Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Μίλησε με τον πωλητή  ώστε να σε διαβεβαιώσει ότι κάνει σωστά τη διαδικασία απόδοσης του ΦΠΑ και δεν θα έχεις έξτρα χρεώσεις εδώ. 

Είχα μιλήσει με τον πωλητή και μου είπε ότι θα το στείλει μέσω Fedex από Korea's logistics (Rincos) και ότι τα taxes συλλέγονται και πληρώνονται στο ebay.

Πριν πάω στην ολοκλήρωση πατώντας το vat βγάζει "Vat added to prices based on delivery address. No additional custom charges will apply."

Να προχωρήσω άφοβα;

Ευχαριστώ για το χρόνο και τον κόπο σου που απαντάς. Το εκτιμώ.

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, L-Griever είπε

Είχα μιλήσει με τον πωλητή και μου είπε ότι θα το στείλει μέσω Fedex από Korea's logistics (Rincos) και ότι τα taxes συλλέγονται και πληρώνονται στο ebay.

Πριν πάω στην ολοκλήρωση πατώντας το vat βγάζει "Vat added to prices based on delivery address. No additional custom charges will apply."

Να προχωρήσω άφοβα;

Ευχαριστώ για το χρόνο και τον κόπο σου που απαντάς. Το εκτιμώ.

Τίποτα φίλε μου. Εδώ ήμαστε για να βοηθήσουμε με βάση τις εμπειρίες μας οι περισσότεροι. Εγώ προσωπικά έχω κάνει άπειρες αγορές από Κίνα ποτέ όμως από ebay και δεν γνωρίζω τους τρόπους αποστολής. Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις που αγορές από ebay ξαναχρεωθηκαν φπα και έξοδα εκτελωνισμου εδώ. Το λογικό είναι να μην έχεις έξτρα χρεώσεις εδώ εφόσον το αναφέρει κιόλας στην παραγγελία. Νομίζω ότι το ρίσκο είναι μικρό. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Τίποτα φίλε μου. Εδώ ήμαστε για να βοηθήσουμε με βάση τις εμπειρίες μας οι περισσότεροι. Εγώ προσωπικά έχω κάνει άπειρες αγορές από Κίνα ποτέ όμως από ebay και δεν γνωρίζω τους τρόπους αποστολής. Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις που αγορές από ebay ξαναχρεωθηκαν φπα και έξοδα εκτελωνισμου εδώ. Το λογικό είναι να μην έχεις έξτρα χρεώσεις εδώ εφόσον το αναφέρει κιόλας στην παραγγελία. Νομίζω ότι το ρίσκο είναι μικρό. 

Έβαλα παραγγελία... Μακάρι να έρθει χωρίς πολλούς μπελάδες.. Μάλιστα στο εμαίλ γράφει ένα κωδικό VAT IOSS...

Αν μπει τελωνείο, ελπίζω να μην ζητήσουν πάρα πολλά για ένα bluray...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, L-Griever είπε

Έβαλα παραγγελία... Μακάρι να έρθει χωρίς πολλούς μπελάδες.. Μάλιστα στο εμαίλ γράφει ένα κωδικό VAT IOSS...

Αν μπει τελωνείο, ελπίζω να μην ζητήσουν πάρα πολλά για ένα bluray...

Και εγώ νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα. Με το καλό να παραλάβεις και να μας ενημερώσεις εδώ. 

Επεξ/σία από Nnoutas
Δημοσ.

Καλημερα εχει παρατηρήσει μήπως κάποιος τις τελευταίες μερες στο alliexpress στο total order να μην βγαζει το vat

Γιατι καποια προιοντα που ειχα wishlist δεν μου βγάζει φπα στο τελευταιο βήμα πριν την αγορά

Αλλαξε κατι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stel106 είπε

Καλημερα εχει παρατηρήσει μήπως κάποιος τις τελευταίες μερες στο alliexpress στο total order να μην βγαζει το vat

Γιατι καποια προιοντα που ειχα wishlist δεν μου βγάζει φπα στο τελευταιο βήμα πριν την αγορά

Αλλαξε κατι?

Στην περιγραφή του προϊόντος λέει "vat included" 

Επεξ/σία από Nnoutas
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 12/1/2022 στις 9:25 ΜΜ, SabotazNic είπε

Ας επικοινωνησουν με της Ελβετιας. Για να το εκαναν εκει, σημαινει οτι γινεται. Φανταζομαι θα σταλθηκε με καποια επιβεβαιωση οτι προοριζεται σε υπαλληλο, οποτε και για αυτο στην Ελβετια το εκαναν αυτο. Αν οχι, επικοινωνεις με την εταιρεια να σου επιστρεψουν τα χρηματα του εκτελωνισμου

Εντέλει η εταιρία ζήτησε από την UPS να επιστρέψει πίσω το δέμα(ελπίζω να μην "χαθεί" κάπου στην πορεία), για τους εξής λόγους:

• Ενώ είχε πληρωθεί ο ΦΠΑ στην Ελβετία, ζητούσαν να πληρωθεί +24% εδώ
  • Ζητούσαν το συμβόλαιο που έχω με την εταιρία (το οποίο εν μέρει βγάζει νόημα, αλλά από την άλλη προσωπικά δεδομένα)

Εκ των υστέρων, με τα λεφτά που έχουν δώσει στα μεταφορικά θα μπορούσαν να μου κλείσουν αεροπορικά να πάω από το γραφείο να το πάρω :P και θα είχαμε γλυτώσει και όλη την ταλαιπωρία. Τελοσπάντων, τα γράφω μπας και τύχει σε κανέναν κάτι παρόμοιο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα και απο εμενα. Προκειται να αγορασω 2 adaptors απο Aliexpress.  Η τελικη τιμη με τα μεταφορικα (AliExpress Saver shipping)  και φορο ειναι 9€. Θα πληρωσω 24% ΦΠΑ και φορο εκτελωνισμου εδω...? 

Επεξ/σία από haralabosg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, haralabosg είπε

Καλημερα και απο εμενα. Προκειται να αγορασω 2 adaptors απο Aliexpress.  Η τελικη τιμη με τα μεταφορικα και φορο ειναι 9€. Θα πληρωσω 24% ΦΠΑ και φορο εκτελωνισμου εδω...? 

Εάν στο Order Summary πάνω από το κουμπί Place Order γράφει VAT included in your Order   όπως παρακάτω για παράδειγμα τίποτα,  στην τιμή πληρώνεις και τον φόρο.
Εκτελωνισμό θα πληρώσεις μόνο αν το συνολικό κόστος είναι απο 150 eu και πάνω
bPmRCTP.png

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.

Πληροφοριακά να πω ότι το ali για τις αποστολές standard shipping, εκτός από το ουγγρικό ταχυδρομείο, επιλέγει και το PostNL με τους ίδιους χρόνους και χωρίς φυσικά χρέωση στο εδώ τελωνείο. 

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έκανα μια παραγγελία από Alibaba η οποία είχε τελικό ποσό 58€ μαζί με το φόρο όπως έλεγε στο τέλος πριν την πληρωμή.. Το δέμα στάλθηκε με Fedex και σταμάτησε στο τελωνείο από το οποίο μου ζητάνε να τους πληρώσω αλλά 68€. Τι ακριβώς γίνεται?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MAITAI93 είπε

Καλησπέρα. Έκανα μια παραγγελία από Alibaba η οποία είχε τελικό ποσό 58€ μαζί με το φόρο όπως έλεγε στο τέλος πριν την πληρωμή.. Το δέμα στάλθηκε με Fedex και σταμάτησε στο τελωνείο από το οποίο μου ζητάνε να τους πληρώσω αλλά 68€. Τι ακριβώς γίνεται?

Εεεμ με fedex τι περίμενες;

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, MAITAI93 είπε

Καλημέρα δυστυχώς είτε τα πληρώνεις και παραλαμβάνεις, είτε δεν πληρώνεις και ίσως γυρίσει πίσω στον παραλήπτη.

Αν δεν θες να πληρώσεις μίλα με πωλητή μήπως και σου δώσει κάτι πίσω.

Fedex γενικά και πρίν τα νέα μέτρα ήταν γδάρτες .....

2 ώρες πριν, Deu164 είπε

Οι αποστολές από USA με USPS - INTERNATIONAL First Class Mail shipping πόσο καιρό περίπου χρειάζονται?

Συνήθως κάνανε 1 μήνα αλλά πλέον και μέχρι 2-3.

Είναι το κόλλημα στο τελωνείο .... και η τύχη να το ανοίξουν γρήγορα.

Περιμένω αποστολή Νοέμβρη, ενώ έχω παραλάβει από Δεκέμβρη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...