Προς το περιεχόμενο

Τι παπί να πάρω ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mclein είπε

ισχυει οτι ειναι απο τα καλυτερα μηχανακια overall ! εχει ομως μειονεκτηματα & ειναι 3-4 χτυπητα !!!

δε χρειαζεται ν'αφησεις χερια. κρατα σφιχτα το τιμονι και οδηγησε εως τα 130 και θα δεις οτι εχω δικιο.

Ποια 130 ρε μαν;Που τα εχεις δει αυτα τα νουμερα; :P
110 σημερα,αφησα χερια και το μηχανακι ηταν βραχος.

Κατι δε μας λες καλα..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, talibanakos είπε

Ποια 130 ρε μαν;Που τα εχεις δει αυτα τα νουμερα; :P
110 σημερα,αφησα χερια και το μηχανακι ηταν βραχος.

Κατι δε μας λες καλα..

εδω δεν ξερεις να διαβαζεις, θες και να μου πεις για 4 ιδια μηχανακια που εχω... :D 

δε χρειαζεται να αφησεις τα χερια σου για να δεις οτι το μηχανακι τρεμει...

40 λεπτά πριν, SoulisMafia είπε

Οντως crypton μανισιο πανω απο 125 δεν παει βαραει κοφτη.

κοντερισια ειναι 130 τα 117. τσεκαρισμενο και αυτο !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, mclein είπε

δε χρειαζεται να αφησεις τα χερια σου για να δεις οτι το μηχανακι τρεμει...

Πιο πριν τι σχεση ειχες με μηχανακια/μηχανες;

Σορρυ αλλα το δικο μου δεν τρεμει,τι να κανω τωρα;

10 λεπτά πριν, mclein είπε

εδω δεν ξερεις να διαβαζεις, θες και να μου πεις για 4 ιδια μηχανακια που εχω... :D 

Θα προσπαθησω να μην το παρω σαν ειρωνια αλλα σα χαβαλε.

Επειδη ξερω 2 πραματα απο δικυκλα για αυτο συνεχιζω τη συζητηση,αλλα προφανως δε μπορω να ξερω τι γινεται με τα 4 συγκεκριμενα μηχανακια που εχεις.

Επεξ/σία από talibanakos
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Πιο πριν τι σχεση ειχες με μηχανακια/μηχανες;

Σορρυ αλλα το δικο μου δεν τρεμει,τι να κανω τωρα;

Θα προσπαθησω να μην το παρω σαν ειρωνια αλλα σα χαβαλε.

Επειδη ξερω 2 πραματα απο δικυκλα για αυτο συνεχιζω τη συζητηση,αλλα προφανως δε μπορω να ξερω τι γινεται με τα 4 συγκεκριμενα μηχανακια που εχεις.

μεχρι R6 εχω οδηγησει επι μεγαλο διαστημα. 

τιποτα να μην κανεις. συζητηση γινεται. εσυ λες το 1 κριπτον σου δε τρεμει & σου λεω εχουμε 4, απο τα οποια και τα 4 εχουνε θεμα μετα τα 100.

μπορει να φταινε τα αδυνατα μου χερια :D 

αμα σου λεω εδω και 4 quotes οτι δε θελω να αφησεις στη δοκιμη τα χερια αλλα να τελικιασεις το μοτορι και να κρατας σταθερα και μου λες "θα δοκιμασω ν'αφησω τα χερια" μονο σαν αστειο & οτι με κοροϊδευεις θα το εκλαβω :D 

για να μην κουραζομαστε, εγραψα ποια ειναι τα θετικα & ποια τα αρνητικα κατα τη γνωμη μου.

αν αγοραζα ξανα μοτο για τη δουλεια μου, θα σκεφτομουν πολυ σοβαροτερα την προοπτικη του NMax κι ας απεχθανομαι τα σκουτερ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mclein είπε

μεχρι R6 εχω οδηγησει επι μεγαλο διαστημα. 

τιποτα να μην κανεις. συζητηση γινεται. εσυ λες το 1 κριπτον σου δε τρεμει & σου λεω εχουμε 4, απο τα οποια και τα 4 εχουνε θεμα μετα τα 100.

μπορει να φταινε τα αδυνατα μου χερια :D 

αμα σου λεω εδω και 4 quotes οτι δε θελω να αφησεις στη δοκιμη τα χερια αλλα να τελικιασεις το μοτορι και να κρατας σταθερα και μου λες "θα δοκιμασω ν'αφησω τα χερια" μονο σαν αστειο & οτι με κοροϊδευεις θα το εκλαβω :D 

για να μην κουραζομαστε, εγραψα ποια ειναι τα θετικα & ποια τα αρνητικα κατα τη γνωμη μου.

αν αγοραζα ξανα μοτο για τη δουλεια μου, θα σκεφτομουν πολυ σοβαροτερα την προοπτικη του NMax κι ας απεχθανομαι τα σκουτερ.

Δεν κοιροιδευω.

Ολη μερα τελικιασμενος παω λογω δουλειας,δεν εχω καταλαβει να τρεμει το μηχανακι και για αυτο ειπα να αφησω και τα χερια.

Για να μην ξεχνιομαστε,σου λεω οτι ειναι λογικο ενα παπι να τρεμει πανω απο τα ( πραγματικα )  100,γιατι πολυ απλα ειναι..παπι.

Εαν βαλεις διπλα διπλα Crypton X και καποιο αλλο μηχανακι,περασετε τα 100 και ενω εισαστε διπλα διπλα ( ιδια ταχυτητα πραγματικη ) μονο το Crypton τρεμει θα σου πω ναι,το crypton του 16 εχει προβλημα.

Το οτι ενα supra λεει 120 στο κοντερ και δεν τρεμει δε σημαινει οτι ειναι οντως 120,μπορει να ειναι και 90.

Σε στροφη ( ανισοπεδος κομβος για εισοδο στον περιφερειακο ) που μπαινω με το Χ με 60,το Honda wave μου εγραφε οτι μπαινω με 80,που δεν ειναι μηχανακι για στροφες αλλα για..συνταξιουχους.Μηπως να το δοκιμασεις;? :P

@mclein 2.75-2.50 φορατε επανω στα X σας;

Επεξ/σία από talibanakos
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο αφορά το SupraX 2018 Σας ενημερώνω τώρα που τελείωσα το πρώτο ντεπόζιτο (5,9 Λίτρων κατοστάρα βενζίνη), μου έβγαλε 300 χιλιόμετρα παρόλο που τα περιοδικά το παίρναν testderive και τους έβγαζε 250 χιλιόμετρα. Τώρα το γέμισα απλή με και θα σας πω πόσα χιλιόμετρα θα βγάλει.

Η αίσθηση του να μην κουβαλάς το κράνος μαζί σου όπου και να πας δεν συγκρίνεται. 

Αλλά παραμένει ένα αερόψυκτο παπί πόλης δεν κάνει τίποτα παραπάνω από ένα οποιοδήποτε άλλο παπί όπως για παράδειγμα ένα Daytona NovaR 2018

Μειονέκτημα ότι σε ηλιοφάνεια δεν μπορείς να δεις τι ταχύτητα έχεις γιατί είναι αδύναμο το λαμπάκι ενδείξεων ταχυτήτων,  οι ταχύτητες είναι  πιο πάνω από την ευθεία από το πατάκι με αποτέλεσμα όταν έχεις το πόδι σου στο πατάκι να πατιέται μισή ταχύτητα χωρίς να το καταλαβαίνεις και το μηχανάκι να μουγκρίζει και να μην ξεκινάει.

Πολύ καλά φρεναρίσματα δοκίμασα φρενάρισμα μόνο με μπροστινό και ήταν εντυπωσιακό.  

Πήγα να βάλω Pandora συναγερμό με gsm gps , anti jammer, hands free Immobilizer μου ζητήσανε 100-120€ μόνο η εγκατάσταση γιατί η αγορά του έχει + 380 € τα δίνω γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fortistis είπε

Εάν πάρω ένα, θα μπορώ να πάω στην ποταμιά; 

Αναλογα που μενεις και ποσα χιλιομετρα απεχει  .
Εχουμε πολλες ποταμιες , θασου , κυθηρων , θεσπρωτιας , αρκαδιας , σουλιου κοκ

Δημοσ.

Να κάνω λίγο hijack

Έχω πάρει πριν 1 περίπου χρόνο το νέο (τότε) Honda Astrea Grand 100 (είχα "μικρός" το 1ο το 100ρι και είπα να πάρω και αυτό).

Καλούτσικο μηχανάκι για τη δουλειά που το θέλω, τίποτα φοβερό (το παλιό το θυμάμαι πιο δυνατό) αλλά τη δουλειά του τι κάνει, ιδαίτερα για 1.7-1.8 lt/100km.

Αλλά επειδή κάνω περίπου 10.000-11.000 km το χρόνο και το συνεργείο που το πάω για λάδια/ξίδια μου φαίνεται ότι μου πιάνει το κ@λο, κανα εικοσάρικο κάθε λίγο και λιγάκι και μου λέει ότι πρέπει να το πηγαίνω υπερβοικά συχνά (μου φαίνεται), υπάρχει κάπου κάποιο "επίσημο" πρόγραμμα, κάθε πότε συνιστάται να γίνονται πιες εργασίες συντήρησης ?

πχ αν είναι λάδια/μπουζί  του αλλάζω και εγώ (για παραπάνω ψιλοβαριέμαι να πω την αλήθεια).

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αλλά επειδή κάνω περίπου 10.000-11.000 km το χρόνο και το συνεργείο που το πάω για λάδια/ξίδια μου φαίνεται ότι μου πιάνει το κ@λο, κανα εικοσάρικο κάθε λίγο και λιγάκι και μου λέει ότι πρέπει να το πηγαίνω υπερβοικά συχνά (μου φαίνεται)

ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ και ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται.

παίρνεις ένα παπί που ο κατασκευαστής λέει πχ αλλαγή λαδιών κάθε 4000, σε όποιο συνεργείο και να το πας θα σου πει φέρτο για αλλαγή λαδιών κάθε 3000.

στο δικό μου ο κατασκευαστής έλεγε αλλαγή κάθε 3000, στο συνεργείο μου λέει κάθε 2000. μια φορά το είχα πάει στα 2200 και έκανε και λες και το άφησα με 10,000km.

ε τι διάολο γίνεται τώρα; όλοι σου λένε να κάνεις αλλαγές νωρίτερα.

τους έγραψα όλους και έκανα αλλαγές μόνος μου με βάση αυτά που έλεγε ο κατασκευαστης.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, dooik είπε

Η αίσθηση του να μην κουβαλάς το κράνος μαζί σου όπου και να πας δεν συγκρίνεται. 

Υπαρχουν κλειδαριες για το τιμονι,που πιανουν στο αντιβαρο και πιανουν και το κρανος,δε χρειαζεσαι ολοκληρο χωρο κατω απο τη σελα για αυτο.

17 ώρες πριν, dooik είπε

Αλλά παραμένει ένα αερόψυκτο παπί πόλης δεν κάνει τίποτα παραπάνω από ένα οποιοδήποτε άλλο παπί όπως για παράδειγμα ένα Daytona NovaR 2018

Μη συγκρινεις τα σκατα με την κολωνια ομως. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, talibanakos είπε

Υπαρχουν κλειδαριες για το τιμονι,που πιανουν στο αντιβαρο και πιανουν και το κρανος,δε χρειαζεσαι ολοκληρο χωρο κατω απο τη σελα για αυτο.

Στις 21/8/2018 στις 1:43 ΠΜ, dooik είπε

Όπως επίσης και μπαγκαζιέρες :P 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 21/8/2018 στις 1:43 ΠΜ, dooik είπε

οι ταχύτητες είναι  πιο πάνω από την ευθεία από το πατάκι με αποτέλεσμα όταν έχεις το πόδι σου στο πατάκι να πατιέται μισή ταχύτητα χωρίς να το καταλαβαίνεις και το μηχανάκι να μουγκρίζει και να μην ξεκινάει. 

Αυτο διορθωνεται πολυ ευκολα, ξεβιδωνεις μια 10αρα βιδα, βγαζεις το λεβιε και τον ξαναβαζεις ενα κλικ ποιο κατω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...