Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια και καλη χρονια!

Είχα κανει μια παραγγελια απο ασιατική χωρα μεσω ebay με το παρακάτω κοστος προιοντος και αποστολης.

Item price$13.50

Shipping$22.99

Μου ηρθε ενημερωτικο mail για να στειλω στοιχεια απο την παραγγελια, τα οποια και εστειλα καθως το προιον αξιζει κατω απο τα 22ευρω που (νομιζω πως) ειναι το οριο και με ενημερωσαν πως ειναι οκ και το προιον εχει φυγει απο εκει.

Πριν λίγες μέρες, ηρθε το χαρτι απο τα ελτα με ΦΠΑ 7,92ε και τελη εκτελωνισμου 15, συνολο 22,92ε!

Μετα το αρχικο σοκ, ρωταω, ειναι δυνατον να χρεωθώ για αυτο το ποσο;

Τι κάνω απο εδω και περα;

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sakis_the_fraud είπε

Είχα κανει μια παραγγελια απο ασιατική χωρα μεσω ebay με το παρακάτω κοστος προιοντος και αποστολης.

Item price$13.50

Shipping$22.99

Μου ηρθε ενημερωτικο mail για να στειλω στοιχεια απο την παραγγελια, τα οποια και εστειλα καθως το προιον αξιζει κατω απο τα 22ευρω που (νομιζω πως) ειναι το οριο και με ενημερωσαν πως ειναι οκ και το προιον εχει φυγει απο εκει.

Πριν λίγες μέρες, ηρθε το χαρτι απο τα ελτα με ΦΠΑ 7,92ε και τελη εκτελωνισμου 15, συνολο 22,92ε!

Μια χαρα τα υπολογισαν, η τιμη CIF περιλαμβανει αρχικη τιμη, κοστος μεταφορας, ασφαλιση κλπ

Η ισοτιμια €-$ για τον Δεκεμβρη ειναι 1προς 1,1059

13,50+22,99=36,49$ /1,1059= 32,9958€ /24% = 7,919€+15€=22,919€

Μπαϊ δε γουεη, καλη χρονια σε ολο το ινσομνια

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kosutasu22 είπε

CIF περιλαμβανει αρχικη τιμη, κοστος μεταφορας,

ΚΑΙ κοστος μεταφορας;;;;;;;;;;;;;;;

πως την πατησα ετσι;

εν τω μεταξυ ολο το κοστος ειναι εκει, υπαρχει περιπτωση αν το γυρισω πισω να παρω και αυτα τα χρηματα απο ebay/paypal;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sakis_the_fraud είπε

πως την πατησα ετσι;

εν τω μεταξυ ολο το κοστος ειναι εκει, υπαρχει περιπτωση αν το γυρισω πισω να παρω και αυτα τα χρηματα απο ebay/paypal;

Δεν το νομιζω αλλα ας απαντησει καποιος που γνωριζει στα σιγουρα.

Ειναι δικη σου υποχρεωση να γνωριζεις τις τελωνειακες χρεωσεις και τα ορια, οχι ο πωλητης. Εκεινος δε φταιει σε τιποτα παντως.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sakis_the_fraud είπε

πως την πατησα ετσι;

Οχι

Δημοσ.

Καλησπερα,θελω να παρω κατι απο aliexpress και κοστιζει 21,70 δολαρια + 0.33 μεταφορικα.Δηλαδη συνολο 22,03 δολαρια με τα μεταφορικα.

Υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τελωνειο;

Δημοσ.
21 ώρες πριν, sakis_the_fraud είπε

Item price$13.50

Shipping$22.99

Εγω θα ζητουσα επανεξεταση στο ταχυδρομειο . Δεν γινεται ρε φιλε εσυ με 13 $  δεμα να πληρωνεις οσα πληρωσα εγω για δεμα 45 $. Εχέι γινει μαλακια και περιελαβαν και τα μεταφορικα 22$ .

Δημοσ.
6 ώρες πριν, 4son είπε
Στις 1/1/2020 στις 4:53 ΜΜ, sakis_the_fraud είπε
Εγω θα ζητουσα επανεξεταση στο ταχυδρομειο . Δεν γινεται ρε φιλε εσυ με 13 $  δεμα να πληρωνεις οσα πληρωσα εγω για δεμα 45 $. Εχέι γινει μαλακια και περιελαβαν και τα μεταφορικα 22$ .

Μα αυτό λέει ο Νόμος για όλα τα κράτη της ΕΕ…

Δημοσ.
7 ώρες πριν, 4son είπε
Στις 1/1/2020 στις 4:53 ΜΜ, sakis_the_fraud είπε

Item price$13.50

Shipping$22.99

Κοστος μεταφορας συμπεριλαμβανεται ΠΑΝΤΑ γιατι πολυ απλα το πληρωνεις και θεωρειται μερος της αποστολης.

Εδω καλα καλα τα δωρα δεν αναγνωριζει η νομοθεσια, αυτο εδω ειναι το λιγοτερο.

Δημοσ.

επειδη βλεπω υπάρχουν διχασμένες αποψεις, μπορει καποιος να τεκμηριώσει την άποψή του με κάποιο επίσημο σύνδεσμο;

Έχω βρει μονο αυτο ΕΛΤΑ - Εκτελωνισμός το οποιο δεν αναφέρει κάπου για τα μεταφορικα για αυτο θεωρησα πως δεν υπολογίζονται.

Αναφορά σε κείμενο

Συγκεκριμένα, ταχυδρομικά αντικείμενα:

αξίας που δεν υπερβαίνει τα 22 € ή τα 45 € σε περίπτωση αποστολής μη–εμπορικού χαρακτήρα (από ιδιώτη σε ιδιώτη), απαλλάσσονται από δασμούς και ΦΠΑ.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sakis_the_fraud είπε

επειδη βλεπω υπάρχουν διχασμένες αποψεις, μπορει καποιος να τεκμηριώσει την άποψή του με κάποιο επίσημο σύνδεσμο;

Έχω βρει μονο αυτο ΕΛΤΑ - Εκτελωνισμός το οποιο δεν αναφέρει κάπου για τα μεταφορικα για αυτο θεωρησα πως δεν υπολογίζονται.

Αυτο το βρηκες αλλα δεν το διάβασες, σταμάτησες μεχρι εκει που νόμιζες οτι εχεις δικιο, διάβασε και παρακάτω

Χρήσιμοι Όροι

Γ.Ε.Τ.Α.: Γραφείο Εκτελωνισμού Ταχυδρομικών Αντικειμένων των ΕΛΤΑ.
 Υπάρχουν τρία ΓΕΤΑ: 

• Τελωνείου Αερολιμένα«Ελ. Βενιζέλος», 
  • Γ’ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά και 
  • Α΄Τελωνείου Εισαγωγών- Εξαγωγών Θεσσαλονίκης

Στατιστική Αξία Αντικειμένου (CIF): Αξία αντικειμένου, συν έξοδα μεταφοράς (ταχυδρομικά τέλη) και ασφάλιστρα

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...