπαιτιοτητα, ειναι ακομη Αμερικη, και ξερω απο τωρα οτι δεν εχει και Ioss, ειναι αδυνατον να το εχω παραλαβει μεχρι αρχες Φλεβαρη. Και το ζητημα ειναι, τι να κανω; Να κανω escalate στο paypal; Αν δεν ανοιγα το case στο paypal παντως, με ειχαν γραμμενο εντελως. Το οτι ανοιξες case δεν σημαινει οτι θα πάρεις και τα χρηματα πίσω αν το αντικείμενο εχει τρακ.
mindreader Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Το οτι ανοιξες case δεν σημαινει οτι θα πάρεις και τα χρηματα πίσω αν το αντικείμενο εχει τρακ. Οκ, πως παει τοτε; Το 15μερο, εγινε 2 μηνες, και ξεκινησει να ερχεται, αφου εστειλα 10 email, εμειναν αναπαντητα, και αρχισαν να το 'ψαχνουν' και ξεκινησε να κινειται οταν ανοιξα το case στο paypal; Εχω δικιο εγω, εχουν δικιο αυτοι, τι γινεται; Ποιος αποφασιζει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα