Nnoutas Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, kostasbm είπε Νικο εγω χρονια αγοραζω πραγματα εκτος αυτων των πλατφορμων γιατι ηταν εξιδικευμενα μαγαζια που με ενδιεφεραν οποτε ο δασμος απο τριτες δεν ηταν πληρωμενος.....εχω δει σε πλατφορμα οπου ειναι υπολογισμενα ολα, αλλα εγω δεν εχω κανει απο ΗΠΑ πχ αγορα μεσω αμαζον γιατι εβλεπα τρελλα μεταφορικα και το ειχα παρατησει.. αν δε δω καποιες αγορες ολοκληρωμενες αγορες για το πως τελικα θα παραλαμβανουμε απο τριτες ,απλα θα περιμενω... το φπα με το δασμο δεν ειναι ιδιο πραγμα ??? αν δεις διασαφηση εισαγωγης απο τριτη χωρα θα καταλαβεις Όχι, άλλο το ΦΠΑ άλλο ο δασμος. Για αγορες μέχρι 150€ δεν πληρώνεις δασμούς. Ξέρω τι γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά όλα άλλαξαν μετά την 01/07/2021 όπου τα μαγαζιά που τριτες χωρες πρέπει να εισπράττουν το ΦΠΑ κατά την αγορά και να τον αποδίδουν στη χώρα αποστολής. Πιστεύω είσαι ενημερωμένος για αυτό.
spyros95 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Καλησπέρα σας, Θέλω να αγοράσω ένα προϊόν από πωλητή του amazon.co.uk (επιλέγω UK μιας και μου έχει ξεμείνει ένα gift voucher αξίας 20GBP). Η τελική τιμή που μου εμφανίζει το Amazon είναι η παρακάτω, ενώ αναφέρει ότι σε αυτή συμπεριλαμβάνεται VAT. Είναι προϋπολογισμένα τα έξοδα εκτελωνισμού και είμαι καλυμμένος, ή υπάρχει πιθανότητα να πληρώσω και τελωνείο;
kostasbm Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 24 λεπτά πριν, spyros95 είπε Καλησπέρα σας, Θέλω να αγοράσω ένα προϊόν από πωλητή του amazon.co.uk (επιλέγω UK μιας και μου έχει ξεμείνει ένα gift voucher αξίας 20GBP). Η τελική τιμή που μου εμφανίζει το Amazon είναι η παρακάτω, ενώ αναφέρει ότι σε αυτή συμπεριλαμβάνεται VAT. Είναι προϋπολογισμένα τα έξοδα εκτελωνισμού και είμαι καλυμμένος, ή υπάρχει πιθανότητα να πληρώσω και τελωνείο; κανονικα επρεπε να κανει αναλυση τι πληρωνεις ακριβως,το φπα λογικα ειναι μεσα στη τιμη ηδη....οταν πατας στο ειδος να δεις αναλυση γραφει στη τιμη διπλα π.χ Price: $62.99 + No Import Fees Deposit & $10.43 Shipping to Greece Details
spyros95 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, kostasbm είπε κανονικα επρεπε να κανει αναλυση τι πληρωνεις ακριβως,το φπα λογικα ειναι μεσα στη τιμη ηδη....οταν πατας στο ειδος να δεις αναλυση γραφει στη τιμη διπλα π.χ Price: $62.99 + No Import Fees Deposit & $10.43 Shipping to Greece Details Στο popup όμως μου εμφανίζει estimated VAT το οποίο και υπολογίζει στην τελική τιμή! Μήπως είναι το αντίστοιχο "Import Fees Deposit"; Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2021 από spyros95
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, Marinaap είπε Καλημέρα, καλη εβδομάδα. Επειδη δεν έχω καταλάβει τους νέους κανονισμούς, μπορείτε να με βοηθήσετε; λοιπον, περιμένω δέμα από Γαλλία. 170€. Θα πληρώσω το 24% ή τη διαφορά του ΦΠΑ; Τελωνειο δε θα πληρώσω καν λόγω ΕΕ. Απο Γαλιά δεν περνά τελωνείο ΤΕΛΟΣ
Marinaap Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Απο Γαλιά δεν περνά τελωνείο ΤΕΛΟΣ Τελωνείο ναι, δε περναει. Αλλά ΦΠΑ θα πρέπει να πληρώσω;;
kostasbm Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 4 ώρες πριν, spyros95 είπε Στο popup όμως μου εμφανίζει estimated VAT το οποίο και υπολογίζει στην τελική τιμή! Μήπως είναι το αντίστοιχο "Import Fees Deposit"; 85,75 χ 24% = 20,58 φπα αν ειχε αλλα εξοδα επρεπε να το βγαλει 3 ώρες πριν, Marinaap είπε Τελωνείο ναι, δε περναει. Αλλά ΦΠΑ θα πρέπει να πληρώσω;; το εχεις πληρωσει λογικα με την αγορα...αν ανεβαζες και ενα screenshot απο τη παραγγελια οπου πρεπει να φαινεται οπως απο πανω
Marinaap Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 34 λεπτά πριν, kostasbm είπε 85,75 χ 24% = 20,58 φπα αν ειχε αλλα εξοδα επρεπε να το βγαλει το εχεις πληρωσει λογικα με την αγορα...αν ανεβαζες και ενα screenshot απο τη παραγγελια οπου πρεπει να φαινεται οπως απο πανω Δεν το έχω πληρώσει. Μου βγάζει τον τοπικό τους VAT μόνο. Τους ρώτησα και μου ειπαν ότι λογικά τη διαφορά θα πληρώσω.
kostasbm Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2021 16 λεπτά πριν, Marinaap είπε Δεν το έχω πληρώσει. Μου βγάζει τον τοπικό τους VAT μόνο. Τους ρώτησα και μου ειπαν ότι λογικά τη διαφορά θα πληρώσω. το φπα τους ειναι 20% για τα περισσοτερα πραγματα αν δεν το υπολογισουν με 24% εσυ θα οφειλεις το 4% τη διαφορα
burnin Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 22 ώρες πριν, kostasbm είπε το φπα τους ειναι 20% για τα περισσοτερα πραγματα αν δεν το υπολογισουν με 24% εσυ θα οφειλεις το 4% τη διαφορα Οθτε καν. Αν ειναι απο ευρωπαικη χωρα ρε παιδια δεν τσεκαρουν τιποτα. Τι οφειλες λετε;
kostasbm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 2 λεπτά πριν, burnin είπε Οθτε καν. Αν ειναι απο ευρωπαικη χωρα ρε παιδια δεν τσεκαρουν τιποτα. Τι οφειλες λετε; ουτε καν τι???? ειπε οτι του βγαζει τοπικο φπα που συνηθως ειναι 20%, αν οντως ειναι ετσι θα δωσει τη διαφορα εδω το 4%....εκτος εαν εχεις κανει κατι παρομοιο και δεν στο ζητησαν....διαβασε τι εγραψε
grfurby Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Στις 25/7/2021 στις 9:16 ΠΜ, kostasbm είπε έτσι συνοπτικά όπως τα λες δεν βοηθας μέχρι 150 από τρίτες χωρες εννοείς....υπάρχουν όμως έξοδα ΕΛΤΑ ...τιμοκατάλογος δημοσιεύθηκε..... από Ευρώπη εννοείς ΕΕ ....ένα φπα υπάρχει 24% ... μια χρέωση είναι Eως 150 δεν εχει 15αρι. Για ΦΠΑ ειχε γραφτει ότι αν πχ παραγγειλεις απο Γερμανια θα χρεωθεις τη διαφορά, 5% στο ΦΠΑ. Ε αυτο δεν ισχυει.
burnin Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kostasbm είπε ουτε καν τι???? ειπε οτι του βγαζει τοπικο φπα που συνηθως ειναι 20%, αν οντως ειναι ετσι θα δωσει τη διαφορα εδω το 4%....εκτος εαν εχεις κανει κατι παρομοιο και δεν στο ζητησαν....διαβασε τι εγραψε Μα βρε φιλε δεν δουλευει ετσι το συστημα. Αμα πληρωσε 20% φπα (φπα αλλης χωρας δηλαδη), εδω θα πληρωσει 24. Δεν πληρωνεις τη διαφορα Δεν παιζει δηλαδη να εχουν ioss να βγαζουν φοα με λαθος νουμερο και να πληρωνεις διαφορα. Αυτοματα ειναι αυτα. Αν βγαζει λαθος φπα, ολο θα στι ζητησουν Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2021 από burnin
kostasbm Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 11 ώρες πριν, burnin είπε Μα βρε φιλε δεν δουλευει ετσι το συστημα. Αμα πληρωσε 20% φπα (φπα αλλης χωρας δηλαδη), εδω θα πληρωσει 24. Δεν πληρωνεις τη διαφορα Δεν παιζει δηλαδη να εχουν ioss να βγαζουν φοα με λαθος νουμερο και να πληρωνεις διαφορα. Αυτοματα ειναι αυτα. Αν βγαζει λαθος φπα, ολο θα στι ζητησουν να μπορουμε να συννενοηθουμε.....οταν πληρωνεις 20% στη Γαλλια πχ δεν θα πληρωσεις και 24% αλλα τη διαφορα αν δεν εχει υπολογιστει....ητοι 4%....το συστημα δεν ειναι ετοιμο για ολες τις επιχειρησεις που κανουν εξαγωγες απο ΕΕ και δεν ειναι ολες μεγαλες αλλα και μικρομαγαζα......
burnin Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kostasbm είπε να μπορουμε να συννενοηθουμε.....οταν πληρωνεις 20% στη Γαλλια πχ δεν θα πληρωσεις και 24% αλλα τη διαφορα αν δεν εχει υπολογιστει....ητοι 4%....το συστημα δεν ειναι ετοιμο για ολες τις επιχειρησεις που κανουν εξαγωγες απο ΕΕ και δεν ειναι ολες μεγαλες αλλα και μικρομαγαζα...... Αυτο που λεω ειναι πως για να πληρωσεις φπα 20%, προφανως το καταστημα δεν ειναι στο ioss αρα και δεν αποδιδει στην ελλαδα το φπα αυτο για να πληρώσεις το υπολοιπο. Τωρα αν παιζει κατι αλλο μιας και η πλατφορμα ει αι στην αρχη της, δεν γνωριζω. Ισως να κανω λαθις. Σιγα μην κατσους οι δικοι μας τελωνειακοι να κοιτανε τι πληρωσες και να υπολογιζουν διαφορες.. . Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2021 από burnin
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα