Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kpr03 είπε

Οντως δεν ειναι (νομιζα οτι ειναι).Αλλα και παλι εφοσον ειναι απο την Ευρωπη δεν θα πληρωσει τελωνειο.

Παλι τα ιδια, ποια Ευρώπη;

• Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Kpr03 είπε

Οντως δεν ειναι (νομιζα οτι ειναι).Αλλα και παλι εφοσον ειναι απο την Ευρωπη δεν θα πληρωσει τελωνειο.

Οτι αποστέλεται απο χώρα της ΕΕ, δεν εχει εξτρα δασμος στο τελωνειο, αυτή είναι η βασική παράμετρος. Η Ελβετία είναι στην Ευρώπη αλλα ΔΕΝ ειναι μελος της Ευρωπαικής Ενωσης ΑΡΑ θα εχει δασμους στο τελωνειο.

• Like 2
Δημοσ.

παιδια αυτο το track number CP958...7061DE απο gearbeast που μου εστειλαν με μεθοδο eu priority line παμε για τελωνειο???γιατι συνηθως μου εστελναν ολλανδικο ταχυδρομειο track number....αυτο το track που ανηκει??ανηκει γερμανια??η dhl γερμανιας
CP958...7061DE NOT FOUND μετα γραφει διπλα Germany DHL PACKET και μετα netherlands post international mail
οποτε τι γινεται παει πρωτα γερμανια με dhl και μετα ολλανδια και μετα ελλαδα και ηπια την πορτοκαλαδα μου (τελωνειο)??
οποιος ξερει ας απαντησει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχίσαμε σιγά σιγά τις καθυστερήσεις πιστεύω ε; Που να'ρθουν πλησιάσουν και τα χριστούγεννα που πολλοί παίρνουν ένα κάρο παιχνίδια και πάει στο δίμηνο τουλάχιστον.
Αν και άλλαξε η κυβέρνηση και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να έγιναν αλλαγές.

Επεξ/σία από tobindax
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση: Έκανα μια αγορά αξίας 29€ από το Tomtop και επέλεξα μέθοδο αποστολής duty free shipping, η οποία ήταν δωρεάν, με σκοπό να μην πληρώσω φόρους κατά την άφιξη του προϊόντος. Παρακολουθώντας την αποστολή του δέματος όμως, είδα ότι έφυγε από Μαλαισία με προορισμό την Αθήνα. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα πληρώσω τελωνείο και Φ.Π.Α.; Αν ναι, γιατί γράφουν duty free shipping; Το προϊόν είναι ένα Honor Band.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, θα ήθελα την καθοδήγηση σας για επιστροφή εξοπλισμού στην Κίνα, ποια είναι η διαδικασία και οι διατυπώσεις που πρέπει να ακολουθήσω. Το story:

Αγόρασα από το Banggood ένα scanner βιβλίων αξίας 270€. Ήλθε σφαίρα σε 10 ημέρες, το εγκαθιστώ, όλα τέλεια λέω, εγκαθιστώ και το scanning software και μόλις πάω να σκανάρω τρώω την κρυάδα. "This device can only be used in mainland China".

Στέλνω στον κατασκευαστή, τους λέω "δώστε μου άλλο serial που να είναι αποδεκτό στην Ευρώπη". Μου απαντάνε, "η international έκδοση είναι διαφορετική από την κινέζικη και χρησιμοποιεί άλλο server. Επικοινώνησε με τον πωλητή και ζήτα να αγοράσεις τη διεθνή έκδοση". Το Banggood δεν έχει τη διεθνή έκδοση. Τέλος πάντων, τους πρήζω ακόμα μήπως και βρουν καμία λύση γιατί θέλω να το κρατήσω το scanner αλλά δε το βλέπω.

Εν τω μεταξύ στη σελίδα του προϊόντος δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη γι' αυτό. Αυτό δε πιστεύω ότι είναι από δόλο, απλώς δε το ήξεραν και οι ίδιοι μέσα σε χιλιάδες κωδικούς.

Στέλνω στο Banggood, το και το, θέλω full refund. Μου απαντάνε: "λυπούμαστε που παρήγγειλες το λάθος προϊόν, σα resolution σου προσφέρουμε 30 δολάρια, δέχεσαι;". Λέω εσύ πρέπει να είσαι ο Αριστείδης ο δίκαιος, του απαντάω ευγενικά αλλά από μέσα μου ρίχνω καντήλια και του λέω ότι δέχομαι μόνο full refund ή credit της πλήρους αξίας του προϊόντος για μελλοντικές αγορές από το Banggood και να στείλουν courier να παραλάβει το scanner ή να μου πει που να το στείλω με δικά του έξοδα. Εννοείται ότι τους είπα ότι είναι δικό τους σφάλμα και να μη ξανατολμήσουν να μου πουν ότι φταίω εγώ.

Περίμενα μεσοβέζικη απάντηση, λέω τώρα θα μπλέκω με Paypal αλλά παραδόξως το δέχτηκε. Ίσως βοήθησε το γεγονός ότι είμαι VIP Level 5 στο Banggood. Μου ζητάει όμως να το στείλω στην Κίνα αφού βρω τον πιο φτηνό courier. Και με συμβουλεύει να μη το στείλω με DHL, Fedex κλπ για να μη περάσει τελωνείο 😄

Μάλλον με ΕΛΤΑ θα το στείλω. Εμένα μου το παρέδωσε η Easy mail, χωρίς κάποιο χαρτί εκτελωνισμού γιατί η παραγγελία ήταν με Priority Direct Mail.

Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσω κάποια συγκεκριμένη διαδικασία και διατυπώσεις στα ΕΛΤΑ για την αποστολή; Εννοείται ότι η αποστολή θα είναι tracked.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από imvrios
Δημοσ.
10 ώρες πριν, giorgosvet είπε

Κανε την επιστροφη μεσω paypal.Τους στελνεις την αποδειξη και παιρνεις τα λεφτα σου πισω.Το εχω κανει στο παρελθον.

Τι εννοείς; να επιστρέψω το προϊόν μέσω Paypal; Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες πως γίνεται αυτό;

Δημοσ.

καλησπερα. θεώ να αγορασω ενα VR headset που ειναι διαθεσιμο μονο στο Αμερικανικο amazon.  To amazon.com την ωρα της παραγγελιας μου υπολογισε απο μονο του τους φορους τελωνιου 105 ευρω + 85 ευρω για το express shiping. 

Απο εκει και περα ειναι ασφαλες να προχωρησω στην αγορα η ειναι πιθανον οταν φτασει εδω να χρεωσουν επιπλεον παραπανω φορο? το εχει δοκιμασει κανεις?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ababapanos είπε

καλησπερα. θεώ να αγορασω ενα VR headset που ειναι διαθεσιμο μονο στο Αμερικανικο amazon.  To amazon.com την ωρα της παραγγελιας μου υπολογισε απο μονο του τους φορους τελωνιου 105 ευρω + 85 ευρω για το express shiping. 

Απο εκει και περα ειναι ασφαλες να προχωρησω στην αγορα η ειναι πιθανον οταν φτασει εδω να χρεωσουν επιπλεον παραπανω φορο? το εχει δοκιμασει κανεις?

Δε θα πληρώσεις τιποτα παραπανω. Ερχεται με προπληρωμένο τελωνειο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν ακούς για τέτοια τεράστια ποσά , συνήθως υπάρχουν φτηνότερες λύσεις μέσω Ευρώπης. Ποιο VR headset είναι; Τόσο exclusive είναι που δεν πρόκειται να το δει ευρωπαϊκό κατάστημα;

Επεξ/σία από tobindax
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, isay είπε

Δε θα πληρώσεις τιποτα παραπανω. Ερχεται με προπληρωμένο τελωνειο.

Ευχαριστω. Το ίδιο ισχύει και για το eBay ? Όταν ο Πωλητης είναι από Αμερική μου εμφανίζει κάτω από τα μεταφορικά  

Import charges:

US $91.75 (estimated and based on current bid)

6 ώρες πριν, tobindax είπε

Όταν ακούς για τέτοια τεράστια ποσά , συνήθως υπάρχουν φτηνότερες λύσεις μέσω Ευρώπης. Ποιο VR headset είναι; Τόσο exclusive είναι που δεν πρόκειται να το δει ευρωπαϊκό κατάστημα;

Είναι το Samsung odyssey + , και όντως δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να έρθει Ευρώπη.

Επεξ/σία από ababapanos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...