Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lotof είπε

Παρέλαβα κάτι με fedex priority από Αμερική και δεν πλήρωσα τελωνείο. 2 μήνες μετά μου ήρθε γράμμα στο σπίτι ότι χρωστάω τελη εκτελωνισμού 40 ευρώ. Αν δεν τα πληρώσω τι κυρώσεις υπάρχουν ; 

Τϊποτα θα έλεγα

• Like 2
  • Απαντ. 4,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, skar1983 είπε

Τϊποτα θα έλεγα

Αυτό σκέφτηκα και εγώ. Δεν έχω υπογράψει ότι παρέλαβα κάτι από ταχυδρόμο. 

Δημοσ.
Στις 21/1/2022 στις 9:13 ΜΜ, l_kostas είπε

θέλω να παραγγείλω από το etsy.com ένα προϊόν αξίας περίπου 200€ (με ΦΠΑ αναφέρει). Η αποστολή γίνεται από Κίνα, δεν ξέρω με ποια εταιρία. Θα υπάρχει χρέωση για εκτελωνισμό και τι ποσό να περιμένω;

Αν δηλώσουν μικρή αξία στα χαρτιά υπάρχει περίπτωση να μην περάσει τελωνείο? 

Δημοσ.

Καλησπέρα .

Θέλω να κάνω παραγγελία από aliexpress με πράγματα γύρω στα 210 δολάρια (συμπεριλαμβανομένου 40$ VAT) . Ένα αντικείμενο ξεπερνά τα 150 ευρώ όποτε δεν μπορώ να το σπάσω σε 2 μικρότερες .
Το Ali γράφει ότι επειδή ξεπερνάνε τα 150 ευρώ θα παρουσιαστεί έτσι και αλλιώς στο τελωνείο εδώ , όποτε θα πληρώσω χωρίς ΦΠΑ αλλά δεν το αφαιρεί στο τέλος .

Καταλαβαινω κάτι λάθος ;! Αν το πληρώσω θα ζητήσουν έξτρα λεφτά στο τελωνείο ;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, l_kostas είπε

Αν δηλώσουν μικρή αξία στα χαρτιά υπάρχει περίπτωση να μην περάσει τελωνείο? 

Οχι όλα περνάνε τελωνείο .

Τώρα αν αυτός που κάνει τον έλεγχο του φανεί οκ η τιμή θα το τιμολογησει χαμηλά και δεν θα πληρώσεις αρκετά χρήματα ...

Συνήθως όμως τα υπερκοστολογουν δυστυχώς, το λεω από προσωπική εμπειρία για πακέτα που παρέλαβα τους τελευταίους μήνες.

• Like 1
Δημοσ.

Αγορά από Αμερική σήμερα eBay ...  το IOSS έχει περίεργη μορφή  ΙΜxxxxxxxxxxx  .  

Ενημέρωσα τον πωλητή να γράψει η να τυπώσει το IOSS επάνω στο φάκελο.

Sticker-15.5x21mm-2013-Haswell-Case-Badge.jpg

Στις 25/1/2022 στις 10:23 ΠΜ, Lotof είπε

Παρέλαβα κάτι με fedex priority από Αμερική και δεν πλήρωσα τελωνείο. 2 μήνες μετά μου ήρθε γράμμα στο σπίτι ότι χρωστάω τελη εκτελωνισμού 40 ευρώ. Αν δεν τα πληρώσω τι κυρώσεις υπάρχουν ; 

Θα στα χώσουν ως οφειλή ΦΠΑ στο ΑΦΜ σου, και θα τα πληρώσεις όπως και να έχει.

Τώρα η κάποτε, παρέδωσες στοιχεία ΑΦΜ στην Fedex Ελλάδος, ώστε να προχωρήσουν σε εκτελωνισμό, έτσι γνωρίζουν τα πάντα για εσένα.    

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Dhl απο Αμερικη ομως, ποιος διανεμει στην Ελλαδα, σε περιοχες που δεν εχει αυτονομη παρουσια η dhl;

Το tracking ξεκινα με DB.

Στο site της dhl δινει και local tracking number που ξεκινα με RX.

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Με συγχωρείτε για τις ερωτήσεις...αν έχουν απαντηθεί...

Υπάρχει κάποιος οδηγός για τις τιμές για το καθένα; Ή ο τιμοκατάλογος στην ELTA ισχύει και για τις υπόλοιπες μεταφορικές;

Προσπαθώ να καταλάβω αν στο δέμα μετράνε και τα μεταφορικά + φπα ή μόνο την αξία της αγοράς.. Πχ θέλω να αγοράσω ας πούμε 3 πράγματα που κάνουν 120 ευρώ ενώ μαζί με τα μεταφορικά + φπα βγαίνουν πχ 180 ευρώ.. Σε αυτήν την περίπτωση πληρώνω την αμοιβή και δασμούς; (Οι δασμοί και ο εκτελωνισμός για τις τιμές αναφέρονται πουθενά;)

Πάντα να προτιμάμε να σπάμε τις παραγγελίες έτσι ώστε να μην ξεπερνάνε τα 150 ευρώ;

Προσπαθώ να βρω αναλυτικό οδηγό που να γράφει τις τιμές για EΛΤΑ, ΕΛΤΑ κούριερ, EMS, Fedex, DHL ή UPS.

Φαντάζομαι ο τιμοκατάλογος της ΕΛΤΑ ισχύει και για την courier και EMS σωστά;

Αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω οδηγό παρακαλώ να βοηθήσει..

Δημοσ.

Ψάχνω για φορητό υπολογιστή και κοιτάζω στο ebay. Είδα κάποια που τα χαρακτηρίζω ενδιαφέροντα από United Kingdom π.χ  αυτό :

https://www.ebay.com/itm/194764537753?hash=item2d58deff99:g:VW4AAOSwEqlh7WQG

Τί γίνεται με τελωνεία κτλ. Τι δασμούς πληρώνω από Ηνωμένο Βασίλειο πλέον;

Δημοσ.

Μετα απο 1 μήνα παραγγελίας απο i herb 91 ευρώ συμπληρώματα  μου ζητανε απο τελωνείο υπευθυνη δηλωση προσωπικής χρησης δεν ποστευω να πληρωσω κ Φπα παλι? υποτιθεται ειναι προπληρωμενος.... χρειάζεται να κανω κάτι αλλο εκτος απο υπευθυνη δηλωση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρραγελια απο Αγγλια ενω κανονικα επρεπε να ερθει σε 1 εβδομαδα, περασε 1 μηνας και ακομα τιποτα. Θα μου κανουν refund. Απο Iherb περιμενω ξανα παραγγελια, πιθανον να μην ερθει ουτε αυτη.. Το προβλημα ειναι γενικο και πιο εντονο πλεον ή τυχαινει;

Οχι τιποτα αλλο, στο τελος θα μας αποκλεισουν ολα τα μαγαζια απο τις αγορες, εαν στο τελωνειο τον παιζουν.

3 ώρες πριν, geo1985geo είπε

Μετα απο 1 μήνα παραγγελίας απο i herb 91 ευρώ συμπληρώματα  μου ζητανε απο τελωνείο υπευθυνη δηλωση προσωπικής χρησης δεν ποστευω να πληρωσω κ Φπα παλι? υποτιθεται ειναι προπληρωμενος.... χρειάζεται να κανω κάτι αλλο εκτος απο υπευθυνη δηλωση?

Μαλλον θα πληρωσεις κατι ψιλα απο αυτα που διαβαζω, αλλα το Iherb θα σου τα επιστρεψει πισω. Την υπευθυνη δηλωση στα ΕΛΤΑ θα την πας;

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, geo1985geo είπε

Μετα απο 1 μήνα παραγγελίας απο iherb 91 ευρώ συμπληρώματα  μου ζητανε απο τελωνείο υπευθυνη δηλωση προσωπικής χρησης δεν πιστευω να πληρωσω κ Φπα παλι? υποτιθεται ειναι προπληρωμενος.... χρειάζεται να κανω κάτι αλλο εκτος απο υπευθυνη δηλωση?

Θα πληρώσεις ΦΠΑ+Τέλη εκτελωνισμού.
Εκτός και αν όταν έκανες την παραγγελία, το iHerb είχε διορθώσει τον ΦΠΑ που χρεώνει, και αντί για 13% πλήρωσες 24% Duties & Taxes.

Δες στο Invoice της παραγγελίας.
Πολλαπλασίασε το Subtotal με 13% και 24% και όποιο από τα 2 συμφωνεί με το Order Total, αυτό είναι το ΦΠΑ που σε χρέωσε.

Και αν θες ενημέρωσε μας και εμάς εδώ, για να ξέρουμε αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Εγώ τους έστειλα την Υπεύθυνη Δήλωση και την απόδειξη από το iHerb.
Και ενώ πλήρωσα σύνολο περίπου 55€ (49€ αξία προϊόντων + 6€ φόροι) για κάποιο λόγο στα ΓΕΤΑ υπολόγισαν ΦΠΑ με αξία αγοράς στα 30€, και έτσι πλήρωσα λιγότερα από αυτά που υπολόγιζα αρχικά.

Τώρα μένει να στείλω email στο iHerb, μήπως και μου επιστρέψουν αυτά τα χρήματα πίσω.
Όπως έκαναν κάποιοι άλλοι εδώ στο forum πριν μερικούς μήνες.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Θα πληρώσεις ΦΠΑ+Τέλη εκτελωνισμού.
Εκτός και αν όταν έκανες την παραγγελία, το iHerb είχε διορθώσει τον ΦΠΑ που χρεώνει, και αντί για 13% πλήρωσες 24% Duties & Taxes.

Δες στο Invoice της παραγγελίας.
Πολλαπλασίασε το Subtotal με 13% και 24% και όποιο από τα 2 συμφωνεί με το Order Total, αυτό είναι το ΦΠΑ που σε χρέωσε.

Και αν θες ενημέρωσε μας και εμάς εδώ, για να ξέρουμε αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Εγώ τους έστειλα την Υπεύθυνη Δήλωση και την απόδειξη από το iHerb.
Και ενώ πλήρωσα σύνολο περίπου 55€ (49€ αξία προϊόντων + 6€ φόροι) για κάποιο λόγο στα ΓΕΤΑ υπολόγισαν ΦΠΑ με αξία αγοράς στα 30€, και έτσι πλήρωσα λιγότερα από αυτά που υπολόγιζα αρχικά.

Τώρα μένει να στείλω email στο iHerb, μήπως και μου επιστρέψουν αυτά τα χρήματα πίσω.
Όπως έκαναν κάποιοι άλλοι εδώ στο forum πριν μερικούς μήνες.

Την διαφορά του ΦΠΑ να πληρωσω το καταλαβαινω..εκτελωνισμό  όμως γιατι? υποτιθεται ειναι προπληρωμενος το δεμα  πάντως απ οτι βλέπω ξεκινάει με RX..........DE   81 κατι ευρώ ειναι η παραγγελια +10 κατι  τα taxies....άρα εμπιπτω στην κατηγορία 13% φπα και θα πληρώσω την διαφορα απ ότι φαίνεται..θα ενημερώσω για νεότερη εξέλιξη

@Witcher1st Εστειλα με email το invoice  απο το i herb και μια υπευθυνη δήλωση που εφτιαξα στο [email protected] όπως μου ειπαν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, geo1985geo είπε

Την διαφορά του ΦΠΑ να πληρωσω το καταλαβαινω..εκτελωνισμό  όμως γιατι? υποτιθεται ειναι προπληρωμενος το δεμα  πάντως απ οτι βλέπω ξεκινάει με RX..........DE   81 κατι ευρώ ειναι η παραγγελια +10 κατι  τα taxies....άρα εμπιπτω στην κατηγορία 13% φπα και θα πληρώσω την διαφορα απ ότι φαίνεται..θα ενημερώσω για νεότερη εξέλιξη

@Witcher1st Εστειλα με email το invoice  απο το i herb και μια υπευθυνη δήλωση που εφτιαξα στο [email protected] όπως μου ειπαν.

Πότε έκανες την συγκεκριμένη παραγγελία από το iHerb;

Τέλη εκτελωνισμού πληρώνεις γιατί το τελωνείο «αναγκάστηκε» να ασχοληθεί με το δέμα σου παραπάνω από το απολύτως ελάχιστο που θα ασχολείτο αν ο πωλητής είχε κάνει σωστά την διαδικασία χρέωσης και απόδοσης ΦΠΑ μέσω του IOSS.
Είναι το κόστος της υπηρεσίας του.

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά μια χαρά έχουν σταθεροποιηθεί οι χρόνοι αποστολής από Η.Π.Α.

Αγορά εκτός πλατφόρμας, μέσω paypalπάντα με USPS, 21/1/22 παράδοση στο τοπικό υποκατάστημα USPS εκεί, παραλαβή από τοπικό ΕΛΤΑ εδώ 02/02/22. 13 ημερολογιακές μέρες.

Φίνα.

POST.jpg.77fc63ee99c113fb9726ff169826a684.jpg

Επεξ/σία από draculias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...