Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε - Part 2

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 14/11/2021 στις 11:54 ΜΜ, mar.pan. είπε

Δεν θυμάμαι αν το έχω γραψει εδώ ή αλλού. Το iherb υπολογιζει ΦΠΑ 13% στην αξια cif. Δηλαδή στα 27,86 ευρώ. Σωστά υπολογίζει ΦΠΑ στην αξια CIF, αλλά ο συντελεστής επρεπε να ειναι 24% βέβαια.

Δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο κύριος λόγος που κολλάνε τα δέματα στο τελωνείο και ξαναζητάνε το φπα, γιατι το ζητάνε ολόκληρο 24% δηλαδή, όχι τη διαφορά. Κάπου δεν το δηλώνει σωστά το iherb, στο IOSS.

Και φυσικά πρέπει όλοι να στείλουμε μέιλ κι οχι μόνο να ζηταμε πίσω τα χρήματα, αλλά να τους πιέσουμε να το διορθώσουν. Μου είναι αδιανόητο ότι το iherb δεν μπορεί να διορθώσει αυτό το θέμα εδώ και 4,5 μήνες.  

Οι δυο τελευταιες παραγγελίες μου με local post plus ειχαν απο 5 τμχ, μια χαρά παρέλαβα με την υπευθυνη δήλωση. Εμπειρικά θα πω ότι δεν ασχολούνται πλέον στο τελωνείο με τα τεμάχια. Ο ΕΟΦ λέει μέχρι 3 αλλά κανείς δεν δίνει σημασία. Τώρα έχω κάνει μια παραγγελία με dpd με 9 τμχ. 

Καλημέρα,το ίδιο είχα στο μυαλό μου και γώ ότι Σιγά μην ασχολούνται με τα τεμάχια.Έχασα τα δωρεάν μεταφορικά γιατί αν έβαζα ένα επιπλέον προϊόν θα γλίτωνα 18$, επηρεάστηκα από τον φίκο πιο πάνω που έγραψε σχετικά με τον ΕΟΦ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 17/11/2021 στις 1:41 ΜΜ, 4son είπε

Πέρα από την ευθύνη ( αυξημένα μεταφορικά εκ των υστέρων ) δεν βλέπω το λόγο να μην σου επιστρέψουν όλα τα χρήματα σού πίσω.. είτε ανοίξεις dispute  είτε ζήτησης cancellation από την στιγμή πού τό δέμα δεν έχει φύγει τά λεφτά σού θα τα πάρεις πίσω... Εγώ στην θέση σου θα άνοιγα dispute αφού πρώτα θα είχα μιλήσει με τον πωλητή ώστε να επιλυθεί το θέμα σε περίπτωση πού δεν τα βρίσκαμε dispute και αστών να τα βγάλει πέρα με το alli express... Περιμένε να δεις τί θα κάνει αύριο όπως λες και πράξε ανάλογα

Σήμερα το Ali εμφανίζει οτι έστειλε την παραγγελία. Έχει και tracking number.

Ποιος ξέρει, μπορεί να το έχουν τακτική, ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτη που λέμε.

Ελπίζω να μου έρθει το προϊόν.

Capture.JPG

Capture2.JPG

22 ώρες πριν, gto234 είπε

Ποιος ξέρει, μπορεί να το έχουν τακτική, ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτη που λέμε.

Capture.JPG

Capture2.JPG

Χμμμ..... κάτι βρωμάει εδώ.... Και αυτό που βρωμάει, είναι ότι το tracking number της Sunyou, δεν δείχνει ακόμα 'Pre-alert to Greece' ή 'Pre-shipment info sent to Greece'.... και πάμε να εξηγηθώ τι εννοώ:

Όταν τυπώνεις ένα tracking number της Sunyou και ενημερώνεις τον μεταφορέα για το δέμα (άσχετα αν δεν το έχει παραλάβει ακόμα ο μεταφορέας), βλέπεις κάτι από τα προαναφερθέντα update στο tracking number!!!!. Δηλ. ουσιαστικά δεν έχει ενημερωθεί ο μεταφορέας ακόμα ότι υπάρχει δέμα για αυτόν (ξαναλέω....άσχετα με το ότι δεν το έχει παραλάβει)!!! Πάντα, όταν ο Κινέζος τυπώσει το tracking number, αυτόματα ταυτόχρονα ενημερώνεται και η Sunyou, οπότε και 'πετάει 'Pre-alert to Greece' ή 'Pre-shipment info sent to Greece'!!! Και αυτό είναι το κακό εδώ!!! Αν δεν το δεις αυτό αύριο η μεθαύριο, πολύ φοβάμαι ότι είναι fake το tracking number!!

Στις 18/11/2021 στις 2:50 ΜΜ, gto234 είπε

Capture.JPG

Capture2.JPG

Δεν είναι θέμα τού Ali..είναι θέμα τη αποφάσισε ό πολίτης να πράξει αυθερετα αφού είδε ότι δεν ..στο έστειλε ή με καμιά φτηνή ή με χασουρα για να μην φάει πέναλτι από το Ali express... Πάντως 2 χρόνια που αγοράζω πρώτη φορά το ακούω αυτό + στα μεταφορικά εκ των υστέρων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/11/2021 στις 2:50 ΜΜ, gto234 είπε

Capture.JPG

Capture2.JPG

Στις 19/11/2021 στις 1:03 ΜΜ, nikosgiann78 είπε

Χμμμ..... κάτι βρωμάει εδώ.... Και αυτό που βρωμάει, είναι ότι το tracking number της Sunyou, δεν δείχνει ακόμα 'Pre-alert to Greece' ή 'Pre-shipment info sent to Greece'.... και πάμε να εξηγηθώ τι εννοώ:

Όταν τυπώνεις ένα tracking number της Sunyou και ενημερώνεις τον μεταφορέα για το δέμα (άσχετα αν δεν το έχει παραλάβει ακόμα ο μεταφορέας), βλέπεις κάτι από τα προαναφερθέντα update στο tracking number!!!!. Δηλ. ουσιαστικά δεν έχει ενημερωθεί ο μεταφορέας ακόμα ότι υπάρχει δέμα για αυτόν (ξαναλέω....άσχετα με το ότι δεν το έχει παραλάβει)!!! Πάντα, όταν ο Κινέζος τυπώσει το tracking number, αυτόματα ταυτόχρονα ενημερώνεται και η Sunyou, οπότε και 'πετάει 'Pre-alert to Greece' ή 'Pre-shipment info sent to Greece'!!! Και αυτό είναι το κακό εδώ!!! Αν δεν το δεις αυτό αύριο η μεθαύριο, πολύ φοβάμαι ότι είναι fake το tracking number!!

Θα συμφωνήσω με τον @nikosgiann78.

Παρακολούθα συνέχεια το Tracking Number και βεβαιώσου ότι ανανεώνεται, δείχνοντας ότι το πακέτο σου πράγματι κινείται.

Όσες φορές μου έτυχε κάτι αντίστοιχο, το tracking ποτέ δεν ανανεώθηκε μετά την αρχική καταχώρηση (και άφησα σε όλες τις φορές πολλές μέρες να περάσουν για σιγουριά), οπότε αναγκάστικα κάθε φορά να κάνω dispute και να πάρω τα χρήματα μου πίσω.

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 2

Στις 17/11/2021 στις 8:37 ΜΜ, kosutasu22 είπε

Σημερα παρελαβα δυο πακετα.

Ενα απο Ιουνιο και ενα απο Αυγουστο.

Το πρωτο κοστολογηθηκε 16 ευρω και πληρωσα 6,5 για τελωνειο (χονδρικα) και το δευτερο 21 ευρω και πληρωσα 2,5.

Πως προεκυψαν οι τιμες δεν καταλαβα. Το πρωτο ειχε μαλιστα μεγαλυτερη αναγραφομενη αξια 😆

Από AliExpress; Έκανε παραπάνω και στο δήλωσαν σε χαμηλότερη τιμή; 

4 ώρες πριν, DejaVu_ είπε

Από AliExpress; Έκανε παραπάνω και στο δήλωσαν σε χαμηλότερη τιμή; 

Οχι, ειναι απο Ιαπωνια.

Το ενα ειχε χαμηλοτερη δηλωμενη τιμη και ηταν απλο ταχυδρομειο ενω το αλλο με κανονικη δηλωμενη τιμη ανιχνευσιμο.

6 ώρες πριν, kosutasu22 είπε

Οχι, ειναι απο Ιαπωνια.

Το ενα ειχε χαμηλοτερη δηλωμενη τιμη και ηταν απλο ταχυδρομειο ενω το αλλο με κανονικη δηλωμενη τιμη ανιχνευσιμο.

Αυτό που είχε χαμηλότερη δηλωμένη τιμή ζήτησαν απόδειξη ή πέρασε έτσι και σου χρέωσαν το ΦΠΑ απλά; 

2 ώρες πριν, DejaVu_ είπε

Αυτό που είχε χαμηλότερη δηλωμένη τιμή ζήτησαν απόδειξη ή πέρασε έτσι και σου χρέωσαν το ΦΠΑ απλά; 

Σε κανενα δε ζητησαν αποδειξη.
Ημουν σχεδον σιγουρος πως θα πληρωσω τελωνειο συμφωνα με τις τελευταιες εξελιξεις οποτε δε με πειραξε αλλα οι χρεωσεις ηταν κουκουρουκου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/11/2021 στις 11:49 ΜΜ, Aurumnus είπε

Θα συμφωνήσω με τον @nikosgiann78.

Παρακολούθα συνέχεια το Tracking Number και βεβαιώσου ότι ανανεώνεται, δείχνοντας ότι το πακέτο σου πράγματι κινείται.

Όσες φορές μου έτυχε κάτι αντίστοιχο, το tracking ποτέ δεν ανανεώθηκε μετά την αρχική καταχώρηση (και άφησα σε όλες τις φορές πολλές μέρες να περάσουν για σιγουριά), οπότε αναγκάστικα κάθε φορά να κάνω dispute και να πάρω τα χρήματα μου πίσω.

To tracking ειναι στασιμο εδω και μέρες οπότε του έστειλα μήνυμα αν έστειλε το πακέτο. Η απάντηση ήταν:3.JPG

Τώρα τι θα ξεκαθαρίσω...άγνωστο

Το κακο είναι ότι έκανα report στο ali απο 10-11-2021 αλλά δεν έχω λάβει απάντηση, τι κανουνε δεν απαντάνε καθόλου; Στο status λεει waiting process..

Επεξ/σία από gto234

13 ώρες πριν, gto234 είπε

To tracking ειναι στασιμο εδω και μέρες οπότε του έστειλα μήνυμα αν έστειλε το πακέτο. Η απάντηση ήταν:3.JPG

Τώρα τι θα ξεκαθαρίσω...άγνωστο

Το κακο είναι ότι έκανα report στο ali απο 10-11-2021 αλλά δεν έχω λάβει απάντηση, τι κανουνε δεν απαντάνε καθόλου; Στο status λεει waiting process..

Φίλε, αυτά που ακούς εδώ από μένα, είναι 'απόσταγμα' εμπειρίας από το Aliexpress, γιατί έχω καταλάβει πως δουλεύει ακριβώς η πλατφόρμα!!! Και για να σε βοηθήσω ακόμα περισσότερα, σου δείχνω ενδεικτικά ένα δικό μου δέμα με Sunyou logistics που έχω στον δρόμο (tracking number SYAE008515229 -είναι συστημένο βέβαια, αλλά δεν παίζει ρόλο, μιας και τα πρώτα tracking number updates είναι ίδια). Βλέπεις 'pre-shipment info sent to Greece'-είναι η στιγμή που ειδοποιείται ο μεταφορέας ότι έχει δέμα να παραλάβει (ξαναλέω, είναι άσχετο με το ότι δεν το έχει πάρει ακόμα)

Χωρίς τίτλο.png

Παλτό απο Ιαπωνία: 409 ευρώ κόστος.

Αποστολή με fedex. Το κόστος που πλήρωσα φαίνεται παρακάτω:
2018905464_Screenshot2021-11-17at10_42_29PM.png.a5319a5300a8f1f37bb7a0f60a0a1e49.png

H σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το email που μου ήρθε μετά την παραλαβή, και μετά την παραπάνω πληρωμή, για διαφορά που έχει προκύψει από τελωνείο, ύψους 19 ευρώ. Οτι δηλαδή θέλουν και άλλα χρήματα.

Πού σταματάει αυτό - ποιός τους ελέγχει αυτούς τους ανθρώπους? 

9 ώρες πριν, nikosgiann78 είπε

Φίλε, αυτά που ακούς εδώ από μένα, είναι 'απόσταγμα' εμπειρίας από το Aliexpress, γιατί έχω καταλάβει πως δουλεύει ακριβώς η πλατφόρμα!!! Και για να σε βοηθήσω ακόμα περισσότερα, σου δείχνω ενδεικτικά ένα δικό μου δέμα με Sunyou logistics που έχω στον δρόμο (tracking number SYAE008515229 -είναι συστημένο βέβαια, αλλά δεν παίζει ρόλο, μιας και τα πρώτα tracking number updates είναι ίδια). Βλέπεις 'pre-shipment info sent to Greece'-είναι η στιγμή που ειδοποιείται ο μεταφορέας ότι έχει δέμα να παραλάβει (ξαναλέω, είναι άσχετο με το ότι δεν το έχει πάρει ακόμα)

Χωρίς τίτλο.png

Ευχαριστώ πολύ, τελικά θα ξεκινήσω διαδικασία dispute, συνεννοήθηκα παλι μαζι του, μου έλεγε κατι για logistics failure κλπ και μολις περάσουν οι 10 μέρες ξεκινάω dispute. Ελπίζω να πανε όλα καλα.

Εντωμεταξύ ρώτησα άλλον πωλητή αν μπορεί να στείλει προϊόν χωρίς το ΦΠΑ αφού ούτως ή άλλως το πληρώνουμε ξανα εδώ και μου απάντησε δυστυχώς δεν γίνεται, είναι κανονισμοί του aliexpress.

Καλησπερα.

Θελω να ρωτησω κατι.

Εχω επιλεξει καποια πραγματα με combined delivery.. Τωρα θελω να παρω μια θηκη για κινιτο που την εχω βρει με combined delivery αλλα και σε πολιτη με aliexpress standard (αλλα πιο ακριβα).

Με combined delivery θα πληρωσω δασμους ή το "πακετο" γινεται στην ΕΕ οποτε δεν εχει φοβο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...