Manos-Sx Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Νομίζω πρέπει από τώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε εάν δεν αναιρεθεί το χαράτσι 100%.
spartak1 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 ΟΙ καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες μαζί με τη δημοσιοποίηση είναι ο δρόμος. Όσο πιο έντονες και όσο περισσότερες τόσο πιο πιθανή είναι η απόσυρση.
stavpup Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 16 ώρες πριν, VasKag είπε Ερωτηση. Αυτο εδω οντως θα σταλει απο UK, ή θα φυγει απο Κινα και θα παει μεσω UK. Στην περιπτωση που θα σταλει απο UK, χρειαζεται να επιλεξω καποια συγκεκριμενη μεθοδο αποστολης? θα έβαζα το 0.79 για να έχω tracking. Λογικά από Uk δεν έχει τελωνείο 1
brunos13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπερα συμφορουμιτες μου, το μονο που θελω να μοιραστω μαζι σας ειναι μια παραγγελια που παρελαβα παρασκευη απο Κινα E-bay δεματακι αξιας 28€ (Ο σχισοματης κινεζοϊος ειχε γραψει βεβαια απο οξω στο στικερ 8.62$ value) δεν περασε τιποτα, δεν ειχε πανω του κανενα αυτοκολλητακι πρασινο για ελευθερο κ.ο.κ. Τωρα τι και πως δεν μπορω να αναλυσω παραπανω απλα παραθετω το συμβαν οπως ακριβως εγινε!
VasKag Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, stavpup είπε θα έβαζα το 0.79 για να έχω tracking. Λογικά από Uk δεν έχει τελωνείο Απο UK σιγουρα δεν εχει. Το θεμα ειναι να φυγει απο UK.
leonhonda Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Σήμερα διάβασα αυτό https://news.xiaomi-miui.gr/elta-nees-ekselikseis-sto-xaratsi-gia-agores-apo-kina-38519-2/ Άντε μπα και γίνει κανά θαύμα 1
dedalos91 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, leonhonda είπε Σήμερα διάβασα αυτό https://news.xiaomi-miui.gr/elta-nees-ekselikseis-sto-xaratsi-gia-agores-apo-kina-38519-2/ Άντε μπα και γίνει κανά θαύμα αν θελετε για το συγκεκριμενο θεμα ας παμε εδω
mar.pan. Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Ειχα στείλει απο τις 12/02 με μειλ παραστατικά στο ΓΕΤΑ για δέμα από iherb. Μου απάντησαν σήμερα (ενώ συνήθως απαντούσαν την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη) ότι το δέμα μου χρήζει ατέλειας και αναμένεται η απελευθέρωσή του. Το κείμενο είναι αυτό: «Λάβαμε τα παραστατικά / δικαιολογητικά σας και έχουν προωθηθεί από το τμήμα μας αρμοδίως προς έλεγχο. Το δέμα σας, βάσει των προσκομισθέντων παραστατικών, χρήζει ατέλειας. Βάσει νέας εγκυκλίου από το Τελωνείο, παρακαλούμε για την υπομονή σας μέχρι τον έλεγχο, την έγκριση και την οριστική απελευθέρωση του δέματος προς διάθεση. Σας ευχαριστούμε.» Παναγιώτης Χονδρέας ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΔΑΑ "Ελ. Βενιζέλος" 80008 Σπάτα Τηλ: 210-3538102, 210-3538103, 210-3538104 Τους έχω ζητήσει να με ενημερώσουν ποια ειναι η νέα εγκύκλιος στην οποία αναφέρονται και αν καταργήθηκε η χρέωση των 15 ευρώ γαι τα δέματα που μετά τον έλεγχο αποδεικνύεται ότι χρήζουν ατέλειας. Λοιπον την εγκύκλιο που ανέφεραν δεν μου την έστειλαν απο το ΓΕΤΑ αλλα μου απάντησαν αυτό: "Εφόσον τα αποδεικτικά σας γίνουν δεκτά από το τελωνείο, δεν θα καταβάλετε 15€. Για περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά την τιμολογιακή πολιτική των ΕΛΤΑ παρακαλούμε απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών." 1
Aurumnus Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Ήταν πάνω από 3 τεμάχια αυτά που είχες πάρει από iHerb;
mar.pan. Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 6 ώρες πριν, Aurumnus είπε Ήταν πάνω από 3 τεμάχια αυτά που είχες πάρει από iHerb; Οχι 2 ήταν, αλλά στο αυτοκόλλητο customs declaration που κολλαει στο δέμα το iherb δεν περιλαμβάνει τις εκπτώσεις που γίνονται απ΄τα rewards οπότε η αξία που γράφει είναι μεγαλύτερη απο αυτήν που πραγματικά πλήρωσα. Δηλαδή εγώ πλήρωσα 21,78 ευρώ αλλά το δέμα απ εξω ειχε αυτοκόλλητο γύρω στα 30 ευρώ και γι αυτο μου ζήτησαν τα παραστατικά.
SaFiS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Επιτέλους ξεκόλλησε!!! Να φανταστώ ότι το σκαπουλάραμε το τελωνείο βάση του παρακάτω??
Drake2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Καλημερα σε ολους. Γραφω εδω την ερωτηση μου (αν ειναι λαθος σε αυτο το thread να σβηστει το σχολιο μου!).. Εχω μια συλλεκτικη εκδοση ενος παιχνιδιου που αργει ακομα (βγαινει τελη Μαιου) και την προπαραγγειλα τωρα. Δεν με αφηνε να βαλω για να ερθει απευθειας Ελλαδα. Τεσπα, θα σταλθει σε γνωστο ατομο στην Αμερικη πρωτα (συγκεκριμενα Κανσας). Και θελω να μαθω πληροφοριες για οταν θα ερθει εκεινη η ωρα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: αφου το ατομο μου παραλαβει την συλλεκτικη, θελω να μου την στειλει στην Ελλαδα. Εχετε να μου προτεινεται με ποιους τροπους (ειτε πιο οικονομικο ειτε πιο ασφαλη) μπορω να κανονισω να ερθει εδω? Πχ με UPS, DHL, απλο ταχυδρομειο (με τα ΕΛΤΑ φοβαμαι οτι θα με γαζωσουν στο τελωνειο)? Επισης αν βοηθαει καποιον δινω και τα εξης στοιχεια: Package Dimensions 15.5 x 15.1 x 12.5 inches; 14.18 pounds = περιπου 6.5 κιλα βγαινει. Αυτα! Ευχαριστω εκ των προτερων.
bromiaris Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 57 λεπτά πριν, Drake2015 είπε Καλημερα σε ολους. Γραφω εδω την ερωτηση μου (αν ειναι λαθος σε αυτο το thread να σβηστει το σχολιο μου!).. Εχω μια συλλεκτικη εκδοση ενος παιχνιδιου που αργει ακομα (βγαινει τελη Μαιου) και την προπαραγγειλα τωρα. Δεν με αφηνε να βαλω για να ερθει απευθειας Ελλαδα. Τεσπα, θα σταλθει σε γνωστο ατομο στην Αμερικη πρωτα (συγκεκριμενα Κανσας). Και θελω να μαθω πληροφοριες για οταν θα ερθει εκεινη η ωρα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: αφου το ατομο μου παραλαβει την συλλεκτικη, θελω να μου την στειλει στην Ελλαδα. Εχετε να μου προτεινεται με ποιους τροπους (ειτε πιο οικονομικο ειτε πιο ασφαλη) μπορω να κανονισω να ερθει εδω? Πχ με UPS, DHL, απλο ταχυδρομειο (με τα ΕΛΤΑ φοβαμαι οτι θα με γαζωσουν στο τελωνειο)? Επισης αν βοηθαει καποιον δινω και τα εξης στοιχεια: Package Dimensions 15.5 x 15.1 x 12.5 inches; 14.18 pounds = περιπου 6.5 κιλα βγαινει. Αυτα! Ευχαριστω εκ των προτερων. Καταρχήν μόνο με Αμερικανικό Ταχυδρομείο. Πάντως με ότι και να έρθει το Τελωνείο ΔΕΝ το γλυτώνεις… γιατί με προβληματίζει το εξής…: Όταν έρθει θα σου ζητηθούν παραστατικά για το πόσο το αγόρασες (ατέλεια μέχρι 45 ευρώ μαζί με μεταφορικά για μη εμπορική συναλλαγή)… αλλά από ότι κατάλαβα πως θα αποδείξεις ότι το δέμα το αγόρασες εσύ για εσένα, από την στιγμή που το αγόρασες και το στέλνεις στον φίλο σου… και το δικό του όνομα θα φαίνεται στο δέμα…;;;;; Οπότε ίσως το Τελωνείο να υπολογίσει το κόστος για ΦΠΑ και Δασμούς όσο θέλει…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα