Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα,

ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις, για μια αγορα απο Αγγλια. Περιμενω απο τον καινουργιο χρονο λογο διαθεσιμοτητας 2 προιοντα αξιας 300 ευρω περιπου και τα δυο μαζι.Ξερετε αν θα περασει απο τελωνειο ?

Ευχαριστω

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

επειδή έχω καιρό να αγοράσω από Κίνα, στο AliExpress τι ισχύει;

Αν παραγγείλω ένα απλό τζαμακι κινητου του 1 ευρώ θα πληρώσω τελωνείο;

Δημοσ.

Καλησπέρα. Και γω ίδια ερώτηση μιας και έχω χρόνια να ψωνίσω από Κίνα. Θέλω να παραγγείλω ένα ανταλλακτικό για το πληκτρολόγιο που κοστίζει 6€. Το προϊόν βρίσκεται στην Κίνα και δεν έχει μεταφορικά. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

42 λεπτά πριν, melodicpunk είπε

Καλησπέρα. Και γω ίδια ερώτηση μιας και έχω χρόνια να ψωνίσω από Κίνα. Θέλω να παραγγείλω ένα ανταλλακτικό για το πληκτρολόγιο που κοστίζει 6€. Το προϊόν βρίσκεται στην Κίνα και δεν έχει μεταφορικά. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνείο; 

Ναι

ΦΠΑ και έξοδα εκτελωνισμού

• Like 1
Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα με λίγο διάβασμα, είναι 2.5 ευρώ η ταρίφα για τα ελτα όταν πρόκειται για τέτοια μικρά ποσά.

Ορισμένοι αναφέρουν ότι με standard shipping ή  saver shipping γλιτώνουμε μάλλον το τελωνείο. Ισχύει αυτό;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, The_Judas είπε

Όχι αν επιλέξεις μέθοδο αποστολής Aliexpres saver shipping

4 ώρες πριν, melodicpunk είπε

Ίδια απάντηση. Όχι αν επιλέξεις μέθοδο αποστολής Aliexpress Saver Shipping

3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Ναι

ΦΠΑ και έξοδα εκτελωνισμού

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γενικά. Υπάρχουν επιλογές αποστολής (Aliexpress Saver Shipping, Aliexpress Standard Shipping) όπου δεν πληρώνεις τίποτα εδώ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι παπούτσια από amazon uk και δεν μου βγάζει Import fees. Θα πληρώσω εδώ στην Ελλάδα;

Ο πωλητής είναι το amazon

Screenshot 2021-11-27 162313.jpg

Επεξ/σία από newnick
Δημοσ.

Καλησπέρα, σκέφτομαι να παραγγείλω ένα δέμα απο Αμερική αξίας γύρω στα 45€. Το site δεν συμπεριλαμβάνει κόστος VAT στο checkout, άρα αν έχω καταλάβει καλά λογικά θα χρεωθώ μετά το κόστος εκτελωνισμού 7,5€ + 24% ΦΠΑ;

Σε περίπτωση που γινόταν να πληρώσω VAT στην παραγγελία, τότε (κατά την εμπειρία σας) το κόστος εκτελωνισμού προσπερνιέται τελείως;

Δημοσ.
Στις 27/11/2021 στις 12:00 ΠΜ, Nnoutas είπε

Όχι αν επιλέξεις μέθοδο αποστολής Aliexpres saver shipping

Ίδια απάντηση. Όχι αν επιλέξεις μέθοδο αποστολής Aliexpress Saver Shipping

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γενικά. Υπάρχουν επιλογές αποστολής (Aliexpress Saver Shipping, Aliexpress Standard Shipping) όπου δεν πληρώνεις τίποτα εδώ.

Δηλαδή βρήκαν τρόπο ώστε να παραλαμβανουμε δεματα από Κίνα "όπως παλιά"; 

ανεξαρτήτου βάρους και κόστους του προϊόντος; ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, panozit είπε

Δηλαδή βρήκαν τρόπο ώστε να παραλαμβανουμε δεματα από Κίνα "όπως παλιά"; 

ανεξαρτήτου βάρους και κόστους του προϊόντος; ευχαριστώ. 

Ναι, λίγο πιο ακριβά βέβαια, γιατί πλέον πληρώνεις τον ΦΠΑ κατά την αγορά. Μέχρι 150 ευρώ πάντα γιατί μετά μπαίνουν στη μέση και οι δασμοί. Από banggood βέβαια, ανεξαρτήτου ποσού, με τις μεθόδους banggood express και eu priority line. 

Επεξ/σία από Nnoutas
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Ναι, λίγο πιο ακριβά βέβαια, γιατί πλέον πληρώνεις τον ΦΠΑ κατά την αγορά. Μέχρι 150 ευρώ πάντα γιατί μετά μπαίνουν στη μέση και οι δασμοί. Από banggood βέβαια, ανεξαρτήτου ποσού, με τις μεθόδους banggood express και eu priority line. 

Καλύτερα από bangood δηλαδή πάρα aliexpress; 

Να σαι καλά φίλε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panozit είπε

Καλύτερα από bangood δηλαδή πάρα aliexpress; 

Να σαι καλά φίλε. 

Αναλόγως. Εγώ για μικροπράγματα φθηνά προτιμώ το ali (με τις μεθόδους αποστολής που έγραψα παραπάνω) γιατί τα βρίσκω σε καλύτερη τιμή και έχει μεγαλύτερη ποικιλία. Το bangood με τις μεθόδους αποστολής που έχει συνήθως τα παραλαμβάνεις πολύ γρήγορα (15-25 μέρες) . Υπάρχουν όμως προσφορές και στο banggood, ή και κουπόνια όπου μπορείς να βρεις το προϊόν στην ίδια τιμή με το ali η και φθηνότερα. Και φυσικά είναι και το θέμα της εγγύησης. Εγώ προσωπικά σε ηλεκτρονικές συσκευές προτιμώ να τις πάρω από το banggood παρά από κάποιον πωλητή του ali. Φυσικά για προϊόντα αξίας άνω των 150€ (πχ κινητά) το banggood είναι μονόδρομος. 

Επεξ/σία από Nnoutas
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σορρυ δεν κατάλαβα, με Aliexpress Standard Shipping δεν πληρώνουμε τίποτα έξτρα στην Ελλάδα; Ή εξαρτάται απο τον πωλητή;

Είχα την εντύπωση πως ο ΦΠΑ και τα τέλη εκτελωνισμού ήταν στανταρ..

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, gto234 είπε

Σορρυ δεν κατάλαβα, με Aliexpress Standard Shipping δεν πληρώνουμε τίποτα έξτρα στην Ελλάδα; Ή εξαρτάται απο τον πωλητή;

Είχα την εντύπωση πως ο ΦΠΑ και τα τέλη εκτελωνισμού ήταν στανταρ..

Όχι, με Aliexpress Standard Shipping και με aliexpress saver shipping δεν πληρώνεις τίποτα στην Ελλάδα. Φυσικά τον ΦΠΑ τον προπληρωνεις κατά την αγορά. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Όχι, με Aliexpress Standard Shipping και με aliexpress saver shipping δεν πληρώνεις τίποτα στην Ελλάδα. Φυσικά τον ΦΠΑ τον προπληρωνεις κατά την αγορά. 

Θα συμφωνήσω με τον φίλο πραγματακια που ήρθαν σέ ένα πακέτο Με saver/standar shipping επιλογή στην αγορά δεν πλήρωσα Φράγκο εδώ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...